3 lu tarama testim riskli cikti

oncelikle amniyosentez nerde yaptirdin ve kolaymi islem..down riski cikmismiydi o tromozi 21 oluyor. 18 farkli biseymis.. ve 4lu usg de gorundumu ense kalinligi vs..

İlk önce sakin olun.
Çıkan riskiniz yaş riski mi yoksa test sonuçlarına bağlı risk mi ?
Ayrıca doktorunuz özel mi devlette mi ?

Ultrasonda bebeğin ense kalınlıgı kac cıktı
3 üzeri riskli diye biliyorum

ben de 38 yasındayım
ne ikili ne üçlü yaptırmadım çünkü doktorum yasından dolayı risk çıkar , bu sonuclar sendrom var demek değildir dedi
nifty ben de yaptırdım 8 güne sonucum geldi
şükür temiz çıktı
sizin de teöiz cıkar insallah beklemek cok zor biliyorum ama ıkılı ve üçlünün yüksek çıkması yaştan dolayı
ense kalınlıgı normalse durduk yere sonucu almadan üzülmeyin

Ben kadındoğumcu değilim ama doktorum.Şöyle bir cevap vereyim size.Genel toplumda down sendromlu olma riski 1/800 civarıdır.Yani 800 doğumdan 1'inde Down sendromlu bebek olur

Risk artışını anlatmak zor.Konuyu açan hanımefendinin risk oranı 1/142.Yani 142 doğum yapsa 141'i normal 1'i Down sendromlu doğacak.Göreceli risk oranı topluma göre 6 kat artmış ama halen yüzde 1'in altında.

Hani korkutuyorlar,para istiyorlar bir şey çıkmıyor demenizin sebebi bu.Halen o kadar düşük ki Down sendromu riski

Ama eğer doktor bu işlemleri yapmazsa ya da sizin onamınızı almazsa ve eğer Down Sendromlu bebek olursa 6 sıfırlı bir tazminat davasına maruz kalır.Yani işin para boyutu var ama tersten.Doktor bu işleri yaparak hem toplum sağlığını korur,hem kendini hem de sizi

İlk önce sakin olun.
Çıkan riskiniz yaş riski mi yoksa test sonuçlarına bağlı risk mi ?
Ayrıca doktorunuz özel mi devlette mi ?
risk 142 digumda 1 diye anladim testten yani yas riski sanirim.kafam oyle doluki oyle yorgun.. dr um ozel.bu testler pahali old icin tip fakultesi hast yaptirdim. her iki dr da gordu..

İlk hamileliğimde ikili tarama testinde 1:22 risk çıkmıştı. Hemen nifty test yaptırmıştık, temiz çıktı sonucu. Sonrasında başka nedenlerden ötürü maalesef kaybettim bebeğimi (bebeğimiz için çeşitli genetik testler yapıldı ve hepsi temiz çıktı. Ben de pıhtılaşma problemi olduğu saptandı). Tam yılbaşı tatiline denk geldiği için nifty nin sonucunu almak 2 hafta sürmüştü ve o 2 haftada perişan olmuştum. Sizi çok iyi anlayabiliyorum.

Şimdi çok şükür yeniden hamileyim. İkili, üçlü yaptırmadım, direk nifty test yaptırdım.

Sizin tahmin ediyorum yaştan dolayı sonucunuz böyle çıktı. Aslında doktorlar da 35 yaş üzerinde genelde nifty test öneriyorlar. Kendinizi üzmeyin, içinizi ferah tutun. Sonucunuz büyük ihtimalle iyi çıkacaktır. Bizi de haberdar etmeyi unutmayın.

hangi ultrasonda cikiyor ense kalinligi suan sadece ileri usg ye gun aldim 4 ocakta ..o mu dediginiz usg acaba

risk 142 digumda 1 diye anladim testten yani yas riski sanirim.kafam oyle doluki oyle yorgun.. dr um ozel.bu testler pahali old icin tip fakultesi hast yaptirdim. her iki dr da gordu..
Anladım
Yaşınızdan dolayı risk çıkması normal
Bu testler ortalama alınarak hesaplanıyor çünkü
Ayrıca doktorunuz iyi bir kadın doğumcuysa ense kalınlığı ve ayak başparmağından bebekte bir anomali olup olmadığını anlardı.
Sizin ki sizi telaşlandırmış.
Ben sizin bebeğinizde bir anomali olduğunu düşünmüyorum.
Geçmiş olsun.

cok zor bir durum.. yasayan bilir stresi..kac haftaliktin bebegini kaybettiginde cunku 10 haftaliktan sonra direk dogum olarak aliniyormus bebek..

oncelikle amniyosentez nerde yaptirdin ve kolaymi islem..down riski cikmismiydi o tromozi 21 oluyor. 18 farkli biseymis.. ve 4lu usg de gorundumu ense kalinligi vs..

gayet kolay haseki de yaptırdım.
evet dedim ya down artı diğerleri. 4 lü yaptırmadım sonuçlar temiz çıkınca.

İnşallah nifty sonucu olumlu çıkar.
Sonuç ne çıkarsa çıksın Allah meleğinize kavuştursun.
Tarama testleri yaş ile orantılı olarak hesaplıyor biraz riski. En güvenlisi genetik test.

Amniyosentez tavsiye etmem. Riskli bir test ve sonuç ne çıkarsa çıksın meleğinizi yine istemeyecek misiniz?

Bir de kan ile yapılan genetik test var ama maliyeti yüksek ve kesin sonuç.

gayet kolay haseki de yaptırdım.
evet dedim ya down artı diğerleri. 4 lü yaptırmadım sonuçlar temiz çıkınca.
insallah benimde sonuc iyi cikar. cocugum hergun karnimi opuyor anne ne zamn dogacak kardesim oyun oynuycaz diye cok heyecanli.. sirf birbirlerine destek olsunlar diye yalnuz kalmasin su hayatta diye niyetlenmustim. rabbim oglumun yuzune baksin diye dua ediyorum..((

Merhaba,
Öncelikle saglıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim bebeğinizi.
Ben 35 yaşında oğluma hamile kaldım,doktorumun ilk söylediği yaşın itibariyle ikili yada üçlü taramada risk çıkabilir,istersen veracity yaptır ,ikili,üçlü tarama yapmayalım olmuştu. Bende 40 yaşında gebeyken risk çıkan bir yakınımı göz önüne alıp(ki bebegi gayet sağlıklı şu an 6 yaşında)ikili üçlü tarama yerine veracity yaptırdım(nifty,harmony,veracity sanıyorum hepsi benzer testler) sorun çıkmadı testte ve oğlum şu an 4.5 aylık.
Korkmayın,korktuğunuz gibi olmayabilir belkide sadece doktorumun dediği gibi yaşınızla alakalı risk çıkıyor.

bir arkadasimda ayni sorunla karsilasti ama onda bir sey cikmadi bizler de irk olarak ense kalinligi amerika standartlarina gore daha fazla oldugu icin testler bazen boyle sasirtabiliyormuş umarim bebeginizdede bir sorun cikmaz

evet nifty yaptirdim sonuc iyi gelir insallah beklemedeyiz.. her turlu olasiligi dusinuyoruz..olumluya odaklandik suan..hayat cok zor. down cocuklar icin daha zor ..ozel egitim saglik sorunlari gelisim gwriligi toplumdan dislanma vs. kim arkasinsa olacak daima..bir isede giremiyorlar IO dusuklugu yuzunden .. herseyi okuduk netten..ve daha bircok sey

142 kişiden 1 i down sendromlu olabilir bu bir olasılık testi ve yaşı ileri olanlarda daha yüksek çıkıyor bence içiniz rahat olsun yaşınızdan dolayı riskli guruptasınız

Dilerim bebeğinizle ilgili herşey yolundadır ama ben bu sebeple bu testleri yaptırmadım . Allah sağlıklı evlat versin diyoruz ama birşey çıkarsa da yine bizim evladımız , herşeye razıyım .
Bu tarz testler geç yapılıyor e kocaman olmuş herşeyi belli çocuğu aldıramayacağıma göre bilmekte istemedim ... doğduktan sonra zaten ne var ne Yok bilenecek . Hani anne karnında iyileştirici birşeyler olsa, tedavi olsa koşa koşa yaptırırdım . Ama şu anda bilmek sadece endişe vereceği için açıkçası yaptırmadım,düşünmüyorum. Hamileliğimin keyfini çıkarmak istiyorum . Zor zamanlar , allah herkesin yardımcısı olsun . Ama siz yine de çok ağlayıp kendinizi yıpratmayın. %100 değil neticede testler ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…