3 çocukla çalışma fikri

Mis gibi de bakılır vardiyalı.Belkide denemediğin için zor gibi görünüyor size ama inanın işin içine girince bir enerji yükleniyor.2 çocuğumuza böyle büyüttüm.
Konu sahibi eşini ikna et bence.

Valla denemediğim bir şey tabi ki ve açlıkla sınanmadan denemeyeceğim bir şey ben hekimin. Hayatımın uzun yılları ayda 6-7 nöbet tutarak geçirdim. Nöbetler 32 saatti. Eve gittiğimde peltim çıkardı çocuğum yoktu. Uzmanlıkta evde icap nöbetim ayda 15 gün ve her gece 1 kere aranmayla geçti o bile mahvediyordu beni. Yani bana zor gibi görünmüyor zor bana. Konu sahibinin eşinin de böyle gece gündüz çalışmaya rızası yok belli ki. Ama tabi konu sahibinin tercihi. Ben yapmazdım asla. Ancak aç kalırız, o zaman böyle sürünmeye çalışırdım.

Normalde kadının çalışması taraftarıyım.
Ama sizin durumunuz bana çok uygun gelmedi.
3 çocuk ucuncusu daha iki yaşında.
Asgari ücretle çalışacaksıniz iş şartları yogundur.
Eve gelip aile büyüğü var mı bakacak?
Ancak o şekil idare edilir gibi.

İşte sizde bu hayatta değerlisiniz kendinize neden almayasınız kendiniz çalışsanız kendinize de alırsınız Allah yardımcınız olsun inşallah gönlünüze göre işiniz olur

İşte sizde bu hayatta değerlisiniz kendinize neden almayasınız kendiniz çalışsanız kendinize de alırsınız Allah yardımcınız olsun inşallah gönlünüze göre işiniz olur
Benim ihtiyaçlarım varken ölümüne birikime karşıyım.
Dünyaya bir kere geliyoruz.
Bugün almayacaksam, ne zaman alacağım ?
Evi tadilat etmek için biriktiriyorsa artık birikim yaparak bir şeyler sahibi olma devri geldi geçti.

İhtiyaçtan ziyade sevdiğimiz bir arkadaşa yardımcı olmak amacıyla başladım, tabi maaşımı da alıyorum, belki devam da ederim diye düşünmüştüm ama fikrim değişti tabi, iki haftalık işimiz kaldı, sonra bırakacağım.

Vardiyalı olmaz. İki yaş çok küçük. Eşiniz hakli az daha büyüsün. Çok ihmal edersiniz aksi halde çocuklarinizi.

Doktor hanımcım,siz tabiki yapamazsınız.Bedenen ve zihnen çok yorucu bir mesleğiniz var ama maddi gücünüz de var çocuk baktırabilecek.Ben konu sahibi için yorum yaptım belliki bunu düşünmeye mecbur eden sebepler var,mecbursun yaparsın demek istedim bende.
Yoksa dediğiniz gibi nöbetten çıkıp çocuk bakmak beni de çok yordu ama şartlarım böyleydi ve yaptım,yapabildim.Allah herkese yardım etsin

Çalışmak her kadın için çok önemli ama 2 yaşında çocuk işe başlamanız için küçük sanki, hepsi bağımsızlık kazandıktan sonra başlamak daha iyi olur gibi geldi bana. Şimdi alacağınız para ancak çocuk bakımına gider çünkü 2 yaşındaki büyük ihtimalle kreşe gitmek zorunda kalır

Asgarinin biraz üstü maaş ve üç çocukla altın alabilen konu sahibi, çift maaş ve iki çocukla kredi kartları patlamış eksi hesaptan çıkamayan ben.
Çalışmayın bence şu şartlarda bu şekilde yaşayabiliyorsanız böyle devam edin. Küçük kreşe başladığında sürekli hastalanacak mesela nasıl idare edeceksiniz? Daha bebek sayılır. Değmez

Çocuklar çok küçük, onlara bakmanız daha iyi,ama kaçırılmayacak bir iş durumu varsa anne veya kayinvalideden destek alın

Belli bir mesleğiniz yok anladığım kadarıyla.
Dolayısıyla kariyer planı olarak illa ki şu vakitte çalışmalıyım demiyorsunuzdur.
Vardiyalı çalışma çok zor. Mesleğiniz var ise o başka.
Ancak eşinizin geliri iyi ki 1-2 gram atabiliyorsunuz aynı zamanda o da biraz daha dur diyebiliyor.

Kendi evinizde bebek bakıcılığı yapabilir misiniz ?

Hem evden ayrılmazdınız hem de çocuklarınız da gözünüzün önünde olur.

ben çalışan bir kadın olarak ve herkesin çalışmasını da isteyen biri olarak, senin çalışmanı mantıksız buluyorum. 3 çocuk var diyorsun. Hepsi de küçük küçük. Onlara bakıcı tutsan aldığın maaş ona gidecek. Bebeği kreşe versen diğerlerini okula götür getir, yemeklerini ver , derslerini takip et işini kim yapacak?
Kayınvalide anne yapacak desen 3 çocuk ağır gelir bir yaştan sonra. Bence hiç o işe girme.
Ha vasıflı bir mesleğin varsa dolgun da maaş alacaksan belki bakıcıyla kreşle falan işi çözersen çalışabilirsin.

Kendi evinizde bebek bakıcılığı yapabilir misiniz ?

Hem evden ayrılmazdınız hem de çocuklarınız da gözünüzün önünde olur.
Bunu kimse kabul etmez ki. Mesela ben çocuğuma bakıcı ararken 2 çocuklu ve tek çocuklu kadınlarla görüştüm birisi çocuğunu alıp gekecekti diğeri kendi evinde bakacaktı. Tek çocukluyu tercih ettim bana geldi 3 gün sabrettim. Çocuğu oğlumun oyuncaklarını kırıyormuş tek çocukken birden başına bir abla gelmiş oldu. Kadın kendi çocuğuyla ilgilenirken benim çocuğum kaldı falan.
Sen olsan 3 çocuklu birine çocuğunu emanet eder misin?

2 yaş çok küçük. Dönüşümlü bakcaksınız uyumayacakmısınız. 1 yıl daha sabretsen kendini toparlar çocuk. İçin rahat eder mi böyle

2 yaşında çocuk vardiyalı hiç calisilir mi? Eşiniz haklı.hem durumunuzda iyi kötü idare ediyorsanız neden çalışmak istiyorsunuz? Sizi tetikleyen ne ? Biraz daha büyüsün çocuklar biri 2 yaşında biri anaokulu bırak 2 yaşındakini anaokulu giden bile küçük sayılır.
Ben mecburiyetten çalışıyorum ,sadece 6 ay ücretsiz izin alabildim hep içimde yaradır,onların yanında olamamak okula birakamamak okuldan alamamak,sabahın 7 sinde karda kışta çocuğu kaldırıp anaokulu servise vermek vs vs..
siz neden böyle bir şeyi çocuklarıniza yasaticaksiniz anlayamadım.keyfiniz istiyor diyemi?(okuduklarımdan anladığım bu, maddi bir zorunlulugunuz yok çok şükür) kocanız haklı kesinlikle.siz bir kadın ve anne olarak dusunemiyorsunuz ama eşiniz düşünüyor Allah'tan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…