3 gündür kaynanamlardayım gitmek istiyorum😐

Evet konular karışmış o kız babasının evine geldi kocayla anasını bırakıp.Onun hem gözü açılmış hem hamile değil avantajı çok.Konu sahibi ve onun gibiler neden şu evliliklere bir sıfır yenik başlıyorsunuz ah ah varya öyle bilendim ki hiçbir kelam hiçbir cümle almaz hararetimi.Çok kızıyorum Ne yazık ki kendini ezdiren ağzı bıçak açmayan,koca sözünden çıkmayan,cevap veremeyen,evlenmek için geleceğini hedeflerini planlarını hiçe sayan ve gidip böyle odunlarla insanlıktan,nezaketten,kadına değer vermekten bi haber yaşayan şu tiplerle evlenen tüm kızlara :KK12:
Bu kızın ailesi istememiş bu evliliği bence sorunlardan biri de bu aklı başında analar babalar çocuklara meze oluyor. Okulu bırakıp kocaya koşuyorlar. Sonra 1 çocuk şiddet ev yolu.

Bu kızın ailesi istememiş bu evliliği bence sorunlardan biri de bu aklı başında analar babalar çocuklara meze oluyor. Okulu bırakıp kocaya koşuyorlar. Sonra 1 çocuk şiddet ev yolu.

Şimdi okudum eski konusunu bence şuan kaynana evindeki üç günü en sorunsuz zamanları.Nelerden geçmişler de aile karşı çıktığı halde malum yaşadıkları devlerin aşkı olduğu için Nuh demiş peygamber dememişler.Bu adamlarda zaten insanlıktan bi haber benim için ailesini hiçe sayan herşeye razı gelir diyor sonra gelsin olaylar

bi de mesela o işi yaptın. baktın çarşaf vs kan oldu. çıkar at sepete temiz çarşaf ser. naptın sabaha kadar yatakta mı beklettin pis çarşafı? ya da kaynanalar gelince kirliden mi çıkardın?
hani bazı olaylar var benim kafamdaki olağan hayat akışına uymuyor. diyelim ki bu iş başıma geldi. düğün sabahı evime geldiler. diyelim ki kocam da basiretsiz bir bamya ve onları eve alıp çarşaf görme isteklerini kabul ediyor. ya kendimi yatak odasına kilitlerim ya da alır çantamı o evden çıkarım. hatta sinirimi alamazsam alırım o çarşafı banyoda bir güzel yakarım. nasıl bi sinmişlik bu, hem evine kabul ediyosun hem de çarşafı gösteriyosun.
ay doldum.

Size bunu yapmak istemezdim ama söyleyeceğim. Kv bebeğime kenarı iğne oyalı mendil yapıyordu doğuma yakın. Anne hiç mi işin yok sıradan bir mendil olsa olmuyor mu dedim. Normalde böyle konulara asla girmez ama çekinerek dedi ki bizim zamanımızda ilk gece için de böyle kenarları süslü büyükçe mendiler yapardık. Çok önemliymiş çünkü. :KK57: böyle kalmıştım hala düzelemedim:olamaz:

Ortamda huzur bozacak birsey yoksa abartmayın..kalın kayınvalidenizde..ama dersen ki saygısızlık yapıyorlar o başka..bir kaç gün idare et huzurun kaçmasın boş yere..

5 yaşındaki bebeğim sizin gibi söz dinlemiyor valla. Onun bile kendi fikri var. Napıyor , ne yedirip ne içiriyor kocalarınız size acaba? Azcık mantıklı davranın , ayağınız yere sağlam bassın. Ben burada kalmak istemiyorum deyin ve çekin gidin evinize . Ne yapacak kocanız da bu kadar korkuyorsunuz.

Rabbim ayak vermis.
Kalkip kendin gitceksin.Ewde biseyi prizde biraktimmi kac gundur aklimi yiyo utuyu unuttum ocagimi accik biraktim tuwaletin muslugunu mu acik biraktjm aklimi yedim icimden cikmiyo ben ewe gideyim.Yada eve misafir geliyomus yada baska size hayir diyemeyecekleri bir neden.Kimse size otur oturdugun yerde diyemez dedirtmeyin sonra bu aliskanlik olur

Eşimle pazartesi akşam yemeği için geldik geç oldu diye yattik .eşimin işi uzun sürdü gec geldi işten yine burda yattik.buyuk ihtimal bugün de burda yatcaz 😏 .3 aylik evliyim eşim yokken burda cok sıkılıyorum eşime diyorum ama beni tersliyo bugün erken gelirsem gidelim eve dedi ama hic sanmıyorum kaynanama da gıcık oluyorum bunaldımm .Odamiza kapıyı tıklatmadan bodoslama giriyor .rahat edemiyorum ama eşimin umrunda degil ne yapsam da gitsem burdan bi de hamileyim
Sende rahat davran sizden rahatsiz olsunlar.

Sevgili pelin ece. İki yıllık evliyim. Geçen sene temmuz başında eşimle bir kavga ettik ki görmen lazımdı şiddetini anlayabilmen için. Kelimelerim yetersiz kalır. Özetlemeye çalışayım. Eşimin memlekete gittik. Bir olmamış daha evleneli. İlk uzun iznimiz. Beni ailesiyle kaynaştıracak. Seve seve gittim. Eşim daha ilk gün öğlen dışarı çıktı arkadaşlarıyla. Akşam yemek yiyip başka arkadaşla. Ertesi gün başkaları üç kere falan gelip çıktı. Gece onbir de aradılar gitti. Sonra tekrara döndü. Herkesle iki üç sefer görüşmeler. Bu arada ailesi millete gelin göstermek için beni gezdiriyor. Haklılar. Gittiğim her evde beni çok güzel ağırladılar. Ama kocam arkadaşlarıyla eğlenirken akraba ziyareti beni baydı. Akşam eve geliyorduk eşim gelip yemek yer tekrar çıkardı ve ben babasıyla balkon sohbeti yapardım 🤦🏻‍♀️ Yanlış anlaşılmasın çok keyifliydi ama en nihayetinde benim annem babam değil ve benim evim değil çekiniyorum daha. Altıncı gün eşime saat onbir civarı gel artık sıkılıyorum yazdım.

bi de mesela o işi yaptın. baktın çarşaf vs kan oldu. çıkar at sepete temiz çarşaf ser. naptın sabaha kadar yatakta mı beklettin pis çarşafı? ya da kaynanalar gelince kirliden mi çıkardın?
hani bazı olaylar var benim kafamdaki olağan hayat akışına uymuyor. diyelim ki bu iş başıma geldi. düğün sabahı evime geldiler. diyelim ki kocam da basiretsiz bir bamya ve onları eve alıp çarşaf görme isteklerini kabul ediyor. ya kendimi yatak odasına kilitlerim ya da alır çantamı o evden çıkarım. hatta sinirimi alamazsam alırım o çarşafı banyoda bir güzel yakarım. nasıl bi sinmişlik bu, hem evine kabul ediyosun hem de çarşafı gösteriyosun.
ay doldum.

Şaka gibi demek isterdim ama olmadığını bilecek kadar hayatla yüzleştim artık. Zira bunu burada sürekli açılan "İç çamaşırımın üzerine giydiğim külotlu çorabım ve şortumla sevgilime sürtündüm, zevk suyu geldi sizce hamile miyim yardımmm"; "Nişanlım benden önce başkasıyla öpüştüysen seni almam dedi çk mtszm bn onsz ölürm: (((" gibi genç hanım kızlarımızın bizleri derin düşüncelere sürükleyen konularından da anlamak mümkün. Bunları düşünen kızlarımızı isteyen beylerin de elbette ki "Eşim mutlaka bakire olmalı, hatta daha önce hiçbir erkek onun sesini duymamış olmalı, çarşafın üzerinde kan olmalı (esnek zar nedir yhaa), bana ve aileme sürekli hizmet etmeli, çok konuşmamalı, düşünmemeli, ancak bol bol doğurmalı (mümkünse errrrkek)" şeklinde beklentileri olan tipler olması normal. Arz-talep meselesi. Bana şaka gibi gelmiyor, şaşırmıyorum da.

Sevgili pelin ece. İki yıllık evliyim. Geçen sene temmuz başında eşimle bir kavga ettik ki görmen lazımdı şiddetini anlayabilmen için. Kelimelerim yetersiz kalır. Özetlemeye çalışayım. Eşimin memlekete gittik. Bir olmamış daha evleneli. İlk uzun iznimiz. Beni ailesiyle kaynaştıracak. Seve seve gittim. Eşim daha ilk gün öğlen dışarı çıktı arkadaşlarıyla. Akşam yemek yiyip başka arkadaşla. Ertesi gün başkaları üç kere falan gelip çıktı. Gece onbir de aradılar gitti. Sonra tekrara döndü. Herkesle iki üç sefer görüşmeler. Bu arada ailesi millete gelin göstermek için beni gezdiriyor. Haklılar. Gittiğim her evde beni çok güzel ağırladılar. Ama kocam arkadaşlarıyla eğlenirken akraba ziyareti beni baydı. Akşam eve geliyorduk eşim gelip yemek yer tekrar çıkardı ve ben babasıyla balkon sohbeti yapardım 🤦🏻‍♀️ Yanlış anlaşılmasın çok keyifliydi ama en nihayetinde benim annem babam değil ve benim evim değil çekiniyorum daha. Altıncı gün eşime saat onbir civarı gel artık sıkılıyorum yazdım.

Not: kızım ağlayınca göndermişim yanlışlıkla. Düzenleme süresi geçmiş.

Neyse devam edeyim.

Geldi. Yatınca kavga ettik sessiz sessiz. Sabah bana surat yaptı. Ben de pas vermedim. Sonra bir kıvılcım çaktı ama hatırlamıyorum onu biz alev alev kavgaya başladık. O beni kovdu evden defol git ceheneme kadar yolun var dedi. Ben de demişim ki sen defol hadsiz ben bu evin geliniyim asla gitmem sen kimsin ki bunu diyorsun 👊 bunu sonra dediler bana. Hoşuna gitmiş anne babanın :) bi oğlunu tutuyor adam yazık, bir beni. Sonra ben hakaret duymaya gelmedim dedim valizimi topladım.Takılar yanımızdaydı. Ailemin hediyelerini aldım sadece yanıma. Çıkıyorum kapıdan beni baba tuttu.Ağladı adam. Kendimden de utanıyorum koskaca insanlara rezil olduk. Hala diyor ki benim eşim baba bırak gitsin defolsun 🤦🏻‍♀️ Eve gidecekmişim o da ailesiyle vakit geçirip geldiğinde beni evde görmeyecekmiş. “Eve gidince eşyalarını buraya yollarım gerisi umrumda olmaz. Hiç zahmet edip gelme kilit değişecek” dedim. Sakinleşir gibi yaptım.Kimsenin beni görmediği an kapıya gidip sessizce valizimle çıktım. Baba anladı koştu beni bina içinde yakaladı. Yemin etti aldı valizi elimden. Alabilirsin baba kıyafet var sadece ihtiyacım yok dedim devam ettim. Dengesi bozuldu. Tansiyon var malum. Dayanamdım koluna girdim getirdim eve. O gün o evde kıyamet koptu. Çok büyük bir kavgaydı. Sonra ailesi hatrına barıştım.Bitti gitti.

Gelelim bugüne. Dedi ki memleketi çok özledim. Gidince her sokağı ayrı gezeceğim. Cevap vermedim sadece sesli nefes aldım. “Tabi seninle gezeceğiz hayatım. Sensiz sokağa adım atmam. Ama bir iki arkadaşımla müsaaden olursa görüşürüm” dedi.

Yani sessiz kalsaydım geçen sene bugün, böyle insan yerine konmazdım. Diyeceksin ama benim eşim çok sert. Ama çok baskın vs vs. Sana sadece şunu diyeyim benim eşimi gülerken gören arkadaşlarım şaşırdı. Aaa X gülebiliyor mu diye. Düşün yani nasıl sert ve otoriter bir karakteri var. Eyvallahın yok bana kafan atarsa gidersin demişti bana bir keresinde. Beni kaybetmekten korkmasını ben sağladım.
Burda sana apaçık bir mesaj var. Doğru yönetebilirsen bu krizden güzel bir fırsat doğar.

Eşimle pazartesi akşam yemeği için geldik geç oldu diye yattik .eşimin işi uzun sürdü gec geldi işten yine burda yattik.buyuk ihtimal bugün de burda yatcaz 😏 .3 aylik evliyim eşim yokken burda cok sıkılıyorum eşime diyorum ama beni tersliyo bugün erken gelirsem gidelim eve dedi ama hic sanmıyorum kaynanama da gıcık oluyorum bunaldımm .Odamiza kapıyı tıklatmadan bodoslama giriyor .rahat edemiyorum ama eşimin umrunda degil ne yapsam da gitsem burdan bi de hamileyim
Eviniz sehir disinda falanmi niye gidemiyorsunuz evinize arabami yok yada gecemi geliyo herseyi gectim gunduz kendinizdemi gidemiyorsunuz eve suz gidin aksamda esiniz evinize gelsin bu nasil sacma bi mantik. Kayinvalideniz oglunu aramsta sanki gelin burada kalin braz hic gelmiyonz demste esinde seni oyaliyo gbi geldi

Yaşınız daha çok genç, bir gün aslında problemin kayınvalideniz değil eşiniz olduğunu anlayacaksınız, 3 adım ötedeki kayınvalidenizde kalmak istemiyorsunuz diye sizi tersleyen adama ben evime gidiyorum diyemiyorsunuz, kavga eder diye ne derse onu yapıyor ve buna da aşk evliliği diyorsunuz.
Keşke evlenmek için okulu bırakmasaydınız, keşke babanızın ailesinin öngörülerine biraz kulak verseydiniz, öz be öz annenize ağza alınmayacak hakaretler eden bir kadının evinde eşinizin baskıyla kalmak zorunda olmaz, o kayınvalideye anne demek mecburiyetinde hissetmezdiniz, maddi olarak ailesine bağlı bir adamla evlendiğiniz için maalesef yakında kayınvalidenizle aynı evde oturursanız da şaşırmayın.

Back
X