• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 yas oglum konusamiyor ve cok hircin

Hiç kulak testi yaptırdınizmi benim oğlum duymazdan geliyordu yaptırdım neyse ki bişe cikmadi. Onun oranları varmış mesela sağ kulak yüzde 30gibi oda çok etkiliyor çocukları. Doktorlar fiziksel sorun yoksa kreşi oneriyor direk.

Yeni dogdugunda kulak testi yaptilar ve bir kulagi testi hemen onayladi diger kulagi cevap vermedi bir kac denemeden yani 5 deneme sonrasi cevap verdi tamam dediler ama mesela kapiyi anahtarla acinca hemen kosuyor yada uyurken odanin kapisini bakmak icin actigimda kapi gicirtisindan uyaniyor pek sanmiyorum kulaginda problem oldugunu yani az bir isitme kaybi olsa bu seslerin farkina varmaz diye düsünüyorum

Yeni dogdugunda kulak testi yaptilar ve bir kulagi testi hemen onayladi diger kulagi cevap vermedi bir kac denemeden yani 5 deneme sonrasi cevap verdi tamam dediler ama mesela kapiyi anahtarla acinca hemen kosuyor yada uyurken odanin kapisini bakmak icin actigimda kapi gicirtisindan uyaniyor pek sanmiyorum kulaginda problem oldugunu yani az bir isitme kaybi olsa bu seslerin farkina varmaz diye düsünüyorum
Evet bende mesela arkasını çevirip kolunu kaldır ayağını kaldır gibi komutlar veriyordum. Zaten sizinki sanki daha çok kucuk. Benim oğlum o yaşta çok ağlar di okul sayesinde toparlandi. Şimdi beş yaşında ömrümden ömür gitti. Hele o doktor randevuları dan önceki korkuyu anlatamam. Anladım ki boşa panik yapmışım her çocuğun gelisimi farklı oluyor. Hele de erkek çocukları benim oğlum 3 ay içinde birden açılmıştı.

Evet bende mesela arkasını çevirip kolunu kaldır ayağını kaldır gibi komutlar veriyordum. Zaten sizinki sanki daha çok kucuk. Benim oğlum o yaşta çok ağlar di okul sayesinde toparlandi. Şimdi beş yaşında ömrümden ömür gitti. Hele o doktor randevuları dan önceki korkuyu anlatamam. Anladım ki boşa panik yapmışım her çocuğun gelisimi farklı oluyor. Hele de erkek çocukları benim oğlum 3 ay içinde birden açılmıştı.
Kac aylikken konusmaya basladi birden mi konustu cok kafama takiyorum sürekli agliyorum

Kizlar oglum 3 yasinda,henuz konusamiyor.100kadar kelime kullaniyor basit iki kelimeli cumleleri var,anne gel,baba gitti vb.komut aliyor.ancak sorulara cevap vermiyor.mesela senin adin ne diyince senin adin ne diyor.cocuk psikiyatriye goturduk otizm yok dedi.ancak yinede icim rahat degil.birde cokk asiri hircin,kendini yerlere atma ve esya firlatma huyu var.hatta ilk kez bugun eve gelmek istemedi elini isirdi.2aydir krese gonderiyorum ama konusmasi ilerledi diyemem.ne yapayim bir care.bu durumda olan varmi
kreşe devam et, tv cep telefonu bilgisayarı kapat.çocuğun normal.benimki dört yaşında zeka yerinde.konuşması halen akıcı değil.normal yani.

Kac aylikken konusmaya basladi birden mi konustu cok kafama takiyorum sürekli agliyorum
muhtemelen tek çocuk sizinki bir de erkek olması geciktiriyor süreci.dediğiniz anlıyorsa sorun yok.saçına dokun, burnun nerede diyordum yapıyordu hepsini sms konuşsıyordu srtık beş yaşına kadar konuşur benim oğlan.babası da öleymiş.genetik bizimki.

kuzenimin oglu 5 yasina kadar anne baba bile demedi bir sabah bulbul gibi şakiyarak uyandi kendi kendine esinizin veya sizin ailenizden bu sekilde olan birileri olabilirmi

aslinda oyle ama bu hircinligi yoruyo beni konusursa belki duzelir diyorum.bak seninkinin abiside varmis ona ragmen konusamiyo dah diyosun.hircinmi peki
Yok hırçın değil ama bazen anlatamayınca sinirleniyo. Işine geldiği gibi davraniyor. Çise bile yeni alışıyor, sıkılıyo bez bağla diye ısrar ediyor. Benim ki biraz rahat yani bende sıkmıyorum abisinde çok hatalar yaptim bunda daha bi serbestim. Tabiki konuşan çocuk görüncede hemen bende birşey anlatiyim modunda:anne:

muhtemelen tek çocuk sizinki bir de erkek olması geciktiriyor süreci.dediğiniz anlıyorsa sorun yok.saçına dokun, burnun nerede diyordum yapıyordu hepsini sms konuşsıyordu srtık beş yaşına kadar konuşur benim oğlan.babası da öleymiş.genetik bizimki.
Evet tek cocuk yasiti yok yaninda ben cok ilgileniyorum yinede yasitlari kadar faydali olamuyorum

Bu yaşta hırçın olması normal canım benim oğlum 3 buçuk yaşında ve çok hırçın. Buna halk arasında 3 yaş sendromu diyorlar:) hiç konulmasaydı evet sıkıntı vardı ama belli başlı kelimeler söylüyormuş yanlış okumadıysam canım. Bol bol hikaye okuyun birlikte hikayeler hakkında tartışın sorular sorun ona.. konuşmasını ilerletmek için merkezler var netten araştırabilirsin

Kizlar oglum 3 yasinda,henuz konusamiyor.100kadar kelime kullaniyor basit iki kelimeli cumleleri var,anne gel,baba gitti vb.komut aliyor.ancak sorulara cevap vermiyor.mesela senin adin ne diyince senin adin ne diyor.cocuk psikiyatriye goturduk otizm yok dedi.ancak yinede icim rahat degil.birde cokk asiri hircin,kendini yerlere atma ve esya firlatma huyu var.hatta ilk kez bugun eve gelmek istemedi elini isirdi.2aydir krese gonderiyorum ama konusmasi ilerledi diyemem.ne yapayim bir care.bu durumda olan varmi
Canim benim oglumda konusmadi bnde kulak doktorlarina kadar goturdum dumuyor mu diye erkek cocuklarinin geneli gec konusuyor telas etme birden aciliyor dilleri fazla televizyon izletme parklara gotur yasitlari ile iletisim kursun hircin olmasinin nedeni istedigini anlatamiyor olmasi

Kelime çıkardığına göre işitme de büyük ihtimal bir sorun olmayabilir, ama bu tarz sorunlarda birincil yapılması gereken testlerden biri işitme testi.
Geç konuşur sorun değil, o da bu da geç konuşmuş gibi örneklerle yön vermeyin yavrunuza, televizyon varsa en aza indirin hatta çıkarın hayatından, sürekli uyaran alması lazım , sürekli ilgilenmek lazım. Kreş iyi bir başlangıç olmuş. Biraz sabırlı olun, gelişimini takip edin ama çok ta geç kalmayın, 3-4 ay sonra hala birşeylerin değişmediğini farkediyorsanız mutlaka doktorla görüşün.
Umarım bir sıkıntı yaşanmaz, konuşup kafanızı şişirir inş paşa. Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın inş.

Nedense kendimi sana bi yakin hissettim o yuzden uzulme aysegul deyip sarilasim geldi.
3 yas demissin ama hafta bile cok fark ediyor benim oglum 44 aylik suan 36 ayliga gore inanilmaz fark var 3 yasindayken normal cocuklarin 2 yas konusmasi gibiydi tv tablet video izletmezdim. Dogdugu gunden beri gurbette olmam sebebiyle tek arkadasim o oldu hep ama hep sohbet eder anlatirdim herseyi hergun ev turu yapar ilgisini ceken seylerin isimlerini tek tek soylerdim ama yok acilmiyordu oyleki isyana gidiyordum neredeyse derken 40 aylikta yapraklar kimildamaya basladi 41 42 derken 44. Ayimizda yasitlarimizla aradaki farki epey kapattik. Bu surede ozel birsey yapmadim cunku yaptiklarim kar etmiyor diye 36 aydan sonra saldim cayira. Zamani gelince acildi. Hatta esim il disina cikti gecen hafta dondugunde kulaklarina inanamadi cunku inanilmaz fark vardi bizim minigin konusmasinda hic uzulme sadece gozlemle yetenekleri iyiyse anliyor anlatiyorsa bisekilde acilacaktir.

Ay uzun yazdim kusura bakma ama yaninda olsamda gozlerine baka baka anlatsam istedim birden o yuzden uzun cikti hakkini helal et

Oyle guclu birakiyoki kendine yere kaldirabilene ask olsun,taklasinca dahada hircinlasiyo ellerini duvara vuruyo dolaplarin kapaklarini carpiyo.ne yapacagimi sasirip uzaklasiyorum odadan.100 kelime iyimi bilmiyorumki baska cocuklar catir catir konusunca 100kelimenin adi bile edimez. Doktora gittikten sonra televizyonu günde yarım saat kadar ancak izletiyorum. Kitap okuyayım deyince oralı bile olmuyor kitabı tutup fırlatıyor öyle uslu bir çocuk değil ki hem çok hareketli hem çok hırçın
Renklihatun 28aylikken oglumda 3 5 kelime soyluyordu o kadar hala konusamiyor cok uzuluyorum
100 kelime elbette iyi.
Küçük oğlumda aynı şeyleri yaşadık.
2,5 yaşındayken ya anne ya da gel diyordu.
Cümle olarak söylemiyordu.
3 yaşındayken 100 kelimesi filan da yoktu.
Çocuk psikiyatristi inceledi ve alıcı tipte olduğunu,iyice öğrennce konuşacağını söyledi,öyle de oldu,6 ay içinde açıldı.
Okula gitmeden önce de okumayı öğrendi,üzülmeyin yani açılacaktır.

Hırçınlığı konuşamamasından kaynaklanabilir.
Dilsel beceri gerektiren oyunlar oynayabilirsiniz. Yine de kelime dağarcıgı varmış, gelişmesi gayet muhtemel. komutlara da tepki veriyorsa biraz sabır.

Bağırsak düzeni nasıl ? Tuvalete çıkabiliyormu?

Nedense kendimi sana bi yakin hissettim o yuzden uzulme aysegul deyip sarilasim geldi.
3 yas demissin ama hafta bile cok fark ediyor benim oglum 44 aylik suan 36 ayliga gore inanilmaz fark var 3 yasindayken normal cocuklarin 2 yas konusmasi gibiydi tv tablet video izletmezdim. Dogdugu gunden beri gurbette olmam sebebiyle tek arkadasim o oldu hep ama hep sohbet eder anlatirdim herseyi hergun ev turu yapar ilgisini ceken seylerin isimlerini tek tek soylerdim ama yok acilmiyordu oyleki isyana gidiyordum neredeyse derken 40 aylikta yapraklar kimildamaya basladi 41 42 derken 44. Ayimizda yasitlarimizla aradaki farki epey kapattik. Bu surede ozel birsey yapmadim cunku yaptiklarim kar etmiyor diye 36 aydan sonra saldim cayira. Zamani gelince acildi. Hatta esim il disina cikti gecen hafta dondugunde kulaklarina inanamadi cunku inanilmaz fark vardi bizim minigin konusmasinda hic uzulme sadece gozlemle yetenekleri iyiyse anliyor anlatiyorsa bisekilde acilacaktir.

Ay uzun yazdim kusura bakma ama yaninda olsamda gozlerine baka baka anlatsam istedim birden o yuzden uzun cikti hakkini helal et
Bazen anne yetmiyor sanırım,akrana ihtiyaç duyuyorlar.
Büyük oğlumla biz de sizin gibi yalnızdık.
Eşim çok çalışıyordu,tek konuşan bendim,herşeyi anlatıyordum.
Şarkılar söylüyordum.Şarkıları hiç tekrarlamıyordu.
Bir ara kuzenimle 3 gün geçirdik.
Onun oğlu biraz daha büyüktü.
Onunla koşup oynadılar eğlendiler,eve döndük,o akşam kendiliğinden şarkıları söylemeye başladı.
Sanki bir düğmeye basılmış gibi.

Bazen anne yetmiyor sanırım,akrana ihtiyaç duyuyorlar.
Büyük oğlumla biz de sizin gibi yalnızdık.
Eşim çok çalışıyordu,tek konuşan bendim,herşeyi anlatıyordum.
Şarkılar söylüyordum.Şarkıları hiç tekrarlamıyordu.
Bir ara kuzenimle 3 gün geçirdik.
Onun oğlu biraz daha büyüktü.
Onunla koşup oynadılar eğlendiler,eve döndük,o akşam kendiliğinden şarkıları söylemeye başladı.
Sanki bir düğmeye basılmış gibi.
Kesinlikle katiliyorum. O detayi atlamisim bende bizimde yeni bir komsumuz oldu sizinki gibi ani bir degisim yapmasa ilerlemede cok yardimci oldu

Mrb hircinligi kendini ifade edemedigi icindir. Dr otizm yok dediyse yoktur. Sizde takip edebilirsiniz dikkatinizi ceken birseyler varmi? Emzik kullaniyormu? Kullaniyosa biraktirin emzik cok engel oluyor konusmalarina... sarkilar soyleyin bol bol kitap okuyun masal anlatin. Oyuncaklariyla hikayeler uydurun... kresede gidiyomus siz elinizden geleni zaten yapiyorsunuz uzulmeyin insallah sizi daha fazla uzmez konusur ;).

Benim de oğlum üç yaşından sonra konuşmuştu ve sizin çocuğunuz gibi çok hırçındı. Geç konuşan çocukların hırçın olmalarının sebebi kendilerini ifade edememeleri.
Ayrıca bende sizin gibi çok geç konuştu diye çok kaygılanmıştım. Otizmden hiç suphelenmemiştim ancak "acaba zihinsel bir sorunumu var" diye düşünüp üzülüyordum. Boşuna üzülmüşüm. Oldukça zeki, derslerinde çok başarılı 12 yasinda bir çocuk şuan kendisi :)

Kresten once surekli siz ilgilenin sifir ekran bol ilgi ona ev isi gorevleri verin cocugum otizmmi diye delirmis bi anne olarak diyorum oglumun gelisimi hep normaldi sorunlu olan bendim cok arastirdim sadece ilgilenin

Back
X