Benim 11 haftalıkken bebeğin ense kalınığı 8 gözüküyordu.Bebeğin vücunun etrafında sıvı birikimi vardı.Ve o sıvının içinde kistler görüldü.Her ferinde sıvı artmıştı.13 haftalık olduğunda ense kalınlığı 6.2 ye düşmüştü.Diğer problemler varkrn Bhcg bakılmadı.Konu hakkında bilgim yok.3 farklı doktora gittim hepsi aynı şeyi söyledi.CVS sonuçları çıkınca trizomi18 çıktığı için gebeliği sonlandırmak zorunda kaldık

Banada bir çok kişi aldırma dedi.Ama bu tarz yorum yapanları dikkate almamak lazım.Çünkü tarama testleri tanı amaçlı yapıldığı için riskleri belli verilere göre değerlendirip bilgi veriyorlar,Ama teşhis için amniyosentez,cvs ve benzeri tahliller kesin teşhis amaçlıdır.Genellikle bu ayrıntıyı kaçıran insanlar var.Bizim bebeğimizin cvs sonucunda trizomi18 teşhis edildiği halde bebeği patolojiye gönderdk tekrar sonuç aynıydı ve fiziksel olarakta düşük kulaklı diyede not etmişlerdi.Ben bu sıkıntıları yaşamama rağmen asla kimseye şu ya da bunu yap veya yapma diyemem...Herkes her olayı kendi duygu durumunca ,vicdanınca,dini inancıyla,tıbba ve doktoruna olan güveni kadar değerlendiriyor.Durumu bilen herkes kendince ve özellikle başkalarının bilmediği ve yetersiz bilgisiyle çok yorum yapmaya başladığı için kimse ile paylaşmadım.Nasip olurda tekrar hamile kalırsam bebek iyice belli olana kadar kimse ile paylaşmayacağım.Merak ettim son durumunuz nedir?