3.denemem ve çok moralim bozuk :(

TABTA

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2010
153
1
0
İstanbul
arkadaşlar topiği okuyanlar bilir beni bu benim 3.denemem ve sitede okuduğum negatif sonuçlanan transferlerden sonra iyice moralim bozuldu.pozitif çıkanlar o kadar az ki ne yapacağımı bilemiyorum..çok moralim bozuk.bu başlığı niye açtım bilmiyorum sanırım çaresizlikten.belki bir iki olumlu şey duyarımda moralim düzelir diye açtım galiba.. offf ne bileyim çok karışığım.. ve de çok mutsuzzzzz.çevremde herkes hamile.bu da beni çok üzüyo yani onların hamile olması değil benim hamile olamamam ve onları gödükçe sürekli bunu hatırlıyor olmam beni çok üzüyo ağlayasım geliyor.kendime çok üzülüyorum.sanırım psikolojim bozuldu..sebepsiz infertiliteyim...

Kesinlikle moralinizi bozmayın. Benim de geçen hafta embriyo transferim oldu. Cuma günü sonuç alıcam. Sonuç ister olumlu ister olumsuz olsun ben davamdan vazgeçmeyeceğim. Ayrıca "sebepsiz infertiliteyim" demişsiniz ki ben böyle bişeye inanmıyorum sadece tıp şuanda bizlerin durumunu açıklayamıyor. Bence evrene olumlu mesajlar gönderelim ki olumlu şeyler olsun:1rolleyes:

merhaba tabta,
seninle aynı duyguları paylaşıyorum ve çok iyi anlıyorum.benimde 3 aşılama 1 micro denemem var.1 kere hamile kaldım fakat bebeğim gelişmedi,kürtaj oldum.yani çok zorlu günler geçirdim ve hala geçiriyorum...çevremde o kadar hamile var ki,duyunca benimde çok moralim bozuluyo.40 yaşında yengem hamile düşün artık
bütün bunlara rağmen hala bir umudumuz var,bir gün bizimde olabilir ve Allah izin verirse olacakta.ben inanıyorum,sen de inan...insan olumsuzlukları düşündükçe daha çok dibe vuruyo çünkü.daha az önce "aşk ve ceza" dizisini izlerken oradaki bebeği gördüm ve içim gitti,gözyaşlarım içime süzüldü,çok özendim ama beklemekten başka çaremiz yok malesef...
umudumuzu yitirmeyip,bol dualar ederek bebeklerimize en kısa zamanda kavuşuruz inşallah:)))

Merhaba bence moralinizi bozmayın ve moralinizi, motivasyonunuzu yüksek tutun.Tutmamasının sebepleri üzerine gidin.Buradaki tecrübeli arkdaşlar birçok testten bahsediyor.Daha önce hangi merkezlerde tedavi oldunuz? Hangi testler yapıldı?

Tabta;
benim de 3. denemem başlayacak haziran sonu inşallah, bu güne kadar tedavi zamanına kadar 1 yıldır beklemedeydim, her hamile görüşte moralim bozuluyordu, ara ara ağlıyordum, benden kaç yaş küçük arkadaşlar,akrabalar hamile, arkadaşlarım 2. çocuk planları yapıyorlar...tüm bunlarla boğulurken hastaneye gittim , tedavi başlayacak diye beklemeye başladım ve moralim düzeldi, evrene olmulu mesaj yollamamız cok önemli.. zamanın varsa "evrenden torpilim var" diye Aykut Oğut diye bir yazarın kitabı var, okumanı tavsiye ederim, moralin düzelecek inan...

tabta dusunki bus son tedavin ve bebegine kavusmana cok az kaldi, buna inanarak devam edersen her sey cok daha guzel olucaktir. sen inanmassan nasil vucudun olumlu tepki verebilir ki, embroyolara lutfen hemen toparlan ve umut dolu devam et yoluna.

çok teşekkür ederim özlemcim sen de kendi üzüntünü bırakıp bana destek olmaya çalışıyosun..çok saol canım..ama kelimelerin kifayetsiz kaldığı noktadayım.bazen bunlarla uğraşacağıma keşke evlenmeseydim diyorum..eşimi çooooooook seviyorum ama benim meselem bebeğimin olup olmayacağını bilmeden mutlu mutlu yaşardım ve uğraşmak zorunda kalmazdım.hatta belkide o zaman bebek bile istemezdim.hayat öööyle güzel sürüp giderdi.ama şimdi 6 ayda ;1 negatif ,1 erken düşük tüp bebek denemesi ve 2 negatif aşılama veeee tabiki 3.ye hazırlk.

kader işte.hayatımızın normal ritmi kayboldu.aslında herşeimiz çok şükür sağlıklıyız.ama bu mesele hayatımızı bizden çaldı.en kötüsü bu.acaba artık istemiyoruz canuı cehenneme deyip bıraksak mı.

evet canım seni çok iyi anlıyorum.benimde yaşım 30 ama çevreme bakıyorum koca koca kadınlar hamile.sinirim bozuluyo.

evet belki ööyle de denebilir ama şanssızlıkta olabilir

tabtacim her deneme farkli bir surec, bende sebepsiz inferteliteyim heleki bizde her deneme tamamen farkli. ikinci ve ucuncu denemede sansin yukseldigini gosteren istatistikler var zaten fransada devlet dort kez o yuzden oduyor almanyada da uc kez odemesinin nedeni bu. turkiyede devlet odeyince kac kez odedigini bilmiyorum ama bu kadar masrafli tedavilerde sayinin uc dort diye belirlenmesinin bir anlami var.
biz sana ne dersek diyelim sen kafanda negatif olmaya karar verdiysen degistiremeyiz, her sey orada bitiyor. galiba doktordun sen, oyleyse hepimizden iyi sen bilirsin aslinda bunlari.
asiri pozitif olup polyanicilik oynamaninda bir anlami yok tup bebekte olmama ihtimali olma ihtimalinden cok daha fazla, ama sansimiz dogal denemelere gore cok daha yuksek, sebepsiz infertelitede her ay dogalda yuzde uc dort sans verilirken tup bebekte bizler ilk kez yuzde otuz sanslardan bahsediyoruz.bu yeterince olumlu olmak icin guzel bir neden.
lutfen kendi kendine en azindan mantikli dusunmeye odaklan, soyledigim hicbir sey teselli degil, 10 sonuc almis biri olarak teselli vericek halde de degilim zaten.:))

evrene olumlu mesaj gönderme???? bence herşeyin yaratıcısı olan evrenide yaratan allahtan hayırlısını istemek gerek diye inanıyorum. inşallah olumlu sonuçlar alısınız

kader dostum... okudum yazdıklarını.....

sana kendimi anlatayım... tam 14 sene beklediimmmm... sayısıs deneme ..düşünkü deneme sayılarımı unuttum ... tam 8 kere aşılama oldum.... sayısı tüp bebek... ve bende
NEDENSİZ İNFERTİLDİM....

neler yapılmadıkı nelerrrr..... artık tahliller , histereskopieri tekrarlar hale gelmişlerdi doktorlar... ama bak olduuuuuuuuuuuu...

evet oldu.. hemde dondurulmuşlarla...

yazdım sana çünkü bu yolda yılmak yok.. hele moral bozmak hiç yok.....

bir gün bu savaşı kazanacağına inan.... al işte örneklerden biriyim.... yılmadım.. burdaki dostlarım .. bana moral verdiler....

hele tedavilerim için deli gibi ilaç aradığım dönemlerde bana yazan , moral veren , ilaç yollayan dostlarım kader dostlarım vardı....

lütfn yılma.....

Allahım herkeze nasip etsin..................

sevgiyle kal ve sağlıcakla.... ha bu arada yaşımda artık 39 oldu .... ama hala devam ettim savaşıma.......

caney ağlayarak okudum yazdıklarını.. umut kendi tükenmiyor bizi tüketiyor.. ancak sonu böyle güzel olacaksa.............. Rabbim hiçbirimizin kucağını boş bırakmasın.. çok sağol canım, hepimize güzellikler yolladın.. Rabbim sana, yavruna, eşine hep birikte uzun ve mutlu bir ömür versin...

evet canım seni çok iyi anlıyorum.benimde yaşım 30 ama çevreme bakıyorum koca koca kadınlar hamile.sinirim bozuluyo.

Merhaba Tabda,
seni cok iyi anliyorumolumsuz dusunmemeye calsimalisin..
"çevreme bakıyorum koca koca kadınlar hamile.sinirim bozuluyo" demissin
bu sekilde tasvir ederek o dedigin "koca kadinlar"a haksizlik ediyorsun bence..
belki de kim bilir kac yil ugrasmislardir hamile kalmak icin.. umarim Guzel Allahim bizlerede bu guzel duyguyu yasatir..Gec te olsa hamile kalan lara ben sahsen cok seviniyorum. benim tanidigim da var yillarca ama yillarca pes etmeden ugrasti ve suanda hamile.. ustelik dogurganlik yasinin sinirinda.. ve yillarca mucadele etti.. Helal olsun ornek bir durum bence...

cnm arkadasim bende 3.denememde hamile kaldim allahim tum isteyenlere nasip etsin insallahhh canim sakin unutma herseyin bir zamani var inan buna rabbim bu imtahanida kazanmayi bize nasip eder insallahhhh ben ikinci denememi gecen sene martta yaptim negatifti tabi aradan tam birsene gecti inan hep aksilikler yuzunden martta baslamak zorunda kaldim tedavime aslinda hic martta baslamak istemiyordum hem polen yuzunden hemde gecen sene yasadigim olumusuzluk yuzunden ama mecburen baslamak zorunda kaldim veee rabbim nasip etti hamileyim ve cok sukur hersey yolunda allahim enn kisa zamanda sanada nasip etsin dualarimdasin artik allaha cok du et cnm sende allaha emanet ol

kaymaklım çok teşekkür ederim canım.umarım son denemem olur.bana verdiğin moral için çok saol.umarım bende senin gibi 3.denemem de hamile kalırım.öptüm çok.

bunu niye dediğimi kime dediğimi bile bilmeden yorum yapmışsın ortaya söylemedimki bi bakın bakalım kime yazmışım.kiminle dertleşmişim.yıllar sonra hamile kalanlara değil ki lafım.lütfen kendinize gelin,gerginlik yaratmayın.

tabta slm canım yazdıklarını okuyunca bende yazmak istedim. bende 31 yaşındayım bu güne kadar 4 aşılama 2 tüp denemem var ilk tüp bebek denemesinde kimyasal gebelik oluştu 2. negatif ve bu nisan ayının 14 ünde 3. denemeyi yaptık ve hamileyim o kadar ümitsiz başlamıştımki hatta hiçbir belirtim yok diye olmadı diye normal hayatıma dönmeyi düşündüm ve test yaptırdık hamileydim Allah herkese nasip etsin inşallah bende bu sitedeki hamile haberlerini alınca ahh diyordum bigün bende yazabilecekmiyim diye bak rabbim nasip etti sakın ümidini kaybetme Allah yardımcın olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…