- 29 Temmuz 2010
- 11.665
- 2.953
- 248
ben karatay yaparken de yedim meyve. meyvesiz yaşam olur mu yaa. ama akşam 10da yiyoruz meyveyi onu yapmamaya çalışıyorum. bugün gündüz yedim mutluyummattikacım bir şey dikkatimi çekti....meyve yemekten kaçındığınıu düşünüyorum doğru mudur???? yoksa yanılıyor muyum????insan karatayın kitabını okuyunca meyveye sanki sigaraymışcasına tü kaka bakıyor yani en azından ben öyleydim ancak artık öyle düşünmüyorum....meyveye sadece şeker gözüyle bakmamak lazım bir çok yararlı vitamin, bağışıklık sistemini ve diğer bütün sistemleri olumlu yönde etkileyecek şeyler içeriyorlar...tabi ki burada önemli olan meyvenin miktarı ve yediğin zaman bunuı inkar etmiyorum ama karatayın en karşı çıktığım çılgın yönü buuuu.... bence doğru zaman ve miktarla hayatına pişmanlık duymadan meyveyi sokabilirsin....tabi bu benim düşüncem ve yoırumum...![]()
herşey kalori hesabı değil tabi ki. glisemik indeksi yüksek pastanın kan şekerini hoplatır ve direk yağ olur. kayısıyı ölçüsünde yersen vitaminini de alırsın kan şekeri ayarın çok bozulmadan tatlı da yemiş olursunIyi aksamlar kizlar
Bugün arkadaşım sen hep byle yorgunum deyip şekerli içecekler yemekler tüketiyorsun dedi. Belki sende demir eksikliği vardır dedi bide doğuö kontrol hapı kullanıyorsan dedi.
Bende gittim eczaneden doğal bir demir ilacı aldım suda çözülüp içilmesi gerekenlerden ya kızlar ilginç birşey sanki çok iyi geldi ya.
Bugün çok iyi hissettim kendimi.
Bugün ağzıma tek lokma şekerli sayılabilecek birşey koymadın yani kast ettiğim yapay şekerler.
Ama kayısımı cevizimi yedim. Kızlar
Şimdi mesela ben atıyorum pasta yedim 300 kalori
Yada kayısı ceviz yedim od 300 kalori.
İşte ben bu değerlerin sonra aman canım aynı kalori nede olsa denmesine katılmıyorum. Sonucta pasta sağlıksız vücuda etkileri kayısı ve cevizden çok daha farklı.
Sizcede bu düsüncem doğrumu?
Yani kuru kayısıdafa şeker var ama zararlı manadamıdır bu şeker?