• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 senede 48 milyar çöpe gitti off :(

valla ben 1200 eşim 1300 tl alıyoruz 1500 ev kredisi ödüyoruz taksitlerimzide bayağı var. şimdi tutumlu olmayan evlendiğinde nasıl olur bilemiyorum. ondan sonra kavga gürültü boşanmalar felan. valla bende diyorum aileme vereceğime bir köşeme koysaydım keşke sıfır arabam olurdu şimdi

Kızlar ev aldım sonunda aylık 1800 tl ödeyeceğiz babam ve ben ortaklaşa hadi hayırlısı

hayırlı olsun ben de ilk sayfayı okudugumda bunu önermeyi düşündüm geldim son sayfaya baktım ki benden önce davranmışsın bile =)
ben de okuldan cıkıp apar topar işe gidiyorum uğraşıyorum yoruluyorum aldığım parayı da harcıyodum
ev için kredi cektik 3250 o eşimin maaşından kesiliyo eşyalar için çektik dedim bu sefer benim üstüme olsun o kadar borç varken parayı çarçur ediyorum maaşımdan sadece 120 lira kalıyo şimdi elime, ne kadara ihtiyacım varsa gerisini de eşim veriyo.
ama 1250 maaş için 1800ün yarısnı bile ödemek zor olabilir, bütün ay çalışıyosun ve günlük eline kalan 10 lira civarı, allah sabır versin

hayırlı olsun 1800 ytl baya yüklü ödeyeceksin krediyi kaç yıllığına çektin

Canım 36 ay ödeyeceğiz.

hayırlı olsun ben de ilk sayfayı okudugumda bunu önermeyi düşündüm geldim son sayfaya baktım ki benden önce davranmışsın bile =)
ben de okuldan cıkıp apar topar işe gidiyorum uğraşıyorum yoruluyorum aldığım parayı da harcıyodum
ev için kredi cektik 3250 o eşimin maaşından kesiliyo eşyalar için çektik dedim bu sefer benim üstüme olsun o kadar borç varken parayı çarçur ediyorum maaşımdan sadece 120 lira kalıyo şimdi elime, ne kadara ihtiyacım varsa gerisini de eşim veriyo.
ama 1250 maaş için 1800ün yarısnı bile ödemek zor olabilir, bütün ay çalışıyosun ve günlük eline kalan 10 lira civarı, allah sabır versin

canım evet biraz zorlanacağız ama bizim ailece gelirimiz babamın maaşları falan 4500 ü buluo o yüzden allah nasip ederse zorlanmadan ödeyeceğiz.

Kızlar bu konuda ciddi anlamda fikirlerinize ihtiyacım bulunmakta

Ben hiç para tutamaz oldum

Yaklaşık 1250 TL'nin üzerinde maaşım var ve hiç bir giderim yok telefonuma kontur almaktan başka

Çünkü ailemle yaşıyorum Ev kira derdim yok

Arabama benzinimi her seferinde babam full dolduruyor

19 TL ADSL faturamdan başka zorunlu hiç bir giderim yok

Ama gel gelelim ki kenarda 3 kuruş param yok ne yapıyorsun derseniz her gördüğümü almak gibi bir alışveriş hastalığım var ilgimi çeken ne olsa ( kıyafet , ayakkabı , telefon , süs eşyası , çeyiz eşyası ) hemen düşünmeden alıyorum

Sonra gereksiz para harcadığımı düşünerek üzülüorum diyorum ki her ay 900 veya 1000 tl kenara koysam şimdiye 3 senede 48 :53: milyarım olmuştu

Of benim birikim yapmam lazım lütfen fikir verin kızlar siz nasıl yapıyorsunuz Bu işi :5: ?

canım yazdıklarını okuyunca bekarlık günlerim aklıma geldi,ben şöyle yapıyordum,diyelimki 1000 lira maaş alıyorum,taksitlerim varsa onları önce ödüyordum,sonra 1 günde otobüs,yeme,içme vs...ne kadar harcarım diye hesap yapıp 1 aylık mecburi harcama parasını cüzdanıma ayırır geri kalanı direk bankaya atardım,sonrada kendime mecburi harcamalar için ayırdığım paradanda biriktirmeye çalışırdım:37:bende ne varyemezmişim yav,ama öyle demeyin evlenirken birçok çeyizimi kendim aldığım gibi,eşimle araba alırken arabanın yarı parasınada katkım oldu.:81:

canım hayırlı olsun cok sevındım
ben de araba aldım 7000 lıra borcu kaldı o yozden bırıkım yapamıyorum
arabamı işyerının otoparkına parkettım :))) çok kullanmamak ıcın yoksa zırt pırt cıkıyorum gezmeye benzıne para yetmıo:))))

borcum bıtene kadar az kullanma kararı aldım
borcum bıtınce de para bırıktırıcem ınsallah

gereksız sırf muhebbet olsun dıye tlf konusmaları yapmama kararı aldım
kredı kartımı mayıs ayına kadar kullanmama kararı aldım
ve ıvır zıvıra para vermeme kararı:)))

canım hayırlı olsun cok sevındım
ben de araba aldım 7000 lıra borcu kaldı o yozden bırıkım yapamıyorum
arabamı işyerının otoparkına parkettım :))) çok kullanmamak ıcın yoksa zırt pırt cıkıyorum gezmeye benzıne para yetmıo:))))

borcum bıtene kadar az kullanma kararı aldım
borcum bıtınce de para bırıktırıcem ınsallah

gereksız sırf muhebbet olsun dıye tlf konusmaları yapmama kararı aldım
kredı kartımı mayıs ayına kadar kullanmama kararı aldım
ve ıvır zıvıra para vermeme kararı:)))

Kızlar taksitimizin ilk günü yaklaştı çok garibim 1800 püf's

Bireysel emeklilik sözleşmesi yapın.Ayda ne kadar verecekseniz ona anlaşın bankayla..Ben bireysel emeklilik sözleşmemde ödememi kredi kartına bağlattım .her ay belli miktar zorunlu olarak ödüyorum.böylece olan para boşa harcanmıyor.

yok yok arkadaşlar dediğim gibi yapın en güzel para öyle birikiyor,maaşı aldıktan sonra mecburi ihtiyaçlarınıza para ayırdıktan sonra geri kalanını atın bankaya ve unutun.birde maaşınızdan çok taksitlere vs....girmeyin,sonra işin içinden çıkamazsınız ve ben yıllardır tek kredi kartı kullanıyorum,sizde tek kredi kartı kullanın ve mümkün olduğu kadar alışverişlerinizi elden nakit yapın sadece taksitli alışverilerde kredi kartını kullanın.

valla ben öğrenciyim.
devlet bu ay burslara 40tl zam yaptı.
artık 240tl alacağım:64::64::64:
bir de babamdan emekli maaşı yatıyor aylık 230tl.
hepsini harcanıyordu şimdiye kadar ama sırf biriktireyim diye güne girdim :32:
her ay 100tl güne vereceğim. eylülde 1.000tl olarak toplu alacağım.
bir de bunun yanında 50-60 kenara bişey atabilirsem o 1.000tl nin üzerine koyup 1.5 milyarlık burma alacağım.
insan yeter ki kararlı olsun herşeyi yapar.
bence sizin yaşam şartlarınız rahat olduğu için harcamaya alışmışsınız.
kendinizi sıkmanızı gerektirecek bir durum olmamış hiç.

bu arada ev almışsınız hayırlı olsun. umarım ev taksitlerinin çoğunu babanızın üzerine atmassınız :24:

Katılmıyorum...
Bence bu tamamen aileden gelen görgü ve kültür meselesi..Ailemin maddi durumu çok iyi..:nazar:
Maaşım da oldukça iyi Allahıma çok şükür..:nazar:
Evlilik asla düşünmüyorum ki ben nişana,düğüne kalkışsam çeyizdi,eşyadı anama babam parama el sürdürmezler bile..
Ancak paramın kıymetini çok iyi bilirim.. Neyi nereye harcadığım ve biriktirdiğim para bellidir..:3:
Çalışmadığım dönemlerde de bir defa bile zor duruma düşmedim..
Allahım düşürmesin inşallah!
Ben acırım o kadar para harcanmasına.. Yazık,günah,insanlar çöpten ekmek topluyor ben de parayı sokakta bulmadım zaten..:12:

para biriktiremeyenler görgüsüz ve kültürsüz mü??

yazdıklarımızı önce bi okuyalım... laf nereye gider bi düşünelim..

para biriktiremeyenler görgüsüz ve kültürsüz mü??

yazdıklarımızı önce bi okuyalım... laf nereye gider bi düşünelim..

Aaaa ne alakası var canım?
Ailelerimizden aldığımız görgü ya da kültür farklı demek istedim..
Her çocuğun gelişiminde anası babası rol oynar.
Çocuk ailesinden öğrenir hayata dair ilk adımlarını... Bana para biriktirme öğretilmiştir size para harcama.. Bu sadece farktır. Eksik ya da fazla bişiy değildir.. Benim durumum size ters gelebilir ama sizden daha görgüsüz olduğumu düşünmezsiniz di mi?
"Aileden görmek" ayrı,"Görgü Kuralları" ayrı kavramlardır...

Çocuk ailesinden öğrenir hayata dair ilk adımlarını... Bana para biriktirme öğretilmiştir size para harcama.. Bu sadece farktır. Eksik ya da fazla bişiy değildir.. Benim durumum size ters gelebilir ama sizden daha görgüsüz olduğumu düşünmezsiniz di mi?

Para biriktimek, para tutmak bunun pek aile ile ilgisi yok gibi geliyor çünkü benim annem paranın kıymetini çok iyi bilir ve sürekli beni öğütlerdi ama ben ise tam tersi...

Merhaba,

Olumlu yaklaşımın için öncelikle teşekkürler..

Sizin durumumuzun tersinde ne kadar görgüsüz vs. demem tabiki de.. ama önceki mesajdaki cümle biraz yanlış anlaşılır olmuş (bence) ya da ben yanlış anladım.. şahsen benim annem birikim konusunda bir dehadır :1: bana da hep öğüt verir ama ben de öyle bir huy yok maalesef.. burda benzer yazı yazıyan arkadaşları okuyarak kendime para biriktirme huyunu aşılamayı çalışıyorum.. umarım başarırım..

sevgiler..

Para biriktimek, para tutmak bunun pek aile ile ilgisi yok gibi geliyor çünkü benim annem paranın kıymetini çok iyi bilir ve sürekli beni öğütlerdi ama ben ise tam tersi...

Merhaba,

Olumlu yaklaşımın için öncelikle teşekkürler..

Sizin durumumuzun tersinde ne kadar görgüsüz vs. demem tabiki de.. ama önceki mesajdaki cümle biraz yanlış anlaşılır olmuş (bence) ya da ben yanlış anladım.. şahsen benim annem birikim konusunda bir dehadır :1: bana da hep öğüt verir ama ben de öyle bir huy yok maalesef.. burda benzer yazı yazıyan arkadaşları okuyarak kendime para biriktirme huyunu aşılamayı çalışıyorum.. umarım başarırım..

sevgiler..

Öyledir bilemicem...:44:
Ben kendimi baz aldım..
Çalışmaya babamın yanında başladım...
Para nasıl kazanılır,ne kadarı harcanır,nasıl biriktirmeli hep ondan öğrendim.:70:
17 yaşındaydım o zamanlar ve ünivesiteyi yeni kazanmıştım...
O günden bugüne gezerim de harcarım da ama iyi para biriktiririm..:nazar:
Umarım sizler de başarırsınız,aslında zor bişey değil inanın bana..

Son düzenleme:
Back
X