- 1 Ocak 2018
- 432
- 712
- 23
cok zor bir durum.. yasayan bilir stresi..kac haftaliktin bebegini kaybettiginde cunku 10 haftaliktan sonra direk dogum olarak aliniyormus bebek..
risk yuksek cikarsa iyiymis dedi dr um yani ne kadar dysukse sayi durum o kadar vahim
evet kesinmis %99.9 ..insalaah cani gonulden dilerim hem arkadasininki hemde benimki temiz cikar..yok daha vermediler biraz maddi s>kintilar var ama o test kesin sonuç veriyor degilmu
evet nifty yaptirdim sonuc iyi gelir insallah beklemedeyiz.. her turlu olasiligi dusinuyoruz..olumluya odaklandik suan..hayat cok zor. down cocuklar icin daha zor ..ozel egitim saglik sorunlari gelisim gwriligi toplumdan dislanma vs. kim arkasinsa olacak daima..bir isede giremiyorlar IO dusuklugu yuzunden .. herseyi okuduk netten..ve daha bircok sey
Trizomi ilk yaşlarda ortaya çıkmayaniliyor yani anlaşılamıyabiliyorBenim kuzenime de risk grubundasınız demişlerdi. 41 yaşında hamile kaldı. 2li testi yaptıklarında risk grubu dediler kuzenim başka bir şey yaptırmadı. Aldıracak halim yok, başka uğraşıp strese girmeme gerek yok, down sendromluysa down sendromlu, o benim evladım dedi. 3lü test amniyosentez falan hiç yaptırmadı. Bebek doğdu, sapasağlam maşallah :) Kendinizi şimdiden üzmeyin. Olmazsa iyi olur, olursa +1'iniz olur. Herşey Allahtan :)
zormuydu dogumun.agri kesici vs veriyolarmis diye duydum...benim ilki sezeryan.20 haftalıktı bebeğim. Suni sancı ile normal doğum yaptım.
zormuydu dogumun.agri kesici vs veriyolarmis diye duydum...benim ilki sezeryan.
nifty yaptirdim sonucu bekliyoruz stresli gergin uykusuz bir sekilde..her olasiligi konusuyoruz esimle..umraim sonucum normal cikarda bir ohhh cekeriz..2 li tarama testini iyi bir radyoloji veya perinatalog da yaptırıp risk çıkarsa harmony perina vb gibi testeri yaptırmak daha doğru hareket. 3 lu ve 4 lu tarama testleri boşu boşuna insanları huzursuz etmek için var. Senin şimdi risksiz tek alternatifin harmony ve perina idi sanırım adı o testler. O testi yaptır rahatlarsın.
Şimdi senin tercihin ancak işte sonuc pozitif çıksa aldirmayacaksan yaptırma diyenler için. Bu testler sanırım 4 farklı kromozom anomalisine bakıyor. Hepsinin tablosu farklı. Aldırmayı düşünmuyorsan bile testi yaptır çok büyük ihtimalle problem yoktur ve keyifli bir hamilelik geçirirsin. Ancak kötü ihtimalle yuzlesirsen de gerçeği sindirmek ve senin nelerin beklediğini öğrenmek ve hazırlanmak için vaktin olur. Çok geçmiş olsun sağlıkla kucağına alırsın inşallah
inan kac gundur basim oyle agriyorki dusunmekten.. her olasiligi dusunmek zorundayiz..sonuca odakliyiz suan..Çok merak ettim down sendromlu olsa ne yapacaksınız yani dünya hali kalan aylarınızı kahrolarak mı yoksa aldırarak mı geçireceksiniz
inşalalh inşalalh seninde onunda bebeklerimiz sağlıkla doğar doktor arkadaşıma senin bebegin kesin down sendromlu doğar diyemem ama bu herhangi bir yetine vurabilir kalbine başka bitarafina ama bu nifty testten istemişler inşalalh yapitirirlar arkadaşım 25 yaşında 3. gebeligi ense kalinligi 2 hastanede 4.4 cıktı haftaya cuma kan sonucuna göre nifty testi yada başka biseymi belli olcak elimizden gelen yek şey dua yasin okuyoruz salat i tefriciye falan allah bilir iyisini inşalalh seninde onunda bebeği saglikla gelir inşalalh bende kızıma hamileyken özel hastanede ense kalinligi tespit ettiler aynı gün başka özel hastaneye gittik ve yoktu şükür normaldi bende isterdim arkadaşımınsa öyle çıksın ama 2 hastanede var demiş rabbim yarsmcnz olsnevet kesinmis %99.9 ..insalaah cani gonulden dilerim hem arkadasininki hemde benimki temiz cikar..
Benimde 2li testim 1/116 çıkmıştı o zaman yaşım 30du ve 6 yıl sonra gelen bir bebekti...merhaba arkadaslar. 17 haftalik gebeyim 2 gun once 3 lu tarama testim 1:142 riskli cikti yani down sendromu riski.. 40 yasindayim..2.bebegime gebeyim. dr aminosentez yada nifty testi dedi. nifty yaptirdim kan alindi. sonucu bekliyorum.aglaya aglaya harap oldum.cevrenizde bu tarz bisey yasayan varmi paylasirmisiniz.moralim.cok bozuk.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?