Merhaba arkadaşlar,
ENDOKRİNOLOJİ uzmanı geçici görme kaybını ilacın yan etkisine bağlı olduğunu ,lupus antigülan testimin pozitif çıkmasından dolayı bende antifosfolipid sendromu olabileceğini tekrarlayan gebelik kayıplarımın sebebinin bunun olabileceğini belirterek romatoloji uzmanına yönlendirdi.Bende prof.gitmeyi tercih ettim.Çünkü 1 yıldır sürekli ayaklarım ağrıyor sürekli yorgun ve halsizim ve çok şiddetli baş ağrılarım olduğu içinde gidecektim fakat başka sıkıntılardan romatolojiye gitmeye sıra gelmemişti.

Doktorum Antifosfolipid tanısı koyabilmek için 12 hafta sonra tekrar bir kaç test yapılması gerektiğini söyledi.Yapılan testler (lupus antigülan,beta2 glikoprotein,antikardiyolipin.ANA ) testlerini yaptırdım.Diğer testlerimin hepsi negatif çıktı.Lupus testim tekrar pozitif çıktığı için bana lupus teşhisi konuldu.Tekrarlayan gebelik kayıplarımın sebebinin bu olduğunu,hamile kalır kalmaz aspirin ve heparin tarzı kan sulandırıcı iğne kullanmaya başlamam gerektiğini belirterek bana plaquenil diye bir ilaç verdi.Hamilelikte lupus daha da alevlendiğini söylüyorlar.O gün eşim beni hastaneden alacaktı.Fakat telefonda iyi olmadığını söylediği için apar topar eve geçtim.Gece acile gittik tahlil tomografi derken ertesi gün eşimin kovid testi malesef pozitif çıktı.Şuan evde tedavi görüyor.Romatoloji doktorumun bana verdiği ilacın aynısını şuan eşim tedavi sürecinde kullanıyor.Banada test yapıldı sonucum negatif çıktı.112 servisindeki doktorlar lupus hastası olduğum için eşimle aynı dönemde ilaca başlamamın şans olduğunu söylüyorlar.Şimdi öyle dua ediyorum ki,iyi ki hamile değilmişim.

Bizler bizim başımıza iyi ya da kötü şeyler geldiğinde bizim için hayır mı şer mi bilemiyoruz.Rabbimin bizleri için en iyisini bilendir.