Sezaryen benim ki ya. Daha bir buçuk yaşında oğlum var. Napacaksam bilmiyorumbende haftaya cuma giricem.Allah nasip ederse insallah guzel haberler alirim dogumunada az kalmis normalmi sezeryanmi
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sezaryen benim ki ya. Daha bir buçuk yaşında oğlum var. Napacaksam bilmiyorumbende haftaya cuma giricem.Allah nasip ederse insallah guzel haberler alirim dogumunada az kalmis normalmi sezeryanmi
Doktor ayrıntılı ultrason yüzde yüz göstermez dedi. Ama ben iyi olduğuna inanıyorumBirsey olsa simdiye kadar belli olurdu farkederdi dr
Benim ilk çocukta ense kalınlığı çok yüksek çıkmıştı. Doktor sağlıklı olma ihtimali çok düşük dedi. Amniyosentez yaptırmıştim temiz grlmisti. Şimdi 1 buçuk yasinda. Bunda ense kalınlığı normaldi. Ayrıntılı da normal o yuzden takmıyorumElbette %100 belli.olmaz ama mutlaka biyerden patlak verir ben kagan kocatepe yi takip ederken izlemistim.ve soyledigi birsey dikkatimi cekti."Ense kalinligi ve burun kemigi normal sinirlarda olan bir bebegin down sendromlu olma riski cok dusuktur" gonlunuzu ferah tutun ben ayrintiliya bile.girmemistim hicbirseyinden haberim yoktu
benimde kizim 4 bucuk yasinda sezeryan Allah yardimcin olsun insallah ikisi bir arada buyur eskiler hep yaslari yakin doguruyormusSezaryen benim ki ya. Daha bir buçuk yaşında oğlum var. Napacaksam bilmiyorum
akraba evliligi kan uyusmazligi falan varmi sizdeBenim ilk çocukta ense kalınlığı çok yüksek çıkmıştı. Doktor sağlıklı olma ihtimali çok düşük dedi. Amniyosentez yaptırmıştim temiz grlmisti. Şimdi 1 buçuk yasinda. Bunda ense kalınlığı normaldi. Ayrıntılı da normal o yuzden takmıyorum
Yok akraba degiliz kan uyuşmazlığı da yok.akraba evliligi kan uyusmazligi falan varmi sizde
evet canim bizdede yok hayirlisi Allahtan dua tek siginagimBelli olmuyir demek ki her hamilelik farkli
Merhaba. Buradaki tüm yazdıklarınızı okudum. Öncelikle gözünüz aydın sonuçlar temiz çıkmış. Benim de yaşım 34 ve ikili testte serbest beta hcg mim 5,26 gibi birşeydi. Dolayısıyla biyokimyasal risk 1:62 ye düşmüştü. Oysa ense ve burun iyisidir.Günlerce kafayı yedim neden yüksek beta diye. Farklı bir sebep var mı bunu yükselten diye araştırdım bulamadım doktorlar da bir tek o değere takılmamak gerek diyorlar. Çok iyi bir perinatolog bulup detaylı ultrason yaptırdım. Hiçbişe görmedi down bulgusu olarak. Fetal DNA yada başka birşeye gerek görmedi. Ben de yaptırmadım. Şimdi 24 haftalığım. İçim yüzde yüz rahat mı derseniz bazen acaba yine de yaptırsamıydım fetal DNA diyorum sonra da doktora güvenmeliyim diyorum. Doğurana kadar içimiz rahat etmeyecek. Bir de benim ikiliyi önce özelde sonra devlette yaptırdım. Devlette yaptırmamın sebebi daha çok hasta gördükleri için laboratuvar daha iyi bir istatistik verir diye düşündüm. Devlette risksiz gruptaydım mesela. Fakat özelde orta riskdi kombineye göre. Uzun yazdım baya ama sizi okuyunca dayanamadım.Merhaba hanımlar.Benim 5 gün önce yaptirmis oldugum 3 lu tarama testinde b hcg ye gore riskim 1:53 cikti cok yuksek ve tedirgin edici bir risk.dr hemen amniyosentez istedi yarin sabah yapilacak.anlamadigim down sendromu disinda baska bir sebepten bhcg yukselemez mi benim degerim suan 153780 mom deger 8.25 ense kalinligi 1.5 idi burun kemigi de iyidi suyunda sorun yoktu bugune kadar hicbir anormallik gorunmedi 3 lusubde hcg si yuksek cikip saglikli dogum yapan var mi
Estagfurullah keyifle okudum benim bhcg 8.27 e kadar cikmisti ki devlette yaptirdim ustelik labaratuvar olarak acibadem ile calisiyorlardi dr diger sebepler olarak troid ve albumin olabilir dedi fakat o testlerde normal gelince down sendromundan baska bir secenek kalmiyordu bize 3 hafta boyunca nekadar agladigimi bir esim bir allah biliyor.ne yemek yedim ne uyku uyuyabildim tam 3 hafta her gece turlu kabuslar gormektrn gozlerimi kapatip uyumaya bile korkar olmustum.Rabbim ne cocuklarimizin sagligiyla ne de riziklariyla sinasin anneleri.Merhaba. Buradaki tüm yazdıklarınızı okudum. Öncelikle gözünüz aydın sonuçlar temiz çıkmış. Benim de yaşım 34 ve ikili testte serbest beta hcg mim 5,26 gibi birşeydi. Dolayısıyla biyokimyasal risk 1:62 ye düşmüştü. Oysa ense ve burun iyisidir.Günlerce kafayı yedim neden yüksek beta diye. Farklı bir sebep var mı bunu yükselten diye araştırdım bulamadım doktorlar da bir tek o değere takılmamak gerek diyorlar. Çok iyi bir perinatolog bulup detaylı ultrason yaptırdım. Hiçbişe görmedi down bulgusu olarak. Fetal DNA yada başka birşeye gerek görmedi. Ben de yaptırmadım. Şimdi 24 haftalığım. İçim yüzde yüz rahat mı derseniz bazen acaba yine de yaptırsamıydım fetal DNA diyorum sonra da doktora güvenmeliyim diyorum. Doğurana kadar içimiz rahat etmeyecek. Bir de benim ikiliyi önce özelde sonra devlette yaptırdım. Devlette yaptırmamın sebebi daha çok hasta gördükleri için laboratuvar daha iyi bir istatistik verir diye düşündüm. Devlette risksiz gruptaydım mesela. Fakat özelde orta riskdi kombineye göre. Uzun yazdım baya ama sizi okuyunca dayanamadım.
Umarım hepimiz sağlıkla alırız kucağımıza. Bu durumları ancak yaşayanlar anlar. Güzel haberler alalım inşallahEstagfurullah keyifle okudum benim bhcg 8.27 e kadar cikmisti ki devlette yaptirdim ustelik labaratuvar olarak acibadem ile calisiyorlardi dr diger sebepler olarak troid ve albumin olabilir dedi fakat o testlerde normal gelince down sendromundan baska bir secenek kalmiyordu bize 3 hafta boyunca nekadar agladigimi bir esim bir allah biliyor.ne yemek yedim ne uyku uyuyabildim tam 3 hafta her gece turlu kabuslar gormektrn gozlerimi kapatip uyumaya bile korkar olmustum.Rabbim ne cocuklarimizin sagligiyla ne de riziklariyla sinasin anneleri.
Ben nifty testini yaptırdım ve yüksek risk çıktıBen ornek.olmus oldum size bu testler cok sacm birdaha cocugum olsa 2 li 3 li 4lu yaptirmicam
AminUmarım hepimiz sağlıkla alırız kucağımıza. Bu durumları ancak yaşayanlar anlar. Güzel haberler alalım inşallah
Ben sadece 3 lu tarama yaptirdim ve bhcg yani biyokimyasal dan dolayi risk 1/53 cikti bhcg degerim 153.278 idi mom deger 8.27 cok.yuksekti ama ben amniyosentez sonucum cikana kadar google da girmedigim.arastirmadigim.site kalmadi bu testler aslq dogru sonuc vermedigi gibi nifty de cok yuksek risk.cikip amniyosentezi tertemiz cikan cok insana rastladimBen nifty testini yaptırdım ve yüksek risk çıktı
Haftaya amniyosentez yapılacak.. kafamda ki amniyosentez temiz çıkar mı? Yaşanan örmekleri bulamadım
sizin riskiniz hangi testlerde çıkmıştı...
Ben bir türlü bulamadım... inşallah umudum o yönde... çünkü artık yurt dışına göndermiyorlar... Ankara da yapılmış... bir hafta gibi bir sürede yanıt döndüler... umarım onda ki ihtimalde bir problem çıkmıştır... sağlıkla oğlumu kucağıma alırım...B
Ben sadece 3 lu tarama yaptirdim ve bhcg yani biyokimyasal dan dolayi risk 1/53 cikti bhcg degerim 153.278 idi mom deger 8.27 cok.yuksekti ama ben amniyosentez sonucum cikana kadar google da girmedigim.arastirmadigim.site kalmadi bu testler aslq dogru sonuc vermedigi gibi nifty de cok yuksek risk.cikip amniyosentezi tertemiz cikan cok insana rastladim
Nerak etmeyin nifty testi amniyosentez gibi garanti sonuc degil ayrica tr de yapilan hicbir teste artik guvenmiyorum ben haseki egitim.arastirma hastanesi gibi bir yerde yaptirdim 3lumu ustelik dis labaratuvar olarak acibadem ile calisiyorlardi ona ragmen inanilmaz yuksek riskli geldi o sonuca gore bebegim down lu olmaliydi ki sapasaglim cocuk amniyosentez yaptirirken mutlaka erken sonucu da talep.edin dr dan cunku amniyosentez kesin sonuc 1 ayda cikiyor 10. Gun de de erken sonuclar geliyor ordaki sonucta tam sonucun bir anlamda aynisi oluyor zaten ben erken sonuc ile.ogrendimBen bir türlü bulamadım... inşallah umudum o yönde... çünkü artık yurt dışına göndermiyorlar... Ankara da yapılmış... bir hafta gibi bir sürede yanıt döndüler... umarım onda ki ihtimalde bir problem çıkmıştır... sağlıkla oğlumu kucağıma alırım...
Bir gün sonra çıkacağını söylediler sonucun... nasıl garip bir durum anlatsınız... umut mu edeyim kendimi kötüye mi hazırlayım bilemedim... başına gelmeden bilinmiyormuş bazı hisler... umarım bende buraya güzel haberler yazarım ki diğer annelere umut olur...Nerak etmeyin nifty testi amniyosentez gibi garanti sonuc degil ayrica tr de yapilan hicbir teste artik guvenmiyorum ben haseki egitim.arastirma hastanesi gibi bir yerde yaptirdim 3lumu ustelik dis labaratuvar olarak acibadem ile calisiyorlardi ona ragmen inanilmaz yuksek riskli geldi o sonuca gore bebegim down lu olmaliydi ki sapasaglim cocuk amniyosentez yaptirirken mutlaka erken sonucu da talep.edin dr dan cunku amniyosentez kesin sonuc 1 ayda cikiyor 10. Gun de de erken sonuclar geliyor ordaki sonucta tam sonucun bir anlamda aynisi oluyor zaten ben erken sonuc ile.ogrendim
mrb oncellikle rabbim saglikli evlatlar nasip etsin cumlemize bnmde 3 lu riskli cikti kac haftaliksinzBir gün sonra çıkacağını söylediler sonucun... nasıl garip bir durum anlatsınız... umut mu edeyim kendimi kötüye mi hazırlayım bilemedim... başına gelmeden bilinmiyormuş bazı hisler... umarım bende buraya güzel haberler yazarım ki diğer annelere umut olur...
insallah kardesim basina gelmeyince anlasilmiyormus derdin buyuklugu benmde 3 lu riskli cuma ayrintiliya giricem perinatologa gidicem insallah guzel haberler alirim kac haftaliksinUmarım hepimiz sağlıkla alırız kucağımıza. Bu durumları ancak yaşayanlar anlar. Güzel haberler alalım inşallah