3 yaşindaki kızım utangaç ve çekingen yabancılara karşı ne yapmam lazım yardımcı olur musunuz

Melike0

🌸Sevgi, her kapıyı açar 🌸
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2025
83
28
3
30
3 yaşindaki kızım aile içinde çok konuşkan bıcır bıcır iletişimi çok güzel ama iş yerime götürdüm iş arkadaşlarım onu sevmek istiyorlar ama asla izin vermiyor utanıyor çekiniyor asla sorularına cevap vermiyor. Dışarda yabancılara karşı çok utangaç ve çekingen konuşmaması normal mi endişe mi ediyorum yardımcı olur musunuz

İlk defa gördüğü insanlara karşı kendini korumak istiyor belli ki. Alanlarına saygı duymalısınız bence.
Uzun süre gördükçe düzeliyordur büyük ihtimalle
Evet uzun süre gördükten sonra alışıyor konuşmaya başlıyor. Çok sık göremediği ve ya ilk kez karşılaştığı insanlara karşı çok sessiz ve utangaç banaa saklanmaya çalışıyor cevap vermek asla istemez utanır benden ayrılmaz

Evet uzun süre gördükten sonra alışıyor konuşmaya başlıyor. Çok sık göremediği ve ya ilk kez karşılaştığı insanlara karşı çok sessiz ve utangaç banaa saklanmaya çalışıyor cevap vermek asla istemez utanır benden ayrılmaz
Bu zamanda bana bu hareket normal ve güvenli geliyor. Çünkü zaman çok kötü.

Büyüyünce jimnastik, voleybol gibi bir spora başlatırsanız daha özgüvenli biri olur. Ama evet bu şekilde davranması şuan için normal

Bu zamanda bana bu hareket normal ve güvenli geliyor. Çünkü zaman çok kötü.
Evet gerçekten öyle bazen bende diyorum zaman kötü herkese böyle olması daha iyi diye ama işte annesin ve evhamlı davranabiliyoruz

Büyüyünce jimnastik, voleybol gibi bir spora başlatırsanız daha özgüvenli biri olur. Ama evet bu şekilde davranması şuan için normal
Evet az daha büyünce spor alanlarına başlatmak iyi fikir olabilir teşkkürler 🥰

Ay en güzeli boşverin. Benim kızım da aksine okadar çok insan seviyor ki.... Herhangi yabancı biri hadi gidelim dese çeker gider sorgulamadan. Yaş 3.5 bu arada .. ödüm kopuyor dışarıda gözümü bir saniye ayıramıyorum.. hemen birinin peşine takılıp gidiyor. Kaşla göz arası yok oluyor. Dışarı çıkarırken 47296383 kere düşünüyorum yemin ederim yeni bir fobim oluştu bu çocuğun aşırı insan sevgisinden...

Olması gerekende bu değilmi zaten? Her zaman derim kızıma 3yaşında tanımadığın insanlarla konuşma seni sevmek isterlerse sevdirme kendini diye. Zamanımız kötü. Kızınız en doğrusunu yapıyor.

Bence yabancılara yaklaşmaması daha iyi. İnsan en yakınına bile güvenmiyor. Yani ben de kızımı bu şekilde yetiştirmeye çalışıyorum.

3,5 yaşında hâla hiç kimseye yaklaşmaz,temastan hoşlanmaz.

İleride değişirse bilmiyorum.

3 yaşindaki kızım aile içinde çok konuşkan bıcır bıcır iletişimi çok güzel ama iş yerime götürdüm iş arkadaşlarım onu sevmek istiyorlar ama asla izin vermiyor utanıyor çekiniyor asla sorularına cevap vermiyor. Dışarda yabancılara karşı çok utangaç ve çekingen konuşmaması normal mi endişe mi ediyorum yardımcı olur musunuz
Kızım 28 aylık tam tarif ettiğiniz gibi, ilk kez gördüğü yada sık görmediği kişiler ne yaparsa yapsın şeker çikolata bile verse gidip elinden almaz ki verecek olanı da bizzat yanında uyardım iletişime geçmesi için rüşvet vermeyin diye, bir süre görüp içi ısınır keyfi isterse konuşur, mesela ilk kez oyun grubuna yeni başladım öğretmenin ile oyun vs oynayacaksın dedim orda işine geldi direk iletişime geçti 😅

İlk başta cevap ver kızım vs diyerek hata yaptığımı düşünüyorum şuan saygı duymayı ben öğrendim aslında, anne olarak çekingen mi olacak ay ilerde ezilir mi kaygısı vs güdüyoruz ama o arada onların da kişiliği olduğunu unutuyoruz. Benim kızım resmi akranlarını bile önce inceler izler uzaktan direk karışmaz kafasına yatan ile temas kurar.

En güzeli aslında böyle olması sınırları olan bir karakter olacaktır ilerde
Küçük kızımda öyle bir çocuktu şu anda 2 sınıfta gayet uyumlu arkadaşları ile

Back
X