• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 yas oglum konusamiyor ve cok hircin

Annemlerin çocukken konuşamayan bir komsularinin çocukları vardı. 7 yaşında kek bile diyemiyormuş. Neyse uzatmayayım.
Annesi çocuğunu alıp İsviçre ye çalışmaya gitti.
Çocuğu orda keşfetmişler. Dahi ymiş.
Devlet çocuğun bütün eğitimlerini üstlendi.
Şu an sanırım bilim adamı.
Hemen kötüye yormayın.
Zekasını kullanamıyor olabilir.
Önce tıbbi olarak zeka yönünden inceletin derim.
Dahiligi gectim normal olsun yeter.bazen oyle sabrimi tasiriyorki,kendimi cildiracak gibi hissediyorum,bu hircinligi insallah gecer konusmasi onsallah duzelir dua ediyorum.bu arada 7yasinda konusmamis ama dahi cikmis ha enistein gibi

Yani dil gelişim süreci sizinkiyle benzer olduğu için bir süre sonra oğlunuzun da açılacağını düşünüyorum. Benim oğlan biraz daha büyük sizinkinden zamanla ilerler ki kreşe gidiyormuş o çok etkili olur kesinlikle. O tekrarlamaları ben kafama çok takıyordum yeni düzeldi bizde de.
Simdi kac yasinda cocugunuz.tam olarak sureciniz nasil isledi.masallah atlatmissiniz

Şuanda 4 yaşında küçük kızım 3.5 yaşında konuşmaya başladı o zamana kadar anne baba aba dede mamaş gibi tek kelimeler kullandı sonra armut sevdasıyla abuu derken konuştu ben çok dua ettim Allah'ım bi konuştuğunu duyayım sus bile demicem diye ama şimdi de arada sussa diye bakıyorum gözüne

Acele etme zamanı var bak sağlıklı evladın azıcık geç konuşur ne olcak inan sabır daha önemli ben öyle ağladım ki dr normal diyo ama herkes yorum yapıyo çok ağladım hocaya bile gitcektik nerdeyse ama kendim çok dua ettim
Sakin ol oyunlar oynayın zorlamayın üzerinde baskı kurmayın o baskıyı hissederse zaten konuşmaz

Hırçın olması çok normal kızım da öyleydi kendini anlatamıyo biz onları anlayamayınca sinir oluyolar onları kaale almadığımızı düşünüyolar galiba zamanla düzelcek biraz daha sabır

Çocuğa konuşma fırsatı sunuyor musunuz? Bazı anneler var gözlemlediğim soru soruyor çocuğa fırsat vermeden kendi cevap veriyor sonra da bu çocuk konuşmuyor diyor.

Örneğin: çocuğum acıktın mı? Acıktın.
Yemek yiyelim mi? Yiyelim yavrum.
Kakan geldi mi? Gelmiştir gelmiştir.

Yani çocuğa konuşma fırsatı tanıyor musunuz gerçekten onu bi kontrol edin.
Sunmazmiyim canim sunmazmiyim.birseyi 10kere sorup cevap bekliyorum ama hiiic cevap verecek gibi durmuyor :( mesela nereye gidiyoruz oglum diyorum biraz bekliyorum,bidaha soruyorum yine bekliyorum cevap vermeyince kreseeee diyorum oda kreseee diyor.ama kendi cevap vermiyor.yada senin adin ne diyorum bekliyorum cevap vermiyo,keyfi yerindeyse oda senin adin ne diye tekrarliyo.zaten genelde cok hircinlik yapiypr ya herseyi firlatiyo konusmak konusturmak ne mumkun :(

Şuanda 4 yaşında küçük kızım 3.5 yaşında konuşmaya başladı o zamana kadar anne baba aba dede mamaş gibi tek kelimeler kullandı sonra armut sevdasıyla abuu derken konuştu ben çok dua ettim Allah'ım bi konuştuğunu duyayım sus bile demicem diye ama şimdi de arada sussa diye bakıyorum gözüne

Acele etme zamanı var bak sağlıklı evladın azıcık geç konuşur ne olcak inan sabır daha önemli ben öyle ağladım ki dr normal diyo ama herkes yorum yapıyo çok ağladım hocaya bile gitcektik nerdeyse ama kendim çok dua ettim
Sakin ol oyunlar oynayın zorlamayın üzerinde baskı kurmayın o baskıyı hissederse zaten konuşmaz
Peki konusamiyo diye hircinlik yapiyomuydu.ah zaten bu etraf el alem varya ahhhh.bi susmuyolarki :(

Bazı ateşli hastalıklardan sonra da enfeksiyon/duyu kaybı olabiliyor.Birde bebeklik çağında yapılan bazı taramaları "olmuş olsun şeklinde yapan" yerler olduğunu görüyorum.Mesela bebeğimi kalça ultrasonu için goturdugum hastahane röntgen doktoru ciddi bir rahatsızlıkla tüm vücudunu kullanamaz olmuş ...elleri filan biçim değiştirmişti.Ustelik sagi solu bile karıştırıyordu.Ben o ultrason uygulamasından çok kendi çocuk doktorumuzun muayenesine güvendim.
Ya bizimki duyuyo gibi davraniyo ama o yizden hic dr.goturmeyi dusunmedim

Benim oğlum da 3 buçuk yasinda ve halen konusmuyor. Cani isterse bazi kelimeleri söylemeye çalışıyor. Kimi çocuk öyle genetik oluyor ailede varsa çekebiliyor. Abisi 2 buçuk yasinda bülbüldü resmen. Çocuktan çocuğa değişir herşey sıkma canını

Benim oğlum da 3 buçuk yasinda ve halen konusmuyor. Cani isterse bazi kelimeleri söylemeye çalışıyor. Kimi çocuk öyle genetik oluyor ailede varsa çekebiliyor. Abisi 2 buçuk yasinda bülbüldü resmen. Çocuktan çocuğa değişir herşey sıkma canını
aslinda oyle ama bu hircinligi yoruyo beni konusursa belki duzelir diyorum.bak seninkinin abiside varmis ona ragmen konusamiyo dah diyosun.hircinmi peki

Peki konusamiyo diye hircinlik yapiyomuydu.ah zaten bu etraf el alem varya ahhhh.bi susmuyolarki :KK43:
Onu sonradan eklemiştim mesaja

Çok hırçındı ne kadar anlasakda her dediğini o anda anlayammıyoruz omu bumu soruyoruz sinir oluyolar onlar kendikerini konuşamıyo olarak görmüyolar ki biz onları anlamıyoruz diye düşünüp hırçınlaşıyolar ilgi çekmek için

Kizlar oglum 3 yasinda,henuz konusamiyor.100kadar kelime kullaniyor basit iki kelimeli cumleleri var,anne gel,baba gitti vb.komut aliyor.ancak sorulara cevap vermiyor.mesela senin adin ne diyince senin adin ne diyor.cocuk psikiyatriye goturduk otizm yok dedi.ancak yinede icim rahat degil.birde cokk asiri hircin,kendini yerlere atma ve esya firlatma huyu var.hatta ilk kez bugun eve gelmek istemedi elini isirdi.2aydir krese gonderiyorum ama konusmasi ilerledi diyemem.ne yapayim bir care.bu durumda olan varmi
Benim oğlumda oyleydi. Devamlı aglardi. 3yas olmasına rağmen geceleri uyandırdı 100kelime bile konusamazdi. Gitmedigim doktor kalmadı. Milletten yediğim laflar cabasi. Özel krese gönderdim ama hiç ilgilenmediler. Çocuk uykudan kalkip eve geliyordu. 2ay sonra 39aylikken devlet okuluna yazdırdım. Önce çok sorunlar oldu arkadaşları tarafından dislandi. 7-8ay sonra faydasını gördük. Şimdi 5yasinda maşallah ne sinir kaldı ne bişe . Konuşmasında çok iyi. Bazı harfleri hala çıkaramıyor ama çok yol aldi. Bence mümkünse devlet okuluna yazdir kuralları oynamayı hep orda öğrendi oğlum.

Ben yeni mezun bir özel eğitimciyim henüz fazla yetkin (tecrübeli) değilim alanımda ancak bilgim var. Ben okuyunca direk aklıma atipik otizm geldi. Göz teması var mı, takıntılı davranışları var mı, bir nesneyle uzun süre amacı dışında zaman geçiriyor mu? Doktor daha iyi bilir tabi ben yazdıklarınız kadarıyla yorum yapıyorum. Ya da sadece dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu mu var acaba?

Ben yeni mezun bir özel eğitimciyim henüz fazla yetkin (tecrübeli) değilim alanımda ancak bilgim var. Ben okuyunca direk aklıma atipik otizm geldi. Göz teması var mı, takıntılı davranışları var mı, bir nesneyle uzun süre amacı dışında zaman geçiriyor mu? Doktor daha iyi bilir tabi ben yazdıklarınız kadarıyla yorum yapıyorum. Ya da sadece dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu mu var acaba?
Hocam doktora gidilmiş otizmden şüphelenilmemiş.
DEHB tanısı koymak için de çocuğumuz çok küçük.
DEHB teşhisi için çoçuğun yaşı en az 6 olmalı.
Öncesindeki düşünceler sadece DEHB şüphesi olabilir.

Hocam doktora gidilmiş otizmden şüphelenilmemiş.
DEHB tanısı koymak için de çocuğumuz çok küçük.
DEHB teşhisi için çoçuğun yaşı en az 6 olmalı.
Öncesindeki düşünceler sadece DEHB şüphesi olabilir.
Evet bunlar dışında akla başka bir şey gelmiyor bol iletişim ve sosyal ortama sokulmalı. Akranlarıyla etkileşimi çok fark yaratacaktır. Otizm yoksa çocuğun baktı yönde olup onun ilgisini çekecek detaylarla dikkat sağlamaya çalışın. Zor olsa da inşallah zamanla daha iyi olacaktır.

Kizlar oglum 3 yasinda,henuz konusamiyor.100kadar kelime kullaniyor basit iki kelimeli cumleleri var,anne gel,baba gitti vb.komut aliyor.ancak sorulara cevap vermiyor.mesela senin adin ne diyince senin adin ne diyor.cocuk psikiyatriye goturduk otizm yok dedi.ancak yinede icim rahat degil.birde cokk asiri hircin,kendini yerlere atma ve esya firlatma huyu var.hatta ilk kez bugun eve gelmek istemedi elini isirdi.2aydir krese gonderiyorum ama konusmasi ilerledi diyemem.ne yapayim bir care.bu durumda olan varmi
Her çocuğun gelişimi farklı seyredebilir.Gec konuşuyor olması kesin sorun var demek değildir. Hırçınlığı kendini ifade edemediğinden kaynaklaniyor. Tamamen konuşmaya başladığında ki bu 5 yaşını bulabilir sinirli ve şiddet eğilimli hali geçecek sadece biraz sabır inanın bugünlerin hiç bir izi kalmayacak ama dediğim gibi sabırlı ve dikkatli davranırsaniz. Kimi çocuk 4 aylikken dis çıkarır kimi 14 aylık, kimi 8 aylıkken yürür kimi 1,5 yaşında oglunuzdaki sorun da tam olarak bu lütfen vesvese yapmayın kendinize,oglunuzla iyi vakit gecirin (anaokulu öğretmeniyim)

Benim oğlumda oyleydi. Devamlı aglardi. 3yas olmasına rağmen geceleri uyandırdı 100kelime bile konusamazdi. Gitmedigim doktor kalmadı. Milletten yediğim laflar cabasi. Özel krese gönderdim ama hiç ilgilenmediler. Çocuk uykudan kalkip eve geliyordu. 2ay sonra 39aylikken devlet okuluna yazdırdım. Önce çok sorunlar oldu arkadaşları tarafından dislandi. 7-8ay sonra faydasını gördük. Şimdi 5yasinda maşallah ne sinir kaldı ne bişe . Konuşmasında çok iyi. Bazı harfleri hala çıkaramıyor ama çok yol aldi. Bence mümkünse devlet okuluna yazdir kuralları oynamayı hep orda öğrendi oğlum.
Hadi ya.dislaniyolar dimi konusamiyolar diye pek iclerine almiyo obur cocuklar.benim oglum okul donemi 33 34 ayik diye devlet okulu almadi sjmdi yeni 36ay oldu seneye bende devlete vermek istiyorum.bu hircinlikla okuldan atmasalar iyi :) insallah duzelir seneye kadar.masallah ogluna rahtalamissindir simdi.bu arada benim oglumda geceleri uyaniyor.deliksiz uykuyu unuttuk

Isitmesinde bir problem olmadigina emin misiniz? Mutlaka goz ardi etmeyin isitme testleri yaptirin.

Hadi ya.dislaniyolar dimi konusamiyolar diye pek iclerine almiyo obur cocuklar.benim oglum okul donemi 33 34 ayik diye devlet okulu almadi sjmdi yeni 36ay oldu seneye bende devlete vermek istiyorum.bu hircinlikla okuldan atmasalar iyi :) insallah duzelir seneye kadar.masallah ogluna rahtalamissindir simdi.bu arada benim oglumda geceleri uyaniyor.deliksiz uykuyu unuttuk
Devlet okulunda atamazlar. Ama başta dislandi benim oglum. Öğretmeninden laf yedim. Hatta okul grubunda şikayet gelmişti yüzünü çizdi diye. Bende oğluma kizmistim çok uzulmustu sonradan öğrendim ki kız oğlumun resmini karalamis oda yapma derken yüzüne değmiş. Konuşamadığı için şikayet de edemeyordu. Sadece sinirlenip tepki veriyordu. Agliyordu vuruyordu. Sonra bende herşey normalmiş gibi davrandım. Hatalı olduğu zaman uzun uzun konustum. Eşim hatta boşuna yorma kendini diyordu. Bu kadar ben yoruldum diyordu. Önceden bir kelime için beklerdim. Şimdi kizinca sinirlerim bozuldu anne lutfeenn diye trip atıyor. Kendisini ifade edince sakinlesti. Bizim çocuklarımız biraz daha zor galiba bize lazım olan şey sabır ve zaman. Allah yardımcın olsun.

Merhaba benim oglumunda sorunu var konusma problemlerine konu actim acikcasi actigimla kaldim 1 kisi haric cevap yazan olmadi oglum 27 aylik iki,gel,gool,cak gu yani su, söyledigi kelimeler bunlar komutlari cani isterse yapiyor söyle ki oglum bez getir altini degistireyim diyorum getirmiyor (oda ayri bir dert bebekliginden beri kakasindan rahatsiz olmuyor aksine degistirirsem izin vermez ) o zaman hadi gel dislerini fircalayalim diyorum kosa kosa sandalyeyi cekmeye gidiyor oyuncak pepesi var bak pepe su istiyor getir verelim diyorum eline aliyor gu gu diye pepenin kafasini salliyor yani onun adina konusuyor hemen getiriyor montunu getir disari cikalim diyorum kosarak getiriyor hadi simdide git topunu getir diyorum getiriyor ama bunu babaya yada anneye ver yapmiyor ikiyi bilmesine ragmen puzzle yaparken hadi 2yi koy duyorum orali olmuyor hayvan puzzle ile hayvanlari ögrettim kediyi getir inegi getir getiriyor ama önüne oturunca hani kedi hani inek diyorum parmagiyla göstermiyor sadece birsey istediginde yada kendisinin ilgisi ceken birsey oldugunda isret parmagiyla gösteriyor ve gösterdigi herseye gu diyor onuda son 1 ayda ben ögrettim yoksa ne istedigini bilmiyordum cok zor oluyordu baktimki kendi basina yapacagi yok ben yapa yapa ögrettim simdi aktif kullaniyor psikiyatriden randavu aldim 27 ocak ayina verdiler bekliyorum ve en büyük sorun ismine duyarsiz bazen oluyor 1 defada bakiyor bazen gün boyu bakmiyor kafam cok karisik deli olacam yakinda.... ayrica cim cicek oyun hamuru dokunmuyor cekiniyor ve herseyi kokluyor ben yemek yapiyorum mutfaga kokluyarak geliyor elimden tutuyor elimi kokluyor banyodan cikiyorum sacimi kokluyor ekmek yiyor kokluyor yeni oyuncak alsam ilk kokluyor.. agzi laf dolu bidibidi sürekli birseyler mirildaniyor göz temasimiz iyi oyunlar oynariz dans ederiz.. hircinligi yok istedigi seyi vermezsem en fazla biraz aglar kendini yere atma zarar verme huyu yok ve yapmasini istemedigi seyde bana öpücük veriyor mesala hadi uyku vakti diyorum uyumak istemzse hemen öpüyor ikna eder gibi yada yeter dislerini fircaladigin suyu kapatiyorum gel dersem yine öper.. uzaktan söylersem mmmmuuuaaa der bana bakarak valla ne yapacagimi sasirdim randavuya cok var düsünmekten yoruldum benzer seyleri yasayan oldumu

Simdi kac yasinda cocugunuz.tam olarak sureciniz nasil isledi.masallah atlatmissiniz
4 ay sonra 4 yaşında olacak 3 yaşına yakın başladı konuşmaya ama kelime sadece cümle kurma yoktu 3 yaşından sonra cümle kurmaya başladı çoğu kişi söylediklerini anlamazdı ama ben anlardım. Adın ne diyince adın ne derdi nasılsım diyince o da nasılsın diyordu. Sonra sonra bu tekrarları bıraktı. Telefon tablet vermiyorum çizgi film sınırlı 4 5 aydır epey ilerledi artık normal bir şekilde konuşuyor her istediğini ifade ediyor. 3.5 yaşına doğru düzeldi yani.

Merhaba benim oglumunda sorunu var konusma problemlerine konu actim acikcasi actigimla kaldim 1 kisi haric cevap yazan olmadi oglum 27 aylik iki,gel,gool,cak gu yani su, söyledigi kelimeler bunlar komutlari cani isterse yapiyor söyle ki oglum bez getir altini degistireyim diyorum getirmiyor (oda ayri bir dert bebekliginden beri kakasindan rahatsiz olmuyor aksine degistirirsem izin vermez ) o zaman hadi gel dislerini fircalayalim diyorum kosa kosa sandalyeyi cekmeye gidiyor oyuncak pepesi var bak pepe su istiyor getir verelim diyorum eline aliyor gu gu diye pepenin kafasini salliyor yani onun adina konusuyor hemen getiriyor montunu getir disari cikalim diyorum kosarak getiriyor hadi simdide git topunu getir diyorum getiriyor ama bunu babaya yada anneye ver yapmiyor ikiyi bilmesine ragmen puzzle yaparken hadi 2yi koy duyorum orali olmuyor hayvan puzzle ile hayvanlari ögrettim kediyi getir inegi getir getiriyor ama önüne oturunca hani kedi hani inek diyorum parmagiyla göstermiyor sadece birsey istediginde yada kendisinin ilgisi ceken birsey oldugunda isret parmagiyla gösteriyor ve gösterdigi herseye gu diyor onuda son 1 ayda ben ögrettim yoksa ne istedigini bilmiyordum cok zor oluyordu baktimki kendi basina yapacagi yok ben yapa yapa ögrettim simdi aktif kullaniyor psikiyatriden randavu aldim 27 ocak ayina verdiler bekliyorum ve en büyük sorun ismine duyarsiz bazen oluyor 1 defada bakiyor bazen gün boyu bakmiyor kafam cok karisik deli olacam yakinda.... ayrica cim cicek oyun hamuru dokunmuyor cekiniyor ve herseyi kokluyor ben yemek yapiyorum mutfaga kokluyarak geliyor elimden tutuyor elimi kokluyor banyodan cikiyorum sacimi kokluyor ekmek yiyor kokluyor yeni oyuncak alsam ilk kokluyor.. agzi laf dolu bidibidi sürekli birseyler mirildaniyor göz temasimiz iyi oyunlar oynariz dans ederiz.. hircinligi yok istedigi seyi vermezsem en fazla biraz aglar kendini yere atma zarar verme huyu yok ve yapmasini istemedigi seyde bana öpücük veriyor mesala hadi uyku vakti diyorum uyumak istemzse hemen öpüyor ikna eder gibi yada yeter dislerini fircaladigin suyu kapatiyorum gel dersem yine öper.. uzaktan söylersem mmmmuuuaaa der bana bakarak valla ne yapacagimi sasirdim randavuya cok var düsünmekten yoruldum benzer seyleri yasayan oldumu
Hiç kulak testi yaptırdınizmi benim oğlum duymazdan geliyordu yaptırdım neyse ki bişe cikmadi. Onun oranları varmış mesela sağ kulak yüzde 30gibi oda çok etkiliyor çocukları. Doktorlar fiziksel sorun yoksa kreşi oneriyor direk.

Back
X