Melodi canim tebrik ederim seni.. buraya neler yaptigini etraflica paylasirmisin?
Kaptan zaten ben yediklerimi her gün paylaştım burada...
Tekrar özet geçeyim..Genelde sebze ve protein ağırlıklı beslenmeye çalıştım..Karbonhidrat hiç mi almadım? Elbette aldım..Ama 1-2 kaşık...Ekmeklerim tam buğday ya da çavdar ekmeği..Böyle olmasına rağmen, ekmek yiyeceğim zaman mutlaka kızartırım..Kalorisi yarıya düşüyor çünkü..
Sabahları genelde yağsız, light beyaz peynirli, domatesli biberli tost ve haşlanmış yumurta yedim..
Öğlen sebze-meyve, nestle nesfit v.s..Porsiyonlarımı gayet az tuttum..Ama karnımı gayet tok tuttum...
Canım çikolata tatlı v.s gibi şeyler istediğinde, 1-2 ısırık aldım..Tatlı ihtiyacımı genelde hurma ve kara üzümle giderdim...
Akşamları, sebze, beyaz et ve salataya ağırlık verdim..
Arar ara yüksek kalorili yemekler yediğim de oldu, ama ertesi gün bunu dengeledim...
Benim tek sıkıntım saat 11 civarı yediğim 4 salatalık, 15 gr kabak çekirdeği ve 2-3 tane üzümdü....Gece çok geç yattığım için, tansiyonum düşüyor o saatte bir şeyler atıştırmazsam..Toplam 130 kalorilik bir yemem oluyor yani..Onu hala bırakabilmiş değilim...
Süt, yoğurt, peynir gibi süt ürünlerim ve limonata, kola gibi içeceklerim hep light...Normalleriyle aralarında muazzam bir kalori farkı var...Su harici içecek fazla tüketmiyorum..Ama tükettiğim zaman muhakkak light kullanıyorum..
Pudingim bile light

1 kase light puding 50 kalori...
Bunun dışında, her gün muhakkak 1 saat yürüyüşümü yaptım..Bu bazen 1.5 saate de çıktı...
Öğlen ve gece egzersizlerim oldu...
Bacak ve bel bölgem kalın olduğu için, bölgesel egzersizlere yöneldim..
Dolmuşu otobüsü bıraktım...Her yere yürüyerek gitmeye başladım..Çok uzak bir yere gideceksem, mutlaka 3-4 durak önce inip yine yürüdüm...
Yani yürümeyi kendimde alışkanlık ve zevk haline getirdim...
Çok fazla diyet psikolojisine giremiyorum ben anlayacağınız...Evde ne pişiyorsa onu yiyorum...Undan, tatlıdan, karbonhidrattan uzak duruyorum...Sadece bu konuda dikkatliyim..Şeker yerine tatlandırıcı kullanıyorum..
Ben hiç çay ya da neskafe içmem, günde tek bir türk kahvem vardır...Bu da bir avantaj sağlıyor sanırım şeker konusunda bana..