• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 yas oglum konusamiyor ve cok hircin

Anladim iletisim kurmak biraz zor sanirim. Size pegadog yardimci olabilir bence. Insallah cozulur dili ;) konusmaya basladiktan sonrada susss diyeceginiz gunler gelsin hemen :)

Anladim iletisim kurmak biraz zor sanirim. Size pegadog yardimci olabilir bence. Insallah cozulur dili :KK66: konusmaya basladiktan sonrada susss diyeceginiz gunler gelsin hemen :)
İnsallah allahim insallahhhh valla buraya yazacagim soyle kobustu boyle uslu oldu diye :)) tabi olursa :) sizin cocugunuz _armi yasadinizmi boyle bi durum.pedagog yok bitliste.burada bol bol kar var :)

Birbiriyle ilişkili aslında konuşamadığı kendini tam ifade edemediği için hırçınlık yapıyor, kendini öyle ifade ediyor. Doktora görünmüşseniz bence biraz oluruna bırakın ve mutlaka kreşe devam etsin.

kasım 2015 doğumlu 36 ayı tam tamına doldurdu.
anne sü veee
mama
mu(muz)
Sü(süt ve su)
baba anne
eeeemaa (elma)
şişi(cici)
bazı belirgin tabirlerimiz var ifadesi var olan kelimelerimiz de bu şekilde devam ediyor yani kendini ifade ediyor biz biraz fazla anladık sanırım bu sebeple hata yapptık işaret olayı daha gelişmiş durumda...

sinirlendiğinde vurabiliyor ısırabiliyor bağırıyor bir şeyler anlatıyor ağzı dolu dolu ama biz anlayamadığımız için çıldırıp kendini sıkabiliyor fırlatma huyu bizde de var.dahası eli çok ağır ,bazen nefesim kesiliyor yaptıklarına...
öğretmeni zekasında hiçbir sıkıntı olmadığını kendini ifade edemediği için hırçınlaştığını söylüyor,nitekim iş yerimde oğlumun yaşı ile paralel arkadaşlardan iki üç kişinin çocuğu var ne dersem birebir yaşadık diyorlar..
Biraz daha zamana ihtiyacı olduğunu düşünüyorum..

not:bu arada ben çocuk ruh sağlığına oğlumu götürdüm önlem amaçlı 4 seans rehabilitasyona da götürdüm ,kafama göre söylemiyorum..gözleri bozuk olduğu için konuşması geç kaldı haliyle,bu sebeple biraz gelişim geriliği oldu..
Canim oncelikle sizede gecmis olsun insallah gozleri duzelir hemen.benim oglumda kasim 2015 dogumlu.sende krese yolluyosun anladigim kadariya ogretmeninden bahsetmissin.devlet okullari almiyo yasindan dolayi ay tutmuyo diye.kresin faydasini gordunmu.sirma bizimkininde eli cok agir,mizmiz huysuz.coook bal gerci o ayri :) insallah hemende konusurlar.

Birbiriyle ilişkili aslında konuşamadığı kendini tam ifade edemediği için hırçınlık yapıyor, kendini öyle ifade ediyor. Doktora görünmüşseniz bence biraz oluruna bırakın ve mutlaka kreşe devam etsin.

Cok tesekkurederim cevap yazdiginiz yorum icin.krese yazin bile yollayacagim.kimsemiz yok burada yalnizliktan bana sariyo.en azindan orada akranlarindan gorur biraz durulur ve dili acilir insallah

Canim oncelikle sizede gecmis olsun insallah gozleri duzelir hemen.benim oglumda kasim 2015 dogumlu.sende krese yolluyosun anladigim kadariya ogretmeninden bahsetmissin.devlet okullari almiyo yasindan dolayi ay tutmuyo diye.kresin faydasini gordunmu.sirma bizimkininde eli cok agir,mizmiz huysuz.coook bal gerci o ayri :) insallah hemende konusurlar.
canım inan bana kreşte 5-6 ay içinde ciddi farkı görürsün..çocuk kurallara alışıyor her şeyden önce oturup bizimle yetişkin gibi yemek yiyor...kreşte illaki öğretici faaliyetler oluyor,her şeyden önemlisi enerjisinin büyük bir yüzdesini kreşte harcamış oluyor...benim çocuğum bizi hiç iplemezken şimdi bizimle faaliyet halinde..dilide çözülürse bu agresyonları da azalacaktır ama asla geçmeyecektir ergenliğe kadar çocukların yükseldiği dönemler illaki oluyor malumun;)

canım inan bana kreşte 5-6 ay içinde ciddi farkı görürsün..çocuk kurallara alışıyor her şeyden önce oturup bizimle yetişkin gibi yemek yiyor...kreşte illaki öğretici faaliyetler oluyor,her şeyden önemlisi enerjisinin büyük bir yüzdesini kreşte harcamış oluyor...benim çocuğum bizi hiç iplemezken şimdi bizimle faaliyet halinde..dilide çözülürse bu agresyonları da azalacaktır ama asla geçmeyecektir ergenliğe kadar çocukların yükseldiği dönemler illaki oluyor malumun:KK66:
Bu cocuk hep boyle kaacak degil ya diyoru kendi kendime,ama sabretmekten baska care yok.kreste 2.ayi.bakalim 5 6 ayda degisecekmi.umarim degisir konusur ve bu konu kapanir :( allah daha buyuk dert vermesin ne diyim

Bu cocuk hep boyle kaacak degil ya diyoru kendi kendime,ama sabretmekten baska care yok.kreste 2.ayi.bakalim 5 6 ayda degisecekmi.umarim degisir konusur ve bu konu kapanir :KK43: allah daha buyuk dert vermesin ne diyim
ben 24 ayda verdim ilk zamanlar hiçbir gelişim yok diyordum hocalar benimle konuşurken bunalmıştı artık o derece..
şimdi bu sabah benim o zamanki durumumda olan yeni bir çift veli maşallah ne güzel kendi her şeyini yapıyor gidiyor dedi..öğretmenimiz o artık eski topraklardan oldu burada deyip güldü:))) emin ol zamana bırak seneye çocuğuna baktığında bugünlerden eser görmeyeceksin..bende çocuğuma baktığımda bugünden daha gelişmiş olduğunu gözlemleyeceğim.;)
anne baba olmak kolay mı o saçlar neden beyazlıyor sanıyoruz:D

İlk zamanlar krese bensiz girmiyodu,adim atmiyodu,sinifa girmiyodu oyub alaninda duruyodu.simdi bana gule gule anne diyip kapiyi yuzume kapatiyor.hocalarin dedigine gore sinifada giriyormus.aslinda iki ayda bu kazanimlari elde ettik.bende cok sabirsizim istiyorumki digerleri gibi konussun uslu akilli olsun.hepsi farkli aslinda dogru diyosun seneye bugunlerden eser kalmamis olur insallah.insallah durulurlar :/ sende yaz bende yazarim soyle degisti boyle degisti diye :) bizim durumdakilerde okuyup teselli bulur

İnsallah allahim insallahhhh valla buraya yazacagim soyle kobustu boyle uslu oldu diye :)) tabi olursa :) sizin cocugunuz _armi yasadinizmi boyle bi durum.pedagog yok bitliste.burada bol bol kar var :)
:KK45:. 2.5 yasinda kizim var . Boyle sorun yasamadim . Ama ayni yas 2tane akraba bebegi vardi hep kiyasladilar o soyle konusuyor bu boyle konusuyor diye .sinir oluyordum zorla kafama taktirdilar .2yasinda emzigi birakimca kinusmaya basladi daha okce kelime vardi herseyi anlayip yapiyordu ama cumle kurmuyordu. Bizde emzik birakma ve cizgi filmler sarkilar cok fayda sagladi. 2yasina kdar hic cizgifilm izlemezdi .

vala bende oyle dıyordum korkuyodum.ne zaman konuşacak acaba dıye anlamadım bıle.bi anda açılıyorlar.3 yaşında susmuyor.korkmayın zamanı gelınce çözülüyor o dıller.

:KK45:. 2.5 yasinda kizim var . Boyle sorun yasamadim . Ama ayni yas 2tane akraba bebegi vardi hep kiyasladilar o soyle konusuyor bu boyle konusuyor diye .sinir oluyordum zorla kafama taktirdilar .2yasinda emzigi birakimca kinusmaya basladi daha okce kelime vardi herseyi anlayip yapiyordu ama cumle kurmuyordu. Bizde emzik birakma ve cizgi filmler sarkilar cok fayda sagladi. 2yasina kdar hic cizgifilm izlemezdi .
Cizgi filmeler zararli kobusmayi engelliyor diyor doktorlar.ama inanirmisin trt cocuktaki ciZgi filmlerde gecen seylere be bile hayran kaliyorum ne kadar ogretici diyorum :) doktor tv izletmeyin dedi diyr kapattik tv.yi.bi sebebi vardir doktor sonucta :) ablamlar bizimkiler herseyi tv.den ogrendi diyolar ama bizimki konussa bendevl izletirdim ne yalan soyliyim.senin kiz iki yasina kadar emzik emmis demek ondanmis bak hemen konusmus masallah.allah bagislasin

Kelime çıkardığına göre işitme de büyük ihtimal bir sorun olmayabilir, ama bu tarz sorunlarda birincil yapılması gereken testlerden biri işitme testi.
Geç konuşur sorun değil, o da bu da geç konuşmuş gibi örneklerle yön vermeyin yavrunuza, televizyon varsa en aza indirin hatta çıkarın hayatından, sürekli uyaran alması lazım , sürekli ilgilenmek lazım. Kreş iyi bir başlangıç olmuş. Biraz sabırlı olun, gelişimini takip edin ama çok ta geç kalmayın, 3-4 ay sonra hala birşeylerin değişmediğini farkediyorsanız mutlaka doktorla görüşün.
Umarım bir sıkıntı yaşanmaz, konuşup kafanızı şişirir inş paşa. Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın inş.
Cancagizim doktora goturduk uyaran eksikligi var bende farkindayim.bi baba var aksamdan aksama bide ben,tv. Yok denecek kadar az artik izleymiyoruz.krese umudumu bagladim.insallah tez vakitte konusur kafayi yiycem yoksa

Cizgi filmeler zararli kobusmayi engelliyor diyor doktorlar.ama inanirmisin trt cocuktaki ciZgi filmlerde gecen seylere be bile hayran kaliyorum ne kadar ogretici diyorum :) doktor tv izletmeyin dedi diyr kapattik tv.yi.bi sebebi vardir doktor sonucta :) ablamlar bizimkiler herseyi tv.den ogrendi diyolar ama bizimki konussa bendevl izletirdim ne yalan soyliyim.senin kiz iki yasina kadar emzik emmis demek ondanmis bak hemen konusmus masallah.allah bagislasin
O kdr zor bir cocuktuki tw yuzune bile bakmazdi . Telefonda vermedim hic bize tek engel emzikti farkindaydim birakinca dili cozuldu. Ve ben cizgifilmlerin cok faydasini gordum inanki. Renk sayi ve sekiller hepsini biliyor. Bisey isterken aglamaz guzelce ister .mesela annecim su verirmisin cok susadim der verince tesekkur eder. Cunku ben onunla hep oyle konusuyorum ;) e tabi birazda niloyayi ornek aliyor . Sizinde acilacak insallah

Cizgifilmeler gercekten cok ogretici.e tabi kiz cocuklarinin fitrati geregide kibar naiflikleri var.e anneside naifmis madem guzellik kacinilmaz oluyor :)

benim oğlum da 3 yaşını geçiyordu konuşmaya başladığında üstelik sizin çocuğunuz gibi 100 kelime değil hıı dan başka bişi demezdi çok doktora götürdüm testler yapıldı hiçbir sonuç alamadık ama 4 yaşına yakın bir başladı konuşmaya hemde yarım yarım bile değil gayet anlaşılır şekilde büyük insan gibi şimdi tam bir geveze kendisi :)

benim oğlum da 3 yaşını geçiyordu konuşmaya başladığında üstelik sizin çocuğunuz gibi 100 kelime değil hıı dan başka bişi demezdi çok doktora götürdüm testler yapıldı hiçbir sonuç alamadık ama 4 yaşına yakın bir başladı konuşmaya hemde yarım yarım bile değil gayet anlaşılır şekilde büyük insan gibi şimdi tam bir geveze kendisi :)
Oh h masallah darisi oglumun basina

bnm çocugum 28 aylık 3-5 kelimesi var telefon ve tv maalesef izliyor. ancak gene aynı şekilde sürekli hatta daha çok tv izleyen kuzeni 6 ay küçük her şeyi söylüyor

Back
X