Günaydınlar,
Regl öncesi asabiyet sendromu yaşıyorum

Hiç tadım yok, zaten hava da kapalı.Dünkü bahar temizliği ve de extra sporlar da çok yordu, tüm gün yayılıp yatacağım
@Gırgırına bacım, kayısıyı hafif olsun diye öğün yerine yiyorsan tek kayısıda aşağı yukarı 20-25 kalori var, 4-5 tanesi 150 kalori yapıyor.(Hatta bir çoğu fazla bile) Kepek ekmekleri, diyet ekmekleri, tahıllı ekmekler 40-50 kalori.Yani sabah 3 dilim ekmek yemiş oluyorsun.Ayrıca içindeki şekersel şeyle şeker dengen bozuluyor, daha çabuk acıkır, kısa süre içinde miden kazınır, canın tatlı iser. (Ha wc sıkıntısı için yiyorsan, kayısılı form çayı var, şiddetle tavsiye ederim-düzenli içmeyeceksin tabii ) Az yedim, az wc diye kendini oyalama, ben sabahtan akşama kadar yoğurt yesem de günde 3 kez neredeyse wcye çıkıyorum çünkü mide, bağarsaklar boş oluyor, içine bir şey atınca hem mide hem bağarsaklar çalışıyor ve hemen wcye çıkabiliyorum.Hoş iyice b.k muhabbeti oldu ama olay kabızlıksa arada bir içeceğin çaylar sorunu çözecektir.Olay, az kalori ile günü kapatmaksa, bir dilim diyet ekmeği, az peynir, domates, salatalıkla zaten 150 kaloriye gene ulaşırsın, bari hem midene doğru düzgün bir şey girmiş olur hem de az kalori almış olursun.Tabii karar senin bacım.
Akşamdan da 2 patlıcan közle, onları doğra, salatalık koy, yeşillik koy kapa ağzını koy dolaba al sana patlıcan salatası, soğuk soğuk yersin mis gibi.Bir tane tavuk göğsü al, baharatla fırında pişir, yap kendine bir salata koy içine tavuğu didikleyip al sana tavuklu salata,al bir semizotu yoğurdun içine didikle karıştır al sana soğuk soğuk semizotu salatası, al bir kereviz rendele yoğurda al götür kereviz salatası.Tavada kabağı rendele, havucu rendele yağsız çevir biraz koy üstüne yoğurt al sana 100 kalorilik kabak, havuç salatası.Bunlar zaten soğuk yenir, akmaz, kokmaz hepsi de 200 kaloriyi aşmaz.İçinde tuz yok , yağ yok, hem pro hem sebzelerden gelen vitamin.Bunlar rahatça işe de götürülebilir.Hem ekonomi yaparsın, hem sağlıklı şeyler yersin.Yanına da havucu hatırla bizi ne kadar tok tutardı, 2 havucu bir kaba rendele al götür, acıktıkça havuç yersin...vs vs yani bacım sen iste çok güzel şeyler götürür çok güzel diyet yaparsın.Çubuk krakerlere, bisküvilere hiç gerek yok, hem midene yazık hem kesene bacım.
Neyse çenem düştü.
Herkese güzel bir gün olur inşallah.