3 lu tarama testim riskli cikti

Çevremde çok var böyle söyleyen doktorlar ama çocuklar sağlıklı doğdu.

Tabi doktorlar yaşı baz alınca olasiliktan bahsediyor bana da 800 çocukta bir görülebilir demişti yaşimdan dolayı.

Son düzenleme:
Benim kuzenime de risk grubundasınız demişlerdi. 41 yaşında hamile kaldı. 2li testi yaptıklarında risk grubu dediler kuzenim başka bir şey yaptırmadı. Aldıracak halim yok, başka uğraşıp strese girmeme gerek yok, down sendromluysa down sendromlu, o benim evladım dedi. 3lü test amniyosentez falan hiç yaptırmadı. Bebek doğdu, sapasağlam maşallah :) Kendinizi şimdiden üzmeyin. Olmazsa iyi olur, olursa +1'iniz olur. Herşey Allahtan :)

risk yuksek cikarsa iyiymis dedi dr um yani ne kadar dysukse sayi durum o kadar vahim

sıkmayın canınızı Rabbim kadir biliyorum elinizde değil bana da çok şey söylediler gelişme geriliği var kalbinde fetal eko var neler neler kapalı kutuyu bilemiyoruz doğdu 6 yaşında kuzucum çok çok başarılı bi çocuk hamdolsun herşey Allahtan içinizi ferah tutun bu bi olasılık kesin birşey yok ortada

3 lü tarama testi risk testidir.Yaşınız itibariyle de risk yüksek çıkabilir.Annem gebe iken de 3 lü tarama testi yüksek risk çıkmıştı ancak yapılan 2 li tanı testi temiz geldi.Kalbinizi ferah tutun.

O testin adı nifty miymiş?
Benim hamileliğimde epilepsi hastası olduğum için adı başka bir genetik testi tavsiye etmişti ama yaptırmamıştım.
Nöroloji doktorumun dediklerine güvendim biraz.

2 li 3 lü tarama testleri kesin sonuç vermez. Ama benim 2 li test sonucumda burun kemiği, ense kalınlığına vs. bakıldığından ve yaş itibariyle yüksek risk taşımadığımdan başka test istemedi. İstersen 3 lü yaptır dendi sadece.

Ablam ikinci çocuğuna 38 yaşında hamile kaldı. Taramadan sonra yaşı nedeniyle amniyosentez istedi doktoru. Başka bir hastaneden randevu aldı ama gitmedi.

İçinizi ferah tutun. Tamamen yaşla alakalı diye düşünüyorum..

2 li tarama testini iyi bir radyoloji veya perinatalog da yaptırıp risk çıkarsa harmony perina vb gibi testeri yaptırmak daha doğru hareket. 3 lu ve 4 lu tarama testleri boşu boşuna insanları huzursuz etmek için var. Senin şimdi risksiz tek alternatifin harmony ve perina idi sanırım adı o testler. O testi yaptır rahatlarsın.

Şimdi senin tercihin ancak işte sonuc pozitif çıksa aldirmayacaksan yaptırma diyenler için. Bu testler sanırım 4 farklı kromozom anomalisine bakıyor. Hepsinin tablosu farklı. Aldırmayı düşünmuyorsan bile testi yaptır çok büyük ihtimalle problem yoktur ve keyifli bir hamilelik geçirirsin. Ancak kötü ihtimalle yuzlesirsen de gerçeği sindirmek ve senin nelerin beklediğini öğrenmek ve hazırlanmak için vaktin olur. Çok geçmiş olsun sağlıkla kucağına alırsın inşallah

Trizomi ilk yaşlarda ortaya çıkmayaniliyor yani anlaşılamıyabiliyor
Çok aile ile tanıştım

ilerleyen yaşlarda çıkabiliyor
Hayatları oldukça zor

Konu sahibi herşey Allah tan benim ilk çocuğum erken doğdu babada taşıyıcılığını varmış.
Çocuğu tam bilmiyorum nifty yaptırmışsınız sonucu inşallah temiz çıkar
Üzülmeyin demek çok kolay çok zorlu bir bekleyiş olacak umarım herşey güzel olur

Bu testlerin %100 doğru sonuç vermediğini doktorlarda söylüyor. Bizler içinse sadece stres oluyor başka bir şey değil. Bende bugün gideceğim kontrole 4 lu tarama yapacağız demisti doktor yaptırıp yaptırmama konusunda hala kararsizim. Yaptirirsamda devlet hastanesinde yaptırmayı dusunuyorum sanki özeller biraz abartıyor durumu açıkçası. Icinizi rahat tutun yoksa biz bu testler yüzünden stresten bir zarara ugrayacagiz.

Çok merak ettim down sendromlu olsa ne yapacaksınız yani dünya hali kalan aylarınızı kahrolarak mı yoksa aldırarak mı geçireceksiniz

nifty yaptirdim sonucu bekliyoruz stresli gergin uykusuz bir sekilde..her olasiligi konusuyoruz esimle..umraim sonucum normal cikarda bir ohhh cekeriz..

Çok merak ettim down sendromlu olsa ne yapacaksınız yani dünya hali kalan aylarınızı kahrolarak mı yoksa aldırarak mı geçireceksiniz
inan kac gundur basim oyle agriyorki dusunmekten.. her olasiligi dusunmek zorundayiz..sonuca odakliyiz suan..

evet kesinmis %99.9 ..insalaah cani gonulden dilerim hem arkadasininki hemde benimki temiz cikar..
inşalalh inşalalh seninde onunda bebeklerimiz sağlıkla doğar doktor arkadaşıma senin bebegin kesin down sendromlu doğar diyemem ama bu herhangi bir yetine vurabilir kalbine başka bitarafina ama bu nifty testten istemişler inşalalh yapitirirlar arkadaşım 25 yaşında 3. gebeligi ense kalinligi 2 hastanede 4.4 cıktı haftaya cuma kan sonucuna göre nifty testi yada başka biseymi belli olcak elimizden gelen yek şey dua yasin okuyoruz salat i tefriciye falan allah bilir iyisini inşalalh seninde onunda bebeği saglikla gelir inşalalh bende kızıma hamileyken özel hastanede ense kalinligi tespit ettiler aynı gün başka özel hastaneye gittik ve yoktu şükür normaldi bende isterdim arkadaşımınsa öyle çıksın ama 2 hastanede var demiş rabbim yarsmcnz olsn

Benimde 2li testim 1/116 çıkmıştı o zaman yaşım 30du ve 6 yıl sonra gelen bir bebekti...
Hiçbirini yaptırmadım ne olursa olsun o benim evladim her türlü kabulüm dedim ama çok stresli bir hamilelik geçirdim erken doğum yaptım ama evladim suan 3 yaşında ve cok şükür hiçbirşeyi yok....
Lutfen stres yapmayin dua edin ve evladinizdan vazgeçmeyin...

Yine hamile olsam birdaha asla test yaptirmam onuda doktorum istedi diye yaptırdım.
Şeker yüklenmesini de yaptırmadım.

Benim yengemin deyaşı yüksekti drlar doğurma engelli die her gittiği kapıdan döndü ve dediki bu bebek allah tan geldi ben onu yarıyolda bırakamam cocuk dığdu ve sapasaglam kendi harap etseydi berbat bir hamilelik olacaktı aldırsaydıdüşünsene sapasaglam cocugu gidecekti

Merhaba öncelikle geçmiş olsun. Teyzem iki bebeğini de ileri yaşta doğurdu. İlk bebeğine hamileyken bu testler yapıldı Antalya’da öncelikle kendi dru ve görüştüğü bir kaç dr daha down sendromlu gebeliği sonlandıralım dedi. Ben kendim sağlık personeliyim çalıştığım ilde çok iyi bir Prof var. Onunla görüştük. Ayrıntılı olarak baktı usg de ve dedi ki 35 yaşın üstüne bu testleri kesinlikle önermiyorum. Yaş sebebiyle illa ki risk çıkıyor ve ailelerin kafası karışıyor. Sizin bebeğinizde ultrason bulgusu yok burnu, ense kalınlığı ve kaburgaları gayet iyi, bu yaşta bu bizim in kriter ve yeterli. Ha dersenizki ben amniyosentez isterim yaparım. Ama bu testin sonucu en az üç haftada çıkacak bebeğiniz beş aylık olacak. Bir sıkıntı çıkarsa sonlandırmayı düşünüyor musunuz dedi. Teyzem istemedi ve oğlu şu an beş yaşında gayet sağlıklı bir çocuk, iki yaşında da kızı var onda bu testlerin hiç birini yaptırmadı. İnşallah sağlıkla alırsınız kucağınıza.

Benim 3,çocuğum 42 yaşında doğum yaptım banada yaştan dolayı hep riskli dediler aminosentes vb tahlilleri önerdiler ,biraz araştırma ile zararlı buldum kendimce ,zaten aldirmayida dusunmedigim için hiç önemsemedim kaderime razı oldum ve şimdi 1 yaşına basacak zeki hatta fazla zeki bir kızım var maşallah..size örnek ve morel olsun diye yazdım ,eğer test sonuçları da kötü çıkacak ve aldiririm Diyorsanız yaptırın bence ,eğer hiçbir şekilde aldirmam diyorsanız bebeğe riskli yöntemleri denemeyin derim ..Rabbim hayirlisini versin diyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…