3 küçük çocuk:(((

o zaman koruyucu aile olamasın canım benim :KK43: devlet daha iyi durumdaki aileleri seçiyor :KK43: senin sevgi verememenden değil şartlar ağır. maalesef.
Sevgı veremem dedıgım yapımla alakalı, cok fazla opüp okşayan bır anne drgılım sadece yoksa ınan cok sevıyorum onları karekterım bırazda mesafeli bi tipim
Yoksa eöıöden gelenı yaparım bunu fazla gosteremem

Allah yardımcıları olsun yavrularin.. Bu gece onlari düşünmekten uyuyabilirsem iyi.. Çocuklar konusunda çok hassasim ben de. Sizi anliyorum. Rabbim en güzel olani yaptırsın size. Siz de biliyorsunuz zaten onu. Bu işi yaparsaniz ahiretinizi düşleyemiyorum bile.....
Bence siz cok güçlüsünüz ayrica.
3 cocuklu cogu kişi bu ihtimali göz önünde bulundurmaz bile.
Size anne demeleri... offf... keske bu konuyu okumadan uyusaydim. Allahim merhamet ver insanlara

Sevgı veremem dedıgım yapımla alakalı, cok fazla opüp okşayan bır anne drgılım sadece yoksa ınan cok sevıyorum onları karekterım bırazda mesafeli bi tipim
Yoksa eöıöden gelenı yaparım bunu fazla gosteremem
biliyorum yaparsın. devlet için öpüp koklama pek önemli değil iyi bir aile ortamı sıcak bir yuva ve bazı koşulları sağlamak yeterli. ama ince eleyip sık dokuyorlar. belkide sizi uygun bulurlar kimbilir :)

Valla bogazlayasım geliyor boyle anneleri ya. Hay tövbe tövbe, neden ya neden doğuruyorlar aklım almıyor bir tane mantikli cevap bulamiyorum.Utanmadan evlenmiş bide ya devletin bu konu da bir sey yapması şart ne bu ya.Gittiği yerde de doğurur bi tane artık ne gibi geliyorsa ona.

Allah yardımcıları olsun yavrularin.. Bu gece onlari düşünmekten uyuyabilirsem iyi.. Çocuklar konusunda çok hassasim ben de. Sizi anliyorum. Rabbim en güzel olani yaptırsın size. Siz de biliyorsunuz zaten onu. Bu işi yaparsaniz ahiretinizi düşleyemiyorum bile.....
Bence siz cok güçlüsünüz ayrica.
3 cocuklu cogu kişi bu ihtimali göz önünde bulundurmaz bile.
Size anne demeleri... offf... keske bu konuyu okumadan uyusaydim. Allahim merhamet ver insanlara
Hakkınızı helal edın sızıde uzdum kusura bakmayın
Ama ışte biz burda üzülüyoruz onlar bunu yaşıyor allah onların yardımcısı olsun dua edın hepınız bu yavrucaklara
En son cocukları savundugum için bana dedıklerı bu cocuklar cok duygu somurusu yapıyor dusunun cektıklerı acıya somuru diyorlar offfff ıcımı sısırdıler bende sızınkılerı hakkınızı helal edın

Valla bogazlayasım geliyor boyle anneleri ya. Hay tövbe tövbe, neden ya neden doğuruyorlar aklım almıyor bir tane mantikli cevap bulamiyorum.Utanmadan evlenmiş bide ya devletin bu konu da bir sey yapması şart ne bu ya.Gittiği yerde de doğurur bi tane artık ne gibi geliyorsa ona.
Anne bırakmıs yada bıraktırılmış, cocuklar verılmemış, bakılmamısta
Annesı degıl dıgerlerı cektırıyor nene dede hala amca

Hakkınızı helal edın sızıde uzdum kusura bakmayın
Ama ışte biz burda üzülüyoruz onlar bunu yaşıyor allah onların yardımcısı olsun dua edın hepınız bu yavrucaklara
En son cocukları savundugum için bana dedıklerı bu cocuklar cok duygu somurusu yapıyor dusunun cektıklerı acıya somuru diyorlar offfff ıcımı sısırdıler bende sızınkılerı hakkınızı helal edın
Olur mu öyle şey.. Tabii ki helal olsun ne hakkimiz var. Biz buna uzuluyoruz evet onlar bunu yaşıyor dediginiz gibi. Kesinlikle dua edecegim hem size hem o yavrulara..
O insanlar duygudan ne anlar arkadaşım.. Duygulari mi var ki cocuklar sömürü yapsın..
Cocukluk kadar önemli bir dönem yok şu hayatta. O çocukların hesabi nasil verilecek.. Geceleri belki de onlar icli icli aglarken, o anne yeni eşinin koynunda olacak.. Annelerine merhamet versin Rabbim

Olur mu öyle şey.. Tabii ki helal olsun ne hakkimiz var. Biz buna uzuluyoruz evet onlar bunu yaşıyor dediginiz gibi. Kesinlikle dua edecegim hem size hem o yavrulara..
O insanlar duygudan ne anlar arkadaşım.. Duygulari mi var ki cocuklar sömürü yapsın..
Cocukluk kadar önemli bir dönem yok şu hayatta. O çocukların hesabi nasil verilecek.. Geceleri belki de onlar icli icli aglarken, o anne yeni eşinin koynunda olacak.. Annelerine merhamet versin Rabbim
Anne de de suc var ama ınan en az onda cocuklar bebekken alındı verılmedı benım bıldigım
Sonrada baba kendı keyfınde
Anne mecbur evlendı kımsesı yok zaten adam onu ıstemedı kadın ortada kaldı
Benım ofkem dıgerlerıne kadınada vermedıler bakmadılarda
Dulda bırakıldı kadını cok tanımadım zaten evlendı ama zaten baskada kımsesı oladıgından cıkarıda yoktu bıldıgım

Ah içim yandı, kiyamam ben onlara. Ben yavrumun gözlerine bakmaya doyamiyorum başkası kendi evladını nasıl aglatabiliyor anlamıyorum :KK42:

Herkes anne baba olamiyor işte.
Ama siz ne güzel bir yüreğe sahipsiniz. Allah sizden razi olsun.

Bir önerim olacak size kisa vadede çocukları en azindan haftada bir yaninda kaldiklari o insanliktan nasibini almayanlardan müsade alarakta olsa yanınıza alsaniz en azından biraz aile sıcaklığını yasasalar.

Zaten anlattiklariniza gore seve seve verirler sorun cikarmazlar diye düşünüyorum.

Şimdilik haftada bir bile olsa emin olun onlara çok şey katar. Birde sizde kendinizi denemis olursunuz.

Kızlar cocuklar erken kalkıyor uyuyucam sızde hakkınız helal edın dua edın o 3 kuçük çocuga ben artık duzgun yazmakta zorluk cekiyorum duzgunde dusunemıyorum hepinizin fikirleri alıcam dınlenmış kafayla bır yol düşünecem sagolun duanızı eksık etmeyın

Ah içim yandı, kiyamam ben onlara. Ben yavrumun gözlerine bakmaya doyamiyorum başkası kendi evladını nasıl aglatabiliyor anlamıyorum :KK42:

Herkes anne baba olamiyor işte.
Ama siz ne güzel bir yüreğe sahipsiniz. Allah sizden razi olsun.

Bir önerim olacak size kisa vadede çocukları en azindan haftada bir yaninda kaldiklari o insanliktan nasibini almayanlardan müsade alarakta olsa yanınıza alsaniz en azından biraz aile sıcaklığını yasasalar.

Zaten anlattiklariniza gore seve seve verirler sorun cikarmazlar diye düşünüyorum.

Şimdilik haftada bir bile olsa emin olun onlara çok şey katar. Birde sizde kendinizi denemis olursunuz.
Aynısını yapıcam yurttada olsalar o cocukları yanlız bırakmıycam
Yasadıklarını gördükçe bişey yapamadıkça ben kendi insanlıgımdan utanıyorum
Sizde sagolun dua edınde bu cocuklara hayırlı bır kapı acılsın

Allah ım nasıl vicdanları bu insanların...benim bile içim acıdı..Rabbim korusun o yavrucakları..
o ailede durmaktansa yurda gitmeleri daha bence...

Böyle çocuğunu ortada bırakanları kısırlaştıracaksın arkadaş. Sinir oluyorum ya.

Çok çok çok zor ama ne olur o çocukları kimsesiz bırakmayın. Yurda gitmiş olsalar bile sadece yeme barınma ve giyim ihtiyaçları karşılanacak. Ama sizin yanınızda aile sıcaklığı ile büyüyecekler. Anne-baba sevgisi kardeş sevgisi dayanışması ile büyüyecekler.

Yap demesi kolay biliyorum. Ben sanırım yapamazdım. Ama sizdeki vicdan yapabilirsiniz gibi düşündrüyor beni. Maddi olarak uygunsanız ne olur bırakmayın. Allah sizin bu iyiliğinizin karşılığını fazla fazla verecektir. Şu anda ağlayarak yazıyorum. O kardeşlerin birbirlerinden ayrılmalarına izin vermeyin.

Yine söylüyorum hiç kolay değil. Bakamasanız da siz iyi bir insansınız, baksanız da. Bu değişmez bence. İnşallah kendinizde o gücü bulursunuz ve çocuklar sizin sevginizle büyür.

Çok çok çok zor ama ne olur o çocukları kimsesiz bırakmayın. Yurda gitmiş olsalar bile sadece yeme barınma ve giyim ihtiyaçları karşılanacak. Ama sizin yanınızda aile sıcaklığı ile büyüyecekler. Anne-baba sevgisi kardeş sevgisi dayanışması ile büyüyecekler.

Yap demesi kolay biliyorum. Ben sanırım yapamazdım. Ama sizdeki vicdan yapabilirsiniz gibi düşündrüyor beni. Maddi olarak uygunsanız ne olur bırakmayın. Allah sizin bu iyiliğinizin karşılığını fazla fazla verecektir. Şu anda ağlayarak yazıyorum. O kardeşlerin birbirlerinden ayrılmalarına izin vermeyin.

Yine söylüyorum hiç kolay değil. Bakamasanız da siz iyi bir insansınız, baksanız da. Bu değişmez bence. İnşallah kendinizde o gücü bulursunuz ve çocuklar sizin sevginizle büyür.
son cümleniz ütopik geldi fazlasıyla.kadın 6 cocuga nasıl baksın

eger maddi anlamda durumunuz iyiyse çocukları yanınıza alıp ya bi yardımcı kadınla ya da küçük olanları tüm gün kreşe verip sorunu çözebilirsiniz bence...

son cümleniz ütopik geldi fazlasıyla.kadın 6 cocuga nasıl baksın
Bazen bende cok zor saçmalama diyorum,
ama aslında öyle bakılırki
Birazda bizim bencilliğimiz rahatımıza düşkünlügünümüz
Benim çocuklarım çok yaramaz, birazda şımarıklar,
ama bu çocuklar malesef ezildiklerinden inanın çok uyusal tek sıkıntı ilerde bende bakmak istemezsem belkıde
En büyük kötülüğü ben yapıcam onlara,

hiç birzaman sahip olamadıklarını verip sonradan yüz üstü bırakmak düngece uyuyamadım bunun, savaşını yaptım kendi içimde,
eşimede dedim bu cocuklara devlet para verıyormuş bankaya koysak onların adına biz zaten bakarız çok çok odenen paranın bir kısmıyla genel ihtiyaçlarını karşılarız, ama biriken parayla bu çocukların egıtımı herşeyı yapılır topluma 3 birey kazandırmak
zor olan karar aşaması,
İnanın zor degil böyle çocuklar anne baba sevgisi almış çocuk gibi değil okadar uysal çaresizler ki.

belki ileride bu çocuklardan çok daha fayda göreceksiniz. belki de bu 3 çocuk sizin kendi çocuklarınızdan daha çok koşacak sizin sıkıntılarınıza. Allah gecinden versin size bir şey olsaydı ortada kalan 3 çocuk sizin çocuklarınız olsaydı..devletten destek gelse siz de dediğim gibi yardımcı kadınla, kreşle falan daha iyi bir şekilde çözebilirsiniz. beni yakın arkadasım 8 kardeş. çok güzel çocukluk geçirdiğini söyler hep. imkansız değil yani.. konu çocuk olunca çok hassaslaşıyorum. pislik anne babalarının maddi durumları iyiyse onlar da yardım etse

Back
X