oncelikle amniyosentez nerde yaptirdin ve kolaymi islem..down riski cikmismiydi o tromozi 21 oluyor. 18 farkli biseymis.. ve 4lu usg de gorundumu ense kalinligi vs..sakin olun boşuna ağlayıp harap etmeyin kendinizi muhtemel yaşınızdan öyle çıkmıştır.
benim zamanımda o kan testi yoktu. amniyosentez yaptırmıştım.
üstelik sadece down da çıkmadı bende beyninde kist, trizomi 18 de çıktı. doğursanda 2 yaşına kadar yaşar dediler.
12 yaşında şu an ellerinizden öper.
Ultrasonda bebeğin ense kalınlıgı kac cıktımerhaba arkadaslar. 17 haftalik gebeyim 2 gun once 3 lu tarama testim 1:142 riskli cikti yani down sendromu riski.. 40 yasindayim..2.bebegime gebeyim. dr aminosentez yada nifty testi dedi. nifty yaptirdim kan alindi. sonucu bekliyorum.aglaya aglaya harap oldum.cevrenizde bu tarz bisey yasayan varmi paylasirmisiniz.moralim.cok bozuk.
Taşlanmaya hazırım. Ama ben şunu düşünüyorum ki.. Bu işi artık para tuzağına çevirdiler. her hamileyi korkutuyorlar. sonrada siz bilirsiniz ama bence yaptırın gibi kurt düşürüyorlar. sonuçlar hep negatif. siz de içinizi ferah tutun. inşallah sağlıkla gelir.
risk 142 digumda 1 diye anladim testten yani yas riski sanirim.kafam oyle doluki oyle yorgun.. dr um ozel.bu testler pahali old icin tip fakultesi hast yaptirdim. her iki dr da gordu..İlk önce sakin olun.
Çıkan riskiniz yaş riski mi yoksa test sonuçlarına bağlı risk mi ?
Ayrıca doktorunuz özel mi devlette mi ?
hangi ultrasonda cikiyor ense kalinligi suan sadece ileri usg ye gun aldim 4 ocakta ..o mu dediginiz usg acabaUltrasonda bebeğin ense kalınlıgı kac cıktı
3 üzeri riskli diye biliyorum
ben de 38 yasındayım
ne ikili ne üçlü yaptırmadım çünkü doktorum yasından dolayı risk çıkar , bu sonuclar sendrom var demek değildir dedi
nifty ben de yaptırdım 8 güne sonucum geldi
şükür temiz çıktı
sizin de teöiz cıkar insallah beklemek cok zor biliyorum ama ıkılı ve üçlünün yüksek çıkması yaştan dolayı
ense kalınlıgı normalse durduk yere sonucu almadan üzülmeyin
Anladımrisk 142 digumda 1 diye anladim testten yani yas riski sanirim.kafam oyle doluki oyle yorgun.. dr um ozel.bu testler pahali old icin tip fakultesi hast yaptirdim. her iki dr da gordu..
cok zor bir durum.. yasayan bilir stresi..kac haftaliktin bebegini kaybettiginde cunku 10 haftaliktan sonra direk dogum olarak aliniyormus bebek..İlk hamileliğimde ikili tarama testinde 1:22 risk çıkmıştı. Hemen nifty test yaptırmıştık, temiz çıktı sonucu. Sonrasında başka nedenlerden ötürü maalesef kaybettim bebeğimi (bebeğimiz için çeşitli genetik testler yapıldı ve hepsi temiz çıktı. Ben de pıhtılaşma problemi olduğu saptandı). Tam yılbaşı tatiline denk geldiği için nifty nin sonucunu almak 2 hafta sürmüştü ve o 2 haftada perişan olmuştum. Sizi çok iyi anlayabiliyorum.
Şimdi çok şükür yeniden hamileyim. İkili, üçlü yaptırmadım, direk nifty test yaptırdım.
Sizin tahmin ediyorum yaştan dolayı sonucunuz böyle çıktı. Aslında doktorlar da 35 yaş üzerinde genelde nifty test öneriyorlar. Kendinizi üzmeyin, içinizi ferah tutun. Sonucunuz büyük ihtimalle iyi çıkacaktır. Bizi de haberdar etmeyi unutmayın.
oncelikle amniyosentez nerde yaptirdin ve kolaymi islem..down riski cikmismiydi o tromozi 21 oluyor. 18 farkli biseymis.. ve 4lu usg de gorundumu ense kalinligi vs..
insallah benimde sonuc iyi cikar. cocugum hergun karnimi opuyor anne ne zamn dogacak kardesim oyun oynuycaz diye cok heyecanli.. sirf birbirlerine destek olsunlar diye yalnuz kalmasin su hayatta diye niyetlenmustim. rabbim oglumun yuzune baksin diye dua ediyorum..gayet kolay haseki de yaptırdım.
evet dedim ya down artı diğerleri. 4 lü yaptırmadım sonuçlar temiz çıkınca.
evet nifty yaptirdim sonuc iyi gelir insallah beklemedeyiz.. her turlu olasiligi dusinuyoruz..olumluya odaklandik suan..hayat cok zor. down cocuklar icin daha zor ..ozel egitim saglik sorunlari gelisim gwriligi toplumdan dislanma vs. kim arkasinsa olacak daima..bir isede giremiyorlar IO dusuklugu yuzunden .. herseyi okuduk netten..ve daha bircok seyİnşallah nifty sonucu olumlu çıkar.
Sonuç ne çıkarsa çıksın Allah meleğinize kavuştursun.
Tarama testleri yaş ile orantılı olarak hesaplıyor biraz riski. En güvenlisi genetik test.
Amniyosentez tavsiye etmem. Riskli bir test ve sonuç ne çıkarsa çıksın meleğinizi yine istemeyecek misiniz?
Bir de kan ile yapılan genetik test var ama maliyeti yüksek ve kesin sonuç.
yok daha vermediler biraz maddi s>kintilar var ama o test kesin sonuç veriyor degilmuevet o testin adi nifty ..kan alip yurt disina yolluyorlar.. tr de suan yok..sonucu ciktimi arkadasinin.
12. HAFTA NORMAL ULTRASONDA BAKTI BENİM DR UMhangi ultrasonda cikiyor ense kalinligi suan sadece ileri usg ye gun aldim 4 ocakta ..o mu dediginiz usg acaba
merhaba arkadaslar. 17 haftalik gebeyim 2 gun once 3 lu tarama testim 1:142 riskli cikti yani down sendromu riski.. 40 yasindayim..2.bebegime gebeyim. dr aminosentez yada nifty testi dedi. nifty yaptirdim kan alindi. sonucu bekliyorum.aglaya aglaya harap oldum.cevrenizde bu tarz bisey yasayan varmi paylasirmisiniz.moralim.cok bozuk.
risk yuksek cikarsa iyiymis dedi dr um yani ne kadar dysukse sayi durum o kadar vahim142 kişiden 1 i down sendromlu olabilir bu bir olasılık testi ve yaşı ileri olanlarda daha yüksek çıkıyor bence içiniz rahat olsun yaşınızdan dolayı riskli guruptasınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?