3 embriyo transferi doğru karar mi

Nohuttt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2018
109
68
28
37
Merhaba hanimlar. 3 tup bebek denemem bugun transferim oldu. 3 embriyo dollenmisti. Kac tane transfer edileceğini gelince konusuruz dediler. Embriyolog 3 embriyoda iyi dedi gitti. Sonra konusmadan beni iceri aldilar. Embriyolog ucude iyi yasak ama siz ne diyorsunuz dedi. 3 tanesi tutarsa zor olur ama ikiz isteriz dedim. Esimle de konussaydik dedim dondurma ile ilgili birsey soykemedi zaten masada sikisik heycanliyim. Hoca ile bir goruselim dedi gitti. Sonra hoca geldi 3 tane koycam diye isaret etti. Ciktiktan sonra esim niye 3 tane konuldu diye cok kizdi niye bana sormadilar diye. Transferin ilk saati cok kotu gecti. Dr la gorusmeye gitti esim, esin istedi demis tek embriyo dondurmazdik demis ya sonradan kivirdi suan kafam cok karisik ne olacak moralim cok bozuk. Esim sonraya kalan embriyo olsun daha sonra tutarsa ikinci cocuk icin tutmazsa da ayni yerde devam eder havuz yapardik diyor. Sanki dilim tutuldu birini dondurmuyormusunuz diye soramadim. O kadar orda sikisik olmayi beklerken embriyolog ile niye gorusmedik bilmiyorum. ilk saat boyle gecince cok moralim bozuldu sanki hersey mahvolmus gibi. Esim kizinca kendimi siktim idrarimi 15 dk tutamdim surguyede yapamadim . kasiklarimda agri oldu.cok moralim bozuk

Hangi hastane orası? 3 embriyo transfer edildiğini hiç duymamıştım.

Üç embriyo da iyiydi diyip 3 ünü de koymalarındaki mantığı anlamadım..madem embriyolar iyiydi 2 sini şimdi koyup(ki o da 35 yaş üstündeyseniz diye biliyorum yoksa yasal olan bir embriyonun yerleştirilmesi) kalan birini ileride yedekte tutardınız..bir embriyo neden dondurulmasın..parasıyla değil mi? Sizin karı-koca fikrinizi öncesinden almadan bu işlemi yapmaları etik değil..ya 3 ü de tutarsa bünyeniz üçüzü kaldıracak mı? Yaşınız kaç bu arada?

31 yasindayim. soyledim de ikiz isteriz ama 3 cok diye. ikisi 8 hucreli biri 16 hucreli 3. gun embriyosu. bizde bi kaldik oyle esimle.konustular sandim . zaten idrar tutamadigim icin cok stresliydim. dondurmaya uygun degilmi diye dusundum. onlara birakmak istedim ama dondurmayla ilgili birsey soylemediler. dr tek embriyo dondurmuyoruz demis 4 olsa iki koyar iki dondururdum demis

bi ozel hastane. isim sinirlenince ben kendimi riske attim siz de saglikcisiniz diye kimseye soylemeyin falan demis

İyi de 35 yaş altına iki embriyo bile koyamaz yasal olarak..Kaldı ki üçüncü embriyo, bilemedim yani..
yaa nasıl bir embriyo dondurulamıyormuş..iki tane olsa donduracakmış da bir tane olunca donduramazmış..o bir embriyoyu oluşturamayan o kadar çok insan var ki..bir embriyo bir embriyodur, bir umuttur..biz ilk tedavimizi embriyolar oluşmadığı için transfer olmadan sonlandırdık..
Neyse olan olmuş..bence siz artık sonuca odaklanın..kafanızı başka şeylerle meşgul etmeden şu yerleşme sürecini en güzel şekilde atlatmaya ve mutlu sonuca ulaşmaya bakın..dilerim olumlu sonuç alırsınız..

bi ozel hastane. isim sinirlenince ben kendimi riske attim siz de saglikcisiniz diye kimseye soylemeyin falan demis
Hiçbir doktor hastası hatırına kendini riske atmaz. Bence merkezin ve tabi ki kendi hastalarının pozitif oranı artsın diye böyle bir şey yapmış olabilir. İki embriyonun dahi tutmadığı pek çok kişi var çünkü. O açıdan bakınca sizin de üçü birden tutacak diye bir şey yok. Tutarsa çok riskli olur, her halükarda doktorun böyle bir şeyi yapmaması gerekir bence. Bugün yasa dışı bunu yapanın arkada laboratuvarda vs her şeyi yasaya uygun yaptığından şüphe edilir. Ben olsam doktor açısından olaya bu şekilde bakardım ve tekrar oraya yolum düşmezdi. Ancak kendi açınızdan bakınca dediğim gibi illa üçü de tutacak diye bir şey yok. Hem tutarsa sağlıklı bir şekilde üçünü de doğuran pek çok kişi var. Olan olmuş artık, keyfini çıkarmaya bakın. Belki iki olur, belki üç, belki tek. Allah ne nasip ederse onu göreceğiz hepimiz. Sizin de tedaviniz hayırlı olsun inş, güzel bir bekleme süreci olsun...

3 embriyoda iyiyse niye 3 ünü koydular anlamadm banada 3 embriyo transferi yapıldı ancak benim 3 embriyoda 3. Güne zor geldi yani doktorum birisi ancak tutar diğerinede rahimde şans verelim dedi çöpe gitmesin dedi açıkçası dondurma dedi dondurulacak kalitede değiller deyince mecbur kondu 1 i tuttu zaten iyiki koydurmusm dedim ya vazgeçtigm bebeğim olsaydı ama sizin hepsi iyiymis

Canım herşeyi kafana takıp kendini üzme üç embriyonun üçününde tutması çok düşük olasılık doktoruna güven o senin için en doğru kararı vermiştir doktorlar hastaları ile detaylı konuşamıyorlar çünkü günlük okadar çok hastaya bakmak zorundalarki herkese 5 dakka ayırsa kaç hastanın muayenesi aksayacak sen kafanı rahat tut belkide koyacağı iki embriyo tutmayacak eklediği üçüncü tutacak bilemezsinki rabbim neyler neylerse güzel eyler

Benim yaşım nerdeyse 40tı üç embriyom vardı ikisini koydu çünkü sonuçta iki embriyo demek 4 çocuğa kadar yolu var demek. Hiç tutmayabilir. Biri, yada ikisi de tutar. Yada bölünürler tek yumurta ikizleri olabilir. Her ikisi de bölünürse 4 bebek olur. Bir arkadaşımın öyle üç bebeği oldu iki embriyodan. Benim ise biri tuttu ve ikiye bölündü tek yumurta ikizlerim var, diğeri tutmadı. Zamanında yasak gelmeden sanırım bir arkadaşım 4 tane koydurmuştu ve dördüzü oldu. Doktorun bunları biliyor olması gerekiyor. Yaptığını hiç etik bulmadım. Umarım sizin dilediğiniz gibi olur sonucunuz.

tske ederim. Insallah ikiz cokmistiyorum zaten. O anda ben nasil birsy diyenedim oncesi niye konusmadik diye cok moralim bozuldu. belki biri 5. gune birakilabilirdi o sekilde dondurulurdu olmasa sonrasi icin umut olurdu. konusturmayanda allah bu sekilde hayirlidir diliyorum.

Bunlarin transfer aninda konusulmasi da cok syrea yaratti bende. Bence zaten 3 koymayi kafaya koymuslar yoksa o kadar orda oturduk cagirip sormadilar. Bizde gorusme bekliyoruz. Kendime iceri girmeden once niye konusmadim diye kiziyorum.

Vallahi moral verdiniz. Cok sagolun. Duan ediyorum hayirlisi olsun diye. 3 tutmasin bile diyemiyorum gonlumden vazgecemiyorum. Kaldirabilecegim yukse Allah 3unude nasip etsin.

Evet doktorun yaptığı etik .degil. Ama artık olmuş bir şey üzerinden konuştuğunuz için ben hakkımızda hayırlısı olsun diyorum. Inşallah çok güzel sonuçlar alırsınız. Belki de 3. Koyulan sizin yavrunuz olacak bilemezsiniz. Geçip bittiği için artık olumlu düşünüp olumlu sonuçlar için dua edelim.

Bilemiyorum. Bize 3ude iyi dendi ama gercrkten oylemi. Belkide dondurulucak kalitede degildi buda bir ihtimal.Tutmasi nasip kismet oldugu icin tabi sonunda biz 3 tane iyi transfer ettik de diyebilirler. biz bu asamaya kadar iyi getirdik demek icinde embiyolar iyi diyebiliyorlar.

Tsk ederim . Sizin gebeliginizde hayirli olsun. Sag salim alin kucaginiza.

Aynen öyle o yüzden bunlari biz tam bilemiyoruz hepsi tutack diye bı kaidede yok söz pozitif düşünün ben hep allahm sen en iyisini bilirsin hangisine bakabilirsm layikyla o kadar evlat ver dedim 1 tane oldu rabbim sizede istedgnizi nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…