• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 yas oglum konusamiyor ve cok hircin

Merhaba benim oglumunda sorunu var konusma problemlerine konu actim acikcasi actigimla kaldim 1 kisi haric cevap yazan olmadi oglum 27 aylik iki,gel,gool,cak gu yani su, söyledigi kelimeler bunlar komutlari cani isterse yapiyor söyle ki oglum bez getir altini degistireyim diyorum getirmiyor (oda ayri bir dert bebekliginden beri kakasindan rahatsiz olmuyor aksine degistirirsem izin vermez ) o zaman hadi gel dislerini fircalayalim diyorum kosa kosa sandalyeyi cekmeye gidiyor oyuncak pepesi var bak pepe su istiyor getir verelim diyorum eline aliyor gu gu diye pepenin kafasini salliyor yani onun adina konusuyor hemen getiriyor montunu getir disari cikalim diyorum kosarak getiriyor hadi simdide git topunu getir diyorum getiriyor ama bunu babaya yada anneye ver yapmiyor ikiyi bilmesine ragmen puzzle yaparken hadi 2yi koy duyorum orali olmuyor hayvan puzzle ile hayvanlari ögrettim kediyi getir inegi getir getiriyor ama önüne oturunca hani kedi hani inek diyorum parmagiyla göstermiyor sadece birsey istediginde yada kendisinin ilgisi ceken birsey oldugunda isret parmagiyla gösteriyor ve gösterdigi herseye gu diyor onuda son 1 ayda ben ögrettim yoksa ne istedigini bilmiyordum cok zor oluyordu baktimki kendi basina yapacagi yok ben yapa yapa ögrettim simdi aktif kullaniyor psikiyatriden randavu aldim 27 ocak ayina verdiler bekliyorum ve en büyük sorun ismine duyarsiz bazen oluyor 1 defada bakiyor bazen gün boyu bakmiyor kafam cok karisik deli olacam yakinda.... ayrica cim cicek oyun hamuru dokunmuyor cekiniyor ve herseyi kokluyor ben yemek yapiyorum mutfaga kokluyarak geliyor elimden tutuyor elimi kokluyor banyodan cikiyorum sacimi kokluyor ekmek yiyor kokluyor yeni oyuncak alsam ilk kokluyor.. agzi laf dolu bidibidi sürekli birseyler mirildaniyor göz temasimiz iyi oyunlar oynariz dans ederiz.. hircinligi yok istedigi seyi vermezsem en fazla biraz aglar kendini yere atma zarar verme huyu yok ve yapmasini istemedigi seyde bana öpücük veriyor mesala hadi uyku vakti diyorum uyumak istemzse hemen öpüyor ikna eder gibi yada yeter dislerini fircaladigin suyu kapatiyorum gel dersem yine öper.. uzaktan söylersem mmmmuuuaaa der bana bakarak valla ne yapacagimi sasirdim randavuya cok var düsünmekten yoruldum benzer seyleri yasayan oldumu
Mrb hircinligi kendini ifade edemedigi icindir. Dr otizm yok dediyse yoktur. Sizde takip edebilirsiniz dikkatinizi ceken birseyler varmi? Emzik kullaniyormu? Kullaniyosa biraktirin emzik cok engel oluyor konusmalarina... sarkilar soyleyin bol bol kitap okuyun masal anlatin. Oyuncaklariyla hikayeler uydurun...

Çok teşekkür ederim canım tavsiyelerin için Ama öyle hırçın bir çocuk ki gel kitap okuyayım diyorum yanaşmıyor bile emzik kullanmıyor zaten 6 ayda biraktirmistim.

Sheakspeare gibi konuşmasın tamam da sümüğünü de yemesin çocuklar.
Şaka bir tarafa bu sadece ebeveyn beklentisi ile ilgili bir durum değil bu,
dil gelişiminin çocukların bilişsel ve sosyal-duygusal gelişiminde büyük bir etkisi ve önemi var.
Elbette çocuğu strese sokmayalım ama konuşmanın ilerlemesi için de çaba göstermek lazım.

hahah ya orası öyle de çocuk hiç konuşmasa bir problem olabilir ama konuşuyormuş yine de. Sokağa çıkıp baksan 20 kelimeden fazlasını gün içinde kullanmayan bir yığın insan var beklentiler yüksek olabilir diye dedim. İster istemez herkes kendini çevresindekileri sahip olduklarını kıyaslıyor diğerleriyyle ama bu çocukta negatif bir şey oluşturabilir. Bu konuda uzman değilim ama çocukluğumu hatırlıyorum birçok noktasıyla ne yapsam benden daha fazlası beklendiği için mutlu olmadığını hissediyordum mesela çevremdekilerin. Bilmiyorum yapmadıklarını düşünüp telaşlanmak yerine yaptıklarını takdir edip mutlu olmak çok daha motive edici olur şuan çocuk farkında değildir ama hisseder onların algıları düşünülenden daha açık yüzünüzün her bir mimiğini not edip anlamlandırabiliyoralr küçük kafalarının içinde.

Nedense kendimi sana bi yakin hissettim o yuzden uzulme aysegul deyip sarilasim geldi.
3 yas demissin ama hafta bile cok fark ediyor benim oglum 44 aylik suan 36 ayliga gore inanilmaz fark var 3 yasindayken normal cocuklarin 2 yas konusmasi gibiydi tv tablet video izletmezdim. Dogdugu gunden beri gurbette olmam sebebiyle tek arkadasim o oldu hep ama hep sohbet eder anlatirdim herseyi hergun ev turu yapar ilgisini ceken seylerin isimlerini tek tek soylerdim ama yok acilmiyordu oyleki isyana gidiyordum neredeyse derken 40 aylikta yapraklar kimildamaya basladi 41 42 derken 44. Ayimizda yasitlarimizla aradaki farki epey kapattik. Bu surede ozel birsey yapmadim cunku yaptiklarim kar etmiyor diye 36 aydan sonra saldim cayira. Zamani gelince acildi. Hatta esim il disina cikti gecen hafta dondugunde kulaklarina inanamadi cunku inanilmaz fark vardi bizim minigin konusmasinda hic uzulme sadece gozlemle yetenekleri iyiyse anliyor anlatiyorsa bisekilde acilacaktir.

Ay uzun yazdim kusura bakma ama yaninda olsamda gozlerine baka baka anlatsam istedim birden o yuzden uzun cikti hakkini helal et
Ayyyy arkadasim vallahi okurken benimde sana sarilasim sagol diyesim geldi allah senden razi olsun.sizdemi gorev icabi gurbette olanlardansiniz.kimsesiz olunca eldede bi cocuk olunca arkadas oluyo sana yoldas oluyo istiyosunki hemen ogrensin herseyi iyi olsun.gozune bakiyorum artik konussa diye ama ayni dedigin gibi 3yasinda ama 2yas konusmasi gibi.insallahhhh benim ogljmda seninki gibi konusur.insallahhhh

Kresten once surekli siz ilgilenin sifir ekran bol ilgi ona ev isi gorevleri verin cocugum otizmmi diye delirmis bi anne olarak diyorum oglumun gelisimi hep normaldi sorunlu olan bendim cok arastirdim sadece ilgilenin
Arkadasim bende otizimmi diye kafayi uedim en son kendimi psikoterapide buldum.doktor yok diyor daha niye diretiyorum diye diye kafayi yedim.halada ayni durumdayim.yok yan bakti yok duz bakti,yok elini salladi,yok beni tekrar ediyo,agliyo hircin vs vs vs otizmmi diye diye diye cildirdim en sonunda

Kresten once surekli siz ilgilenin sifir ekran bol ilgi ona ev isi gorevleri verin cocugum otizmmi diye delirmis bi anne olarak diyorum oglumun gelisimi hep normaldi sorunlu olan bendim cok arastirdim sadece ilgilenin
Zaten o arastirmalar insani tirlattiriyo.senin cocugun kac yasinda gectimi sikintiniz

Benim de oğlum üç yaşından sonra konuşmuştu ve sizin çocuğunuz gibi çok hırçındı. Geç konuşan çocukların hırçın olmalarının sebebi kendilerini ifade edememeleri.
Ayrıca bende sizin gibi çok geç konuştu diye çok kaygılanmıştım. Otizmden hiç suphelenmemiştim ancak "acaba zihinsel bir sorunumu var" diye düşünüp üzülüyordum. Boşuna üzülmüşüm. Oldukça zeki, derslerinde çok başarılı 12 yasinda bir çocuk şuan kendisi :)
Yaaaaaa ayyy cok mutlu oldum bu cevaba.allah evladini bagislasin.12 yasina gelmis ne mutlu sana.bizimkide bi gelse

Zaten o arastirmalar insani tirlattiriyo.senin cocugun kac yasinda gectimi sikintiniz
Suan 25 aylik uclu kelimelerimiz yavas yavas artiyor gecen yemegi hazirladim oglum yemek hazir hadi babani cagir dedim baba mama hazir dedi mutluluktan agladim cok yiprandim su iki yilda yaslandim resmen.bence takinti hastasi olmaya gerek yok herhangi bir anne internetten otizmi arastirsin cildirir.bu arada her cocugun gelisimi farkli bazisi iki yas sonrasi acilir bazisi 2 bucuk 3 hatta 4 e kadar normal goruyorlar

Suan 25 aylik uclu kelimelerimiz yavas yavas artiyor gecen yemegi hazirladim oglum yemek hazir hadi babani cagir dedim baba mama hazir dedi mutluluktan agladim cok yiprandim su iki yilda yaslandim resmen.bence takinti hastasi olmaya gerek yok herhangi bir anne internetten otizmi arastirsin cildirir.bu arada her cocugun gelisimi farkli bazisi iki yas sonrasi acilir bazisi 2 bucuk 3 hatta 4 e kadar normal goruyorlar
Senin minigin 2yasindahmis zaten masallah ona.allah bagislasin ama iki yasinda 3kelimeli cumle kullanmasi cok iyi.bizimki 3yasinda 3kelimeli cunle yok :(

Arkadasim bende otizimmi diye kafayi uedim en son kendimi psikoterapide buldum.doktor yok diyor daha niye diretiyorum diye diye kafayi yedim.halada ayni durumdayim.yok yan bakti yok duz bakti,yok elini salladi,yok beni tekrar ediyo,agliyo hircin vs vs vs otizmmi diye diye diye cildirdim en sonunda
Aynen simdde onceden el hareketlerimizi yapiyordu ekopraksimi var diye agladim sinir koluma vurdu bu cocuk buyur de sikintidan ben olmessem iyi doktor otizmin o su yok diyor

Hocam doktora gidilmiş otizmden şüphelenilmemiş.
DEHB tanısı koymak için de çocuğumuz çok küçük.
DEHB teşhisi için çoçuğun yaşı en az 6 olmalı.
Öncesindeki düşünceler sadece DEHB şüphesi olabilir.
Buna kesinlikle katiliyorum 6yas oncesi tani konulmamali mizaci oyledir diye dusunulmeli bencede. doktor otizm yok dedi ama dehb var dedi krese verin duzelir dedi

Bazi cocuk konusmaz konusmaz bi konusurmus sasirir kalirmissin belki oyle olacak babasi ve sen oyunlar oynatin surekli
Tv kapattik tel vermiyoruz ouunda oynatiyoruz ama cok babaci bi cocuk bogusmayi seviyo babasinin tepesinden inmiyo.kitap okumak oyun oynamak nerdeeee.ama tesekkur ederim tavsiyelerin icin canim.

Kizlar oglum 3 yasinda,henuz konusamiyor.100kadar kelime kullaniyor basit iki kelimeli cumleleri var,anne gel,baba gitti vb.komut aliyor.ancak sorulara cevap vermiyor.mesela senin adin ne diyince senin adin ne diyor.cocuk psikiyatriye goturduk otizm yok dedi.ancak yinede icim rahat degil.birde cokk asiri hircin,kendini yerlere atma ve esya firlatma huyu var.hatta ilk kez bugun eve gelmek istemedi elini isirdi.2aydir krese gonderiyorum ama konusmasi ilerledi diyemem.ne yapayim bir care.bu durumda olan varmi
Hırçınlığı derdini anlatamadığı içindir muhtemelen. Kreşin faydası olur genelde ama hiç ilerleme olmadı mı?

Merhaba benim oglumunda sorunu var konusma problemlerine konu actim acikcasi actigimla kaldim 1 kisi haric cevap yazan olmadi oglum 27 aylik iki,gel,gool,cak gu yani su, söyledigi kelimeler bunlar komutlari cani isterse yapiyor söyle ki oglum bez getir altini degistireyim diyorum getirmiyor (oda ayri bir dert bebekliginden beri kakasindan rahatsiz olmuyor aksine degistirirsem izin vermez ) o zaman hadi gel dislerini fircalayalim diyorum kosa kosa sandalyeyi cekmeye gidiyor oyuncak pepesi var bak pepe su istiyor getir verelim diyorum eline aliyor gu gu diye pepenin kafasini salliyor yani onun adina konusuyor hemen getiriyor montunu getir disari cikalim diyorum kosarak getiriyor hadi simdide git topunu getir diyorum getiriyor ama bunu babaya yada anneye ver yapmiyor ikiyi bilmesine ragmen puzzle yaparken hadi 2yi koy duyorum orali olmuyor hayvan puzzle ile hayvanlari ögrettim kediyi getir inegi getir getiriyor ama önüne oturunca hani kedi hani inek diyorum parmagiyla göstermiyor sadece birsey istediginde yada kendisinin ilgisi ceken birsey oldugunda isret parmagiyla gösteriyor ve gösterdigi herseye gu diyor onuda son 1 ayda ben ögrettim yoksa ne istedigini bilmiyordum cok zor oluyordu baktimki kendi basina yapacagi yok ben yapa yapa ögrettim simdi aktif kullaniyor psikiyatriden randavu aldim 27 ocak ayina verdiler bekliyorum ve en büyük sorun ismine duyarsiz bazen oluyor 1 defada bakiyor bazen gün boyu bakmiyor kafam cok karisik deli olacam yakinda.... ayrica cim cicek oyun hamuru dokunmuyor cekiniyor ve herseyi kokluyor ben yemek yapiyorum mutfaga kokluyarak geliyor elimden tutuyor elimi kokluyor banyodan cikiyorum sacimi kokluyor ekmek yiyor kokluyor yeni oyuncak alsam ilk kokluyor.. agzi laf dolu bidibidi sürekli birseyler mirildaniyor göz temasimiz iyi oyunlar oynariz dans ederiz.. hircinligi yok istedigi seyi vermezsem en fazla biraz aglar kendini yere atma zarar verme huyu yok ve yapmasini istemedigi seyde bana öpücük veriyor mesala hadi uyku vakti diyorum uyumak istemzse hemen öpüyor ikna eder gibi yada yeter dislerini fircaladigin suyu kapatiyorum gel dersem yine öper.. uzaktan söylersem mmmmuuuaaa der bana bakarak valla ne yapacagimi sasirdim randavuya cok var düsünmekten yoruldum benzer seyleri yasayan oldumu
Canim benim oglum 27aylikken ayni senin oglun gibiydi konusmasi yok denecek kadar azdi
33aylikken,gunugunune ayni yasta olan bir cocugu gordum sok oldum.o cocuk buyuk adam gibi her şey konuşuyor tavırları da büyük adam gibiydi Ben de bunun üzerine doktora götürmeye karar verdim Bitlis'te yaşıyorum daha önce de yazmıştım Buradaki doktor atipik otizm olabilir kreşe götürün dedi Ben bununla yetinmedim ailem İstanbul'da olduğu için bir de Çorlu'daki psikiyatri ye götürdüm orada iki tane psikiyatri uzmanı gördü otizm falan yok sadece hiperaktif kreşe verin gözlemleriz dediler Benim içim hala rahat değil Acaba otizm mi var mı diye çocuğun her hareketinin göz hapsine aldım Doktorlar yok demesine rağmen kendime Çok takıntı yaptım zaten internetten araştırma olayına hiç girme Sana tavsiyem bir arkadaş Az önce yazmıştı normal çocuğu olan bir anne bile otizmi araştırsın kafayı yer çocuğum otizm der çok geniş bir yelpaze 30i Sen hiç sıkıntı yapmadan ayın 27'si bekle çocuğunu doktora götür Allah'ın izniyle hiçbir şey yok diyecek bak göreceksin Senin de çocuğunun yaşıtları yok etrafında belki de o yüzden Kreşi düşünebilirsin annesi üzülme lütfen bana da haber verirsen sevinirim senin için de dua edeceğim

Kres iki ay oldu.cok sevdi kresi,ama hircinlik devam :KK43: belkide uzun surecte ise yarar.konusmasindada henuz ilerleme farkedemedim :KK43:
Eve girmek istemiyo ozellikle sokakta sikinti cikariyo istedigi yerden gitmeyince kendini yerlere atiyo karvyagmur dinlemiyo napicam nasil basedicem bilmiyorum,sinir bozucu bi durum

Canim benim oglum 27aylikken ayni senin oglun gibiydi konusmasi yok denecek kadar azdi
33aylikken,gunugunune ayni yasta olan bir cocugu gordum sok oldum.o cocuk buyuk adam gibi her şey konuşuyor tavırları da büyük adam gibiydi Ben de bunun üzerine doktora götürmeye karar verdim Bitlis'te yaşıyorum daha önce de yazmıştım Buradaki doktor atipik otizm olabilir kreşe götürün dedi Ben bununla yetinmedim ailem İstanbul'da olduğu için bir de Çorlu'daki psikiyatri ye götürdüm orada iki tane psikiyatri uzmanı gördü otizm falan yok sadece hiperaktif kreşe verin gözlemleriz dediler Benim içim hala rahat değil Acaba otizm mi var mı diye çocuğun her hareketinin göz hapsine aldım Doktorlar yok demesine rağmen kendime Çok takıntı yaptım zaten internetten araştırma olayına hiç girme Sana tavsiyem bir arkadaş Az önce yazmıştı normal çocuğu olan bir anne bile otizmi araştırsın kafayı yer çocuğum otizm der çok geniş bir yelpaze 30i Sen hiç sıkıntı yapmadan ayın 27'si bekle çocuğunu doktora götür Allah'ın izniyle hiçbir şey yok diyecek bak göreceksin Senin de çocuğunun yaşıtları yok etrafında belki de o yüzden Kreşi düşünebilirsin annesi üzülme lütfen bana da haber verirsen sevinirim senin için de dua edeceğim
Insallah bir an önce dilleri acilir rahat ederiz gelisme olursa yazarim sende yaz allah yardimcimiz olsun

hırçınlığı kendini ifade edememesinden benim oğlumda da mevcut bu durum.
Sizin oglunuz kac yasinda,konusmasi nasil.ne tur hircinliklari var.bizimki az once sinirinden bardagi tutup firlatti mesela,sinirlenince gozu biseyi gormuyor.surekli bir mizmizlik istemememe karsi gelme aglama kendini yerlere atma.vallahi sinirlerim lacka oldu

Sizin oglunuz kac yasinda,konusmasi nasil.ne tur hircinliklari var.bizimki az once sinirinden bardagi tutup firlatti mesela,sinirlenince gozu biseyi gormuyor.surekli bir mizmizlik istemememe karsi gelme aglama kendini yerlere atma.vallahi sinirlerim lacka oldu
kasım 2015 doğumlu 36 ayı tam tamına doldurdu.
anne sü veee
mama
mu(muz)
Sü(süt ve su)
baba anne
eeeemaa (elma)
şişi(cici)
bazı belirgin tabirlerimiz var ifadesi var olan kelimelerimiz de bu şekilde devam ediyor yani kendini ifade ediyor biz biraz fazla anladık sanırım bu sebeple hata yapptık işaret olayı daha gelişmiş durumda...

sinirlendiğinde vurabiliyor ısırabiliyor bağırıyor bir şeyler anlatıyor ağzı dolu dolu ama biz anlayamadığımız için çıldırıp kendini sıkabiliyor fırlatma huyu bizde de var.dahası eli çok ağır ,bazen nefesim kesiliyor yaptıklarına...
öğretmeni zekasında hiçbir sıkıntı olmadığını kendini ifade edemediği için hırçınlaştığını söylüyor,nitekim iş yerimde oğlumun yaşı ile paralel arkadaşlardan iki üç kişinin çocuğu var ne dersem birebir yaşadık diyorlar..
Biraz daha zamana ihtiyacı olduğunu düşünüyorum..

not:bu arada ben çocuk ruh sağlığına oğlumu götürdüm önlem amaçlı 4 seans rehabilitasyona da götürdüm ,kafama göre söylemiyorum..gözleri bozuk olduğu için konuşması geç kaldı haliyle,bu sebeple biraz gelişim geriliği oldu..

Back
X