- 6 Mart 2015
- 101
- 74
- 298
- 29
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aa benimde 23ünde bakılacak 11 aralıkta olmuştum transfer. Bende henüz pek bir belirti yok cok üzülüyorum açıkcası 3.günlerde genelde çok belirti olmuyormuş zaten ama yinede umudumu kaybediyorum önden idrar testide yapmak istemiyorum sizde var mı belirtiBenm daha erken diye baktrmadim 23unde bakilacak
Haklısınız yumurta topladıktan sonra yaklaşık 1 hafta boyunca benimde o şekilde siddetli ağrılarım olmuştu ama ağrı belirti deDün kaç kötü ağrım oldu ama bu öyle belirti gbi değildi baya bayılacak gbi agrim oldu birde taze transfer oldm bn daha ağrılarım geçmemişti yuumurta toplandığı günden beri ağrılarım var çok mu tahriş oldu nedir ama bazılarında hiç belirti olmuyormuş üzme kendini elimizden geleni yaptık bekleyelim 3.gn transferi anca 5,-6. Günlerde yerlesirmis ,zaten
İnşallah ya aksi gibi son 2 gündür hep ayakta ve soguktayim eğil kalk yapmak zorunda kaldım inşallah kötü bişey olmazHaklısınız yumurta topladıktan sonra yaklaşık 1 hafta boyunca benimde o şekilde siddetli ağrılarım olmuştu ama ağrı belirti de
o yüzden umarım belirtidir diyelim![]()
Bende 3.gün embriyo transferi oldum benimki de genetik teste gitmeden transfer ettiler zaten 3.gün embriyosuna genetik test uygulamıyorlar biraz şans işi oluyor. Biz de çok az sayıda embriyo oluşmuştu o yüzden riske atmamak için beşinci günü beklemeden direk üçüncü günde dondurdular çünkü bazen rahimde yaşayabilecek embriyo laboratuvarda yaşayamayabiliyormuş doktor bu şekilde açıklamıştı.Benim 3. Gün canlı olan embriyomu kullanmadılar genetik teste gidemeyecek diye, ama doktor dediki muhtemelen 3. Günden sonra bozulabiliyor da dedi o yüzden kullanılmamıştır dedi, diğer sefere embriyologla konuşacağız yavaş gidem varsa 5 diye ısrar etmeyecekler dondurma talep ettim genetikten diğeri ya da diğerleri boş gelirse elimde 3. Gün olsun testsiz yaa nasip derim dedim, çaresizlik, ileri yaş problemleri.Böyle 3ten sonra bozulan embrşyo duydunuz mu 6 hücreydi benimki.
Merak etmeyin bende aynı durumdayım başka gruplarda okuyorum aynı bizim gibi olup hamile kalanda çok negatif olanda. Ben kendim bişey hissedemediğim için hep negatif olacak gibi düşünüp kabullendirmeye çalışıyorum kendimi umarım bir mucize olur bizde böyle olup hamile kalanlardan oluruzİnşallah ya aksi gibi son 2 gündür hep ayakta ve soguktayim eğil kalk yapmak zorunda kaldım inşallah kötü bişey olmaz
En iyisi rahim ama az çok 5ç güne gideceği belli oluyor vakitlice 2 4 8 diye gidiyorsa iyi yönde, gittiğimde sorarım ama o iş canını sıktı test yapılamayacak diye vazgeçilmemesi lazımdı, umarım mantıklı bir açıklamaları vardır. Sonucunuz ne zaman çıkacak?Bende 3.gün embriyo transferi oldum benimki de genetik teste gitmeden transfer ettiler zaten 3.gün embriyosuna genetik test uygulamıyorlar biraz şans işi oluyor. Biz de çok az sayıda embriyo oluşmuştu o yüzden riske atmamak için beşinci günü beklemeden direk üçüncü günde dondurdular çünkü bazen rahimde yaşayabilecek embriyo laboratuvarda yaşayamayabiliyormuş doktor bu şekilde açıklamıştı.
Bizimki 8 hücreliydi transfer edilen. Sonuç 23 aralıkta belli olacak ama hiç belirtim yok açıkcası o yüzden biraz umutsuzum kendime de söz verdim öncesinde idrar testi yapmayacağım diye ama böyle beklemekte cok zor. Banada embriyologum ve doktorum 3. veya 5. Çok farketmez o zaten kaliteli bir embriyoysa her türlü tutunur 3.günde dondurmamızda bir sakınca yok demişti ama dediğim gibi şuan niyeyse cok fazla inancımı kaybettim gerçekten çok üzgünüm. Sizin bilinen bir genetik rahatsızlık durumu vs var mı o yüzden genetik test olsun diye beklemiş olabilirler mi acaba?Evet
En iyisi rahim ama az çok 5ç güne gideceği belli oluyor vakitlice 2 4 8 diye gidiyorsa iyi yönde, gittiğimde sorarım ama o iş canını sıktı test yapılamayacak diye vazgeçilmemesi lazımdı, umarım mantıklı bir açıklamaları vardır. Sonucunuz ne zaman çıkacak?
Benim yaşım 38 yumurtakalitesi az olduğu için öneriyorlar, 5bb embrşyomu transfer etsem düşecekti hem zaman hem para kaybı olacaktıx 3. Gün embrşyosu kaliteli yumurta ise neden olmasın ama pgt yapılamıyor, yaşım genç olsa test yaptırmazdım ama 38 yaşında bir kadının yumurtalarının %70i maalesef çöp, bir opu daha yağqcağım inşallah vücut kaliteli yumurta bırakırBizimki 8 hücreliydi transfer edilen. Sonuç 23 aralıkta belli olacak ama hiç belirtim yok açıkcası o yüzden biraz umutsuzum kendime de söz verdim öncesinde idrar testi yapmayacağım diye ama böyle beklemekte cok zor. Banada embriyologum ve doktorum 3. veya 5. Çok farketmez o zaten kaliteli bir embriyoysa her türlü tutunur 3.günde dondurmamızda bir sakınca yok demişti ama dediğim gibi şuan niyeyse cok fazla inancımı kaybettim gerçekten çok üzgünüm. Sizin bilinen bir genetik rahatsızlık durumu vs var mı o yüzden genetik test olsun diye beklemiş olabilirler mi acaba?
anladım bizim yaşlar 29-30 olduğu için sanırım doktor pgt illa zorunlu bir durum değil dedi ama bizde de sıkıntı erkek kaynaklı olduğu için her halükarda şansımız düşük döllenme çok düşük oldu. Bende açıkcası ona cok üzülüyorum keşke 1 kere daha opu olup sonraki duruma göre transfer olsaydım diyorum cünkü cok ciddi ilaç yükü var vücuda transferin en azından belki sansım ve seçeneğim daha çok olurdu ama artık geri dönüş yok umarım ben yanılıyor olurum ve bu transfer başarılı olurBenim yaşım 38 yumurtakalitesi az olduğu için öneriyorlar, 5bb embrşyomu transfer etsem düşecekti hem zaman hem para kaybı olacaktıx 3. Gün embrşyosu kaliteli yumurta ise neden olmasın ama pgt yapılamıyor, yaşım genç olsa test yaptırmazdım ama 38 yaşında bir kadının yumurtalarının %70i maalesef çöp, bir opu daha yağqcağım inşallah vücut kaliteli yumurta bırakır
Genel olarak hep yediğim şeyler, markete gidince et balık tavuk sebze zeytin peynir meyve alırım yani sadece öyle güzel yerimÇ
anladım bizim yaşlar 29-30 olduğu için sanırım doktor pgt illa zorunlu bir durum değil dedi ama bizde de sıkıntı erkek kaynaklı olduğu için her halükarda şansımız düşük döllenme çok düşük oldu. Bende açıkcası ona cok üzülüyorum keşke 1 kere daha opu olup sonraki duruma göre transfer olsaydım diyorum cünkü cok ciddi ilaç yükü var vücuda transferin en azından belki sansım ve seçeneğim daha çok olurdu ama artık geri dönüş yok umarım ben yanılıyor olurum ve bu transfer başarılı oluromega 3 takviyesi çok iyi diyorlar yumurta kalitesi için bana doktorum kullandırmamıştı ama bir daha opu olursam mutlaka kullanacağım. Birde hergün ceviz ve avokado yemeye çalışın gerçekten çok ciddi fayda görenler olmuş
Bizde sayı ve hareket cok cok düşük yani yoktan biraz fazla öyle söyleyebilirim. Morfolojide bozuk. Aynı şeyden mi bahsediyorsunuz bilmiyorum ama dna hasar testi istedi doktor bizden biz yaptırdık onun sonucu iyi geldi her ne kadar az ve hareket düşük olsada olan spermin dnasının kötü olmadığı anlamına geliyormuş tutunmayı vs etkiliyormuş öyle anlatmıştı doktorum eğer yaptırmadıysanız yaptırmanızı öneririm embriyonun kalitesinide etkiler demişti. Bizim ilk denememiz sans eseri öğrendik eşimin sperm durumunuda apar topar giriştik bu işlere öğrenince öncesinde normal yollada denememiz yoktu cocuk için tamamen öğrenince direk tüp bebek olarak denemeye başladık o yüzdende biraz yıprandım açıkcası beklenmedik olunca. Umarım her zaman duam bu denememizin olması çünkü gerçekten çok fazla emek verdik çok üzüldük bu süreçte ama eğer olmazsa bir dahaki denememizde bende sperm seçimi ile alakalı farklı nasıl bir yol izleyebiliriz onu araştıracağım. Gerçi ben opu esnasında cok ağır grip geçirdim antibiyotik vs kullanmak zorunda kaldım o yüzden benim yumurtalarımda cok kaliteli cıkmadı malesef belki embriyo elde etme sorunu ondanda kaynaklanmış olabilir ama her şekilde çok daha iyi bir yanıt alırız diye ummuştuk o da çok üzdü bizi. Şimdi tüm bu süreçleri yaşadıktan sonra insan tüm hücreleriyle pozitif yanıt alsın diye istiyor ama düşüncelerimi asla pozitife çeviremiyorum sürekli negatife kayıyorum.Genel olarak hep yediğim şeyler, markete gidince et balık tavuk sebze zeytin peynir meyve alırım yani sadece öyle güzel yerimyani ne kadar faydası olur bilmiyorum ama q10, omega ce d vitamini alıyorum demiri de yükseltmiştim ,çok kan cerdim diye yine başlafçdım eşim de alıyor vitamin, eşte ne sorunu var hiç mi kaliteli sperm çıkmıyor dna analizi yapılıyormuş aslında onu da araştırıcam ,benimki yavaş birax ama sayı çok yıkayıp genel görüntü ve şekil iyi olanları seçiyorlar
Ben çok pozitif başladım 6 folükülden elde var sıfır olunca ben de 2 gün kendime gelemedim tekrar opu olacak ben de dibe çöktüm negatife kayıyorum artık aynı sizin gibi, ümit etmekten bqşka şans yok, benimkinin de morfoloji 2 ama sayı çok olduğu için sıkıntı olmadı iyileri seçeriz dedilerBizde sayı ve hareket cok cok düşük yani yoktan biraz fazla öyle söyleyebilirim. Morfolojide bozuk. Aynı şeyden mi bahsediyorsunuz bilmiyorum ama dna hasar testi istedi doktor bizden biz yaptırdık onun sonucu iyi geldi her ne kadar az ve hareket düşük olsada olan spermin dnasının kötü olmadığı anlamına geliyormuş tutunmayı vs etkiliyormuş öyle anlatmıştı doktorum eğer yaptırmadıysanız yaptırmanızı öneririm embriyonun kalitesinide etkiler demişti. Bizim ilk denememiz sans eseri öğrendik eşimin sperm durumunuda apar topar giriştik bu işlere öğrenince öncesinde normal yollada denememiz yoktu cocuk için tamamen öğrenince direk tüp bebek olarak denemeye başladık o yüzdende biraz yıprandım açıkcası beklenmedik olunca. Umarım her zaman duam bu denememizin olması çünkü gerçekten çok fazla emek verdik çok üzüldük bu süreçte ama eğer olmazsa bir dahaki denememizde bende sperm seçimi ile alakalı farklı nasıl bir yol izleyebiliriz onu araştıracağım. Gerçi ben opu esnasında cok ağır grip geçirdim antibiyotik vs kullanmak zorunda kaldım o yüzden benim yumurtalarımda cok kaliteli cıkmadı malesef belki embriyo elde etme sorunu ondanda kaynaklanmış olabilir ama her şekilde çok daha iyi bir yanıt alırız diye ummuştuk o da çok üzdü bizi. Şimdi tüm bu süreçleri yaşadıktan sonra insan tüm hücreleriyle pozitif yanıt alsın diye istiyor ama düşüncelerimi asla pozitife çeviremiyorum sürekli negatife kayıyorum.
Sizi çok çok iyi anlıyorum umarım bir an önce bizlerde güzel haberler alırız ve yaşadığımız sıkıntıları unutturacak bir bebişimiz olurBen çok pozitif başladım 6 folükülden elde var sıfır olunca ben de 2 gün kendime gelemedim tekrar opu olacak ben de dibe çöktüm negatife kayıyorum artık aynı sizin gibi, ümit etmekten bqşka şans yok, benimkinin de morfoloji 2 ama sayı çok olduğu için sıkıntı olmadı iyileri seçeriz dediler
9aralıkta 3.gun emrıyosu transferı oldum 16sında beta hcg 1 cıktı malesef pazartesıyı beklıyorumKızlar 1 aralıkta 3. Gün dondurulmuş embriyo transferi oldum bugün transfer+8 belirtim olmadı sizin süreciniz nasıl geçiyor ne zaman test yapacaksınız
Geçmiş olsun gebeliğin devam etmeme nedeni neymiş acaba. İnşallah ikincisi sağlıkla gelir3.gün embriyosu taze transfer olmustum ve tutunmustu ama 7. Haftada kalbi durdu. 1 tane daha 3. Gün dondurulmus embrıyom var şimdi onumuzde kı ay o transfer edilecek. Dondurulmuş 3. Gün tutan var mı