Tünaydınlaaar,
@İlginnur; bizim burada 4 kedi yavrusu var, apartmanca sahip çıkıp baktığımız.Apartmadaki küçük kızlar daha kediler 3-5 günlükken isim takmışlar.Kediler isimleriyle bu kadar mı uyuşur, nasıl 3 günlükken karakter tahlili yapmış kızlar şaşarsın.Birisi obur malum çok yiyor, diğeri şirine hem sarı hem sevimli hem de şirine gibi parmak üstünde kırıta kırıta gidiyor, diğeri güzellik ki kendisi çook güzel bir kedi, diğeri ise hala anlam veremediğim bir isimde ; Maviş

Ve mavişin tipe gel; siyah renkli, kara gözlü, kara bıyıklı, zenci gibi bir kedi.
Kediler 6 aylık oldu hala mavişi her gördüğümde kucağıma alıp her yerini incelerim, hani benim göremediğim mavi bir yeri var mı diye

. Sen de maviş kızım demişsin ya, hepsuratımda gülümsemeyle okuyorum.İçimden de "winston belki onun kızı da kahverengi gözlüdür ama annesi maviş diyordur" diyorum

Ama seninki mavi gözlüymüş, ne güzel boncuk boncuk.
@Gırgırına;Ben anlamadım.Sen sigarayı bırak diye baskı yapıyormuşsun da o da sana o yüzden mi kapan diye baskıya başlamış?Bence bu karşılaştırma bile çok saçma.Se_zen'e de katılıyorum, bakıp da alsaydın, gördün, kokladın, baktın, her halimi gördün yani, şimdi mızmızlık etmenin alemi ne? Ayrıca evlendiğinde zayıftın yok şişmandın muhabbetini de kabul etmiyorum.İnsanız, hamile kalıp şişeriz, emziririz kilo alırız, doğum kilosunu atamayız, hastalık olur evlerden uzak, kortizon alırız, kaza yapar yatakta kalıp kilo alırız vs vs..Yani olay bu kadar basit mi? Ben seni zayıf diye aldım sen şimdi şişmansın..Eee iyi o zaman eskisini geri götür, yenisini al.
Gelemem öyle şeye valla, adamın kafasını patlatırım.
Benim eşimin saçları dökülmeye başladı, 75 kiloydu şimdi 95 oldu, dişleri sarardı, maddi durumu düştü şimdi ben çöpe mi atayım onu? Sabah akşam söyleneyim mi? Hala en sevdiği pastaları yapıp ayağına servis yapıyorum ve onu her şekliyle seviyorum çünkü ben onun 250 gram yağına ya da kasına değil her şeyine aşık oldum.
Ha arada şaka olarak benimki de kalp kırpmıyormu, beni üzmüyormu o ayrı ama aşağılama, zorlama, baskı, şiddet bunlar kabul edilemez.
Çok mu söyleniyorsun, çok mu pişmansın, çok mu bu senin için dert, kuyruğunu kıstırıp gideceksin.
Israr ısrar, yeter be zaten doğduk doğalı diyetteyiz, psikoloji Allaha emanet stres, sinir, ay bu sabah kaç gram zayıfladımın derdindeyiz bir de "bik bik" kafa yemeler.
Geçen şu beyim bilir mi ne yarışması var ya, o kadar sinir oldum ki.Bir turunda 20 tane düdük kadar elbise giydirilmiş her biri en az 80 çeken kadınları sıralamışlar, işte yarışmacı adamlar bu kadınların isimlerini mi akılda tutacaklar, elbiselerini mi ne devamını izlemedim.Neyse o zebellah gibi ama altında don hizasında diye elbise giyinmiş kadınlar gelirken adamlardan biri yanında sevgilisi/eşi varken "onlar da kadın, sen de kadın peh" dedi

Ve ben şok oldum.Ve bunu derler ya 70 milyon duydu.
Artık o adam bana cenneti vaadetse onun yanında 10 saniye durmazdım.Sen benim kadınlığımı mı sorguluyorsun, sen beni başka kadınlarla mı kıyaslıyorsun a bunak hödük der, onu ekranın önünde 70 milyona gösterip sopa manyağı yapardım.Ama kadın "eheh" dedi geçti.Hoş, ona müstehak mı desem, üzülsem mi bilemedim.
Ama şu da var; tamam kilo problemimiz var, diyetteyiz ama bunu da bir ömür sürdürmenin de alemi yok.Hele de adamlar bu konudan mutsuzken.Bir de onların yanında en azından her şeye saldırmak yerine hafif ve usturuplu yenilebilir.Adam "şişmansın" diyor,inadına yanında yemek yemek ona da "beni takmıyor" mesajı verebilir.
Bir de Allah korusun sağlık sorunu olmadığı müddetçe de kilolu kalıp sağlık sorunlarına da illa davetiye çıkarmamak lazım.
Doğum yaptık tamam şahane ama çocuğu ilkokula başlamış hala doğum kilosunu atamamış kadınlar var, be müslüman 7 sene geçmiş üstünden her sene 1 kilo versen ki ayda 100 gram eder, 7 senede vermiştin misal.
O yüzden şikayet dinleyip yıllarca şişman kalmaktansa, bizler de buna dur deyip bu şikayetleri sırf kendi mutluluğumuz, sağlığımız için, daha zarif olabilmek adına zayıflayarak sonlandırabiliriz.
Aksi takdir de düşünsenize bir adam tamam belki kırıcı ,belki aşağılayıcı ama 5 senedir "zayıfla" diyor eşine/sevgilisine ama o hala yiyor ve hala şişman.Adam da bu durum da haklı olmaz mı?
Ne bilem..İki ucu şeyli değnek işte.