• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 yas oglum konusamiyor ve cok hircin

Benim oğlum da 3 yaşında konuşmaya başladı. Nasılsın diyince nasılsın diyodu ya da adın ne diyince adın ne diyordu. Mesela yemekten sonra eline sağlık diyor afiyet olsun diyorum o da afiyet olsun diyor. Ben de doktora götürmüştüm bir srun olmadığını söyledi. 4 ay sonra 4 olacak artık sohbet edebiliyoruz derdini tamamen anlatıyor.

Dönem sonuna kadar konuşmasında epey ilerleme olur muhtemelen.

Masallah allah muhabbetinizi arttirsin.benim oglumda oyle olurmu acaba oyle cok istiyorumki.aynen dediginiz gibi tekrar ediyor beni diye bile Uzuluyorum.cok tesekkurederim yorumunuz icin.

Kitap okumuyor durmuyor demişsiniz ya siz önce okuyun ona anlatın sadece

Ya da siz hikaye uydurun

Mesela erkek çocuklar işmakinası sever

Öyle kitap serileri var onlardan alın

Bir arabayı öğretmen yapın diğer arabalar öğrenci olsun oynayın

Çaktırmadan eğitici etkinlik yapın

Sayı sayın mesela bana 3 mandal getirir misin

10 kırmızı mandal var 6 sını bana ver gibi

Montesorri sayfalarını okuyun

Binlerce etkinlik var evet konuşma yok ama el göz koordinasyonu var kendini ifade etme kendi işini görme var

A aysegul13 benm oğlum ocakta 3 yaşını dolduracak 100 kelimeyi bıraktım anne su gtti vb kelimeler dışında bir şey söylemiyor.kbb götürdük o gün muayene olamadı bugn yarın konuşur derken bugüne geldik.açıkcası konuşşsun isterdim ama içime de dert edecek seviyede değilim şu an.1,5 yaşında kardeşi oldu onun etkisi var mı bilmiyorum.ki kardeşi de zaten su ve anne meme diyor şu an.seneye eylül ayında kreşe vermeyi düşünüyoruz bakalım..
Allah yarsimcin olsun canim hem is,hem ikinci kardes cok zor.umarim bizimkilerde konusur biran once.krese durumunuz varsa simdi verin belki ise yarar.bizimki iki audir gidiyor daha bi ilerleme yok ama ilerler insallah

Kitap okumuyor durmuyor demişsiniz ya siz önce okuyun ona anlatın sadece

Ya da siz hikaye uydurun

Mesela erkek çocuklar işmakinası sever

Öyle kitap serileri var onlardan alın

Bir arabayı öğretmen yapın diğer arabalar öğrenci olsun oynayın

Çaktırmadan eğitici etkinlik yapın

Sayı sayın mesela bana 3 mandal getirir misin

10 kırmızı mandal var 6 sını bana ver gibi

Montesorri sayfalarını okuyun

Binlerce etkinlik var evet konuşma yok ama el göz koordinasyonu var kendini ifade etme kendi işini görme var

Dogru soyluyosun canim,bakalim bugun dedigini yapayim.umarim ise yarar

Bnm eşim tam 6 yaşında konuşmuş kv her zamn der. O zamanlar dr lar sene de bi köylere hizmete giderlermiş kv dr götürmüş adını söyleyince bakıyor mu demiş kv de evet demiş o zamn korkma demiş. 3 yaş çok ileri bi yaş değil endişe etmeyin bnm 1,5 yaşında kızım var gel dıo adını söyleyınce hıh dıo bazı karışık kelimeler kullanıyor o kadar ama istersen bi araştırma hastanesine baktırabilirsinz
Allahim boyle konusamayanlari duyunca seviniyorum desem yeridir.etrafimizda hic yok herkesin masallahi var.arastirma hastanesi bitliste yok.ama cocuk psikiyatri kres onerdi.umarim duzelir ve esinizinki gibi 6yasina kadar surmez :)

Kizlar oglum 3 yasinda,henuz konusamiyor.100kadar kelime kullaniyor basit iki kelimeli cumleleri var,anne gel,baba gitti vb.komut aliyor.ancak sorulara cevap vermiyor.mesela senin adin ne diyince senin adin ne diyor.cocuk psikiyatriye goturduk otizm yok dedi.ancak yinede icim rahat degil.birde cokk asiri hircin,kendini yerlere atma ve esya firlatma huyu var.hatta ilk kez bugun eve gelmek istemedi elini isirdi.2aydir krese gonderiyorum ama konusmasi ilerledi diyemem.ne yapayim bir care.bu durumda olan varmi
Benim kızım hircinlik hariç aynı oğlunuz gibiydi hatta 100 kelime bile söyleyemezdi. Yazın ablamın eşinin köyüne gittik genis ev 18 kişi baya kalabalık curcunali gece yatana kadar hiç kimsenin susmadigi bol bol sohbet edilen bir ortamda 1 hafta kaldık kızım eve geldikten 3 4 gün sonra 4 5 kelimeli cümleler kurmaya başladı :) şu an 3.5 yaşında konuşması çok ilerledi herşeyi konuşuyor.

Ben de çok endişe ediyordum geç konuşacak diye ki yine de geç konuştu ana açıldı dili çok şükür siz de aile ortamı kurabilirsiniz kreste tanımadığı simalar belki onu strese sokuyordur bildik tanıdık insanların yanında motive olabilir belki canım.

İşitme engeli farkedilmedigi için konuşamayan çocuklar olabiliyor.
Anemnezcim sanırım KBB yerine KKB yazdığınız için tam anlaşılamadı.
Size; konuşma gecikmesinde öncelikle kulak burun boğaz uzmanı bir doktora görünmek gerektiği konusunda katılıyorum.

Benim kızım hircinlik hariç aynı oğlunuz gibiydi hatta 100 kelime bile söyleyemezdi. Yazın ablamın eşinin köyüne gittik genis ev 18 kişi baya kalabalık curcunali gece yatana kadar hiç kimsenin susmadigi bol bol sohbet edilen bir ortamda 1 hafta kaldık kızım eve geldikten 3 4 gün sonra 4 5 kelimeli cümleler kurmaya başladı :) şu an 3.5 yaşında konuşması çok ilerledi herşeyi konuşuyor.

Ben de çok endişe ediyordum geç konuşacak diye ki yine de geç konuştu ana açıldı dili çok şükür siz de aile ortamı kurabilirsiniz kreste tanımadığı simalar belki onu strese sokuyordur bildik tanıdık insanların yanında motive olabilir belki canım.
Bizimkide birden acilirmi acaba.maalesef kresten baska caremiz yok.tayinciyiz tanidik kimsemiz yok burada

Kizlar oglum 3 yasinda,henuz konusamiyor.100kadar kelime kullaniyor basit iki kelimeli cumleleri var,anne gel,baba gitti vb.komut aliyor.ancak sorulara cevap vermiyor.mesela senin adin ne diyince senin adin ne diyor.cocuk psikiyatriye goturduk otizm yok dedi.ancak yinede icim rahat degil.birde cokk asiri hircin,kendini yerlere atma ve esya firlatma huyu var.hatta ilk kez bugun eve gelmek istemedi elini isirdi.2aydir krese gonderiyorum ama konusmasi ilerledi diyemem.ne yapayim bir care.bu durumda olan varmi

3 yaşındaki çocuğun sheakspeare gibi konuşmasını mı bekliyorsun canım benim bırak çocuk sümüğünü yesin yuvarlansın minnoş minnoş oynasın dursun beklentilerinizde boğmayın çocuğu strese sokmayın yazıktır.

3 yaşındaki çocuğun sheakspeare gibi konuşmasını mı bekliyorsun canım benim bırak çocuk sümüğünü yesin yuvarlansın minnoş minnoş oynasın dursun beklentilerinizde boğmayın çocuğu strese sokmayın yazıktır.
Maalesef dayatiliyor haklisin,mahalle baskisi var aaaa daha konusmuyomu,aaa dr.a goturdunuzmu,aaaa nekadar yaramaz ://

Anemnezcim sanırım KBB yerine KKB yazdığınız için tam anlaşılamadı.
Size; konuşma gecikmesinde öncelikle kulak burun boğaz uzmanı bir doktora görünmek gerektiği konusunda katılıyorum.
:kızgın:Farketmemisim bile ....hem akşam yemeği yapıp hem buralarda takılmak bana göre değil sanırım.:olamaz:Cok teşekkür ederim farkedip duzelttigin için :KK68:

Annemlerin çocukken konuşamayan bir komsularinin çocukları vardı. 7 yaşında kek bile diyemiyormuş. Neyse uzatmayayım.
Annesi çocuğunu alıp İsviçre ye çalışmaya gitti.
Çocuğu orda keşfetmişler. Dahi ymiş.
Devlet çocuğun bütün eğitimlerini üstlendi.
Şu an sanırım bilim adamı.
Hemen kötüye yormayın.
Zekasını kullanamıyor olabilir.
Önce tıbbi olarak zeka yönünden inceletin derim.

bırak konuşsunlar canım milletin çocuğu konuşuyor da noluyor küfür öğretip yakıyorlar çocuğun kafayı en başından. çok güzel tatak yuvarlıyor duvara yapıştırıyor diyin geçin çocuk mutlu olsun boşver millet kendi bebesine baksın önce

Bizimkide birden acilirmi acaba.maalesef kresten baska caremiz yok.tayinciyiz tanidik kimsemiz yok burada
Açılır canım sen bile inanamazsın sen stres yapma bak biz o köye giderken çocuk konuşur belki diye gitmedik emin ol yani eve geldik ya bir gün uyandı bana günaydın anneee diye seslendi sen ne dedin kızım dedim günaydın dedim anne sana dedi :D çok tuhaf oluyor insan gerçekten inşaAllah biran önce konuşur evladın bir de şöyle birşey var oğlan çocukları geç konuşur diyorlar.

Aile de eşin sen kardesleriniz anne babalariniz kuzenleriniz vs geç konuşan varsa bu konu da etkiliyor çocukları. Biz de eşim geç konuşmuş 2.5 3 e doğru giderken kızım da babasına çekmiş. Ben 2 yaşıma 2 ay kala konuşmuşum.

Sheakspeare gibi konuşmasın tamam da sümüğünü de yemesin çocuklar.
Şaka bir tarafa bu sadece ebeveyn beklentisi ile ilgili bir durum değil bu,
dil gelişiminin çocukların bilişsel ve sosyal-duygusal gelişiminde büyük bir etkisi ve önemi var.
Elbette çocuğu strese sokmayalım ama konuşmanın ilerlemesi için de çaba göstermek lazım.

Çocuğa konuşma fırsatı sunuyor musunuz? Bazı anneler var gözlemlediğim soru soruyor çocuğa fırsat vermeden kendi cevap veriyor sonra da bu çocuk konuşmuyor diyor.

Örneğin: çocuğum acıktın mı? Acıktın.
Yemek yiyelim mi? Yiyelim yavrum.
Kakan geldi mi? Gelmiştir gelmiştir.

Yani çocuğa konuşma fırsatı tanıyor musunuz gerçekten onu bi kontrol edin.

Masallah allah muhabbetinizi arttirsin.benim oglumda oyle olurmu acaba oyle cok istiyorumki.aynen dediginiz gibi tekrar ediyor beni diye bile Uzuluyorum.cok tesekkurederim yorumunuz icin.
Yani dil gelişim süreci sizinkiyle benzer olduğu için bir süre sonra oğlunuzun da açılacağını düşünüyorum. Benim oğlan biraz daha büyük sizinkinden zamanla ilerler ki kreşe gidiyormuş o çok etkili olur kesinlikle. O tekrarlamaları ben kafama çok takıyordum yeni düzeldi bizde de.

bebeklikte yapiliyor ya testler, onu dusunemedim o yuzden.

benim sipa da konusmuyor da konuyu takipteyim.
Bazı ateşli hastalıklardan sonra da enfeksiyon/duyu kaybı olabiliyor.Birde bebeklik çağında yapılan bazı taramaları "olmuş olsun şeklinde yapan" yerler olduğunu görüyorum.Mesela bebeğimi kalça ultrasonu için goturdugum hastahane röntgen doktoru ciddi bir rahatsızlıkla tüm vücudunu kullanamaz olmuş ...elleri filan biçim değiştirmişti.Ustelik sagi solu bile karıştırıyordu.Ben o ultrason uygulamasından çok kendi çocuk doktorumuzun muayenesine güvendim.

Back
X