3 hafta önden gidiyor

Su_perisiiii

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2017
812
659
103
Hayır sabahlar hanımlar,

Dün ultrason sonuçlarında bebeğimin gelişimi 3 hafta önden gittiğini ve bu hafta detaylı ultrason yapılması gerektiğini öğrendim. Aslında gelişimin önden gitmesi güzel birşey ama benim yinede aklıma takıldı bi sorun yoktur inshallah aynısını söylenen oldumu? Önden giden bebeklerde erken doğum olurmu?

merhaba canım benim de 2 hafta idi en sonunda adetimi 1 ocaktan değil de 26 aralık gibi varsayacağız dedi doktor yani adet öncesi döllenme olmuş yumurta saklanmış geç döllenme ama benim detaylı da da ileri çıkınca bu kanıya varıldı sende de eğer şeker vs yok ise böyle olabilir ben de şeker yok çünkü ve ilk doğumum da gayet normaldi ölçüler bu ikinci çok farklı olunca üstüne adet gördün dedi doktor

Genel olarak son aya doğru ölçüler normale dönüyor diye biliyorum..
Benim oğlumun bir tek kafası 2-3 hafta önden gidiyordu son ay ama öyle anormal doğmadı bildiğin normal bebek :)

Bende geç döllenme yada üstüne görme mümkün değil. Yarin detaylı ultrasona gircem bu konuyuda doktoruma sorarım.

Benim oğlumun bir tek kafası 2-3 hafta önden gidiyordu son ay ama öyle anormal doğmadı bildiğin normal bebek :)

Bizde eşimde bende fazla uzun değiliz ama oğlumun bacakları baya uzunmuş :) hatta kime çekmiş bu çocuk dediler :)) benimde aklıma zamanla normal ölçülere gelebileceği geldi.

Bizde eşimde bende fazla uzun değiliz ama oğlumun bacakları baya uzunmuş :) hatta kime çekmiş bu çocuk dediler :)) benimde aklıma zamanla normal ölçülere gelebileceği geldi.

Bebekle ilgili bir sorun yoktur ama boyle olunca normal dogum zorlasiyor.

Bizim 20. haftada sizinki gibiydi fazla ustunde durmamistik. Sonra 31. haftada gittik ve orada da 3 haftaya yakin onden gidiyor gorundu ve tarihlerde bir hata yok, ovulasyon gununu biliyorum cunku. Sekerim cikmadi ama yine de varmis gibi kestim hamurisi ve sekerlileri. Esim uzun boylu, babasi, dedesi fln da oyle, onlara cekmis herhalde.

Umarim bizimkinin de buyumesi sonlarda yavaslar, normal dogum yapmak istiyorum.

Bu arada sirf olculeri onden gidiyor diye erken dogum olmuyor. Bebegin beyni cigerleri filan son haftalarda gelisiyor yani kilo almasa da gelismeye devam ediyor. Erken dogum icin ayri risk faktorleri var, doktor 31. haftada test yapti ve rahim agzi kapali, baskiya dayanikli dedi.

Bugün detaylı ultrasona girdim birde suyum fazlaymış kafam çok karıştı pazartesi kendi doktorumda randevum var bakalım o ne diyecek

Bugün detaylı ultrasona girdim birde suyum fazlaymış kafam çok karıştı pazartesi kendi doktorumda randevum var bakalım o ne diyecek

suyunuz da fazlaysa belki gebelik sekeriniz olabilir. ama bazen bu tur seyler gecici oluyor yani bir sonraki kontrolde suyunuz normale donmus olabiliyormus. kendi doktorunuz en iyisini bilir tabiki. daha once seker testi yapmadilarsa, 24-28 haftalar arasinda seker yukleme testi oluyor.

Bizim bebeğimizin de boyu iki hafta önden gidiyor, doktor uzun boylu olacak dedi sadece çok üzerinde durmadı. Eşimin ailesi baya uzunlar kadınlı-erkekli. Ailedeki en kısa kişi 1.75 sanırım genetiktir diye düşünüp çok takmadık kafaya. İnşallah doğumu zorlaştıracak kadar irileşmez bebek. Gerçi sağlıklı olsun da sezeryan da olurum bebek için her ne kadar normal doğumu istesem de.

Canım merhaba Benim bebegimin kafasıda 3 hafta onden gidiyor korkuyorum bende buyuk olucak diye Erken dogum riskim var 35 +2 yim doktor aileden birimin buyuktur dedi ama normal dogumda zorlarmıs Siz normalmi oldunuz

Canım merhaba Benim bebegimin kafasıda 3 hafta onden gidiyor korkuyorum bende buyuk olucak diye Erken dogum riskim var 35 +2 yim doktor aileden birimin buyuktur dedi ama normal dogumda zorlarmıs Siz normalmi oldunuz
Yok canım benim normal olamadı..
Çatım dardı ve bebeğim irileşmişti. Gel gör ki zaten sancı çektim durdum tüm gün hiçbir ilerleme olmadı..
Evet benim doktorum da normal demişti illa ki ailede vardır bi sıkıntı olmaz dedi..
Sen de korkma bence normalin oluru varsa dilerim normal olur..
Sağlıkla al kucağına inşallah..

37.haftadan sonra olmazmıs zaten 37. Haftayı gormem gerekiyor erken dogum riskinden dolayı ciger geliştirici falan hep oldum ALLAH yardım eder inşALLAH da 37. Haftayı bitirmeyi gorurum Saglıklı sıhatli olsunda o yeter bana 38 de 40 da gozum yok Cok sagol ALLAH razı olsun

Ben bugün yeniden ultrasona girdim ve kafası haftasına göre normalmış. Kardeşimdede cocuğun kafası önden gidiyordu ama sorun olmadı doğumda.

Canım benımde oglumun oyle ıdı 3 hafta onde gıdıo dedıler aılede bırınn kı buyuk tur dediler ama dogumdan sonra hemen bebege baltım bendr kocaammmaann bı kafa olucak bedenine gore sanıyordum ama oyle deıldı gayet ıyıydı yanı...ayrıca erkek bebrklere oyle dıolar cogunlukla ve benıde normal dogurtmadılr kafasından dolayı cıkmaz dedılerr sezeryan oldumm

Benimde suyum fazla sekerim Yok doktor nasıl bir önlem verdi bunun için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…