3 kere boş ol demek??

3 Kere bos ol demek de yeni moda oldu heralde?

Bir erkek bunun anlamini bilmeden 3 kere bos ol gibi bir tabir kullanmaz.
Biliyor ki kullaniyor
ve evet benim bildigim nikah duser ...

bir erkek eşine peşpeşe 3 kere boş ol derse nikah düştüğünü biliyorum.tv de nihat hatipoğlundan dinlemiştim nikah bozulur demişti.

Ben bunu eltim adina hoca olan bir akraba sordum ;
Kari koca nikah yapildiginda 3 yonden birbirine baglanir, koca bosarken 3 yondende esini bosadimi yoksa bir sinirlemi soyledi, dedi bende onu bilemiyorum dedim ozaman beni arasinlar kendileriyle ozel goruseyim dedi, kayimda umursamadi ve aramadi. 3 yonden derken cinsellik, manen ....vs... gibi kasteti sanirim.
Olmadi barisinca tazeleriniz sadece. Tazelemek sorun teskil etmiyor sanirim. Tamamen bosanip tekrar nikah yapinca 2 kereden sonra ayni kisiyle evlenilmiyor bildigim kadariyla.

Cemaat okullarina giden bi arkadasim anlatmisti.

İslamda Kadina bosama hakki verilmemesinin nedeni, kadinin daha hassas, nasil desem daha duygusal insanlar olmasindan ve ufak bi tartismada dahi o sinirle hemen esini bosamasi ihtimalina karsilik bosanma hakki erkege verilmistir diye anlatmisti..

Her ne kadar boyle seylere inanmasamda, erkege bosanma hakkinin verilme nedeni buysa eger sinirine minirine bakmaksizin bu soylemler sonucu dini nikahin dusmesi lazim. Sinirle soylenen kabul edilmez diye bi mantik varsa kadina da verilirdi diye dusunuyorum.. Mantigi yanlis yerde ariyorda olabilirim:))

Neyseki kadinlarimizi koruyan medeni kanunumuz var..

bişi hatırlatmadan geçemicem o arkadaşınız eksik anlatmış direk boşama hakkı erekeğe verilir evet ama kadın isterse nikah sırasında talak(boşama hakkı )nı o halde kadın da elinde tutabilr.örneğin ben istemiş ve almıştım...aslında her geçnç kız ve erkeğin bilmesi gereken derin mevzular tabi her evli bayan ve erkkek de öğrenmeli...okumuyoruz araştırmıyoruz milletçe en büyük yanlışımız bu..eğer bilmiyorsak kaynaklara kaynak bulamaıyorsak işin ehli insnalara sormalı ...kulaktan dolma bilgilerle olmaz bu kadar ciddi işler.

Arkadasima da hocalari anlatmistir illaki ama kendi goruslerince. Sizin nikahinizi kiyan hoca da kendi goruslerince uygulamistir. Burada da daha 3 sayfada genel bi gorus olmadigi, bence ve su hocaya gore ile baslayan cumlelerle dolu onlarca fikir beyan edilmis. Demem o ki bosanma, Turk medeni kanunu'nun 161. Ve devami maddelerinde OBJEKTİF olarak kurallara baglanmistir.

Diger bosanma olarak adlandirdiginiz mevzunun ise kaynagi diyanettir. Haci, hoca gecinenler degil..

bende bu konuyu daha yeni okudum ilmihalden.evet boşanma gerçekleşiyor üç talakta boşanma demekmiş adıda.sinirle de olsa ne olursa olsun söylenmemesi gerekir.bir erkek aynı kadınla 3 kere boşama hakkına sahip ama ayrı zamanlarda söylediyse.3 defa üstüste olunca yeniden birleşebilmeleri için kadının başkası ile evlenmesi lazım ki bu yüzden çok hassas bir konu.
biz evlenirken de imam eşime bu üç hakkın birini eşine verir misin demişti bana ister misin diye sordu ve o güne kadar hiç duymamıştık tamam dedik . araştırınca böyle bir şey olduğunu öğrendi kki iyi ki de imam söylemiş

inanın sadece medeni kanun değil medeni kanundan seneler ;asırlar önce islam dini kadını korumuştur...kadına bi paçavra gibi davranan cahillere islam dini kadınlara ne kadar hürmet edilecek baştacı edilecek yeri vermiştir.medeni kanun diyoruz ama yaptırımı bu dünyada olduğu için medeni kanun kadınları koruyor diyoruz..şöyle incelenecek olursa kadınları enine boyuna islamdan başka koruyan başka bir din ve kurallar yoktur bence ..ve bence medeni kanunda da çok eksiklikler vardır kadını koruma yönünden..öyle olmasa hala kadınlar bazı yörelerde kendisine sorulmadan satılmaz ya da koruma istediği halde o koruma gelene kadar öldürülmesdi bunlar da adaletin eksik işleyişi tabi bunlar da ayrı mevzular ..
boşanmada hülle "kadının boşanma hakkını alması" ya da talak hakkını nikah anında önceden eline alması ;mehir;ayrılınca nafaka hakkı...iddet süresi vs vs gibi koruyucu hakları vardır..maalesef bazı kör cahiller aydınlık adı altında hala islamı kötüleme politikasıyla;yok 4 evlilik yok kadınlar korunmuyor eziliyor vs vs diyor ..kadını ezen islam kurallarından Allah korkusundan bi haber erkeklerdir.dinini gereği gibi yaşayan hiç bir erkeği duymadım ki karısını ezsin ayaklar altına alsın....

ve TABİ YAZDIKLARIMIDAN SİZİ TENZİH EDERİM SONSUZZ....YAZDIKLARIM GENELLEME VE AYDINIM DİE GEÇİNİP DAHA İSLAMDA KADININ ÜSTÜN YERİNİ ARAŞTIRMAYAN CAHİLLERE...HACI HOCA GEÇİNENLERE GELİNCE; ORUÇLUYKEN SAKIZ ÇİĞNENİR YADA NAMAZI KADIN BAŞI HATTA ÜSTÜ AÇIK KILAR DEİ KİTAP ÇIKARAN Bİ O MAGAZİN Bİ BU MAGAZİN BOY GÖSTEREN SOYTARILARI ADAMDAN BİLE SAYMAM...

nikahınız düşmüş olmuyor
bir avazda 3 kere boş ol demek bir talaktır
nikah hulle gerektirecek şekilde 3 talakta düşer
sizinkinde öyle bir durum yok rahat olun

Adet gormektemi gerekyo yeni duydum.

Bosamanin uzerine kadinin adet gormesi nikahin tamamen dusmesine, onun icin yeniden nikah kiyma zorunlulugu oldugunu biliyorum.

Ama sinirle soylenmis ve pisman olunmussa eger, Erkek kendi esine sozlu olarak pismanligini belirtirse yeni nikaha gerek kalmiyo.

Erkegin bosayip sonra pisman olup donmesi ama aradan zaman gecmis kadin bir hayz donemi atlatmissa eger yeniden iman esliginde nikaha gerek duyulmaktadir.
Cok karisik degil ama ben anlaticak dogru kelimeleri bulamiyorum malesef

Konus sahibi esin eger sen adet olmadan doner pisman olursa yeni nikaha gerek yok.

Dini konulardan resmi kurumlar anlamaz.Din bambaşka bir kurumdur.
Resmiyette faiz geçerli dinen haramdır.Dolayısıyla boşanma konusunun bazı bölümlerini medeni kanunla belirleyemeyiz.

Konu sahibi arkadaşım,
Ben Kur'an kursu öğreticisiyim.
Boşanma olmuş olmuyor.Ayrı vakitlerde 3 kere söylediği zaman nikah düşer.Eşinizin 2 boşama hakkı kalmış durumda.Eğer size sinir anında boş ol dediyse nikah gerekmiyor.Ama sizi gönderme ve boşama amaçlı dediyse yeniden nikah kıymanız gerekli.

diyanete giden onca vergiye yazık o zaman bu arada sizde diplomalı bi öğreticiyseniz diyanetten onaylı değil mi diplomanız?

İslam dinine göre 3 kez boş ol demekle boşanılmış olmaz. Bu dediğiniz muta nikahıdır ve geçerliliği yoktur. Kuran' da Talak suresi var orada detaylı bir şekilde islami kurallara göre boşanmanın nasıl olması gerektiği anlatılmış, okumanızı şiddetle tavsiye ederim...

Hayir bunun muta nikahiyla hicbir alakasi yok. Muta nikahi bir ucret karsiliginda, belirli bir sure icin kiyilan nikahtir.

( Ama boyle bir nikah bircok mezhepte batil tabi. Oyle sacma sey olur mu demesinler diye izah edeyim dedim. :)

Hayir bunun muta nikahiyla hicbir alakasi yok. Muta nikahi bir ucret karsiliginda, belirli bir sure icin kiyilan nikahtir.

( Ama boyle bir nikah bircok mezhepte batil tabi. Oyle sacma sey olur mu demesinler diye izah edeyim dedim. :)
Neyi izah ettiğinizi anlamadım ama yinede teşekür ederim.

İslamda boşanma 3 ay sürer. Eşler birbirlerine boşanmak istediklerini söylerler. İster boş ol de istersen bu evliliği sürdürmek istemiyorum de farketmez.

Üç ay boyunca karı koca aynı evde durmalı ancak aralarında bedensel bir yakınlaşma kesinlikle olmamalı. Üç ayda üç kez boşanmak istediğinizi dile getirirseniz aynı kişiyle tekrar evlenebilmeniz için o kişinin başka birisyle evlenip boşanması gerekir. Sadece bir kez bu evliliği sürdürmek istemiyorum der ve üç ay beklerseniz buna ahsen talak denir. Geri dönüş için başkasıyla zifaf gerekmez.

Kadınlar erkeklerden aldıkları mehiri geri vermek kaydıyla eşlerinden boşanabilirler. Boşanma olayı sadece erkeğin elinde değil yani.

Talak suresinde detaylı olarak anlatılmış.

Evilik bu kadar basit mi? Adam üç kez boş ol diyecek ve nikah düşecek

diyanete
giden onca vergiye yazık o zaman bu arada sizde diplomalı bi
öğreticiyseniz diyanetten onaylı değil mi diplomanız?
Resmi kurumdan kastım medeni kanundu. Bunu dile getirmek istemiştim.Anlatımım yanlış olmuş,haklısınız.

Diplomam Diyanet onaylıdir.Gayri resmi bi hoca değilim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…