• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 senede 48 milyar çöpe gitti off :(

canım ev işi biraz sakat mesleğin ne bilmiyorum ama ev kredilerinin geri ödemesi oldukça pahalı. bende para biriktiremiyordum. 2bin maaşım var. eşimde çalışıyor. ilk atandığımda harcayım kafama göre dedim. bi de bulunduğumuz yerde sosyallik yok gezme tozma yeri yok devamlı netten alışveriş yaptım kredi kartlarının limiti doldu. baktık böle olmuyor araba aldık 500 ödüyoruz. hem bizi kasmıyor hemde arabayla geziyoz:) senin araban varmış arsa falan alabilirsin altında akıllıca oluyor ama altınada güvenip para harcadığım oldu benim:) hani şartlar seni iktisada sürükler bunu düşün önce

devlet hastanesinde ya da sağlık ocağında çalışan bir hemşire 2000 liramı maaş alıyor?

Estağfirullah lahanam... :17:
Benim kendime ait masrafım çok değildir canım...
Aileme destek olurken 600 alıyorsam 400 ünü veriyordum canım babama...
Alacaklarımı hep taksitle almıştım, bunu da ayırdığım paradan veriyordum...
Bir taksitim bitince diğerine başlıyordum...
Asla dolmuş kullanmam, 1,5 lira ona vermem, belediye otobüsüne binerim 0,85 kuruş veririm...
Market alışverişimi bimden ve haftalık olarak yaparım... Ara öğünüm vardır çünkü benim :1:
Kahvaltı için dışardan simit, puğaça almam hem sağlıksız hem boşa para...
Evden çıkmadan yaparım kahvaltımı o da yanıma kalır... :23:
Sigara içmem :63:
Şimdi Allah a şükür borcum kalmadı hiç ne ihtiyacım, eksiğim varsa peşin alıyorum, az da olsa ayda 50-100 kenara atmaya çalışıyorum :12:
Şimdilik aklıma bunlar geldi canım, hatırladıklarım olursa nacizane paylaşırım tabi :16:

Küçük tedbirler gibi gözükse de hesaba vurduğumuzda yekün tutuyor canım...
En basitinden hergün dışardan kahvaltılık alsam günlük 1 liradan ayda 30 lira yapar...
Böyle böyle azaltıyorum canım masrafımı...

Yaklaşık 12 yaşımdan beri çalışıyorum çalıştığım paraları ortaokuldan beri biriktirdim yarısını okul masraflarıma yarsını da altın yaptım koydum kenara,lisede yaz tatillerinde çalıştım hepsi ile bilezik yaptım yine okul masraflarıma ayırdım arkadaslarım öğlen arası döner alırken ben bir tek poğaca aldım onlar ayran içerdi ben içmezdim :) annemin verdiği harçlıklar ilede böylece birikim yapar özendiğim toka badi olursa alırdım,üniversiteye gittim burs çıktım bursumla idare oldum annm sadece ayda 100,00 tl yurt parası gönderdi ki harçlarımı bile yazın çalıştığım para ile ödedim,ablamın düğünü oldu işkur kursuna gittim o para ile kıyafetimi aldım,bir yıldırda düzenli olarak çalışıyorum 2 3 milyar biriktirdim ki asgari ücret değil 500.00 tl yani aldığım,arkadaşlarım sinemaya çağırıyo haftasonları geziyorlar katılmıyorum,her maaşı anneme veriyorum oda kenara koyuyo bu arada ablam taşındı maddi durumları kötü nakliye kira kaporası hepsinide ben verdim,yaaptığım bileziklerlede düğünümü yapcam suan 3 4 tane bileziğim var, düğünümü bile kendim yapcam,annem her zman der senin bana hiçbir masrafın olmadı diye.güzelde giyiniyorum bu arada ama hep aynı pantolondur sık sık üst değiştiririm mesela,iş yerine bir hafta aynı kotla geldiğim bile olur,beni 2 3 gün güzel anlatacaklar diye paramı kumaşa veremem,ne zorluklar la kazanıyoruz,ilerde de tek hayalim arsa alıp ev yapmak evleneceğim kişiyle...Uzun oldu arkadaşlar ama gençliğinde taş taşı ihtiyarlığında rahat et :)

canım aynen bende senın gıbıyım.650 tl maas alıyorum maasımı alır almaz 2 ceyrek 50dolar alırım ve ay sonuna kadar kendımı sıkmadan bozuk para bırıktırırım ve bozuklarlada 50 dolar alırım.bu sekılde 350 tl herya kenara koyarımm

sabahları annem kahvaltı hazırlar kahvaltı derdım yoktur.
calıstıgım yer evıme 10 dk uzaklıkta yuruyerek gıderım ıse yol masrafım yok
oylen bazen eve gıderım yemek ıcın bazen dısarıda yerım bazende ısyerınde arkadaslarla yemek yaparız.
begendıgım bırsey olursa parasına bakmam alırım hemen.
bazende dusunuyorum yerı gelıyor basım cok agrısada kımse halınden anlamıyor esek gıbı calısıyorsun neden alın terımı bos seylere verıyrım dıyorum. gecen bır magazaya gırdım badı falan vardı tam alıcaktım kasaya ılerledım aysem dedım aynı renk baska model var zaten belkıde 1 2 defa gıydın neden o parayı kumbarana atıp dolar almıyorsun dedım ve cıktım hemen.sende bu sekılde kendını durdurabılırsın canım.kadınız sonucta bır yerde paramızın olması gerekıyor erkek hamallık yapıyor yıne kazanıyor parayı.:38:

sizleri tebrik ederim kızlar :46::46::46::46:

maaşın süper canım türkiye şartlarına göre

bir çok aile bu maaşın altıyla kaç kişi geçiniyor.

bence kesinlikle her ay cumhuriyet almalısın

bir dur demek laızm bu gidişe gelecek için..

ben de çalışırken kenara hiç birşey atmamaışım hep harcamışım

evlenince kendime dur dedim ve nasıl güzel biriktiğini anladım

herşey senin elinde sadece azim lazım :71:

Merhabalar öncelikle araba alma taraftarı değil,im araba bir yatırım arACI DEĞİL TERSİNE ALINDIĞI AN satışında zarar ettiren bir şey dir. aotın alın derim ama braz biriki,m ve kar amaçlı olması i,çin uzun vadeli düşünmelisiniz. mesela ben 1 yıldır altın almıyorum maksimum noktasına ulaştı son aylarda kazanç getirmesi uzun zaman alacak şimdiye kadar düğünden olanlara da dokunadım üzerine de ekledim. ben bu ara vadeli hesap açtım aylık oraya yatırıyorum. mantıklı para biriktirmeyi seviyorum harcamayı da seviyorum o nedenle yarı yarıya harcar evin ihtiyaçlarını görür kalan yarısını da bankaya atarım. inşallah bebeğime güzel bir gelecek olur...daha çocuk yok ama olsun bu ülke de geleceği daha çok düşünmekk lazım

üzme canını tatlım napalım olan olmuş caşırsın biriktirirsin bundan sonra daha temkinli davranırsın.

canim gercekten yaa 3 senede 48 milyar offf baya cok paraa , bu aliskanlik cok kötüü bence kesinlikle birakmalisin..., olurmu yaaa asil insan gencken bekarken para biriktirmesi sart..heleki evlenince sana cok lagzim olacaktir senin hayatin sigortan yani.., kesinlikle hemen basla her ay 950 TL mutlaka koy hemennnn alir almaz ve kurusuna dokunma

Yaklaşık 12 yaşımdan beri çalışıyorum çalıştığım paraları ortaokuldan beri biriktirdim yarısını okul masraflarıma yarsını da altın yaptım koydum kenara,lisede yaz tatillerinde çalıştım hepsi ile bilezik yaptım yine okul masraflarıma ayırdım arkadaslarım öğlen arası döner alırken ben bir tek poğaca aldım onlar ayran içerdi ben içmezdim :) annemin verdiği harçlıklar ilede böylece birikim yapar özendiğim toka badi olursa alırdım,üniversiteye gittim burs çıktım bursumla idare oldum annm sadece ayda 100,00 tl yurt parası gönderdi ki harçlarımı bile yazın çalıştığım para ile ödedim,ablamın düğünü oldu işkur kursuna gittim o para ile kıyafetimi aldım,bir yıldırda düzenli olarak çalışıyorum 2 3 milyar biriktirdim ki asgari ücret değil 500.00 tl yani aldığım,arkadaşlarım sinemaya çağırıyo haftasonları geziyorlar katılmıyorum,her maaşı anneme veriyorum oda kenara koyuyo bu arada ablam taşındı maddi durumları kötü nakliye kira kaporası hepsinide ben verdim,yaaptığım bileziklerlede düğünümü yapcam suan 3 4 tane bileziğim var, düğünümü bile kendim yapcam,annem her zman der senin bana hiçbir masrafın olmadı diye.güzelde giyiniyorum bu arada ama hep aynı pantolondur sık sık üst değiştiririm mesela,iş yerine bir hafta aynı kotla geldiğim bile olur,beni 2 3 gün güzel anlatacaklar diye paramı kumaşa veremem,ne zorluklar la kazanıyoruz,ilerde de tek hayalim arsa alıp ev yapmak evleneceğim kişiyle...Uzun oldu arkadaşlar ama gençliğinde taş taşı ihtiyarlığında rahat et :)

muziprakkase sana inanamıyorum o kadar güzel özetlemişsin ki tebrik ediyorum; ben de senin gibi düşünüyorum ama eşim benimle taban tabana zıt üstelik benim biriktirdiğimi de (çalışıyorum ben de) alıp harcamak istiyor :( ne yapacağımı bilmiyorum.

aynı beni anlatmışsın. Bende öyleyim 3 senedir çalışıyorum ve hiçbir birikimim yok. Ben o süre içinde çok taksitlerle borçlar ödedim o ayrı. 2 aydır atmaya başladım kenara altın alıp yatırım yapıcam ben. elime para geçerse harcarım diye altına çeviriyorum.

Kızlar bu konuda ciddi anlamda fikirlerinize ihtiyacım bulunmakta

Ben hiç para tutamaz oldum

Yaklaşık 1250 TL'nin üzerinde maaşım var ve hiç bir giderim yok telefonuma kontur almaktan başka

Çünkü ailemle yaşıyorum Ev kira derdim yok

Arabama benzinimi her seferinde babam full dolduruyor

19 TL ADSL faturamdan başka zorunlu hiç bir giderim yok

Ama gel gelelim ki kenarda 3 kuruş param yok ne yapıyorsun derseniz her gördüğümü almak gibi bir alışveriş hastalığım var ilgimi çeken ne olsa ( kıyafet , ayakkabı , telefon , süs eşyası , çeyiz eşyası ) hemen düşünmeden alıyorum

Sonra gereksiz para harcadığımı düşünerek üzülüorum diyorum ki her ay 900 veya 1000 tl kenara koysam şimdiye 3 senede 48 :53: milyarım olmuştu

Of benim birikim yapmam lazım lütfen fikir verin kızlar siz nasıl yapıyorsunuz Bu işi :5: ?
sadece baslıgı okuyup yazıyrum kım ne yazdı bılmeden..malesef biz gencler bırıkım yapmayı bılmıyoruz.annemde benım huyumu fark ettı ve her ay maasımın 1000tlsıne göz koyuyo.su ana kadar 28bın tl bırıktırdım ve yakında evımıde alıyrum.ALLAh basımızdan eksıt etmesın canım annemmmm:71::71::71::71:

Darılma ama, her ay 1 milyar (eski parayla) kenara atmış olsan 3 senede 48 milyarın değil, 36 milyarın olurdu.. Öncelikle biraz su serpmiş olayım yüreğine bu şekilde..:6:

O kadar suçlama kendini, hiç mi kendine birşey almadan, kazandığını kenara atacaktın.. O da çok zor olurdu.. Elbette kişisel harcamaların olacak. 500 TL ayda kenara atsan yeter bence maaşına göre. Gençsin çünkü, o kadar kısma kendini. Kısacağın günler olacak ileride.

Bir de baban benzinine kadar hallediyorsa eğer, o zaman neden para biriktiriyorsun ki? Arabanı da almış anlaşılan, maşallah..:nazar: E o zaman, sen ne için birikim yapacaksın..

İşte senin birikim yapamama sebebin bu bence.. Birikim yapmak için seni motive edecek bir sebep yok..:68:

Son düzenleme:
Tam da bu konudan muzdaripken denk geldi yazınız...
650 lira maas alıyorum, 2 yıldır zamsız çalışıyorum...
Çamaşır makinesinden bulaşık makinesine, bütün mutfak gereçlerinden incik cinciğe kadar aileme tek kuruş harcatmadan, hem de en iyisinden aldım bütün çeyizimi...
Toplamda 2,5 yıl sürdü, hala da bitmedi o ayrı...
Ha bu arada kredi borçlarımız için aileme destek oldum, sadece son 6 aydır falan maaşımın tamamını alıyorum...
Unutmadan bu süreç içinde kardeşime bir laptop kendime de yürüyüş bandından notebookuma kadar da aldım...

Bütün bunları neden anlatıyorum...
Bu zamanda 1250 gibi bir rakamdan bahsediyorsunuz...
Neler neler yapardım o para benim elimde olsaydı...

Evet belki bu zamana kadar bir birikim yapamamışsınız ama umarım bundan sonra yaparsınız...
Her ay 1000 kenara atmak işkence olur fakat mesela her ay bir ata altını yapabilirsiniz (460 lira) ya da madem hiç bir masrafınız yok her ay yatırım amaçlı bir bilezik alabilirsiniz...

Nacizane tavsiyem lütfen kıymetini bilin, eminim kolay kazanmıyorsunuzdur...

Sevgiler...

sana helal olsundan başka bir şey diyemiyorum..bu parayla neler başarmışsın..

konu sahibi arkadaşım altın çok iyi bir fikir..ben 4 yıldır çalışıyorum...çalışmaya başladığım yıllardan beride ciddi maaşlar aldım..hem çeyizimi aldım..hemde her ay hem ofisteki arkadaşlarımla altın günüm vardı hemde her ay bir büyük altın alıyodum...sonra bunlarla bir araba aldım...bölece arabam oldu..sonrada arabamı satıp üzerinide biraz ekleyip...ünv.okurken aldığım kredi borcumu ödedim..bende sana tavsiye şimdi biriktirebildiğin kadar birktir. çünkü evlenince biriktermeyeceksin...ben şimdi iyiki o zamanlar borçlarımı falan halletmişim diyorum..birde şimdi kredi borcum olsa napardım..

para biriktirmek için altın iyi fikir aslında ama benim yöntemim daha farklı her ay maasımın %60-70 arasını vadeye koyuyorum internet bankacılığını kullanmak gerekiyor tabi bunu için.Ayrıca emeklilik sigortası yaptırdım her ay maasımdan 150 de öyle kesiliyor zorunlu olarak.

para biriktirmek için altın iyi fikir aslında ama benim yöntemim daha farklı her ay maasımın %60-70 arasını vadeye koyuyorum internet bankacılığını kullanmak gerekiyor tabi bunu için.Ayrıca emeklilik sigortası yaptırdım her ay maasımdan 150 de öyle kesiliyor zorunlu olarak.

Vadeli mevduatta hiç bişey getirmiyor ki canım, faizler çok düştü..
Gene altın en iyisi, ama saklama derdi var işte..:32:

sana helal olsundan başka bir şey diyemiyorum..bu parayla neler başarmışsın..

konu sahibi arkadaşım altın çok iyi bir fikir..ben 4 yıldır çalışıyorum...çalışmaya başladığım yıllardan beride ciddi maaşlar aldım..hem çeyizimi aldım..hemde her ay hem ofisteki arkadaşlarımla altın günüm vardı hemde her ay bir büyük altın alıyodum...sonra bunlarla bir araba aldım...bölece arabam oldu..sonrada arabamı satıp üzerinide biraz ekleyip...ünv.okurken aldığım kredi borcumu ödedim..bende sana tavsiye şimdi biriktirebildiğin kadar birktir. çünkü evlenince biriktermeyeceksin...ben şimdi iyiki o zamanlar borçlarımı falan halletmişim diyorum..birde şimdi kredi borcum olsa napardım..

Teşekkür ederim arkadaşım...
Siz de çok iyi işler başarmışsınız...
Kesinlikle akarken doldurmak gerekir diye düşünüyorum...

Ben şimdi de kredi borcumu ödemeye başlıyorum inşallah :10:
Allah tüm borçlulara yardım etsin bu arada, cidden çok zor...

Vadeli mevduatta hiç bişey getirmiyor ki canım, faizler çok düştü..
Gene altın en iyisi, ama saklama derdi var işte..:32:

evet canım fazla getirmiyor ama onu vadesi bitmeden bozdurmaya kıyamıyorum böylece birikmiş oluyor dediğin gibi altın almak iyi ama kasa falan kiralamak gerekiyor güvenip de evde biriktiremem altını

evet canım fazla getirmiyor ama onu vadesi bitmeden bozdurmaya kıyamıyorum böylece birikmiş oluyor dediğin gibi altın almak iyi ama kasa falan kiralamak gerekiyor güvenip de evde biriktiremem altını

Ço kbilmiyorum içeriğini, ama altın hesabı diye bişey var. Altına endeksli artıyor, hem de vadeli mevduat gibi getirisi de var. Onu uyguluyor tanıdıklarımdan çoğu.

Ama altını alıp eve koymak çok kötü ya, çalınınca enayi gibi olur insan..:27:

Back
X