Mis gibi de bakılır vardiyalı.Belkide denemediğin için zor gibi görünüyor size ama inanın işin içine girince bir enerji yükleniyor.2 çocuğumuza böyle büyüttüm.
Konu sahibi eşini ikna et bence.
İşte sizde bu hayatta değerlisiniz kendinize neden almayasınız kendiniz çalışsanız kendinize de alırsınızBende bu açıdan düşündüm zaten bu zamana kadar hep birlikte beraber yaptık herseyi eşyalarımızi taksitle aldık.Arabamizi kendimiz biriktirdik eşimin abisi ve babasınin bir miktar yardımları oldu tabi sagolsunlar.Kendime birsey almam pek çoluk çocuğuma alırım herseyleri olsun diye.
Benim ihtiyaçlarım varken ölümüne birikime karşıyım.İşte sizde bu hayatta değerlisiniz kendinize neden almayasınız kendiniz çalışsanız kendinize de alırsınızAllah yardımcınız olsun inşallah gönlünüze göre işiniz olur
İhtiyaçtan ziyade sevdiğimiz bir arkadaşa yardımcı olmak amacıyla başladım, tabi maaşımı da alıyorum, belki devam da ederim diye düşünmüştüm ama fikrim değişti tabi, iki haftalık işimiz kaldı, sonra bırakacağım.ay ya cocuklarin mutsuzsa valla birakmani tavsiye ederim... benimde 5 yas ve 2.5 yas var agliyolar ise girsem dedigimde bile. kiyamam valla durumun iyi kotu idare ediyosa birak biraz daha buyusunler 14 aylik bile cok kucuk. Allah yardimcimiz olsun bu devirde ekonomi de zor
Olabilir ben konunuza yorum alabilin diye öyle söyledim. Kırdım üzdüysem affedin.Dediğim gibi ilk defa girdiğim için bilemedim nereye açacağımı.
Doktor hanımcım,siz tabiki yapamazsınız.Bedenen ve zihnen çok yorucu bir mesleğiniz var ama maddi gücünüz de var çocuk baktırabilecek.Ben konu sahibi için yorum yaptım belliki bunu düşünmeye mecbur eden sebepler var,mecbursun yaparsın demek istedim bende.Valla denemediğim bir şey tabi ki ve açlıkla sınanmadan denemeyeceğim bir şeyben hekimin. Hayatımın uzun yılları ayda 6-7 nöbet tutarak geçirdim. Nöbetler 32 saatti. Eve gittiğimde peltim çıkardı çocuğum yoktu. Uzmanlıkta evde icap nöbetim ayda 15 gün ve her gece 1 kere aranmayla geçti o bile mahvediyordu beni. Yani bana zor gibi görünmüyor zor bana. Konu sahibinin eşinin de böyle gece gündüz çalışmaya rızası yok belli ki. Ama tabi konu sahibinin tercihi. Ben yapmazdım asla. Ancak aç kalırız, o zaman böyle sürünmeye çalışırdım.
Çalışmak her kadın için çok önemli ama 2 yaşında çocuk işe başlamanız için küçük sanki, hepsi bağımsızlık kazandıktan sonra başlamak daha iyi olur gibi geldi bana. Şimdi alacağınız para ancak çocuk bakımına gider çünkü 2 yaşındaki büyük ihtimalle kreşe gitmek zorunda kalırMerhaba hanımlar kulübe yeni üye oldum.Ara sıra takip ediyordum.Buradaki tecrübeli hanimlardan fikir almak istedim.Ben şuan ev hanımıyim çalışmıyorum.Esim fabrikada sevkiyat bölümünde çalışıyor maasida fena değil askeri ücretin üstünde ve pek çok desteğide oluyor fabrikanın.Allah'a şükür geciniyoruz.Ev kayinpederimin altlı ustluyuz kira vermiyoruz.Fakat ev 20 sene üstü olduğu için çok fazla tadilat işi var arabamız desen 20 seneye yaklaştı.Her ay azda olsa birikim yapmaya çalışıyorum ama 1 gram bazende 2 gram alabiliyoruz.Bende çalışmaya karar verdim.Seneye oğlum 3. Sınıf olacak.Kizim 5 yaşında anaokuluna başlayacak.Kucugumde 2 yaşında oluyor.Onuda sütten ayırıp tuvalet eğitimini veririm diyorum.Kendimde vardiyalı bulup eşimle dönüşümlü bakarız dedim fakat pek yanasmadi.Hepsi okula başlasın öyle diyor.Kucugu sensiz durmaz dedi.Sizce ne yapmalıyım?Eşimi ikna mi etmeliyim yoksa çocukların büyümesini mi beklemeliyim?
Çocuklar çok küçük, onlara bakmanız daha iyi,ama kaçırılmayacak bir iş durumu varsa anne veya kayinvalideden destek alınMerhaba hanımlar kulübe yeni üye oldum.Ara sıra takip ediyordum.Buradaki tecrübeli hanimlardan fikir almak istedim.Ben şuan ev hanımıyim çalışmıyorum.Esim fabrikada sevkiyat bölümünde çalışıyor maasida fena değil askeri ücretin üstünde ve pek çok desteğide oluyor fabrikanın.Allah'a şükür geciniyoruz.Ev kayinpederimin altlı ustluyuz kira vermiyoruz.Fakat ev 20 sene üstü olduğu için çok fazla tadilat işi var arabamız desen 20 seneye yaklaştı.Her ay azda olsa birikim yapmaya çalışıyorum ama 1 gram bazende 2 gram alabiliyoruz.Bende çalışmaya karar verdim.Seneye oğlum 3. Sınıf olacak.Kizim 5 yaşında anaokuluna başlayacak.Kucugumde 2 yaşında oluyor.Onuda sütten ayırıp tuvalet eğitimini veririm diyorum.Kendimde vardiyalı bulup eşimle dönüşümlü bakarız dedim fakat pek yanasmadi.Hepsi okula başlasın öyle diyor.Kucugu sensiz durmaz dedi.Sizce ne yapmalıyım?Eşimi ikna mi etmeliyim yoksa çocukların büyümesini mi beklemeliyim?
Bunu kimse kabul etmez ki. Mesela ben çocuğuma bakıcı ararken 2 çocuklu ve tek çocuklu kadınlarla görüştüm birisi çocuğunu alıp gekecekti diğeri kendi evinde bakacaktı. Tek çocukluyu tercih ettim bana geldi 3 gün sabrettim. Çocuğu oğlumun oyuncaklarını kırıyormuş tek çocukken birden başına bir abla gelmiş oldu. Kadın kendi çocuğuyla ilgilenirken benim çocuğum kaldı falan.Kendi evinizde bebek bakıcılığı yapabilir misiniz ?
Hem evden ayrılmazdınız hem de çocuklarınız da gözünüzün önünde olur.
2 yaş çok küçük. Dönüşümlü bakcaksınız uyumayacakmısınız. 1 yıl daha sabretsen kendini toparlar çocuk. İçin rahat eder mi böyleMerhaba hanımlar kulübe yeni üye oldum.Ara sıra takip ediyordum.Buradaki tecrübeli hanimlardan fikir almak istedim.Ben şuan ev hanımıyim çalışmıyorum.Esim fabrikada sevkiyat bölümünde çalışıyor maasida fena değil askeri ücretin üstünde ve pek çok desteğide oluyor fabrikanın.Allah'a şükür geciniyoruz.Ev kayinpederimin altlı ustluyuz kira vermiyoruz.Fakat ev 20 sene üstü olduğu için çok fazla tadilat işi var arabamız desen 20 seneye yaklaştı.Her ay azda olsa birikim yapmaya çalışıyorum ama 1 gram bazende 2 gram alabiliyoruz.Bende çalışmaya karar verdim.Seneye oğlum 3. Sınıf olacak.Kizim 5 yaşında anaokuluna başlayacak.Kucugumde 2 yaşında oluyor.Onuda sütten ayırıp tuvalet eğitimini veririm diyorum.Kendimde vardiyalı bulup eşimle dönüşümlü bakarız dedim fakat pek yanasmadi.Hepsi okula başlasın öyle diyor.Kucugu sensiz durmaz dedi.Sizce ne yapmalıyım?Eşimi ikna mi etmeliyim yoksa çocukların büyümesini mi beklemeliyim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?