Merhaba bayanlar ben de şu an 17 haftalık hamileyim. 2 il testimde de 3lü testimde de bir sorun çıkmadı çok şükür. Önümüzdeki kontrolde detaylı ultrasona gireceğim. Burada bazı arkadaşların testleri yaptırmanıza gerek yok vs dediklerini gördüm, ben açıkçası bu fikre hiç katılmıyorum. Çünkü ne bebeğe ne de size herhangi bir zararı olan testler değil, sadece 1 tüp kan alınıyor sonuçları da 1 hafta içerisinde çıkıyor. Çıkan sonuçlar elbette yüzde yüz geçerliliği olan sonuclar değil ama böyle bir ihtimalin bilinebilme ihtimali varken bu bilgiyi reddetmeyi mantıklı bulmuyorum. Zihinsel olarak problemli bir çocuk yetiştirmek hem büyük sabır hem de ileri profesyonellik isteyen bir durumdur. Bu şekilde çocukları dünyaya getirip yetiştiren insanlara saygım çok büyük, ama bu durumun herkese bahsedilmiş bir meziyet olduğuna inanmıyorum. Ayrıca unutulmamalı ki çocuklarımız bize bağlı ve bağımlı varlıklar değil kendi kendilerine bir bireydirler ve sizin sonsuza kadar içinde bulunamayacağınız bir yaşama, birey olarak hazırlanamayacak bir çocuk getirmek çok iyi düşünülmesi gereken bir karar. Ek olarak 2li ve 3lü testte tespit edilmeye çalışılan problemler birbirinin aynı değil bu yüzden ikili testlerinizi de üçlü testlerinizi de kontrollerinizi de ihmal etmeyin