3 yaşındaki kızımı anasınıfına gönderiyorum, sizce sorun olurmu?

kızım için daha öncede konu açmıştım şu anda tam 3 yaşında boy 105 cm kilo 23. ben hem hareket olsun hem sosyalleşsin hemde daha az yesin diye böyle düşündüm. kilo veremiyor çünkü bakıcımız kendi çocukları öyle yediği için birazda maddi durumları iyi olmadığı için patates ve hamur işini çok yapıyor.

benım oglum 3 yasında 105 cm 'in uzerınde
boyu kılosu onemlı degılkı 3 yas ıle 5 yas rasında cok buyuk fark var zıhınsel olarak beden olarak ırı olsada asla gucu bıle tartısılamaz

Ya neden dovsunler sonucta orada bı öğretmen olacak ve gereken mudaheleyı yapacaktır zaten..Bu konuda sıkıntı olcagnı sanmıyorum.

ya ogretmen olacakta sureklı aynı anda hepsıne bakamaz ıllada vurup atacaklar yanı
cocukta kucuk oldugu ıcın bılemıyorum bus ene gonderecektım ama dusunuyorum su ara
o zaman 3 yas 7 aylık olacak ama bılemıyorum

buarada konu sahıbı kızınız baya toplu anlasılan masallah
eylulde 36 aylıkmı olacak?

dıyetısyene gıdıyormus ? kılo verebılırmı bılmıyorumda ıstahlıysada yapacak bırsey yok abımın kızı mesela benım oglumla aynı zamanda dogu 1 hafta arayla ama o bacaklar o kollar lombur lombur yemek yıyor ardından bırının bırsey yedıgını gorsun gene yıyor

Fiyat özel okul için çok uygun bence ama 3+ 4+ 5+ ve okul öncesi diye sınıflar ayrılmalıydı bence.Çocuk sayısı ne.20 kişilik ve 3 4 5 6 yaş karışık gibi bir ortamsa sıkıntı olabilir bence.3yaşla 6 yaş çocuğu arasında çok büyük fark var.Benim kızım da 3 yaşında bu hafta anasınıfına başlayacak kısmetse.8 kişilik sınıf.Diğer tüm çocuklar 2009lu bir tek benimki 2010lu olacak.1 yaş olduğu için sorun olmaz gibi düşünüyorum ama bakalım

ben devlet okuluna vermeyı dusunuyorum
bızım gondermek ıstedıgımız okulda 2 ayrı sınıf var anasınıfı ıcın yaşlara gore ayrılmış 2009- lular bır yerde 2010 bır yerde

Bence çok güzel bir karar vermişsin.

Çocuğunun bir arkadaş grubu olacak, paylaşımı öğrenecek, sosyalleşecek, aktiviteler yapacak, özgüveni artacak, bir çok bilgi öğrenecek, beceriler kazanacak, hergün ne yediğini bileceksin (bize okul aylık yemek listesi gönderir) vs. vs.

Bende kızımı 3 yaş 9 aylıkken özel bir kolejin anaokuluna göndermeye başladım, 3 yaş 9 aylıkke 5 yaş grubuna gitti, 4 yaş 9 aylıkken 6 yaş grubuna gitti, şimdi de 5 yaş 9 aylıkken de 1. sınıfa başlayacak inş. Geçen hafta anaokulundan mezun olduk, kep bile giydik. :)

Benim kızımda senin kızın gibi sınıfın en küçüğüydü, ilk zamanlarda biraz fizik olarak ezildi, ama sonradan kendinini korumayı, hakkını savunmayı öğrendi.

Yalnız takıldığım konu 3 yaşındaki bir çocuğun uykuya ihtiyacı vardır, benim kızımın kolejinde 5 yaş grubunda ilk dönem uyku var 2. dönem uyku yoktu, 6 yaş grubunda ise hiç uyku yoktu, nasıl donuk zekaya yol açıyormuş anlamış değilim.

Bu arada kızımın gittiği kolejde Ankarada anasınıfı olarak 9 bin lira. Tabi artı servis vs. var.

Uyku harici (uykusuzluk yoruyor çocukları, benim kızım 9 ay boyunca okuldan geldi saat 7 de uyudu, benimle geçirecek fazla vakti kalmadı) eminim pişman olmayacaksın.

benım oglum 3 yasında 105 cm 'in uzerınde
boyu kılosu onemlı degılkı 3 yas ıle 5 yas rasında cok buyuk fark var zıhınsel olarak beden olarak ırı olsada asla gucu bıle tartısılamaz

Çocuklarda yaşı bırakın inanın ayların bile büyük farkı var.

Benim kızım ilk bir hafta 4 yaş grubuna gitti, öğretmenleri, okul idaresi vs. 1 hafta sonra aradılar, biz sizinde olurunuzu alarak 5 yaş grubuna, bir üst sınıfa alacağız, çünkü burada çocuk gerileyecek, yaşıtlarından çok çok ileride dediler ve 1 hafta sonra 5 yaş grubuna gitmeye başladı.

Sınıfındaki arkadaşları boy-kilo olarak kendinden büyüklerdi, ilk dönemlerde çok zorluk çekti, hırpalandı, ama zamanla sözlüde olsa kendisini savunmayı öğrendi.

merhabalar canım anasınıfı öğretmeniyim . öncelikle belirteyim düşüncen çok iyi bayıldım gönder sen bir sıkıntı yaşamazsın uyku dışında. donuk zeka olayına inanmıyorum. uyku çocukların gelişiminde önemli bir faktördür bu yüzden en azından 5 yaşına kadar çocuklardan öğle uykusu olması gerektiğini düşünüyorum. ama kolej ana okulları uyku yapmıyorlar biliyorum çünkü onların günlük aktivite listeleri çok fazla kalabalık oluyor genelde . yabancı dilleri seramik şusu busu derken. ben öğle uykusu yanlısı bir insan olduğum için benim genel tercihim uykusu olan bir ana okulu olması olur . çünkü çocuklar günlük aktivitelerde çok fazla yoruluyorlar . her neyse fiyat demişsiniz fiyatı gayet iyi özel kolej ana okulu sonuçta. benim bu yıl çalıştığım (İzmir'deki) özel kolejin ana okulu fiyatı yıllık 15000 tl yani çok çok makul bir fiyat sizin seçtiğiniz okulun. ayrıca şunu da belirteyim anaokulu olup içinde 3 yaşı barındıran kurumlarda var . bunu da dikkate alın . çocukların ay ay gelişimleri çok farklı oluyor yapabilecekleri faaliyetler çok farklı olabiliyor çünkü

Son düzenleme:
3 yaşındaki bir çocukla 4 hatta 5 yaşındaki çocuk kesinlikle aynı olmaz,olamaz. Psikomotor becerilerde epey geri kalacaktır.Kendi yaş grubuna uygun bir yere verin.Kim ne derse desin 3 yaşındaki bir çocuk kesinlikle uyumalı,sabah erken kalkacak ve orada oyunlar oynayacak.Yorulmaması mümkün mü? Bunu söyleyen müdürün çocuğu yok sanırım.Kreş olayı güzel ancak o kreş mantıklı gelmedi bana.

Özellikle sizin fikrinizi almak istiyorum.Kızıma annem bakıyor.İlk kez anaokuluna başlayacağız.Eltim oğlunu kreş vs göndermedi.İlk kez 6 yaşında anaokuluna başladı.Ben kızımı vereceğimi söylediğimde çocuklara annenin yanında şirin göründüklerini ama okulda kimse kalmadığında kötü davrandıklarını, çocukların yaratıcılığının köreldiğini vs söyleyip içimi çürüttü.KEsinlikle böyle düşünmüyorum.Bence 3 yaşından sonra yarım gün gitmeli bir çocuk.Ama anneyiz, hassas noktamız çocuklarımız.İnsan ister istemez etkileniyor.Bugüne kadar hep annem, ben ya da eşim yanındaydık.İlk kez biyerde yalnız kalacak.Endişelerim var.Siz anaokulları için ne düşünüyrousunuz.Benim kıymetlim 3 yaşında.8 çocuk olacak.Diğer 7si 2009lu Mina 2010lu.Bu sorun olur mu.Bir de görüştüğüm yer anaokulu katagorisinde.Bu avantaj mı dezavantaj mı sizce.Başka bir yer daha var baktığım.O kreş fakat sınıflar 20kişilik.20 kişiye 2 öğretmenle kreştense 8 kişiye 1 öğretmenle anaokulu diye düşündüm.Siz ne dersiniz

cevapların tamamını okuyamadım önce yazmak istedim fikirlerimi.
benimde seninkinle yaşıt bir oğlum var. aynı düşüncelerle ben de eylülden itibaren kreşe vermek istiyorum. Bakıcımızdan çok memnunum ama artık sosyalleşme için kreş zamanı geldiğini düşünüyorum. geçen hafta ben de bir kolejin ana sınıfına gittim. sağolsun müdür bey bizi yeterince aydınlattı. yasal olarak elbette alabiliriz çocuğunuzu dedi ancak kişisel fikrimi sorarsanız kreşe vermeniz daha sağlıklı olacaktır dedi. ikisi arasındaki farkı da anlatınca tamamen aklımdan kolejin anasınıfı bölümünü çıkardım. anasınıflarında hazırlık eğitimi olduğu için daha çok ders gibi oluyor dedi. her gün 8 saat ders alıyorlar işte müzik resim beden ingilizce..... gibi, uyku saati olmaz. bir de sınıflar karışık olabilir, 36 ay ile 48 ay aynı sınıfta gibi(ben de bir eğitimciyim ve bunu duymam bile anında fikrimi değiştirmemi sağladı, o yaş çocukları için sıkıntılı bir durum olarak görüyorum) ayrıca bizim baktığımız okulda sınıflar 20 kişilikti. bu bahsettiğim okulda türkiyede adı duyulan bir kolej.
ana okulları ya da kreşler ise daha detaylı onların yaş grupları daha homojen. başka bir yerle konuştuğumda 28-31 aylıkları bir grup, 32-35 aylıklar bir grup, 36-42 ve 42-48 aylıklar ayrı ayrı gruplar olduğunu öğrencim tabiki 48 aylık öncesi için uyku saatleri var.
anaokulları ve ana sınıfları arasındaki farkı böylece görmüş oldum. ben oğlumu ana sınıfına göndermeyeceğim(okula başlayana kadar aynı sınıfı tekrar etmesinin bir faydası olmayacağını ve 48 aylıkların gelişimlerine bakarak kendisinin ezileceğini düşünerek) şu anda bir kreş ya da anaokulu bakmaya başladım. kendi yaş grubunu etkinlikleriyle gelişiminin artacağını düşünüyorum.
fiyata gelince bulunduğunuz yer nasıl bilmiyorum ama ben istanbuldayım ve buraya göre uygun bir fiyat.

ben tekrar okulun reısmlerıne baktıgımda anaokulu olarak 4 sınıf oldugunu fark ettım
ozel okul olmayacagı ıcın sızınkıler kadar bos olmaz
ama
benımde korktuım cocuga kotu muamele( sıkar bıraz -öğretmenden) cocuklar itip kakarlarmı cocugumu dıye
hayır kendımıde bılıyorum dünyaları yıkarım 1 sene daha gitmesemi gitsemi bilemiyorum

birincisi ben kesilnlikle dövme falan olayı düşünmüyorum ben kendi öğrencilerime yapmıyorum yani en azından . ama şöyle söylim 20 kişilil sınıf 2 öğretmen çok mantıklı benim daha önce çalıştığım yer öyleydi gayette yetiyorduk. ayrıca tekrar dayak olayına dönersek kameralı sistem bulunan bi ana okuluna yollarsınız olur biter ve ayrıyeten zaten o yaş çocuğu okulda ne yaşadığını an be an anlatacağı için dayak yerse de söyler bu kadar basittir. ben diyorum çocukların ay ay gelişimleri çok çok farklı . her ayın eğitimi her yaşın eğitimi farklı . ben kendi yaşıtlarının olduğu bir sınıf tercih ediyorum . ayrıca endişelerinizi gidermek içim kameralı bir okul tercih edebilirsiniz.

3 yaşından sonra kreşe gitmesi daha iyi. Fakat çocuğunuzun ilk kreş deneyimi bu yüzden anasınıfı grubunda başlaması onun için zorlu olur ve ezileceğini düşünüyorum. Kendi yaş grubu çocuklarla bir sınıfta olması daha iyi olacaktır.

kızım nisanda 3 yaşını bitirdi..
ama kesinlikle anaokulu falan düşünmüyorum..ki bende öğretmenim(memurluğa atanmış olsamda)
ha bunun en büyük sebebi annemin çok çok iyi bakıyor olması.. televizyon açmaz muhakkak etkinlik yaptırır.. hiç bir şey yaptırmasa yapbozla oynar sayı sayarlar.. cevizi fındığı meyve suyu herşeyi düşünür.. uykusu oyunu düzenlidir.. mahalledeki arkadaşları eve gelir veya bahçede yeteri kadar oynarlar.. bu yönden artık sosyallik gibi bir derdimizde yok.. ayrıca kızım fmf hastasıki çok yorulması onu günlerce atak geçirmesine neden oluyor..
ayrıca artık birinci sınıfın neredeyse bir dönemi anasınıfına çooooooooooooook benzeyen ve bevceri geliştiren etkinliklerle dolu.. o yüzdende nerdeyse 2 yıl ana sınıfı çocuğu yormanın yanında bide sıkacak..
artı.. sınıftaki büyük çocuklarla ne kadar anlaşır o tedirgin ediyor beni.. çünkü aylar bile farkederken 1-2 yaş olması psikolojik sosyal bedensel gelişim çatışmaya neden olur diye düşünüydrum...birde son zamanda anaokullarında mantar gibi türeyen yardımcı ablalar varki.. ya birini parçalarım yada okulu yıkarım heralde.. öğretmenden daha öğretmen müdürden daha müdürler.. bağırmaları kızmaları bide tartaklamaları..
kızımdan 6 ay buyük bi arkadaşı var bakacak kimse olmadığı için ana okuluna verdiler tuvalete kakasını yapıyor ve yardımcı ablanın kendin sileceksin baskısıyla kendi silerken bulaştırıyor.. buna karşılık ablanın tepkisi çocuğu çırılçıplak soyup ortada dolaştırmak oluyor... güya ceza ve temizleme çabası.. bu arada çocuk azarlanıyor yetmiyor büyük çocukların alay etmeleri ve gülmeleriylede karşı karşıya kalıyor.. ailezsine haber vermeyen okul müdürüne ne demeli bilmiyorum ..en son eski bakıcısı diğer bi kurumda çalışıyor çocuğun o çağrılıyor.. ve o geldiğinde çocuk çırılçıplak lavobonun önünde ağlayarak ellerini yıkamaya çalışıyor.. kuzum benim hemde üzerine soğuk sular sıçrayarak burasıda kars bu arada..
neyse tabi aile kıyamet kopardı..özürler falanlar filanlar.. ama gelin görünki arkadaşım çocuğunun artık değil soyunmak falan kısa kol bile giymek istemediğini geceleri altına kaçırdığını ve hala ağlama nöbetleri geçirdiğini söylüyor..

küçük yaştaki çocuğun kendini ne kadar ifüade edebileceğini ve olayların bırakacağı izleri düşünerek hareket edelim.. eğer mecbursak vermek zorundaysakta; öğretmen ve çalışanlarla baştan doğru şekilde konuşup çocuğumuzu korumaya alalım, lütfen ilk altı yaş çocuğun geleceği için resmen altın değerinde hele bakan kişinin sağladığı güven...
bide uyku ya takıldım donuk öğrenmeyemi neden oluyor.l..
şaka gibi .. uzmanlar özellikle uyumadan önce çalışmanız öğrenmeniz gerekenleri yapın.. çünkü uyku öğrenmeyi sakin ve doğru şekilde yerleşmesini sağlıyor.. ki büyüme hormonu uykuda sağlanıyor bu nasıl bir anlayış şaşırdım

offff kafam çok karıştı çok korkuyorum kızımmaşallah herşeyi öğretmeye çalıştım gelişimi güzel binamızda mesela komşunun çocuklarına göre çoğu şeyi biliyor özgüven kazansın derken daha kötü olmasın güveni sarsılmasıııınnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…