3 yaşındaki kızım sürekli ağlıyor...

2-3 yaş sendromu canım..görmezlikten gelmek tek çözümü..gözlerine bakın ve şunu söyleyin ağlayıp bağırdığın için istediğini yapmayacağım.ve seni bağırdığın için duymuyorum anlamıyorum benimle düzgünce konuş ya da ben seni dinlemiyorum.belki daha da hırcınlaşır ılk zaman ama zamanla sonmeye baslar davranısı..hayır dediğinizde bile mutlak mantıklı sebepler sunun ona.

Herkese Merhaba,

Allah'a şükürler olsun 3 yaşında bir kızım. Ben çalışıyorum o da kreşe gidiyor. Onu o kadar özlüyorum ki vicdani boyutu da var tabi ki. Eve geliyorum, öpüyorum, sarılıyorum, konuşuyorum günü nasıl geçmiş diye bilgi almaya çalışıyorum ondan. Oyun oynuyorum. Buraya kadar herşey normal ama kızımda önceden de var olan bir ağlama alışkanlığı gelip gidiyor. İstediği olmazsa yana yakıla ağlıyor. İnatlaşmaya başladı. Geceleri çok zor uyutuyorum, pestirim çıkıyor resmen elinden. Eşim benim aşırı ilgi gösterdiğimi ve şımarttığımı düşünüyor. Aranızda bu problemi yaşayanlar varmı? Neler yaptınız ? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

Benim çocuğum yok tecrübeli olarak yazamam ama ben de süper dadı programını izlemeni şiddetle tavsiye ediyorum. Netten geçmiş programları izle bak kendinden ve çocuğundan çok şey bulacaksın.

O kadar zor çocukları, akıllı ve söyleneni dinleyen hale getiriyor ki değişime şaşırıyorum. Tabi önce aileyi eğitiyor.
En önemli mesajı da kararlılık ve pes etmemek. Ve bunu da çocukla zıtlaşmadan sadece onun ilgisini başka yöne çekerek yapıyor.
Önceden ingiliz versiyonunu izliyordum. :1:

Herkese Merhaba,

Allah'a şükürler olsun 3 yaşında bir kızım. Ben çalışıyorum o da kreşe gidiyor. Onu o kadar özlüyorum ki vicdani boyutu da var tabi ki. Eve geliyorum, öpüyorum, sarılıyorum, konuşuyorum günü nasıl geçmiş diye bilgi almaya çalışıyorum ondan. Oyun oynuyorum. Buraya kadar herşey normal ama kızımda önceden de var olan bir ağlama alışkanlığı gelip gidiyor. İstediği olmazsa yana yakıla ağlıyor. İnatlaşmaya başladı. Geceleri çok zor uyutuyorum, pestirim çıkıyor resmen elinden. Eşim benim aşırı ilgi gösterdiğimi ve şımarttığımı düşünüyor. Aranızda bu problemi yaşayanlar varmı? Neler yaptınız ? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

canım ben kreşi düşünüyorum ama nasıl faydası oluyormu bişeyler öğretiyorlarmı birde nerdesiniz bilmiyorum kreş ücreti ne kadar ödüyorsun cvplarsanız sevinirim belki kızım için değişiklik olur faydalı olur uygun olursa artık birine vereceğim

Önerilerde bulunan bütün arkadaşlara teşekkür ederim. Önerilerden bir çoğunu yapıyorum ama tavsiye ettiğiniz durumlarıda deneyeceğim.

canım ben kreşi düşünüyorum ama nasıl faydası oluyormu bişeyler öğretiyorlarmı birde nerdesiniz bilmiyorum kreş ücreti ne kadar ödüyorsun cvplarsanız sevinirim belki kızım için değişiklik olur faydalı olur uygun olursa artık birine vereceğim

Kızınız için kreşi kesinlikle öneriyorum. Ben çalışmasaydım bile yarım gün muhakkak gönderme planım vardı zaten.Faydası oluyor tabiki. Kızımda gelişmeler şöyle oldu; kelime dağarcığı çok hoşuma gidiyor. Sayı saymayı öğrenmişler. renkleri, makasla kağıt kesiyorlar kaslar gelişsin diye, Evde bütün gün öğrendiği şarkıları beraber söylüyoruz. Kendi yemek yiyor, iç çamaşırını,pant., çorap, eteğini , ayakkabısını kendi giyiyor. Yemek yeme düzeni oluştu. (Arkasından kaşık-tabakla koşardım.) Birde İngilizce dersleri var. Kendi çapında 10'a kadar sayıyor, renkleri biliyor. 1-2 tane de İngilizce şarkı. Yani ben gelişmelerden memnunum . Diğer huylarıda Allah'ın izniyle aşacağız.

Back
X