Bunu bilmiyorum evet troid ve lahana sakıncalı.
Çorba için çok eklenmiş ve uydurulmuş malzemeli tarifler var ama çorbadaki asıl püf; lahana ve kereviz sapı.
Kereviz sapı ve ananas doğada yağ yakımına yardımcı olan 2 besinmiş bu yüzden kereviz sapı çok keskin bir tat verse de bu çorbayı kereviz sapsız yapmak kendini kandırmak gibi bir şey oluyor.
Neyse kısaca; lahana, kereviz sapı (ben kerevizin kendisini de atıyorum içine), biber, bir küçük soğan bu kadar.Üstüne bol pulbiber,karabiber, isteğe göre maydonoz ya da dereotu parçaları, bol limon ohh mis.
Tadını cennet çorbası diye içip hayal kırıklığına uğrayan bazı fazla hayalperest arkadaşlar bu tarife hazır çorba (ki bu kafadan +300 kalori ve bir ton işlenmiş ürün demek) gene aynı şekilde yok et suyu, tavuk bulyon, yok tuz ektim yok yanına kıtır koydum, arkasından bilmemne yedimlerle antin kuntin hale getirip sonunda sonuç alamıyor.Ama layığıyla yapıldığında ödem azaltmasında çok verimli bir çorba olarak görüyorum ben kendilerini.
Bu diyet aslında 13 günlükmüydü neydi, yanında muzlar, etler falan vardı (Büyük olasılıkla diyet yapmaya disiplini olmayan ve hala ısrarla yemek yemekten vazgeçemeyen kişilerce abaartılıp eklenmiştir ya neyse) araştırırsın diyeceğim de troidin varmış bence riskli olur.
Bir de benim takip ettiğim kadarıyla sen kalori sayıyor, 1000 üzerine sanırım çıkmıyordun.
Listelerinde yalan olmasın ama kolalar, tuzlu şeyler ne bileyim fazla karbonda görmedim ben.
Bunca ödem nerden geldi ya da bu detoksun amacı ne pek kavrayamadım.
Umarım geldiği gibi gider o körolasıca ödemler cümlemizden
Şeker düşmesi için bir şey demeyeceğim.
Hatta demezsem çatlarım şimdi; hem troid diyorsun bacım hem şekerin düşmeye meyilli, hem de yanlış hatırlamıyorsam 2 haftada 2 kez regl olan arkadaş sendin ki bu vücutta biraz dengeleri değiştirdiğinin habercisi bence gel detokstan, şoktan vazgeç.
Kalori sayımıyla gel yoluna/yolumuza devam edelim.Zaten belirli sınırları geçmez arada da o limitleri düşürür/yükseltirsek vücudu da şaşırtır bu işi hallederiz inşallah