3 sene once aldatilip ayrildim cocugumun babasindan.Simdi omur boyu yalniz olmaktan korkuyrumNeden z

Bence tamda yaptığınız ülkedeki insanları canavar gibi göstermek. Akademik akademi k deyip duruyorsunuz, dediğim gibi herkes akademik bir alanda is bulmak zorunda degil nedir bu batı hayranlığı anlamıyorum. Boşanmış çocuklu bir kadın rahatlıkla ülkemizde de yaşayabiliyor,her ailede hemen hemen böyle kadınlar var kimsenin yan gözle baktigi da yok bişey dediği de o dedilginiz 20 25 sene öncede kaldı. Bide almanya da yaşayan akrabalarim da var onların şartları da bal börek değil.

Sabırla ve özenle anlatmanızı takdir ediyorum ama anlaşılmanız için iki kişinin de çabası gerekiyor. Almanyada çalışan çocuk için para alan ücretsiz güzel okullarda okutabilen bekar anne ile türkiyede çalışan aldığı 3 kuruş parayla kreşe mi okula mı nereye vereceğini bilmeden kara kara düşünen bekar anne arasındaki farkı anlatmak için paragraflarca da yazmamak lazım ama işte.
Burda bile çok koca delisisin bebeğinle evlenmen şart mıydı mesajlarını yazan onlarca insan varken bunun erkek versiyonunu düşünemezken ne anlatabilirsiniz ki. Evet her yerde art niyetli insanlar vardır ama bazı yerlerde daha fazla vardır. Atıyorum Hindistanda durum bizden de kötüdür ama bazı yerlerde de bizden daha iyidir. Bazı şeyleri kişisel algılamasak ve bu vatanını sevme olayını tüm hatalarını örtme olarak algılamasak çok iyi ederiz.

Ya çok merak ediyorum" Batı hayranlığı" hangi cümlemde var? Sürekli ağzınızda bir batı hayranlığı lafı. Batı .çok iyi burayı terk edelim diyen mi oldu, pardon? Orada hayatı çok daha iyi ise ve çocuğuna çok daha iyi bir eğitim veriyor ise neden buraya dönsün? Ben zaten akademik alanda iş bulmak zorunda gibi bir laf da etmedim. Evet iş bulur ama bulacağı işler de belirlidir. Yukarıda da bahsettiğim gibi. Bakın size kendi ailemden, kendi evimden annemden örnek veriyorum bundan daha somut örnek olabilir mi? Bu tür işler bana yeter ben razıyım diyorsa elbette gelebilir. Evet bende oradaki insanların çok iyi durumda çalıştığını ya da havadan geldiğini söylemedim. Ama emek hakkı konusunda bizden çok iyi durumda olduklarını da bence tartışmaya bile gerek yok. Boşanmış çocuklu bir kadın elbette ülkemizde de yaşayacak bunun tartışması bile olamaz. Ama aynı ülkemizde hamile bir kadın parkta dayak da yiyebiliyor mesela. Neden bunları göremiyorsunuz? Ben sizden çok daha fazla isterim ülkemizin çok iyi seviyelere gelmesini, eğitim, sağlık alanında başarılarımızın her geçen gün artmasını. Ama siz bakın burada hemcinsinize karşı bile onu hiç tanımadan "batı hayranı" ilan edebiliyorken neden bu kadının çevresindekilerin dul bir kadına bazen anlayış gösteremeyeceğini açık yüreklilik ile söyleyemiyorsunuz. Sizin yaptığınız ne, kim hayranlığı ? Daha fazla size cevap verip konu sahibini de bunaltmak istemiyorum.

Çok haklısınız. Bazı gerçekleri görmek, öz eleştiri yapabilmek vatanı sevmektir bana göre. Vatanı sevmek dediğiniz gibi tüm hatalara bir kılıf bulmak ya da örtmek anlamına gelmez, gelmemeli. Bu şekilde dürüstlüğe büyük zararlar verilir. Bir yerlerde bir yanlış var ise bu yanlışa YANLIŞ denilmeli ve doğrusu için mücadele edilmelidir. Fakat bunu dile getirdiğimizde ya da bizden çok ileri bir ülkeden örnekler verdiğimizde "batı hayranlığı" cümlelerine maruz kalabiliyoruz.

Bu dediklerinizin hepsi dünyanın heryerinde de olabilir. Bu benim fikrim ki Türkiye de de gayet mutlu yaşayabilir yalnız bir kadın ve çocuğu. Yazdiklarinızdan batı hayranliginiz olduğu fikrine sahip oldum. Tamam burayı bırakıp gidelim dememiş olabilirsiniz ama bu fırsat sizde olsa geri cevirmezsiniz anladigim kadariyla e bü da sizin Fikriniz tabi ama konu sahibini istekli görüyorum dönme konusunda Türkiye ye, korkmasına hiç gerek yok yine tekrar edicem ki korkacak bişey yok burda da gayet mutlu ve rahat yaşayabilir. Bu arada hemcinsime kötü birşey soyledigimi düşünmüyorum. Batıya hayran olmak kötü bişey değil ancak fazlası zararlı.

Donmeyin bence turkiyede tek basina cocuk buyutmek cok zor. Bir arkadasim vardi burda gecen kasimda esi vefat edince 6 yasinda cocukla belcikaya yerlesti. Bende ayrildigimda oglum 5 yasindaydi. Korkmayin

Gunler sonra giriyorum cunku ilk iki uc gun hic yorum yoktu bende dolayisiyla cvp gelmeyecek diye girmemistim. Dediklerinize katiliyorum. Belki turkiye de buraya nazaran daha zor dul olmak ama inaniyorum ve umuyorum insallah abartildigi kadsr degildir.

size cevabimi yanlislikla bi alta yazmisim .. orayi okurmusunuz. yok sanirim size yazmisim zaten. Karistirdim sandim. Pardon

Almanya'da iyi bir hayatın var ise Türkiye'ye dönme...
burada yapayalnizim. Yazimda anlattim zaten. Degisiklik olsun diye istedigim bir sey degil Tr ye tasinmak. Tesekkur ederim.cevabiniza

Hayatın yanlız gecicek derken? Kızın var zaten illa hayatında koca suretinde biri mi olmalı. Gereksiz bir merak bence.
Merak derken? Neyse onyargi ve at bakisi tarzi bi cvp gibi geldi buda bana.

elbette pat diye verilmis bi karar degil. Allah korusun elbette kotu niyetli insanlarda var her yerde var belki Turkiye de dul olmak daha zor. Bununla savasmak zorundayim Allah ima guvenip ona siginip. Burada cocugumda mutlu degil ve onu memleketimde insallah daha mutlu yasatacagima inaniyorum.

denedim yinede mutlu olamiyoruz burada. Dul kadina bakis acisi insallah Izmir de dediginiz gibi degildir.

utopyanin hangi semtindensin???

Insallah . zaten hemen.evlilik degil derdim belki hic evlenmeyedebilirim. Insan.sadece mutlu olmayi ozluyor belkide. Tesekkurler

Niye donmek istiyorsunuz saniyorum ki hayatinizda birseyleri degistirerek belki daha mutlu olabilceginizi dusunuyorsunuz ama ilk once kendinizi degistirmeniz gerekiyor psikolojik anlamda buraya donseniz bile hersey birden bire olumlu yonde degismeyecek aileniz tr de sanirim onlarla birlikte kalicaksaniz veya ayni sehirde baski yasayacaksinizdir burda ne olursa olsun bosanmis bir kadin ile bekar bir kadinin hayati esit olamiyor ne yazikki bence cocugunuzuda buraya getirerek ortamindan ayirmayin

Cok tesekkur ederim. Cok degerli bir cevap. Sagolun.

Yazdiklariniz mantikli. Elbette Turkiye de daha farkli bakiloyor bunu.biliyorum. Ama hayatimizi yasaymayiz bu korkulara mahkum kalirsak diye dusunuyorum. Calismayacagim o acidan korkum yok. Yoksa sarkan eden olurmu isyerinde diye bile korkardim. Cok sukue Almanya dan.kira gelirim bizi gecindirir diye planladim. Enine boyuna hesapladim. Gerisi Allah kerim. Tesekkurler cevabiniz icin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…