Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Tesekkur ederimBol bol Kuran okumanızı öneririm. Her gün mesela Yasin suresi, Fetih suresi ve cin suresini okuyun 1 kere inanın faydasını göreceksiniz :)
Ben de 3. Denememde hamile kaldım, bu sefer olacak inan :) hergun meryem süresi dinledim çok sıcak banyo yapmadim banyoyla ilgisi yoktur ama psikolojik olarak rahatliyor insan, tabiki sonucu beklerken stres oluyo insan elinde değil ama ondan Başka hicbiseyi kafana takma güzel haberi alinca da bizi etiketle haber ver dualarım seninleMerhaba kizlar.3. Tup bebek tedavisine basliyacagim..bi aksilik cikmazsa..tedavi surecinde yada transfer surecinde onerileriniz varsa...cok sevinirim..bu beslenme..olabilir..psikolojik olabilir..vb..
Tesekkur ediyorum canim..masallah size..insallahh darisi hepimizin basina olsun..inan canim bi umitsizlik var..2 kere negatif olunca..sanki 3. De olmiycak gibi..Allah korusun..insallah nasip etsinn..bizlere..Ben de 3. Denememde hamile kaldım, bu sefer olacak inan :) hergun meryem süresi dinledim çok sıcak banyo yapmadim banyoyla ilgisi yoktur ama psikolojik olarak rahatliyor insan, tabiki sonucu beklerken stres oluyo insan elinde değil ama ondan Başka hicbiseyi kafana takma güzel haberi alinca da bizi etiketle haber ver dualarım seninle
Hayirli ugurlu olur insallah..canimm..senin saydigin herseyii ben dogrdugumdan beridir duzenli tuketiyorum..akdeniz bolgesinde yasiyorumm..yrmeklerde organik zeytinyagi disinda baska yag asla kullanmayiz mesela..ve sebze agirlikli beslenirim..eger senin beslenme duzenin boyle degilse..cok iyi yapmissin..saglik icinde iyi kuzumm..2 kere denedim..kabakcekirdegi badem findiklar..tukettim tedavi sureclerinde..butun bunlar bende bi pozitif aonuca goturmedi..ama dedigim gibi benim beslenme duzenim zaten boyleydi..sadece et cok tuketmiyorum..yani balikta cok fazla tuketmiyorum dogal olarak cok fazla..ama 3 aydir balik yagi kullandim..bakalim..etki edicekmi..ama sporda cok onemli ...oda aklimda..duzenli hergun yuruyuslere..baslicamm..insallah..cunki cok etkisi oldugunu dusunuyorum..yuruyuslerin..Merhaba arkadaşlar,
Ben de bu ay sonunda tüp bebek tedavisine başlayacağım. İnomaz adında bir gıda taksiyesi kullanıyorum (insülin direnci de çıktı ona da iyi geliyormuş). Doktorumun önerisi ve internetten araştırdıklarıma göre özellikle yumurta toplanana (ya da normal yolla deneniyorsa çatlayana kadar) karbonhidratlardan uzak durmak gerektiğiymiş. Bana şeker, çikolata yasaklandı (insülin direnci nedeniyle ama normal insanlarda da şeker yumurta düşmanıymış). Akdeniz mutfağına geçtik. Bol sebze yemekleri (ıspanak, semiz otu gibi yeşil sebzeler daha ağırlıklı) yiyoruz. Tüm yemeklerde zeytinyağı kullanıyorum. Tereyağı, ve diğer yağları tamamen bıraktık. Öğlen sebze, salata, yoğurt yediysek mesela akşama ya balık, ya tavuk ya kırmızı et oluyor. En iyisi balıkmış. Haftada en az 2 kez balık yenmeli diyorlar. Sabah kahvaltısını da bol peynir, zeytin, domates, yeşillikler ve yumurtayla yapıyoruz.
Ekmek olarak mümkünse yemeyin diyorlar ama beyaz ekmeği hiç yemeyin. Ben evde kendim yapıyorum ekmeği. Eşki kuru maya ile tam buğday unundan yapıp günde en fazla toplam 3 dilim yiyoruz. Ondan başka da aldığımız hiç karbonhidrat yok neredeyse.
Arada acıkınca çiğ badem ya da bunun gibi kuru yemişler öneriliyor.
Yemek stilini değiştirmek de tek başına yeterli değilmiş. Günde en az 30-45 dakika kesintisiz yürüyüş de lazımmış. Saat tutup yürüyorum her gün.
Embroyo transferinden sonra da kabak çekirdeğinin iyi geldiği söyleniyor. Kabak çekirdeği alıp 2 avuç yiyebilirsiniz günde. (Bebeğin rahime tutunmasına yardım ediyormuş)
İnşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız bebişleri
Benim 3.denemem de dondurulmusu sayarsak 4.denemem de tuttu hiic moralini bozma hersey zamanı gelince oluyor olucak inan ve transferden sonra forumlara bakip kendini Daha çok strese sokma 3.denemen sen herseyi zaten biliyosun, ben o dönem hiç bakmadım forumlara ama dedim sonuç güzel olunca paylasicam herkesle:)Tesekkur ediyorum canim..masallah size..insallahh darisi hepimizin basina olsun..inan canim bi umitsizlik var..2 kere negatif olunca..sanki 3. De olmiycak gibi..Allah korusun..insallah nasip etsinn..bizlere..
Haklisin canim..cok tesekkur ediyorumBenim 3.denemem de dondurulmusu sayarsak 4.denemem de tuttu hiic moralini bozma hersey zamanı gelince oluyor olucak inan ve transferden sonra forumlara bakip kendini Daha çok strese sokma 3.denemen sen herseyi zaten biliyosun, ben o dönem hiç bakmadım forumlara ama dedim sonuç güzel olunca paylasicam herkesle:)
Merhaba, öncelikle sağlıkla ilerlesin inşallah gebeliginiz. Dusuklerinizin sebebi neydi acaba? Bnm de ilk denemem dün düşükle sonuçlandı 5+5 teydikBende 3ncu ile hamileyim.
İlk ikisi düşük oldu. Bununla kucağıma alırım inşallah.
Herşeyden önemlisi pozitif olmanız stresi atmanız ve Allah'a emanet edip dua ile bu yolda yurumeniz.
Yani herşey olacağına varır. Siz kendinize güzel telkinlerde bulunun her aşamasında. Herşeyin güzel olacağını iyi ve yolunda gideceğini bunu Allah'ın izniyle asacaginizi düşünün.
Diğer konulara zaten hakimsinizdir
Valla embriyolarım sagliksizdi belkide. 5.gun transferi oldum hep ama. Nasip değilmişMerhaba, öncelikle sağlıkla ilerlesin inşallah gebeliginiz. Dusuklerinizin sebebi neydi acaba? Bnm de ilk denemem dün düşükle sonuçlandı 5+5 teydik
Bnm de kalp atışı ni duymuştum, kese yerindeydi hep. Çok güzel ilerledi ama bı anda kanama oldu ve vücut pıhtı olarak attı. Bnm de 5. Gün embriyosuydu. Embriyo mü sağlıklı değildi yoksa rahim mi kabul etmedi anlamadimValla embriyolarım sagliksizdi belkide. 5.gun transferi oldum hep ama. Nasip değilmiş
Belli bi neden gözükmüyor demek gelişimde sknti vardı. İlki zaten çok küçük değerle bitti.
İkinci iki kese vardı ilerisi olmadı. Cokda fazla sorgulamadim pıhtılaşma ve genetik testlerimizi verdik bı problem yoktu büyük olacak derecede.3ncu de biraz daha sakinc ilerlemeye çalıştım embriyolar yine iyi gözüküyordu biri tuttu. İnşallah hayırlısıyla kucağımıza alırız insan yinede tedirgin oluyor
tabiki.. ama Allah'a emanet yapacak birşey yok tedbirimizi alıyoruz. Şuan 3 aylık olduk nerdeyse
Umarım sizde sağlıkla kalirsiniz yine.. kaldiysaniz bi daha olur inşallah kendinizi toparlayinca deneyin vazgeçmeyin.
Her vücut hemen hamileliğe adabte olmayabilirBnm de kalp atışı ni duymuştum, kese yerindeydi hep. Çok güzel ilerledi ama bı anda kanama oldu ve vücut pıhtı olarak attı. Bnm de 5. Gün embriyosuydu. Embriyo mü sağlıklı değildi yoksa rahim mi kabul etmedi anlamadim
Kalbi hiç durmadı. Gayet güzel ilerledi. Sadece bı anda kanamam oldu ve durmadıHer vücut hemen hamileliğe adabte olmayabilir
Evet vücutta atabilir birçok neden olabilir. Bende kendimde öyle düşündüm. Embriyolarım güzeldi çünkü hepsi güzel ilerliyordu cozuldukten sonra
Ama buda nasip işi. Vazgeçmemek bide kesinlikle stresten uzak durmak gerekir. Kalbi durduysa pıhtılaşma testlerini mutlaka yaptır. Ben sorun çıksaydı genetikte embriyolari genetik teste gondercektim.
Kalbi durmuştur kalbi atarken düşmez canim gelişimi durup öyle düşmüştür.Kalbi hiç durmadı. Gayet güzel ilerledi. Sadece bı anda kanamam oldu ve durmadı
Onu bilmiyorum işte. İlk düşük sonrası ne yapılıyor peki merkezlerde?Kalbi durmuştur kalbi atarken düşmez canim gelişimi durup öyle düşmüştür.
Büyük ihtimal gelişimde sknti çıktı.
Ya ben birşey yapmadım.uzakran tedavi görüyordum embriyolarım riske atıp yeniden başlamak benim için zordu. Ben devam etmeyi nasip kısmet diye devam ettim öyle tercih ettim.Onu bilmiyorum işte. İlk düşük sonrası ne yapılıyor peki merkezlerde?
İnşallah sağlıklı devam eder..Ya ben birşey yapmadım.uzakran tedavi görüyordum embriyolarım riske atıp yeniden başlamak benim için zordu. Ben devam etmeyi nasip kısmet diye devam ettim öyle tercih ettim.
2ncisi de düşünce genetik test pıhtılaşma testi yaptım pıhtılaşma bı heterizigot çıktı yani çok önemli birşey denmiyor ama genetikte normal çıktı. Bende kafamı rahatlamam gerektiğini rahat olmam gerektiğini embriyoların hepsininde kötü olmadığını düşündüm buna inandım.
10 tane embriyom vardı toplam olarak 5.gundu hepsi. Ve dedim mutlaka arasında iyi olan var ve bana tutunacak dedim.
Genetikte problem cikmayinca Rabbime sığınarak 3ncuyu denedim.