• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 yaşında benimle uyuyor

selina26

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
169
Puanlar
33
Oğlum şuan 33 aylık. 25 aylıkken işe başladım o zamana kadar beşikte uyuturdum ama gece emzirme dönemi emerken kucakta uyur beşiğe geri koyardım 10 kere kalktığımı bilirim bu nedenle kafayı yemek üzereyken 16 aylıkken emzirmeyi kestim yine de 4-5 kere kalkardı. 25 aya yakın tam biraz düzene girmişti beşiğe yat derdim yatardı 30 dk döner durur uyurdu yani yine gecede 1 kere falan uyanırdı yine düzen dediğim de o.

Sonra işe başladım o dönem hiçbir şekilde beşikte yatmamaya başladı kucağıma geldi öyle uyutmaya başladım halbuki kreşte öğlen kendi uyuyor diyorlar ne kadar doğru bilmiyorum uyumadı diye de birkaç kere söyledikleri olmuştu .

Sonuç olarak o zamandan beri gelip üzerime yatıp ya da başını koyup uyuyor ve hiç yastık kabul etmiyor ben uyuduktan sonra da yanımda yatırıyorum gece beni arayıp tekrar benim üzerime yatıyor bazen. Yani yorucu oluyor zaten uyuturken de direniyor ben kucağıma kendim alıp sarılıyorum falan göğsüme yatarken hafif sallıyorum yorgunluktan sırf uyusun diye çok yorgunum çünkü. Doğduğundan beri uyku problemini çözemedim şimdi de böyle devam ediyoruz.
Bir de dil gelişimi geriden geliyor yani konuşarak anlatıyorum anlıyor aslında yatakta yat diyorum hayır diyor sevmedim diyor bunları söylüyor sadece

Oğlum şuan 33 aylık. 25 aylıkken işe başladım o zamana kadar beşikte uyuturdum ama gece emzirme dönemi emerken kucakta uyur beşiğe geri koyardım 10 kere kalktığımı bilirim bu nedenle kafayı yemek üzereyken 16 aylıkken emzirmeyi kestim yine de 4-5 kere kalkardı. 25 aya yakın tam biraz düzene girmişti beşiğe yat derdim yatardı 30 dk döner durur uyurdu yani yine gecede 1 kere falan uyanırdı yine düzen dediğim de o.

Sonra işe başladım o dönem hiçbir şekilde beşikte yatmamaya başladı kucağıma geldi öyle uyutmaya başladım halbuki kreşte öğlen kendi uyuyor diyorlar ne kadar doğru bilmiyorum uyumadı diye de birkaç kere söyledikleri olmuştu .

Sonuç olarak o zamandan beri gelip üzerime yatıp ya da başını koyup uyuyor ve hiç yastık kabul etmiyor ben uyuduktan sonra da yanımda yatırıyorum gece beni arayıp tekrar benim üzerime yatıyor bazen. Yani yorucu oluyor zaten uyuturken de direniyor ben kucağıma kendim alıp sarılıyorum falan göğsüme yatarken hafif sallıyorum yorgunluktan sırf uyusun diye çok yorgunum çünkü. Doğduğundan beri uyku problemini çözemedim şimdi de böyle devam ediyoruz.
Bir de dil gelişimi geriden geliyor yani konuşarak anlatıyorum anlıyor aslında yatakta yat diyorum hayır diyor sevmedim diyor bunları söylüyor sadece
Çok bilmiyorum ama bunun için destekler veriyorlar.bir iki hafta içinde duzeliyormis ama yine bir iki hafta sıkıntı çekeceksiniz.. uyku eğitimi. Ne kadar işe yarar bilmiyorum ama bana mantıklı geldi.. onları deneseniz nasıl olur acaba. Birde ekran çok mu veriyorsunuz belki bu yüzden geriden olabilir.

Belki sizi özlüyordur, bi rutin oluşturun. Akşam yatakta kitap okumak, sohbet etmek, o günü konuşmak gibi. Belki faydası olur başka bir öneri gelmedi aklıma.

Üç yaşında böyle seninki benimkiler biri 12 biri 7 utanmasalar hala benle yatacaklar😂🤪

Bir kac seans oyun terapisi almanizi oneririm. Duygusal olarak guzel yonlendirmeler yapiyorlar, bizde kizimda yuksek kaygi sorunu ve korku yasiyoruz. Uyku dalmasindan, gece 2 saatte bir uyanmasina kadar sorunlarimiz vardi. Bunu oyun terapisi cozemedi. Cocuk doktorumuz melatonine baslatti. Uykuya dalmasi gene 1 saat ve uzeri olabiliyor ama en azindan aglama krizleri bitti.

Boyle bir alan acilinca oyun terapisindeki kaygiyi ve korkuyu yonetmek uzerine olan pratikleri rahat rahat yapabilme alani acildi bize gun icinde.

Sinir sistemlerini kendileri yonetemiyorlar , savas kac modunda calisiyor 6 yasina kadar, bu nedenle bizim sistemimize ortak yasiyorlar.

16 aylikken krese baslamisti ve benmde korkum orda uyumamasiydi, ilk gunden beri kendi kendine 10-15 dk icinde uyuyor kreste 😂

Beşikten bahsettiniz, daha büyük yatağa mı geçseniz? Beşik malum daracık uyurken çok hareketli oluyorlar, kendine ait daha geniş yatakta rahat eder belki

Back
X