3 Gün Sonra Ameliyat Olacağım Çok Korkuyorum.

gizzemksk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2009
886
86
123
İzmir
Olacağım ameliyat göğüs küçültme ameliyatı estetik yani çok şükür sağlıkla ilgili değil. Bu ameliyatı çok istiyorum aslında 2 yıldır sıra bekliyorum. Heyet raporuyla ücret vermeden devlet hastaanesinde olacak ameliyatım. Ama ben bu kadar istememe rağmen çok korkuyorum. Sanki uyuyup uyanamayacamışım gibi bir his var içimde. Daha öncede ameliyat oldum o zamanda çok korkmuştum. Ama böyle bir şey hissetmemiştim.

Zaten bu ameliyatı ne zaman olacak olsam hep bir terslik çıktı hep ertelendi. Hatta 10 gün önce ameliyat için hastaneye yattım doktor boştu ameliyat olacaktım o gün helikopterle acil hasta geldi ve ameliyatım yine iptal oldu taburcu edildim.

İçim içimi kemiriyor. Ne yapacağım bilmiyorum. Olmayı çok istiyorum çok korkuyorumda aynı zamanda. Annem hastaneden kaçacaksan hiç gitmeyelim diyor. Kendimi nasıl telkin edebilirim? Bu uyanamayacakmış hissi ameliyat korkusundan normaldir değil mi?

Canım hiç takılma.Dünyada ve ülkemizde her gün her saat ne riskli ne büyük ameliyatlar oluyor da bitiyor.İnsanlar o kadar çaresiz ağrılar içindeler ki,ameliyat olsam da bitse bu çile diye bakıyorlar.

Ameliyattan sonra şikayetinden kurtulmuş olacağını düşün ve korkma.Korkacak birşey yok.Şimdiden geçmiş olsun.İyi düşün iyi olsun.

Hic stress yapma
Bu korkun her seferinde ameliyatın ertelenmesinden olusmus bence
Ama bu ertelenme durumları o kadar cok oluyor kiyani kendi adına olumsuz yorma
Güzel düşün, güzel olsun
Mesela ameliyatın başarılı geçtiğini, hastane odasina cikardiklarinda odanda seni ailenin bekledigini,ameliyatin sonucunun basarili gectigini,evine taburcu olduğunu, eve ziyarete gelecek misafirlerini düşün

Kendini daha iyi hissedeceksindir
Azıcık uyuyacaksin, uyanınca hayat devam edecek
Simdiden geçmiş olsun size

Son düzenleme:
Bende cesaret edemiyorum canim ama srn en buyuk ornegi sergilemissin gunun bile gelmis insirah suresini oku bol bol icin rahatlar cunku bu ameliyat icin bende senin gibi dusunuyorum kalkamayacakmisim gibi fakat bu cogumuzda mevcut sana has degil simdiden gecmis olaun sonuclari bildir cikinca bekliycem

Bende dediğin gibi düşünmek istiyorum bu his tamamen korkudan. Ameliyattan çıkınca mutlaka sonuçları yazarım. Hepinize teşekkür ederim beni rahatlattınız. Allah razı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…