3 haftalik Nisanlimdan ayrildim-Sebeb ailesi!Ben nasil bas edecegim bu ihanetle?

meliksah

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2010
199
7
98
Diğer
Merhaba arkadaslar

Sirf bu konu icin üye oldum ve sizin gibi tecrübeli görmüs gecirmis insanlardan yardim istedigim icin burdayim ne olur bir teselli!

2 yillik bir iliskim vardi. Ikimizde yurtdisinda yasiyoruz üniversitede tanistik ben 26 o ise 28 yasinda. Birbirimizi daha dogrusu belkide ben onu cok sevdim.Cevrede cok yakistiriliyorduk her anlamda uyumluyduk benim icin rüya gibi bi iliskiydi taki sözlenene kadar.

Onun ailesi beni hic istemedi sebeb olarak gösterdikleri tek bir yanlisim bile yok.Onlar 3 senedir Türkiyeden akrabalarini getirmek icin baski yapiyormus ve o arada benimle tanisti ve evlenmek icin can atiyordu.

Ben cevremde hep parmakla gösterilen cok sevilen bi insanimdir kimse beni o geri kafali aileye layik bile görmemisti ama sirf sevgilimi seviyorum oda okumus ve kültürlü oldugu icin beni sevdigi icin kabul edildi ve benim ailem ve tüm cevreden destek gördü!

Ailesi zorla istedi kendileri bile degil bi araci ile istenildim.Ablasi sözümüzde hickira hickira agladi biz duygulandi sevincten derken o kabullenemedigi icin aglamis.Bize her gelislerinde ablasi agliyordu o kayinbaba olucak sahis birgün bana hatir bile sormadi kaynana desen kizim bile demedi. Bize dogru düzgün gelip gitmediler nisan yapmak istemediler uzattilarda uzattilar. Nisan yapilmaya karar verildiginde hertürlü cirkef yapildi bana aldiklari elbiseden cicege yüzüge tutun sorun olmayan birsey kalmadi. biz ise üzerimize düsen her görevi yaptik herseyi dört dörtlük masrafa bakmadan yaptik.
Onlar bana alinan yüzügü bile kendileri sectiler sormadan herseye karistilar.

Bu söz nisan süresince hep dedikodum yapildi iftiraya kadar atildi ne gidildi ne gelindi gittigimiz kuaföre kadar problem cikardilar.

Gelelim nisana.Nisan günü kuaförde suratima bakmadilar taa nisan saati gelene kadar kuaförde bekledilerki benim sacim yetismesin. Hepsi bi surat konusma yok! Nisanda biri yanima gelmedi ne kaynanam ne eltim ne görümcem. Nisan takildi uzakta durdular, pasta kesildi uzkta durdular.

Nisan sonrasi evlerine gitmek isteyen ailemi kabul etmediler, ben gitmek istedim gelmesin ona agir sözler söylerim demisti kayinbaba olucak sahsiyetsiz.

Sonrada dayanamadim ve nisani attim!

Nisanlim olacak kalitesiz nisana kadar ayagima kapanirken, ki nisandan önce ayrilmak istemistim ailesinin bu hareketlerinden dolayi ama o beni cok seviyor diye ikna oldum.Diz cöktü yalvardi agladi sehrin insanlarin icinde beni yari yolda birakma diye bende bana yakismaz diyerekten onu yari yolda birakmak istemedim.

Ve ne oldu?Nisandan sonra hep mahcup oldugu ailesi birden onun icin cok iyi oldular, cok iyilermis ona ev almislarda yok aglamislar demisler biz senin ailneiz o ise el kizi. Birde yüklü miktarda para vereceklermis is kurmasi icin Bizim rizamiz yok ta bastan beri demisler senin zorun icin yaptik herseyi!

Bu nedemek arkadaslar? Bu nasil bi onurla oynamaktir?Madem rizaniz yok niye isteyip nisan yaptiniz herseyi burnumdan getirdiniz? Nisanlim olacak sahis nisandan sonra durduk yere ailesini secti yanimda durmadi aklim almiyor!!

Ne demişler her şerde vardır bir hayır dua et nişanlıyken kurtulmuşsunn , evlensende elleri hep yakan da olurdu bu ailenin geriye bakmadan ileriye bakarak düzenini kurmaya bak sen elbet karşina daha iyileri çıkar oda evi ve paralarıyla olabildiği kadar mutlu olsun artık...

canim kusura bakma ama basina gelenleri haketmissin hersey sevgi degil saygi gormekte onemlidir bunlar seni en bastan istemediklerini belli etmisler niye yuzugu takana kadar ugrastin boyle bi aileden ancak boylede bi ogul cikar ya evlenseydin hayatin zehir olurdu ALLAH tan yoldan geri donmussun hic uzulme sakin kendinden taviz verme

Kusura bakma ama nişanlın olacak kişi şahsiyetsizin tekiymiş..
Para için satmış kendini resmen..
Kurtulduğuna şükret..
Gururun muhakkak ki incinmiştir, kim olsa incinir..
Ama inan bana uzun vadede kazanan taraf sen olacaksın

Anlamadığım bir şey var.EE zaten anne babası ve tüm aile sizi istememiş ki.Resmen zorla nişan olmuş.Ama sen madem istemediniz neden nişan oldu demişsin...İstememişler ki...

Baştan belliymiş olacaklar...Hakkında hayırlısı...Kendi yoluna bak...İyiki ayrılmışsın.Yoksa evlenince eşin sana yapmadığını bırakmazsı.Ailem ailem derdi...Daha şimdiden parayı seçtiğine göre...Ucuz kurtulmuşsun....

Nişanlısı istemiş ya onu demek istedi galiba.

Bile bile lades demişsiniz

Sizi istemedikleri gayet açık bi şekilde belli.Haklı ya da haksız ne farkeder? Ne demek istemeye gelmemek, başkalaırnı göndermek? Ya hadi onlar yaptı bunu, sizin aileniz nasıl razı geldi böyle bir duruma ?

Size yapılanlar zaten baştan olacağı belli olan şeylermiş, kusura bakmayın bütün hata siz ve sizi uyarmayan çevrenizde.Ama şunu da söylemeden edemiyeceğim, sizin de olanları anlatırken karşı taraf için kullandığınız kelimeler çok nahoş...

bu aile seni neden istemediğini söylemedi ve sürekli tirip yaptı. sen hiç mi bir gün sormadın ya beni niye istemiyorlar diye...
hadi kayınvaliden istemez, görümce istemez, elti istemezde kayınbabalar genelde bu türlü konularda uzak olurlar. bu adam senin konuna neden müdahale etti.

bence konuyu tam anlamıyla açıklamamışssın gibi geliyor. top yekün bütün aile seni neden istemez. madem istemezler, sen niye zorla beni alın diye üzerlerine düşersin...

Allah böylelerini bildiği gibi yapsın, ıslah etsin.
Ama inan bana kimsenin yaptığı yanına kalmaz, inşallah sende kendi gözlerinle görürsün...

Çok sıkma canını, Allah'a havale et ve haline şükret.
Ya evlenseydin ve herşey o zaman çığırından çıksaydı?
Hem ailene hem sana nasıl bir üzüntü ve yıkım olurdu düşünsene?

Herşeyde vardır bir hayır, demekki senin bunu yaşaman ve tecrübe etmen gerekiyormuş.
Zararın neresinden dönülse kârdır, öyle düşün... Verilmiş sadakan varmış ki 2 tatlı dile, paraya pula seni harcayacak bir kocan olmadı!
İnşallah böyle insanlarla bir daha karşılaşmazsın, ne kadar kötü karakterlilermiş

Babam katil olurdu böyle birşey yaşasaydık... Evlerden ırak ya...
Ne insanlar var hayatta...

Yazmış ya memleketten bir akrabalarının kızını alacaklarmış oğullarına onun için istememişler.

Ben de konusahibinin avukatı gibi oldum :)

Arkadaslar bende ailemde farkettik ama nisanlim olacak o sahsa ve cevreye güvendik. Cevre hep cocuk iyi ama ailesi geri kafali diyordu. Nisanlim bizim evden cikmiyordu hep ben kizinizi istiyorum ondan baskasiyla olmam isim var gücüm var kimseye muhtac degilim diyordu.Ailesinin istememe sebebide ,o Türkiyede bekliyen akrabalariydi.Onu getirmek icin ugrasmislar son 3- 4 yil zarfinda ama söz gecirememisler.
Onlara agir laflar kullandigimdan özür dilerim sizden gercekten ama sahsiyetsiz insanada ne denilebirki?
Buarada isteme gününde vardilar ama onlar istemedi baska bi aile geldi onlar istediler beni nisanlima güya onlarda adetmis ama inanmiyorum,

Biz nisan istemedik nisan süresinde attikta nisani ama hep o eski nisanlim diretti sen olmasan yasayamam intihar ederim sen benim nefesimsin seni birakmam bi ömür diye diye pesimdeydi. Aile dostlarini araya koydu arkadaslarini araya koydu ve bende asik oldugum icin hep sabrettim.
Ailemde olumsuz bakti kaldiramadilar bana ve kendilerine yapilanlari ama sevenleri ayirmak olmaz diye iki genc anlasmislar engel olmiyalim diye sabrettiler nisanlim hep diyordu ben herseyden vazgecerim kizinizdan vazgecmem neolur bize destek olun diye.

O bana hep ailemin ekmegine yag sürme bizi ayirmak istiyorlar diyordu beni birakma felan filan.Bana bi kitap dolacak kadar siirler yaziyordu, mektuplar sarkilar. Benim icin kul köle idi ki ben öyle sanmisim beni seviyor sandim demek rolmüs hersey.
Ben onu yari yolda birakmak istedim Allahtan korktum ne bileyim. Simdi kurtulduguma sükrediyorum cünki ayrilirken sadece sustu arkadas olalimmi dedi birde sen iyi bir insansin ama zaten mutlu olamayiz dedi.Benimle dalga gecti anliyacaginiz sanki ayagima kapanan aglayan yalvaran o degilmis gibi!!!

Ben saf mantiksiz bi insan degilim ama sevdim güvendim ve sabrettim...

Çok ucuz kurtulmuşsun , şükretmelisin.

Evlenmeden gerçek yüzü ortaya çıkmış. Seni istemeyen bir ailenin içinde mutlu olamazdın zaten..

Boşver erkenden yüzünü göstermiş sana. Bu daha iyi. Ailesi suçluysa senin nişanlın 2 kat daha suçlu. Sana o güveni verdikten sonra savaşmalıydı ailesine sözünü geçirmeliydi. Bence ikiyüzlü davranmış. Bu aileleri anlamıyorum ya ne demek yani oğlunun seçtiğini beğenmeyip, oğluna kendi istediğini seçmek. Sanki kendileri yaşayacak. Daha ağır bişey söylerdim ama yeri değil...

verielecek sadakan varmış canım daha ne istiyorsun rabbim sana ve senin ailene o şahsı layık görmemiş ki çocuğun gerçek yüzü geç olmadan ortaya çıkmış boşverr kendi bilir
ailesine gelince alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste demişler sen yapılanları onların yanına mı kalacağını sanıyorsun belki sen gözünle görmez kulağınla duymazsın ama Allah yarına bırakır yanlarına bırakmaz
sıkma canını Allah büyüktür de yoluna hayatına devam et

hakkında hayırlısı olsun canım, geçti gitti ömür boyu bu insanlarla nasıl uğraşırdım de ve kendini avut başka yapcak bişey yok, ailesi kimi istiyosa alsın hayrını görsünler hem senin ailenin de içine sinmeyecekti senin için katlanacaklardı sadece

herşeyi boşver herşeyi unut
geç olmadan kurtuldugun için şükret
yaptıgın bi iyilik sana karşı gelmiş inan
evlendikten sonra daha neler olurdu neler

Fakir doyur, sadaka ver hatta dana devir:)))
Kurtulmuşsun.
Yıllarca mutsuz olmaktan, sevdiğin ve uğruna bi dünya şeye katlandığın adam tarafından
daha ağır hayal kırıklıkları yaşamaktan,
Babasız çocuk büyütmekten v.s....
Liste böyle uzar gider.
Hatta sen onların mahalleye çeşme yaptır.
Sular gibi aksın gitsin hayatından.
Sevaptır.

Durumunuzda üzülecek birsey yok. Allah'in sevgili kuluymussunuz ki ucurumun kenarindan dönmüssünüz. Sadece ask sevgi mi önemli olan? Bu kadar istenmediginizi hatta nefret edildiginizi bile bile bu aileye girmek istemenizin israrini anlayamadim. Yine sevmesinler istemesinler ama ogullari yumrugunu masaya vurup, ben seviyorum evlenmek istiyorum. İster kabul edin ister etmeyin, ister sevin ister sevmeyin ama tek kelime konusursaniz beni yok bilin deseydi anlayabilirdim.

Anne babama diyecegim ki beni istemeye gelecekler ama ailesi benden nefret ettikleri icin aracilar gelip isteyecek. Zaten söylemeye cesaret edemezdim de ne onlari bu kadar asagilatip utandirirdim ne de kendimi. İsterse gökten zembille insin, son erkek kalsin. Aileniz nasil kabul etti ki bunu? Bütün bu olacaklarin habercisi bu olay aslinda. İsteme, söz, nisan, ailelerin gelip gitmemesi hepsi olayli. Bu size tecrübe olsun. Önce saygi duydurun kendinize ailenize.

Koca kadin kardesi sözleniyor diye hüngür hüngür agliyor. Sanki kardesi dönülmez yollara, mechule gidiyor. Ayrica size bir tavsiyede bulunacagim. Yurtdisinda yasayan bu eski kafali aileler ogullarini kizlarini evlendirmek icin muhakkak memleketlerinden birilerini getirtiyorlar bulunduklari ülkeye. Yol, iz, dil bilmeyen, gözü acilmamis evden disari cikartmayacaklari, hizmetci gibi kullanacaklari, arkasinda ana babasi olmayan zavallilari kandiriyorlar. Dikensiz gül bahcesi sözü veriyorlar. Sizin gibi, yurtdisinda onlarla esit sartlarda olan, kültürlü, egitimli sosyal kizlarimizi da tehlike olarak görüyorlar ve asla kabul etmiyorlar.

Ucuz kurtulmuşssun sevinmelisin.
Böyle bir aileye kız verilmezde alınmazda

Geçim de olmaz böyle tiplerle...
Nişan olmuş ama el gibi gelip gitmişler bi davetiyede onlara verseydiniz bari.

Nişanlın olacak adamında farkı kalmamış ailesinden.
Eee kimin evladı .
Onda bu aile varken o gittim sene evlenemez gibime geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…