Sivilceli Ciltler 3 defa roacutan kullandım bu da hüsran oldu tasiye?

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

sekerkiz

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2009
2.523
35
683
Arkadaşlar uzun süreli olarak 3 kez roacutan kullandım ilkin 6 ay ikincide 9 ay 40 mg üçüncü ve en son önce 20 ile başladık sonra 40 mg toplam 8 ay .2 ay oldu ilacın biteli ve tekrar sivilceler le başvaşayım deri altı ama öyle minik sivilce değil iltihaplı :-(bu si

Bende roaccutane kullandım bi kere ama sekiz ay kullanmam gerekirken beşinci ayımda bıraktım şimdi yine sivilcelerim var senin dediğin gibi dipli derinin altında bazen derinin altına giriyo bazen yüzeye çıkıyo tekrar roaccutane ilacına da başlayamam çünkü gözlerimde kronik kuruluk başladı. Ben de ne yapacagımı bilmiyorum bu dipli sivilceler için çözümü veya önerisi olan varsa yazsın lütfen :)

Benle aynı durumda olan yokmu
bende 3 kez kullandim ilki kisa ikinciler 6'ar aylikdi. en son kullanimim uzerinden 1 bucuk sene gecti simdi yine cikmaya basladilar ama suanda cok rahatsiz etmiyolar, korkuyorum artacak diye, o yuzden ibrahim saracoglunun lavanta kurunu uygulamaya basladim duzenli icemesemde 1 hafta oldu sanirim. sen de bi dene istersen canim.

Evet var. Şimdi 9 yıllık sivilce lanetim ve iki Roaccuttane serüvenini anlatacağım.

14 yaşında ergenlik sivilcelerim başladı. Önemsemedim herkeste vardı. Lisenin sonuna kadar da bu böyle gitti. Çeşitli harici krem ıvır zıvırlarıyla uğraştım. Ta ki yaşım 18 olup da arkadaşlarımın ciltleri birer birer düzelirken, benim sivilcede nirvanaya ulaştığım o zamana kadar. Takdir edeceğiniz üzere yüzüme af edersiniz bir tek dışkı sürmediğim kaldı. Bu derdi çekmeyenler "kendiliğinden geçer, yüzüne her şey sürdüğün için çıkıyor bık bık bık" diye tatava yaptıkça cinlerim tepeme çıktı. O sırada kuzenim bu ilacı kullanıyordu ayrıca en yakın iki arkadaşımdan biri de başlamıştı ve memnundu. Hoca durur mu, hemen ben de başladım. Aman çok güzel olacak da memnun kalacaksın da bilmem ne. Herhalde başarısızlık oranı yüzde beş falandır ben de ona denk geldim. Neyse. 6 ay boyunca kullandım o sırada üniversiteye başladım. cildim ikinci aydan sonra güzelleşti her şey yolundaydı. Doktora izler lekeler için de bir şey verin dedim. Neymiş tedavi bitmeden olmazmış. Böyle böyle yaktılar beni. tedavi bitti. Az buz lekeler kaldı neyse dedik geçer. Ama geçmek şöyle dursun. Sadece 3-4 ay içinde yine hortlamaya başladılar. Hem de ne sivilce. Tövbe estağfurullah kullanmasaydım da aynıydı. 3-4 aylık mutluluk yaşadığımla kaldım. Yan etki olarak kuruluktan ve hafif eklem ağrısından başka bir şey yaşamadım ilk seferinde. Kullandığım Zoretanin idi bu arada. Sözde farklıymışlar. Hepsi aynı etkide. Tenim porselen bu arada. Hüsranı takdir edersiniz. Sarı uzun saçlarım mavi gözlerim var. Ama hiçbir zaman güzel hissedemedim sivilce illeti yüzünden. Yaza doğru yeniden hortlayan sivilcelerim hayatımı kabusa döndürdü. Bildiğin morarıyordu aman Allahım. Adeta bir çıban. Neyse depresif depresif eski yöntemlerle bayağı bir takıldım. Velhasıl kelam üni. 3' e kadar dayanabildim. O kış yeniden başladım tedaviye 2013 Ocak ayında. Bu sefer suçu devlet hastanesine atarak, özele gidip bir güzel para bayıldım. Yarı psikolog olan, Kadıköy'ün en iyi cilt doktoru dedikleri dedem yaşlarda bir amcaya gittim. Bana ilk çağdan başlayarak sivilce sebebini anlattı. En son Adem ile Havva'nın özel yaşamına gelmişti konu ki seans bitti. Böyle bir zat-ı muhteremdi "kökünü kuruturuz" diyen. Gel zaman git zaman, bu sefer Roaccuttane kullandım ilk seferkiyle aynı süre ama neredeyse iki katı miktarda ve yannda Laroxyl denen anti depresan ile. Psikolojikmiş. Yiyip içtiklerimiz farklı kanalda yağ oluşumuna sebep olduğu için kilo falan yaparmış ama sivilceyi yapan hormonlarmış. Yani istediğini ye iç dedi. Eyvallah. Bu sefer yaşadığım tek yan etki 1.5 ay regl gecikmesi oldu o da tek sefer. İntihar falan etmedim yani. Bu doktora da dil döktüm bakın şu lekeler geçene kadar yıllar geçer cildim hazır yenileniyorken lekeleri de halledelim diye. Bana uydurma bir karışım vardi sırf susayım diye. Yani neredeyse "hapını bile yutma aman ne gerek var " diyecek sinir bozucu bir rahatlığa sahipti kendisi. Uzatmayayım. İkinci tedavim de bitti. Ve bilin bakalım ne oldu? Sadece 3-4 ay sonra daha lekelerim geçemeden yine sivilceler hortladı. İlacı bir gün bile aksatmadım. Uyarıları dinledim. Güneş kremi sürdüm. Yüzümü sabunla yıkamadım. Ama çıkacak sivilce deri altında durmuyor. Bu aşamada bahsettiğim yakın arkadaşımın sırtında çok sivilce vardı onun da tekrarları ama tedaviyi yarım bırakmıştı. Biri daha yakın olmak üzere iki arkadaşım daha bu ilacın farklı zımbırtılarını kullandı Akne tirenk miymiş neymiş. Birisi sınıf arkadaşımdı. Kızın yüzü sanki sivilcenin ne olduğunu ilk defa duymuş gibi oldu ve aradan 3 sene geçti hala öyle.. Diğeri ikinci yakın arkadaşım. Aşırı sivilce oluşmuştu 8 ay kullandıktan sonra beyaz yüzü aynı şekilde sivilceden bihaber durumda ne bir leke ne bir iz.. Şimdi ikinci tedavimden bu yana bitiş olarak bakarsak 1,5 sene geçti. Gelelim sonuca. İrinli mor sivilce yok. Üst üste çıkan aylarca geçmeyen sivilceler yok. Ama hafif çukurlar, lekeler, özellikle regl zamanı ordu şeklinde çıkan irili ufaklı sivilceler var.. Bu arada Bioderma ürünleri olmasa bu kadarla da kurtaramazdım. Hayatım boyunca az da olsa benim gibi sorunlu yerleşik akneli bir cilde iyi gelen tek ürün Bioderma oldu. Lakin yine de sivilce oluşumunun önüne geçemedi. Sivilce dursa, bir ay içinde tüm lekeler bitecek biliyorum ama her regl döneminde 10 sivilce, takdir edersiniz ki bunu mümkünsüz kılıyor. Az ama öz, hafif ama kalıcı sivilceler, lekeler, eski lekeler, çukurlar falan hepsini düşününce, lazere karar verdim. Ama yüzüme bakıp aşırı kötü de olmamasına rağmen "senin cildin bu kadar tedaviye yanıt vermediyse yine tekrarlar başka bir şeyler de deneyeceğiz" diyerek 2.500 fiyat çekince koşarak kaçtım ve ağlamalı sabahlar, nefret edilen aynalar falan gitmeden geri geldi. Durum bu. Yardımcı olamadım. Sadece destek olabildiysem ne ala. Şimdi de sirkeli buz kalıbını deneyeceğim. Ya tutarsa!

Son düzenleme:
Sana gümüşle sivilcelerinden kurtulmayı vaadediyorum

Bende 3. Kez kullanyrm bi akrabamzn doktoru 25 yaşına gelmeden ilacı yazamam çünkü 25 e kadar bayanlarda sivilce her zmn aktif olur demiş yazmams ben 23 yasndaym ynede kullanyrm 1. Ayı doldrdm inş tekrarlmz cnku biktm artk

Bende 3. Kez kullanyrm bi akrabamzn doktoru 25 yaşına gelmeden ilacı yazamam çünkü 25 e kadar bayanlarda sivilce her zmn aktif olur demiş yazmams ben 23 yasndaym ynede kullanyrm 1. Ayı doldrdm inş tekrarlmz cnku biktm artk
Acnelyse kullanıyorum ben bir aydır. Krem. Roaccuttane benzeri. Bence denemelisiniz.

Kızlar bende sivilceden müzdaribim surekli çene bölgemde ve yanlarda cikiyo bazilarinin ucu var bazilarinin yok. Ucu olmayanlarda icten kist gibi dokundugumda acıyo genelde de kaşınıyo yememe icmeme dikmat ediyorum fast food falan yok gercekten neden oldugu hakkinda bi fikrim yok. Bana yardim edin

Benimde çenem ve yanlarda çıkar hep çaresi yok heleki çene sivilceleri inanılmaz inatçı istersen snde roaccutane dene sonrasında peeling yaptr benimde son çarem bu gecmzse yapacak hicbiseym kalmadi

Bende son zamanlarda bu ilacı araştırmaya basladım cok sinir bozucu iri oluyo bide orda uer edindi resmen ya baska bisey yapılamaz mı

Bende son zamanlarda bu ilacı araştırmaya basladım cok sinir bozucu iri oluyo bide orda uer edindi resmen ya baska bisey yapılamaz mı
Sivilce icin en etkili ilaç bu malesef ama bazı insanlr da tekrrlio bende oldgu gibi ama ablamda teyzm de falan hc çıkmadı kullandıktan snr

Kızlar bende zoretanin kullandım rouactuane ile aynı yani muadili diyebilirim. 6ay kullandım dozu tamamladığım için dr ilac kullanımımı kesti o kist halinde olanlar hep geçti. Tabii 6ay boyunca neler çektiğimi bir ben bir Allah biliyor orası ayrı. Şimdilik çıkan eden birşey yok tabii yanında losyonda veriyordu. İlac dozumu aşamayacagım için izotrexin verdi şu an sıkıntı yok yüzümde. Sadece lekeler var cildim hala toparlanamadı o kadar biraz tehlikeli bir ilaç yalnız

Ben cildiyeye gittigimde clndoxly ve imex verdi ama kist gibi olanlarda işe yaramıyo o kadar bariz gözüken der altı şeylere bu tedavi cok basit diye dusundum sonra neden boyle bisey yapti anlayamadim recetesiz alsam bi sakincasi olur mu sence

Birde neden oldugunu bilen yok mu ? Ben cok merak ediyorum ozellikle çene bölgesinde olmasını kızlar

Birde neden oldugunu bilen yok mu ? Ben cok merak ediyorum ozellikle çene bölgesinde olmasını kızlar
Bana doktorum ergenlikte çıkmayan sivilceler 40 yaşına kadar herhangi bir zamanda mutlaka çıkar demişti yediklerimede çok dikkat etmemi söyledi. Akcigerden ileri gelen sivilceler de varmış

Reçetesiz hangisini alcaksın canım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…