3 yaş kızım obez

Kamrhan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2020
1.737
513
73
26
Rutin kontrolde doktorumuz kızımın obez olduğunu söyledi. Aslında görüntü olarak göstermiyor ama kilo olarak 18.5 kilo ve obez grubuna girdiğini söyledi bu konuda bilgisi olan var mı abur cubur çok vermiyorum ama benşm gibi yediği yarıyor ne önerirsiniz

2,5 yaşında 17 kilo hiç obez gibi durmuyor oğlum 🤭ben abur cubur vermiyorum günde 1 top dondurma birde ufak çikolata hakkı var . Dert etmeyin büyüdükçe veriyorlar. Kızım 3 yaşlarında 25 kiloydu şuan lisede 65-70 arası . Ama siz genede abur cubur vermeyin züber markasi var temiz içerikli çikolataları var cipsler hurma topları var. Bütün marketlerde var şuan . Palm yağ içeren paketli gıdalara dikkat edin vermeyin.

Benim bir arkadaşımın kızına benzer bir teşhis konmuştu.

Paketi gıdayı kesince kilo alması durdu.

Kızınızın boyu ile kilosu nedir?.

Jimnastik ve yüzme iyi geliyor.

Fakat şöyle bi durum var, bizim blokta bir aile var. Kadın kalın kemikli ve kilosu da baya var fakat genetik yeyip alınan bir kilo vs değil, istese de veremez sülaleleri bu vücut yapısına sahip.
2 kızı da aynı anneleri.
Çocuklara kimse obez vs diye bir yaklaşımda bulunamaz anne ve kızları…

Eğer sizde de böyle bir durum söz konusu ise çok kafaya takmayın.

Kızınızın boyu ile kilosu nedir?.

Jimnastik ve yüzme iyi geliyor.

Fakat şöyle bi durum var, bizim blokta bir aile var. Kadın kalın kemikli ve kilosu da baya var fakat genetik yeyip alınan bir kilo vs değil, istese de veremez sülaleleri bu vücut yapısına sahip.
2 kızı da aynı anneleri.
Çocuklara kimse obez vs diye bir yaklaşımda bulunamaz anne ve kızları…

Eğer sizde de böyle bir durum söz konusu ise çok kafaya takmayın.
Tam dediğiniz kişileriz. Annem ben ve kızım ço ktombiğiz ama çok yediğimiz için değil. Yarın başlayacak jimnastik bakalım boyu 96 cm

Büyüyünce zayıflar diyenlere inanmayın lütfen siz önleminizi alın.
Paketli gıdaları ve fazla ekmek makarnayı kesin. Çocuk canı ister sadece misafirlikte sınırlandırarak verin. Hareket alanını çoğaltın. Bol su içirin. Normale döner.

Bence ciddiye alın kilo sağlıklı değil en azından spor yapsın güh içinde aktif olsun siz de sağlıklı beslenin ne yiyor bir günde patates kızartması çikolatalı ekmek makarna pilav bunları azaltın

Doktor obez teshisi koyduysa ama size inandirici gelmiyorsa baska bir doktora da gorunun madem. O doktor da ayni seyi soyluyorsa “oyle gorunmuyor” diyerek sorunu gormezden gelmeyin bence. 3 yas 18.5 hic de az bir kilo degil. Cocugunuz nasil? Hareketli bir cocuk mu?

Doktor obez teshisi koyduysa ama size inandirici gelmiyorsa baska bir doktora da gorunun madem. O doktor da ayni seyi soyluyorsa “oyle gorunmuyor” diyerek sorunu gormezden gelmeyin bence. 3 yas 18.5 hic de az bir kilo degil. Cocugunuz nasil? Hareketli bir cocuk mu?
İnanmamak olur mu hiç. Sadece biz obez olarak görmüyorduk lakin tablo ortada

Rutin kontrolde doktorumuz kızımın obez olduğunu söyledi. Aslında görüntü olarak göstermiyor ama kilo olarak 18.5 kilo ve obez grubuna girdiğini söyledi bu konuda bilgisi olan var mı abur cubur çok vermiyorum ama benşm gibi yediği yarıyor ne önerirsiniz
Başka doktor görünün benimde kızım 3yaşında 18kilo hiç bir doktor böyle söylemedi bize.

Valla bende anlamadım çocuğumdan suphelenmeye başladım. 2,5 yas kontrolude oldu hiç birşey demediler. 17 kilo 97 cm.
Başka doktor görüşüde alın. 102 cm kızım 18 kilo 3yaş 4ay şuan. Hiç bir doktor obez demedi. Sizinki gibi abır cıbur çok yemez sağlıklı beslenir. Aileden genetik gelen şeyler bunlar.

Başka doktor görüşüde alın. 102 cm kızım 18 kilo 3yaş 4ay şuan. Hiç bir doktor obez demedi. Sizinki gibi abır cıbur çok yemez sağlıklı beslenir. Aileden genetik gelen şeyler bunlar.
Konu sahibi ben değilim.
Ben abur cubur da vermiyorum .meyve cok sever benimki. Makarna pilav az yer iki 3 kaşık kahvaltilik çikolata hiç vermedim . Züber hariç. Ve anne sütü aldı hala alıyor günde 1 kere . Bence çok takılmamak lazım. Coook coook asiri kilo olmadıkça. Ve oturanda bir çocuk değil sürekli hareketli .

Back
X