Elbette birden menlekette bsmbaska bi insan olacagim gibi bi gercek disi hayalim yok. Ama zamanla cok daha iyi olacagima inaniyorum Allah in izniyle. Ailem ile ayni sehirde yasamayacagim. Izmir de yasamayi istiyoriz nasipse. Semti bile belli zihnimde. Hayirlisi insallah. Tesekkurler cevabiniz icin.Niye donmek istiyorsunuz saniyorum ki hayatinizda birseyleri degistirerek belki daha mutlu olabilceginizi dusunuyorsunuz ama ilk once kendinizi degistirmeniz gerekiyor psikolojik anlamda buraya donseniz bile hersey birden bire olumlu yonde degismeyecek aileniz tr de sanirim onlarla birlikte kalicaksaniz veya ayni sehirde baski yasayacaksinizdir burda ne olursa olsun bosanmis bir kadin ile bekar bir kadinin hayati esit olamiyor ne yazikki bence cocugunuzuda buraya getirerek ortamindan ayirmayin
Lutfen gerilmesin hic kimse. Herkesin fikrine kismen katiliyorum. Ne cok olumlu nede cok olumsuz bir tabloya 100% katilmam mumkun degil tabii. Burada maddi acidan daha rahatiz o bi gercek. Ama hayatta yapayalniz yasamak ta ruh icinbuyuk fakirlik. Burada memurum.. Turkiye de calismak zorunda olsam iyi bir is bulup gelebilmemiz belki yillar alirdi. O yuzden cok sukur ediyorum Rabbime.. kira gelirim ile geciniriz Turkiye de, kiziminda basinda olmus olurum diye dusundum. Sonucta anneyim enine boyuna dusunuyorum cok sukur. Burada koca meraklisisin yazanda olmus hic anlamayan niye sıkılıyosun Almanya da yazanda. Kimse kimseyi yargilamamali herkes kendi cektigini bilir. Bu sozum size degil sakin Yanlis anlamayin lutfen. Yeri geldi gibisine yazdim. Iyi niyetlerinizin farkindayim. Sagolun. Insallah hakkimizda hayirlisi olur.. donebiliriz duam ve dilegim hayirlisinin bu yonde olmasi uzerine.Ya çok merak ediyorum" Batı hayranlığı" hangi cümlemde var? Sürekli ağzınızda bir batı hayranlığı lafı. Batı .çok iyi burayı terk edelim diyen mi oldu, pardon? Orada hayatı çok daha iyi ise ve çocuğuna çok daha iyi bir eğitim veriyor ise neden buraya dönsün? Ben zaten akademik alanda iş bulmak zorunda gibi bir laf da etmedim. Evet iş bulur ama bulacağı işler de belirlidir. Yukarıda da bahsettiğim gibi. Bakın size kendi ailemden, kendi evimden annemden örnek veriyorum bundan daha somut örnek olabilir mi? Bu tür işler bana yeter ben razıyım diyorsa elbette gelebilir. Evet bende oradaki insanların çok iyi durumda çalıştığını ya da havadan geldiğini söylemedim. Ama emek hakkı konusunda bizden çok iyi durumda olduklarını da bence tartışmaya bile gerek yok. Boşanmış çocuklu bir kadın elbette ülkemizde de yaşayacak bunun tartışması bile olamaz. Ama aynı ülkemizde hamile bir kadın parkta dayak da yiyebiliyor mesela. Neden bunları göremiyorsunuz? Ben sizden çok daha fazla isterim ülkemizin çok iyi seviyelere gelmesini, eğitim, sağlık alanında başarılarımızın her geçen gün artmasını. Ama siz bakın burada hemcinsinize karşı bile onu hiç tanımadan "batı hayranı" ilan edebiliyorken neden bu kadının çevresindekilerin dul bir kadına bazen anlayış gösteremeyeceğini açık yüreklilik ile söyleyemiyorsunuz. Sizin yaptığınız ne, kim hayranlığı ? Daha fazla size cevap verip konu sahibini de bunaltmak istemiyorum.
Lutfen gerilmesin hic kimse. Herkesin fikrine kismen katiliyorum. Ne cok olumlu nede cok olumsuz bir tabloya 100% katilmam mumkun degil tabii. Burada maddi acidan daha rahatiz o bi gercek. Ama hayatta yapayalniz yasamak ta ruh icinbuyuk fakirlik. Burada memurum.. Turkiye de calismak zorunda olsam iyi bir is bulup gelebilmemiz belki yillar alirdi. O yuzden cok sukur ediyorum Rabbime.. kira gelirim ile geciniriz Turkiye de, kiziminda basinda olmus olurum diye dusundum. Sonucta anneyim enine boyuna dusunuyorum cok sukur. Burada koca meraklisisin yazanda olmus hic anlamayan niye sıkılıyosun Almanya da yazanda. Kimse kimseyi yargilamamali herkes kendi cektigini bilir. Bu sozum size degil sakin Yanlis anlamayin lutfen. Yeri geldi gibisine yazdim. Iyi niyetlerinizin farkindayim. Sagolun. Insallah hakkimizda hayirlisi olur.. donebiliriz duam ve dilegim hayirlisinin bu yonde olmasi uzerine.
İlla koca olması sartmı diyenlere çok kızıyorum. Cnnm. Bende şu an ayrilma aşamasındayım. Kim ne derse desin yalnızlık Allah'a mahsus. Gönül sohbet istiyor. İyi düşün taşın, şu an için ihtiyaç duyduğun tek şey maddiyat. Türkiye ye taşınma, yerleşme, adapte olma olayı, maddi manevi Zaman alacaktır. Sonrasını akışına bırak. RAbbim hakkında hayırlısını versin.Lutfen gerilmesin hic kimse. Herkesin fikrine kismen katiliyorum. Ne cok olumlu nede cok olumsuz bir tabloya 100% katilmam mumkun degil tabii. Burada maddi acidan daha rahatiz o bi gercek. Ama hayatta yapayalniz yasamak ta ruh icinbuyuk fakirlik. Burada memurum.. Turkiye de calismak zorunda olsam iyi bir is bulup gelebilmemiz belki yillar alirdi. O yuzden cok sukur ediyorum Rabbime.. kira gelirim ile geciniriz Turkiye de, kiziminda basinda olmus olurum diye dusundum. Sonucta anneyim enine boyuna dusunuyorum cok sukur. Burada koca meraklisisin yazanda olmus hic anlamayan niye sıkılıyosun Almanya da yazanda. Kimse kimseyi yargilamamali herkes kendi cektigini bilir. Bu sozum size degil sakin Yanlis anlamayin lutfen. Yeri geldi gibisine yazdim. Iyi niyetlerinizin farkindayim. Sagolun. Insallah hakkimizda hayirlisi olur.. donebiliriz duam ve dilegim hayirlisinin bu yonde olmasi uzerine.
Ay ay ay kinaye yapmış bir zat-ı muhterem. Yine söylüyorum abartmayin. Bu sekilde düşünenler bagnazdır bana göre.utopyanin hangi semtindensin???
Yazdiklariniz mantikli. Elbette Turkiye de daha farkli bakiloyor bunu.biliyorum. Ama hayatimizi yasaymayiz bu korkulara mahkum kalirsak diye dusunuyorum. Calismayacagim o acidan korkum yok. Yoksa sarkan eden olurmu isyerinde diye bile korkardim. Cok sukue Almanya dan.kira gelirim bizi gecindirir diye planladim. Enine boyuna hesapladim. Gerisi Allah kerim. Tesekkurler cevabiniz icin.
bana gore senin gibi dusunenler de gerceklerden bir haber hayal dunyasinda yasayanlardir.Ay ay ay kinaye yapmış bir zat-ı muhterem. Yine söylüyorum abartmayin. Bu sekilde düşünenler bagnazdır bana göre.
Aynen oyle. Elbette her fikire saygim var. Ama sizin gibi dusunuyorum ve bu yuzden cevabiniza ek bir sey yazmaya gerek duymuyorum. Sagolun.Sizi kutluyorum memlekete gelme meselesinde kızınızda kendi kültüründe yetişir ben o kadar negatif bakamıyacağım almanya'da yaşamak nasıl bilemiyorlar oranın soğuk havası ve soğuk insanları zaten yaşarken öldürüyor birde kızınız size her zaman yakın olur genel olarak insanlar maddi açıdan gelmeyin diyorlar ama yabancı ülkede en çok özlenen sevgi burda hiç tanımadığın insanlarla saatlerce sohbet edersin ama yurtdışında bunlar yok
GuzeldiTürkiye ye dönersen
oradaki imkanları veremezsin çocuğuna
iyi düşün ve gelme
ayrıca o yaşlılar talip olur seçneğini unut
eski kafalar dağıldı artık
1 - ne kadar sosyalsiniz ?
2 - bir erkeğe ne kadar mesefelisiniz?
3 - Erkeklerle konuşmak yeşil ışık yakmak değildir, sürekli 32 dişinizi gösterme de zaten
ama sıradan da olsa muhabbet kuruyor musun?
4 - dozunda hafif bir gülümseme sizi daha çekici yapar farkında mısınız?
5 - herkesten kaçarsanız hiçkimseyle birlikte olamazsınız farkında mısınız?
not: soruları sorarken niye evde kaldığımı çözdüm
Cok cok tesekkur ederim ❤. Amin hepimiz insallah. Cok sukur gelirim bizi gecindirir. Bunu yazarken utandim aslinda ama cogu maddiyat konusuna takildigi icin belirtmek istedim. Sevgiyle kalinrica ederim. başta da belirttiğim gibi benim söylemek istediğim Türkiye'de çalışmak zorunda kalırsanız sıkıntı çekebilirsiniz. Ama maddi açıdan bir engeliniz olmayacak ise neden gelmeyesiniz Türkiye'ye. Maddi engelinizin olmaması seçeneğiniz semtin iyi olmasını dolayısıyla da çok daha iyi bir hayat sürmenizi sağlar. Elbette Türkiye.'de herkes boşanmış insanlara kötü gözle bakmıyor ki böyle bir hakları zaten çok. Geliriniz var ise elbette güzel bir çevrede iyi bir hayat sürebilir ve çocuğunuz ile de ilgilenebilirsiniz. Dediğiniz gibi hakkınızda ne hayırlısı ise o olsun. Yoksa elbette yeniden evlenmek, yuva kurmak sevmek aşık olmak bunların hepsi hakkınız kimse buna laf edemez. Önünüzde çok güzel bir hayat olur umarım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?