3 yaşındaki kızımı anasınıfına gönderiyorum, sizce sorun olurmu?

Aile şikayet etti mi? yazık çocuğa travma yaşatmışlar

Direkt anaokulunda baslatmayin
kendi yas grubunda baslasa daha iyi olur
Ayrica uyku konusunda resmen sallamislar

Ben oglumu 16 aylikken krese verdim
3 Yil ozel kres, 2 yil da devlet anaokuluna gitti
Kesinlikle soyluyorum ki devlet anaokulunda cocuk kendine geldi .
Ozeller aman bir sey olmasin, basimiz yanmasin diye kaydiraktan kayarken bile poposundan tutuyorlar cocuklari ...
cocuklar bagimsiz birey olarak yetisemiyor...
Ozele verdigim tonlarca paraya aciyorum simdi...
Etkinlikler bile ozel olmasina ragmen devlet anaokullarinin yaninda sifir

Simdi oglum 1. sinifi bitirdi, kucuk yastan itibaren egitim almasinin fazla fazla artisini gorduk, tek dezavantaji surekli hasta olmasiydi ....

Kizim da 29 aylik su an.
Normalde eylulde ozele baslatacaktik ancak ocakta 36 ayini doldurduktan sonra devlet anaokuluna baslatmaya karar verdik

Sahsi fikrim ise en ideal yas 2,5 yastir...

Son düzenleme:
canim bende anaokulu ogretmenligi okuyorum daha bugun konu isledik cocuklarin ogle uykusu 4 yada 5 yasa kadar cok onemli mudur uyuma yeri olmadigindan sallamis sanirsam anasinifi icinde ben staj goruyorum 7 cocuga 1 ogretmen dusuyor benim staj gordugum yerde cok egitim veriyorlar benim kizimda 2 yasinda bana gosteris olsun diyemi nedir onuda aldilar egitime yavrum nasil bunaldi gozumun icine bakiyor algilamiyor bile egitimin ne oldugunu konusdum bende daha cok kucuk sosyallessin oynasin egitim icin cok erken dedim ok dediler gercekden agir geliyor egitim bide uyumamasi cocugu yipratir benim gorusum yinede sen bilirsin kucuk yasta yalniz ingilizce sarkilari renkleri ezberledi daha simdiden ve sonuc olarak digger yasitlariyla oynadigindan daha mutlu bunu onun yuzunden hissediyorum

çocuk uyuyacakki büyüyecek.uykulu esneyen bir çocuk ne kadar aktif olabilir ki? bu konu nedeniyle o okula vermezdim çocuğumu. resmen saçmalamışlar.

ayrıca farklı yaş gruplarının olduğu bir sınıfta en küçük sizin çocuğunuz ise tabiki ezilecektir.bunu nasıl düşünemiyorsunuz. önemli olan okulun size yakın olması sizin işinizi kolaylaştırması değil çocuğunuzun iyi olması!!!

geçen gün bir arkadaşımla karşılaştım yanında her yeri yara bere içinde çocuğu.kreşte (özel) arkadaşıyla kavga etmiş.iki dk sonra arkadaşınıda gördüm oda aynı şekilde. bunlar yaşıt üstelik. kimse ayırmamış yada ayırana kadar epey zaman geçmiş.gerisini siz düşünün.

pcpca şimdi şöyle bir durum var bizim işimizin kolaylaşması değil kızımın en rahat gidip geleceği yer olması önemli. ben kendi rahatımı düşünsem inan bana dünya iyisi bir bakıcımız var bizim tek problemimiz istediğimiz gibi beslenmememsi rahatımı düşünsem bakıcıdan hiç almam. akşam yemeğini dahi yiyip geliyor. ama kreş seçeneğimizde yokki... ben evden 7 olmadan çıkıyorum kreşe servise kim götürecek. babası uyansa 9 da işbaşı yapıyor çok erken.. hadi uyansın versin servise ama kızım o kadar erken uyanamaz. biz bu sebeplerle burayı düşündülk. yoksa tabiki en önemlisi kızımın rahatı. birde uyku mevzusuna gelince ben haftasonları zaten gündüz uyutamıyorum kızımı. çok nadir uyutabildiğim. oda zorla... onun için aramaz sarsılmazmı acaba diye niyetlendim. inşallah pişman olmam.

Of içim şişti.Katil olurum yemin ederim katil olurum.Çocuklar arasında bile vurana tahammülüm yok.evde oynayabileceği komşumuz olsaydı ya da sitede ozaman düşünmezdim ben de ama yok ve arkadaş istiyor artık.Birşey öğrensin diye beklentim yok.Ne öğrenebilirse biz zaten birlikte yapıyoruz her aktiviteyi.Ama çocuk yanında çocuk istiyor.Kızım benim kıymetlim canını yakanın canını fena yakarım.Kreşe hiç gitmedi henüz ama hayali öğretmeni, arkadaşları var.Bazen bugün okulda arkadaşlarım bana vurdu diyor bazen öğretmenim bana kızdı diyor.Bazen bugün okul kötü geçti arkadaşlarım oyuncağımı aldı diyor vs. gerçekten gidiyor olsa inanacağım kadar gerçekçi şeyler anlatıyor.Başladığında bu ayrımı nasıl yaparım bilemiyorum

hanımlar bakın buradan bilgi toparlamakla olacak iş değil bu . özel-devlet-kolej bunların eğitimlerini buradan anlayamazsınız. her okulun kendi verdiği eğitim öğretmeniyle ve okulun eğitim stratejisi ile alakalıdır. şimdi bir arkadaşımız demiş ki özele verdiğim paraya acıyorum eğitimi kötüydü basitti. bunun kurumla değil öğretmenle alakası vardır. yani siz kurum değil kişi baz almalısınız . kurum da tek baz alacağınız şey kurum güvenliği nasıl , kullandığı eğitim yöntemleri ve stratejileri ile yemek listesi. gerisi öğretmenin işidir. devlette olsa özel de olsa öğretmen de iş yoksa hiç bir şey olmaz .

ben burada kendimi baz alarak yazıyorum . bizim işimiz gerçekten zor 20-25 tane 3-4-5 yaş çocukları oluyor . ben elimden geldiğinde beyinsel yeteneklerini kullanırken motor becerilerini de geliştirebilecekleri etkinlikler yaptırmaya çalışıyorum öğrencilerime. aynı zamanda gün içindeki fiziksel aktivite derslerinde oyun-drama-tiyatro vs gibi derslerde de bedensel enerjilerini atıp uyku zamanında rahat uyumalarını sağlıyorum . yeri geldiğinde bir sorumluluk veriyorum ki sorumluluk nedir öğrensin bu bilinci aşılayalım onlara diye.

yani demem o ki özel - devlet buna burada karar veremeyiz . olay öğretmen de bitiyor. sonuç olarak devlet ana okulunda da çocuk kaydıraktan düşse özelde de düşse sorumlusu öğretmendir bu kadar basit öğretmen dikkat etmek zorundaydı o çocuğa. yada bir özel okulda etkinlikler devlete göre çok basitken , bir diğer okulda da devlete göre daha zordur (zordan ve basitten kastım çocukların gelişim seviyelerine uygunluğu )

her neyse sizlere buradan sadece şunu söyleyebilirim ki kesin olarak . çocuklarınızı yaşıtlarının bulunduğu yaş ve gelişim düzeylerine uygun kreşlere/anaokullarına/ anasınıflarına yollarsanız hiç bir sorun yaşamazsınız. bunları da araştırmak öğrenmek size kalmış . gelişim stratejilerini en iyi yöntemleri ya siz netten araştıracaksınız . yada okullardan ön bilgi alıp o okulun uyguladığı stratejileri araştıracaksınız . bir bilenle gideceksiniz. okulun dıştan şaşaalı görüntüsüne kandırıp çok yazdıran ana-baba gördüm şu güne kadar. okulun güvenliği/eğitimi/öğretmenleri/ planları/yemek listesi/temizliği/korunaklığı bunları baz alın ki doğru okula karar verebilin..

biraz uzun bir yazı oldu ama bu dediklerime dikkat ederseniz sorun yaşamazsınız

Okuyunca sinir oldum resmen ya.. Resmen iskence..

Benim buyuk oglumda 2.5 da basladi ama burda zorunlu bu tabi.
O kadar guzel gelisim gosterdi ki. Okula giderken bez kullaniyodu. Ogretmen benim cabami gorunce " birak bize biz yondendiririz wc icin demisti" ve yaptilarda.

Bi kere oyun saatine gonullu anne olarak kalmistim. Cocugun biri dustu yuzu yere geldi. O anda nasil bir ilgi anlatamam. Krem surmeler, sarilip korkusunu almalar, guven duygusu verme ayni anda oynarken kaza olabilcegi ve bunun normal oldugunu gosterip asiri tepki vermesini engelleme..
Hani ben varim diye yapti desem imkani yok. Cocuklari almaya gidince agliyolardi niye geldin ben burda kalcam daha diye

bu yazıyı yeni okudum ve benim bu yazıya yorumum . bu yardımcı abla anladığım kadarıyla stajerler . bakın kastettiğim kurum değil kişi ile alakalı demem bu . burada olay öğretmen de biter. şimdi ben o stajyere o hakkı vermişimdir ve en önemlisi bu olaya göz yummuşumdur yanlış mıyım ? ben izin vermezsem o stajyer bunu yapamaz. müdürler sınıf içlerini pek bilemez sonuçta her sınıfın kapısı ayrıdır. böyle bir durumdan sonra o stajyerin stajının yakılması öğretmenin de işten atılması lazım . ki stajı yanan stajyerin 1 sene kaybı demektir bu . sonrasında anlar hanyayı konyayı.

Son düzenleme:
merhaba...ben anaokulu öğretmeniyim ve bu yılki yaş grubum 3 yaşlar.okula göndermenizi tavsiye ederim,bir çok veli yaş itibariyle ilk etapta küçük olduğunu düşünüp,endişe yaşıyor ancak çocuk okula alışıp,sosyalliği,öz güveni attıkça iyi ki göndermişiz diyorlar:) yalnız aralarında büyük yaş gruplarının olmasının sorun olacağını düşünüyorum.onun dışında zararını değil,faydasını görür.

Son düzenleme:

o kızı diyorum abla kelimesi yakışmaz, onuda öyle çıplak bırakıp ortaya salmak gerek, nasıl sinirim bozuldu ya,terbiyesiz. bu yaptığını yaşayacak bi şekilde, bende kızımı göndermek istiyorum ama böyle şeyler duyunca çıldırıyorum haberlerde gördüklerimiz, duyduklarmız, biz öpmeye kıyamıyoruz şunların yaptığına bak... kafam karıştı iyice... ne yapsam şaştım

buket_asude arkadaşımın dediklrinin hepsine katılıyorum.. 3 yaş anaokulu için çok erken bir yaş, üstelik sınıfında kendinden büyüklerde olacak bu çok önemli bir sorun.
ama sizide anlıyorum, aynı hataya bende düştüm üstelikte çocuğuma ben bakıyordum. ama hiç arkadaşı yoktu, yalnız kalıyor, sıkılıyor, kreşte daha çok şey öğrenir dedim ve bende tam 3 yaşında yarım gün kreşe gönderdim, göndermez olaydım..

çocuğum başta gülerek gidiyordu ama son zamanlarda ağlamaya, gitmemek için direnmeye başlamıştı biraz araştırınca öğretmenin iyi davranmadığını öğrendim şikayet ettim ama hiç bir sonuç alamadım.. inanın göderdiğim için çok pişmanım, çocuğum aşırı zayıfladı, geceleri uykusunda ağlıyordu, içine kapanmaya başlamıştı... o kadar pişman oldum, o kadar kızdım ki kendime...

üstelik kreşte hiç ama hiç bir şey öğretmiyorlar.. habire boyama,resim yapıyorlar, o kadar.. kreşe başlamadan önce kalemi elinden bırakmayan, çok güzel resim yapan, harfleri rakamları yazan oğlum artık kağıt kalemden hiç hoşlanmıyor, nefret ettirmişler çocuğa.. 3 yaşındaki bir çocuğun önüne sadece bir sayfa kağıt koyarak tam 58 dakika resim yaptırılır mı? benimki yapmış malesef..
off neyse ya çok kötü günlerdi geçti gitti Allah'a şükür..

size birde marifetmiş gibi demişler ya öğlen uyutmuyoruz diye, tam tersine öğlen uykusu zekayı açar, öğrenmeyi kolaylaştırır, çocukların hatta büyüklerin bile öğlen 12-13 arası uyumaları önerilir..

yapmayın, vaz geçin bence hem ne güzel bakıcınızı seviyormuşsunuz, çocuğunuz emin ellerde, sevgiyle büyüsün, onun şu anda tek ihtiyacı olan şey sevgi ve ilgi..

güvenmeyin bunlara, artık hepsi işi ticarete dökmüş, duygu şefkat kalmamış artık hiç birinde, en azından biraz daha büyüsün, kendini daha rahat ifade edebileceği bir yaşa gelsin o zaman gönderirsiniz

yalnız kamera olayı kalktı, sadece göstermelik olarak var ve bildiğim kadarıyla kayıt yapmıyorlar, anında kurumdaki bir tv.den izleyebiliyorsunuz o kadar

dayak olayına gelince; yok arkadaşım, anlatmıyor çocuk.. üzerinde öyle baskı kuruyorlar,öyle korkutuyorlarki anlatamıyor.. benim oğlumun kolunu sıkmış, oğlum bunu bayağı bir zaman bana söylemedi, bir gün ağzından kaçırdı, sonra söylediğine pişman oldu, sözünü bitiremeden sustu, üstüne gittim, uğraştım, öğrendim olayı.. ama ne fayda, öğretmeni olacak pislik '' düşüyordu, kolundan tuttum'' dedi...

üstelik bizimkide özeldi, çok araştırdım, çok iyi bir yerdi güyaa, iyiliği batsın.. yok sadece öğretmenin kabahati değil bu, müdürde, oranın sahibide kabahatli, insan bilmezmi sahibi olduğu kurumda neler olduğunu, yanında çalıştırdığı öğretmenin nasıl olduğunu, bilir elbet.. ama göz yumuyorlar işte, onlar ceplerine giren paraya bakıyorlar... o kız ceza falan almadı, hala çalışıyor orada ...

siz vicdan sahibisiniz, merhametlisiniz, siz yapmıyorsunuz diye başkalarıda yapmaz demeyin, yapıyorlar malesef.

kizlar ben yurt disindayim turkiyede bilmiyorum ama burda bir cocuga birakin dokunmayi onunla sert bile konusamazsin cok agir cezasi var benim staj yaptigim yerde kesinlikle vurma yok bu yuzden kizimi gozu kapali verdim ama soyle soyleyim birgun bahcede 2 ogretmeni cocuklarin basinda birakdilar bayagi yasitlarindan iri kilolu cocuk vardi digger ciliz zayif cocugun uzerine atliyor ne kadar oyun oynamama cezasi versek cocugun anlama kapasitesi denen birsey yok arkamizi dondugumuzde digger kucuk cocuklarin ustune atliyor aglatiyordu hele bir tanesini acayip hirpaliyordu annesi almaya geldiginde sadece itti halde annesi nasil kizdi birde gorse cocugunun o cocuk tarafindan hirpalandigini ogretmen konusunda ise sinifda 3 arkadas baska okulda staj yapiyorlar ogretmenler cocuklara siddet uygulamislar bunlarda okulun gorevlisine bildirdiler sonuc nemi oldu kemara yok inkar edildi ve 3 arkadasida kovdu sahibi kaldigi ben ilkokul ogretmenimden cok siddet gordum dudagim bile patlatti sopayla vurdugu yerler su topladi korkudan aileme bile soylemedim yillarca onun etkisinde kaldim ve unutmadim unatamadim yurtdisina gelince facebookda bulup hakkimi haram olsun diyecekdim gebermis pislik cocuklar korkarsa soylemezler ben bile ilkokul 1.sinifdan tutunda 5.ci sinifa kadar sustum allah boyle kopeklerin eline dusurmesin yavrularimizi

uzmanlara göre 3 yaş okul öncesi eğitime başlamak için ideal bir yaş. bence iyi yapmışsınız. ben de çocuğumu 3 yaşta yarım gün ile anaokuluna vermeyi düşünüyorum ileride. tam gün 3 yaşa ağır olur ama, onu bilin. bir de uyku yoksa çocuk sıkılır.

okullarda 3 yaşa kadar uyku oluyor, geneli 4-5-6 yaş ise uyku saati olmaması normal.
3-6 yaşta kreş değil, anaokulu eğitimi oluyor. programları farklı zaten.
çocuğunuzun yaştan dolayı ezileceğini düşünmüyorum. öğretmeni iyi bir eğitimci ise gerekli uyarlamaları yapar. çocuğunuz açısından kazanımları fazla olur, büyüklerden de çok şey öğrenir. biraz da parlak bir çocuksa bir zorluk yaşamaz diye düşünüyorum.

kaliteli bir yer ise fiyat iyi bence.
tam gün çalışıyorsanız, anaokulu yarım gün olsun ve sonrasında -başka seçenek yoksa- yine bakıcıya verebilirsiniz.

kurumun belli kalitede olması elbette önemlidir ama idareciden çok, sınıf öğretmeni çok önemli olacak. kurumun kalitesi ise, öğretmenleri ve temel prensiplerine göre değerlendirilecek bir şey bence.

çocuğun sosyalleşmesi-gelişimi ve yeni eğitim sisteminde okula daha erken başlayacakları için bence 3 yaşında gitmesinin artısını görürsünüz.
alanında bilgili bir bakıcı ile(çocuğun yemesi-uykusu-güvenliği dışında ona katkıda bulunabilecek) ve yaşıtlarıyla sosyal ortamlara girebileceği bir ortam sunamayacaksanız, en iyisi uygun bir anaokuluna kaydını yaptırmanızdır.

yok ıste ya 3 yas cocukları ezılıyor bunu bende duyuyorum kendımıde bılıyorum
tutsa ogretmenı onu tartaklasa
sacını basını yolaırm onun ya yapacagım seyın sonu olmaz yanı basımızada belaya verıcek

vermesemmı :S bilemiyorum

Harika bi fikir bence, tebrik ederim seni!
Fransa'da 2,5/3 yas arasi ana okul mecburi burda (3 sene), ve cok guzel bir sey bence.
Hem cabuk sosyallesiyorsun hemde o yaslarda okuma yazmayi ogreniyorsun.
3 yasimda alfabeyi ogrendikten sonra, ismimi yazmayi ogrenmistim, odamin heryerinde ismimi gorebiliyordun (accuk yaramazdim )
Iyikide erken baslamissim okula, cok guzel anilarim oldu, hic pisman degilim

Aile şikayet etti mi? yazık çocuğa travma yaşatmışlar

evet arkadalar resmen işkence gibi.. ne yazıkkı orda çalışan kızlar stajer falan değil.. işkurun görevlendirdiği geçici işçiler.. öğrencilerin götürdüklerini yiyip içip bide işkence yapıyorlar.. neyse.. bilmiyorum bana 3 yaş çok erken geliyor.. belkide biz evde onu geliştirecek herşeyi yaptığımız için.. ama öyle.. uykusu.. aktiviteleri.. ve annemin dikkat ve özeni bana yeterli geliyor.. kendini tam ifade etmeden yabancıya emanet edemem yavrumu..

bilmiyorum belkide bizler meslektaşlarımızın gözlerinin içine bakınca kimin ne olduğunu ne olmadığını anladığımızda öyle geliyor ama ben her zaman söylerim bir bilenle gidin kreşlere. insan oğlu çiğ süt emmiş olabilir yapabilir. ama bunu araştırmak önlem almak ana-babaya düşüyor birazda. müdüre şikayet edince olmuyorsa milli eğitim yada gazetecileri ayağa kaldırın bakın bakalım ne oluyor sonra sonucu. nasıl takıyor sonra sizi

Bu sabah ilk kez bıraktım kıymetlimi anaokuluna.Normalde annem bakıyor.Bu çocuğun bir de babannesi var ama ben çocuk falan bakamam kendine güvenen doğursun dedi kendileri.Nisan ayı geldi mi yazlığa gidip kasımda dönüyor.Annem de ekime kadar yazlıkta kalır.Kızım 2 ay tam gün sonrasında yarım gün anaokuluna gider diye düşünüyorum.Evde bir kreşte ne yapılıyorsa yapıyoruz biz.Ama 3 yaş çocuğu tüm gün evde anneyle ananeyle bırakılmamalı bence.En azından haftanın 3 günü yarım gün oyun grubu gibi olmalı.Sosyalleşme döneminde b çocuklar.Kendini ispat etme, sosyal çevresinde kendine yer edinme döneminde.Buna izin ve fırsat verilmeli.24 saatin 2 saati parkta oynatmakla olmaz bence bu.Bizim durumumuz gereği tam gün gidecek 2 ay ama sonrasında ya 5 yarım gün ya da 3 yarım gün düşünüyorum.Kızımın isteğine göre.Reddederse de zorlamayıp alacağım kreşten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…