3 çocukla çalışma fikri

Esnr41

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2023
10
9
1
29
Merhaba hanımlar kulübe yeni üye oldum.Ara sıra takip ediyordum.Buradaki tecrübeli hanimlardan fikir almak istedim.Ben şuan ev hanımıyim çalışmıyorum.Esim fabrikada sevkiyat bölümünde çalışıyor maasida fena değil askeri ücretin üstünde ve pek çok desteğide oluyor fabrikanın.Allah'a şükür geciniyoruz.Ev kayinpederimin altlı ustluyuz kira vermiyoruz.Fakat ev 20 sene üstü olduğu için çok fazla tadilat işi var arabamız desen 20 seneye yaklaştı.Her ay azda olsa birikim yapmaya çalışıyorum ama 1 gram bazende 2 gram alabiliyoruz.Bende çalışmaya karar verdim.Seneye oğlum 3. Sınıf olacak.Kizim 5 yaşında anaokuluna başlayacak.Kucugumde 2 yaşında oluyor.Onuda sütten ayırıp tuvalet eğitimini veririm diyorum.Kendimde vardiyalı bulup eşimle dönüşümlü bakarız dedim fakat pek yanasmadi.Hepsi okula başlasın öyle diyor.Kucugu sensiz durmaz dedi.Sizce ne yapmalıyım?Eşimi ikna mi etmeliyim yoksa çocukların büyümesini mi beklemeliyim?

Üç çocuğunuz var ve sadece eşiniz çalışıyorsa sizin bir an evvel çok acil işe başlamanız gerek hem de, birincisi hem çocuklarınızın geleceği için, hem artık her şey bu kadar pahalı iken bir de üç çocuk büyütmek kolay değildir mutlaka çalışmanızı tavsiye ederim ne yapın edin çalışın eşinizi ikna edin çocuklarınızın geleceği için çok önemli bir konu..

2 yaşında çocuk vardiyalı bakılmaz demeye geldim. Mesela siz gece vardiyasındasınız, gece eşiniz baktı çocuklara. Sabah işe gidecek yorgun, siz işten geleceksiniz yorgun. Bir de çocuk mu bakacaksınız tüm gece çalışıp? Yani ben mi yaşlandım bilmiyorum kk kadınları maaşallah eğer yapabilen varsa :) sonra vardiya değişecek aynı şey eş için de geçerli.

İşe girebilirsiniz ama bakıcı bulun. Maaşım bakıcıya gider derseniz kreşe verin tuvalet eğitimi sonrası. Daha ucuz olabilir ama ikise bir hastalanıp kreşe gidemeyeceği günler olacağını, okulların tatil olup evde kalacaklarını unutmayın. Her türlü bakıcı daha konforlu gibi oyun grubuyla çocuğun gelişimi de desteklenenilir durumunuz yeterse.

Bakıcısız olmaz diyorum ben de.
Örneğin gece vardiyasında olduğunuzda işe gitmek için gündüz uyuyup dinlenmeniz gerekecek keza eşiniz için de aynı durum geçerli.
Eeee ne zaman uyuyacaksınız , dinleneceksiniz ve 3 çocukla ilgileneceksiniz ki çocuklardan biri 2 yasında ?

Bakıcı ücretleri de malum .
Bu arada mesleğiniz , iş tecrübeniz var mı ?

maceraya atılma derim eşin gece yorgun gelip bi de çocuk baksa sen gece çalışıp gündüz çocuk baksan ne zaman görüşeceksiniz hadi 1 saat görüştünüz diyelim yorgunluğun verdiği gerginlikten birbirinize girersiniz yuva muva kalmaz ortada

2 yas anneden ayrilma icin cok kucuk 1 sene daha bekleyin sonra girin derim ise.

en küçük çocuğunuz çok küçük bence. uyumak için vaktiniz bile olmaz. şu an geçinebiliyorsanız gerek yok derim belki iki üç sene sonra bebeğiniz kreşe gidince başlarsınız

su ara bu konuda cok dertli bir insan olarak krese verip calisirsin diyoruz da kres ucretleri asgarinin yarisini gecti .ikizlerim var krese calisiyoruz gibi bir sey artik

Değecek bir iş bulursanız başlayın bence. 3 çocukla aşırı zorlanıp bırakacağınız bir işe girerseniz eşiniz ben demiştim der ve daha sonra iyi bir işe girmenize de mani olabilir çalışmanızdan yana değilse. Acele etmeyin uygun bir iş çıkarsa da anında başlayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…