Cemaat okullarina giden bi arkadasim anlatmisti.
İslamda Kadina bosama hakki verilmemesinin nedeni, kadinin daha hassas, nasil desem daha duygusal insanlar olmasindan ve ufak bi tartismada dahi o sinirle hemen esini bosamasi ihtimalina karsilik bosanma hakki erkege verilmistir diye anlatmisti..
Her ne kadar boyle seylere inanmasamda, erkege bosanma hakkinin verilme nedeni buysa eger sinirine minirine bakmaksizin bu soylemler sonucu dini nikahin dusmesi lazim. Sinirle soylenen kabul edilmez diye bi mantik varsa kadina da verilirdi diye dusunuyorum.. Mantigi yanlis yerde ariyorda olabilirim:))
Neyseki kadinlarimizi koruyan medeni kanunumuz var..
bişi hatırlatmadan geçemicem o arkadaşınız eksik anlatmış direk boşama hakkı erekeğe verilir evet ama kadın isterse nikah sırasında talak(boşama hakkı )nı o halde kadın da elinde tutabilr.örneğin ben istemiş ve almıştım...aslında her geçnç kız ve erkeğin bilmesi gereken derin mevzular tabi her evli bayan ve erkkek de öğrenmeli...okumuyoruz araştırmıyoruz milletçe en büyük yanlışımız bu..eğer bilmiyorsak kaynaklara kaynak bulamaıyorsak işin ehli insnalara sormalı ...kulaktan dolma bilgilerle olmaz bu kadar ciddi işler.
Arkadasima da hocalari anlatmistir illaki ama kendi goruslerince. Sizin nikahinizi kiyan hoca da kendi goruslerince uygulamistir. Burada da daha 3 sayfada genel bi gorus olmadigi, bence ve su hocaya gore ile baslayan cumlelerle dolu onlarca fikir beyan edilmis. Demem o ki bosanma, Turk medeni kanunu'nun 161. Ve devami maddelerinde OBJEKTİF olarak kurallara baglanmistir.
Diger bosanma olarak adlandirdiginiz mevzunun ise kaynagi diyanettir. Haci, hoca gecinenler degil..
Adet gormektemi gerekyo yeni duydum.
Dini konulardan resmi kurumlar anlamaz.Din bambaşka bir kurumdur.
Resmiyette faiz geçerli dinen haramdır.Dolayısıyla boşanma konusunun bazı bölümlerini medeni kanunla belirleyemeyiz.
Konu sahibi arkadaşım,
Ben Kur'an kursu öğreticisiyim.
Boşanma olmuş olmuyor.Ayrı vakitlerde 3 kere söylediği zaman nikah düşer.Eşinizin 2 boşama hakkı kalmış durumda.Eğer size sinir anında boş ol dediyse nikah gerekmiyor.Ama sizi gönderme ve boşama amaçlı dediyse yeniden nikah kıymanız gerekli.
kızlar bayram günü eşimle tartıştık küçük bi tartışma büyüdü ve eşim bana 3 kere boş ol dedi,nikahmız düşmüş mü oluyor acaba? annesinde kalıyo dünden beri ben evde yalnız kalıyorum..
İslam dinine göre 3 kez boş ol demekle boşanılmış olmaz. Bu dediğiniz muta nikahıdır ve geçerliliği yoktur. Kuran' da Talak suresi var orada detaylı bir şekilde islami kurallara göre boşanmanın nasıl olması gerektiği anlatılmış, okumanızı şiddetle tavsiye ederim...
Neyi izah ettiğinizi anlamadım ama yinede teşekür ederim.Hayir bunun muta nikahiyla hicbir alakasi yok. Muta nikahi bir ucret karsiliginda, belirli bir sure icin kiyilan nikahtir.
( Ama boyle bir nikah bircok mezhepte batil tabi. Oyle sacma sey olur mu demesinler diye izah edeyim dedim. :)
Resmi kurumdan kastım medeni kanundu. Bunu dile getirmek istemiştim.Anlatımım yanlış olmuş,haklısınız.diyanete
giden onca vergiye yazık o zaman bu arada sizde diplomalı bi
öğreticiyseniz diyanetten onaylı değil mi diplomanız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?