Bebek Beslenmesi 3 günlük bebeğim hiç çişini yapmadı :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

feministic

God's timing is always perfect.Trust in Him!
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2011
1.065
705
133
nolur cevap verin bu sefer kafam çok karışık. Sarılık tedavisi görüyor bebeğim fakat onun dışında ben doğduğundan beri çişini yapmadığını düşünüyorum. Tabi ilk doğduğunda ben değiştirmedim bezini ya da buna dikkat eden olmadı sanırım. Eve geldik 2 gün hiç çiş yapmadı kakasını yapıyor bu arada. Hastanedeyiz doktor idrar tahlili istedi bezinin içine idrar torbası koyuyorlar hiç çiş çıkmıyor. Sütüm iyi şükür, emmesi iyi. Ama tabi son 1 gündür böyle iyi geliyor, zaten 3 günlük daha. Doktor bişey yok diyor kan tahlillerine bakarak. Ama bu kan tahliliyle belli olur mu diye kaygılıyım. etraftan zaten ilk günler ne kadar sıvı alıyor ki az çiş olması normal diyorlar ama bence az değil hiç çiş yok. Sizin bebişlerde nasıl oldu bu çiş durumu? İnternete bakınca o kadar kötü senaryolar var ki çok korkuyorum

Canim ben üc cocuk annesiyim bahsettigin gibi bir durum hic yasamadik tek bildigim bebegin doyup doymadigini yaptigi cisten anliyorlar acaba doymuyormu baska bisey gelmedi aklima cunku ilk hafta doktor kontrolune gittigimizde cis yapmasi nasil kac bez diye sormustu

3 gündür cisini yapmamıs olma ihtimali düşük, belki kakayla beraber anlayamamış olabilirsin diye düşünüyorum. Zaten eğer eminsen yapmadığına hemen doktora göturmelisin, sıkıntı var demektir. Tabi bu idrar testi icin poset takıldığında yarım saatte bir kakasını yapan çocuklar bile saatlerce yapamayabiliyorlar. Muhtemelen senin de öyle olmuştur insallah bir sıkıntı yoktur. Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin

Pipisinin ucunu geriye doğru ittirin. Bizimkini doktor yapmıştı, bize de gösterdi. Sünnetsiz çocuklara yapılıyormuş. Belki çişini yapmakta zorlanıyordur. Duymuştum bmyle hikayeleri birkaç arkadaştan. Bir de 3 gün uzun süre acile götürseniz bir de orada baksalar. Acildeki tetkikler daha çabuk çıkıyor, daha detay bakıyorlAr sanırım. Böbreklerde problem yaratmasın. Benim bebe 47 günlük. İlk akşam yaptı çişini sonra devam etti. Kakada gecikme yaşamıştık. Mekonyumu 3. Gün atmıştı.

ama böbreğin sürekli çalışması gerek suyu süzmesi için. Vücudu susuz olmasın. Ne bilim 3 gün uzun süre idrarın yapılmamasına doktor nasıl normal diyor onu anlamadım.

Ca
nolur cevap verin bu sefer kafam çok karışık. Sarılık tedavisi görüyor bebeğim fakat onun dışında ben doğduğundan beri çişini yapmadığını düşünüyorum. Tabi ilk doğduğunda ben değiştirmedim bezini ya da buna dikkat eden olmadı sanırım. Eve geldik 2 gün hiç çiş yapmadı kakasını yapıyor bu arada. Hastanedeyiz doktor idrar tahlili istedi bezinin içine idrar torbası koyuyorlar hiç çiş çıkmıyor. Sütüm iyi şükür, emmesi iyi. Ama tabi son 1 gündür böyle iyi geliyor, zaten 3 günlük daha. Doktor bişey yok diyor kan tahlillerine bakarak. Ama bu kan tahliliyle belli olur mu diye kaygılıyım. etraftan zaten ilk günler ne kadar sıvı alıyor ki az çiş olması normal diyorlar ama bence az değil hiç çiş yok. Sizin bebişlerde nasıl oldu bu çiş durumu? İnternete bakınca o kadar kötü senaryolar var ki çok korkuyorum
Primanin çiş işaretli bezlerinden koyup bir deneyin beyaz paketli yeni dogan olanlardan çok az bir çiş olsa bile gösteriyor.

3 gündür cisini yapmamıs olma ihtimali düşük, belki kakayla beraber anlayamamış olabilirsin diye düşünüyorum. Zaten eğer eminsen yapmadığına hemen doktora göturmelisin, sıkıntı var demektir. Tabi bu idrar testi icin poset takıldığında yarım saatte bir kakasını yapan çocuklar bile saatlerce yapamayabiliyorlar. Muhtemelen senin de öyle olmuştur insallah bir sıkıntı yoktur. Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin
Amin, çok teşekkürler. Hastanede yatıyoruz şu anda zaten sarılık dolayısıyla. Bir kere yaptı buraya yazdıktan sonra ve idrarında enfeksiyon çıktı maalesef :(

Buraya yazdıktan sonra bir kere yaptı çişini o da tahlile gitti ve enfeksiyon çıktı. 3 günlük bebekte antibiyotik tedavisi başladı maalesef :(

Back
X