• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3. Gün embriyolari ve tüp bebek süreci

Hanımlar merhaba,
Öncelikle bu tüp bebek konularında saatlerini harcayan, biraz bilgi biraz moral arayan tüm anne adaylarına şans diliyorum umarim Allah hepimizin kucağını doldurur.
35 yasindayim amh 2.49. 2 senedir bebek sahibi olmaya çalışıyoruz henüz hiç gebelik elde etmedik. Klomen çatlatma iğneleri tedavileri ve iki sefer aşılama denedik sonuçlar olumsuz.
Artık her regli kavgalar ve eşimle birbirimizi sen elinden geleni yapmadın suçlamaları ile karşılıyor hale geldik.
Eşimde de bende de yapılan tetkiklerde gebeliğe engel bir durum yok ama haziran ayında artık tüp bebek tedavisine başlama kararı alarak başladık.
Gonal f ler menopurlar cetrotide iğneler derken 23unde opu oldum. Sadece 5 yumurta toplandı ve bu beni şaşırttı çünkü aşılamada çok daha düşük dozlarda gonal f kullandığımda ya da klomen tedavilerinde bile bu kadar yumurtam gelisiyordu zaten. 5 yumurtamın 3 ü döllendi. Bugün 3 embriyonun ikisi 3. Gün embriyosu olarak donduruldu. 7 ve 8 hücreli kaliteli embriyolarmış. Kalan embriyom biraz yavaş ilerlediği için 5. Güne takip edeceklermiş.
Karman çorman oldum. Kaliteli embriyolarsa neden 3. Gün dondurdular acaba? 5 ve 3. Gün tutunma şansları cok mu değişiklik gösterir?
Temmuzda histeroskopi istedi doktorum. Opu da yapışıklık olabilme ihtimali gözlemlemiş. Herşey yolunda giderse ağustosta transfer olacak.
Benzer durumlarda bulunan arkadaşlarım, pozitif sonuç alanlar ya da almayanlar bilgi verebilir, destek olurlarsa çok sevinirim. Allah hepimizon yardimcısı olsun🙏🏻
Doktorunuz Bülent Tıraş mı genelde 3. Gün saha çok embriyo olduğu için ve yumurta dondurma ücreti için bence hastane 3. Gün donduruyor başka açıklaması yok bana göre . Ben Acıbadem maslakta 3 opu oldum hep 3. Gün dondurdular transfer öncesi hepsini çözdüler hiç biri 5. Güne gelmedi canlılığını yitirmek üzere olan embriyo bana transfer ettiler ve tıpa bilime göre değil bana göre paraya odaklı bir tedavi olduğunu düşünüyorum. Tamamen kendi deneyimim kimseyi bu konuda fikrini değiştirme niyetim yok en güzel yaşlarımda saçma sapan işlerle vaktimi ve tonla paramı aldılar. Kapısından bile geçmek istemiyorum.

Doktorunuz Bülent Tıraş mı genelde 3. Gün saha çok embriyo olduğu için ve yumurta dondurma ücreti için bence hastane 3. Gün donduruyor başka açıklaması yok bana göre . Ben Acıbadem maslakta 3 opu oldum hep 3. Gün dondurdular transfer öncesi hepsini çözdüler hiç biri 5. Güne gelmedi canlılığını yitirmek üzere olan embriyo bana transfer ettiler ve tıpa bilime göre değil bana göre paraya odaklı bir tedavi olduğunu düşünüyorum. Tamamen kendi deneyimim kimseyi bu konuda fikrini değiştirme niyetim yok en güzel yaşlarımda saçma sapan işlerle vaktimi ve tonla paramı aldılar. Kapısından bile geçmek istemiyorum.
Çok zor süreç gerçekten Allah hepimizin yardımcısı olsun 🙏

Amin siz nerde tedavi gördünüz bebeğinizi sağlıkla alırsınız kucağınıza inşaallah🌺
Bende Brüksel de gördüm Memorial için de çok bakmıştım ama en son Allah verirse olur diye seçtim hızlı karar verdim.Siz de öyle düşünün 🙏 İnşallah Allah en kısa zamanda size de nasip etsin bebeklerimizi kucağımıza alalım🙏

Bülent hoca değil. Ben bahçecide tedavi oluyorum. İki adet 3.gun embriyom var. Sayica az oldukları için 3. Gün donduruldu saniyorum. Ama size hak veriyorum kendimizi tamamen emanet ediyoruz doktorlarımıza. Sonunda böyle çelişkili durumlar, maddi kayıplar ve en önemlisi zaman kaybı bizlerde ağır sonuçlara yol acıyor. Siz şimdi nerede devam etmeyi düşünüyorsunuz?

Bülent hoca değil. Ben bahçecide tedavi oluyorum. İki adet 3.gun embriyom var. Sayica az oldukları için 3. Gün donduruldu saniyorum. Ama size hak veriyorum kendimizi tamamen emanet ediyoruz doktorlarımıza. Sonunda böyle çelişkili durumlar, maddi kayıplar ve en önemlisi zaman kaybı bizlerde ağır sonuçlara yol acıyor. Siz şimdi nerede devam etmeyi düşünüyorsunuz?
Memorial

Siz transfer oldunuz mu

Ya muhtemelen öyle. Sigara kahve serbest olsaydı keşke. Hiç zorlamazdı bu 10 gün bekleme süreci 😅
Siz de 3. Gün embriyosu mu transfer oldunuz?
Merhaba ben de sigara bırakma asamasındayım rahim dinlendirmedeyim suan azalyıorum ama stres olup içiyorum. Siz ne zaman bıraktınız acaba, transferiniz de hayırlı olsunn

Merhaba ben de sigara bırakma asamasındayım rahim dinlendirmedeyim suan azalyıorum ama stres olup içiyorum. Siz ne zaman bıraktınız acaba, transferiniz de hayırlı olsunn
Teşekkür ederim. Ben rahim dinlendirmede cesaret edemedim bile bırakmaya. Transfer hazırlığına başladıktan sonra azalttım kademeli. Transfer günü de bıraktım. Tabi çok zor. Bazen inanılmaz zorluyor bilmiyorum ki bu stresde iyi değil aslında

Teşekkür ederim. Ben rahim dinlendirmede cesaret edemedim bile bırakmaya. Transfer hazırlığına başladıktan sonra azalttım kademeli. Transfer günü de bıraktım. Tabi çok zor. Bazen inanılmaz zorluyor bilmiyorum ki bu stresde iyi değil aslında
Seni çok çok iyi anlıyorum inan. Ben de bırakıcam diye her sabah kalkıp sigaraya yöneliyorum. Allen Carın kitabını aldım okucam inşallah.

Bazen de sigarasızlığın yarattığı stres sigaradan daha cok sorun oluyor bence, dediğin gibi bu stres de iyi değil. Allahım bu konuda bize yardım etsin. İçmeyen biri için eee bırak ne vaarr demesi çok çok kolay. Tek olduğumu bilmemek güzel açıkcası destek alabilecğimiz noktalar var birbirimizden. İnşallah su gibi aksın geçsin günler ve pozitif gör 🤲

Back
X