- 23 Ocak 2008
- 10.806
- 13.020
- 823
- Konu Sahibi anneoldummutluyum
-
kızım nisanda 3 yaşını bitirdi..
ama kesinlikle anaokulu falan düşünmüyorum..ki bende öğretmenim(memurluğa atanmış olsamda)
ha bunun en büyük sebebi annemin çok çok iyi bakıyor olması.. televizyon açmaz muhakkak etkinlik yaptırır.. hiç bir şey yaptırmasa yapbozla oynar sayı sayarlar.. cevizi fındığı meyve suyu herşeyi düşünür.. uykusu oyunu düzenlidir.. mahalledeki arkadaşları eve gelir veya bahçede yeteri kadar oynarlar.. bu yönden artık sosyallik gibi bir derdimizde yok.. ayrıca kızım fmf hastasıki çok yorulması onu günlerce atak geçirmesine neden oluyor..
ayrıca artık birinci sınıfın neredeyse bir dönemi anasınıfına çooooooooooooook benzeyen ve bevceri geliştiren etkinliklerle dolu.. o yüzdende nerdeyse 2 yıl ana sınıfı çocuğu yormanın yanında bide sıkacak..
artı.. sınıftaki büyük çocuklarla ne kadar anlaşır o tedirgin ediyor beni.. çünkü aylar bile farkederken 1-2 yaş olması psikolojik sosyal bedensel gelişim çatışmaya neden olur diye düşünüydrum...birde son zamanda anaokullarında mantar gibi türeyen yardımcı ablalar varki.. ya birini parçalarım yada okulu yıkarım heralde.. öğretmenden daha öğretmen müdürden daha müdürler.. bağırmaları kızmaları bide tartaklamaları..
kızımdan 6 ay buyük bi arkadaşı var bakacak kimse olmadığı için ana okuluna verdiler tuvalete kakasını yapıyor ve yardımcı ablanın kendin sileceksin baskısıyla kendi silerken bulaştırıyor.. buna karşılık ablanın tepkisi çocuğu çırılçıplak soyup ortada dolaştırmak oluyor... güya ceza ve temizleme çabası.. bu arada çocuk azarlanıyor yetmiyor büyük çocukların alay etmeleri ve gülmeleriylede karşı karşıya kalıyor.. ailezsine haber vermeyen okul müdürüne ne demeli bilmiyorum ..en son eski bakıcısı diğer bi kurumda çalışıyor çocuğun o çağrılıyor.. ve o geldiğinde çocuk çırılçıplak lavobonun önünde ağlayarak ellerini yıkamaya çalışıyor.. kuzum benim hemde üzerine soğuk sular sıçrayarak burasıda kars bu arada..
neyse tabi aile kıyamet kopardı..özürler falanlar filanlar.. ama gelin görünki arkadaşım çocuğunun artık değil soyunmak falan kısa kol bile giymek istemediğini geceleri altına kaçırdığını ve hala ağlama nöbetleri geçirdiğini söylüyor..
küçük yaştaki çocuğun kendini ne kadar ifüade edebileceğini ve olayların bırakacağı izleri düşünerek hareket edelim.. eğer mecbursak vermek zorundaysakta; öğretmen ve çalışanlarla baştan doğru şekilde konuşup çocuğumuzu korumaya alalım, lütfen ilk altı yaş çocuğun geleceği için resmen altın değerinde hele bakan kişinin sağladığı güven...
bide uyku ya takıldım donuk öğrenmeyemi neden oluyor.l..
şaka gibi .. uzmanlar özellikle uyumadan önce çalışmanız öğrenmeniz gerekenleri yapın.. çünkü uyku öğrenmeyi sakin ve doğru şekilde yerleşmesini sağlıyor.. ki büyüme hormonu uykuda sağlanıyor bu nasıl bir anlayış şaşırdım
ama kesinlikle anaokulu falan düşünmüyorum..ki bende öğretmenim(memurluğa atanmış olsamda)
ha bunun en büyük sebebi annemin çok çok iyi bakıyor olması.. televizyon açmaz muhakkak etkinlik yaptırır.. hiç bir şey yaptırmasa yapbozla oynar sayı sayarlar.. cevizi fındığı meyve suyu herşeyi düşünür.. uykusu oyunu düzenlidir.. mahalledeki arkadaşları eve gelir veya bahçede yeteri kadar oynarlar.. bu yönden artık sosyallik gibi bir derdimizde yok.. ayrıca kızım fmf hastasıki çok yorulması onu günlerce atak geçirmesine neden oluyor..
ayrıca artık birinci sınıfın neredeyse bir dönemi anasınıfına çooooooooooooook benzeyen ve bevceri geliştiren etkinliklerle dolu.. o yüzdende nerdeyse 2 yıl ana sınıfı çocuğu yormanın yanında bide sıkacak..
artı.. sınıftaki büyük çocuklarla ne kadar anlaşır o tedirgin ediyor beni.. çünkü aylar bile farkederken 1-2 yaş olması psikolojik sosyal bedensel gelişim çatışmaya neden olur diye düşünüydrum...birde son zamanda anaokullarında mantar gibi türeyen yardımcı ablalar varki.. ya birini parçalarım yada okulu yıkarım heralde.. öğretmenden daha öğretmen müdürden daha müdürler.. bağırmaları kızmaları bide tartaklamaları..
kızımdan 6 ay buyük bi arkadaşı var bakacak kimse olmadığı için ana okuluna verdiler tuvalete kakasını yapıyor ve yardımcı ablanın kendin sileceksin baskısıyla kendi silerken bulaştırıyor.. buna karşılık ablanın tepkisi çocuğu çırılçıplak soyup ortada dolaştırmak oluyor... güya ceza ve temizleme çabası.. bu arada çocuk azarlanıyor yetmiyor büyük çocukların alay etmeleri ve gülmeleriylede karşı karşıya kalıyor.. ailezsine haber vermeyen okul müdürüne ne demeli bilmiyorum ..en son eski bakıcısı diğer bi kurumda çalışıyor çocuğun o çağrılıyor.. ve o geldiğinde çocuk çırılçıplak lavobonun önünde ağlayarak ellerini yıkamaya çalışıyor.. kuzum benim hemde üzerine soğuk sular sıçrayarak burasıda kars bu arada..
neyse tabi aile kıyamet kopardı..özürler falanlar filanlar.. ama gelin görünki arkadaşım çocuğunun artık değil soyunmak falan kısa kol bile giymek istemediğini geceleri altına kaçırdığını ve hala ağlama nöbetleri geçirdiğini söylüyor..
küçük yaştaki çocuğun kendini ne kadar ifüade edebileceğini ve olayların bırakacağı izleri düşünerek hareket edelim.. eğer mecbursak vermek zorundaysakta; öğretmen ve çalışanlarla baştan doğru şekilde konuşup çocuğumuzu korumaya alalım, lütfen ilk altı yaş çocuğun geleceği için resmen altın değerinde hele bakan kişinin sağladığı güven...
şaka gibi .. uzmanlar özellikle uyumadan önce çalışmanız öğrenmeniz gerekenleri yapın.. çünkü uyku öğrenmeyi sakin ve doğru şekilde yerleşmesini sağlıyor.. ki büyüme hormonu uykuda sağlanıyor bu nasıl bir anlayış şaşırdım
merhaba...ben anaokulu öğretmeniyim ve bu yılki yaş grubum 3 yaşlar.okula göndermenizi tavsiye ederim,bir çok veli yaş itibariyle ilk etapta küçük olduğunu düşünüp,endişe yaşıyor ancak çocuk okula alışıp,sosyalliği,öz güveni attıkça iyi ki göndermişiz diyorlar:) yalnız aralarında büyük yaş gruplarının olmasının sorun olacağını düşünüyorum.onun dışında zararını değil,faydasını görür.selam bayanlar, 3 yaşında bir kızım var beslenme düzeni, sosyal aktivite ve özgüven kazanması amacıyla kızımı bakıcıdan almaya karar verdim. Aslında bakıcımızda çok iyi bir insan çok merhametli çok sevecen... Ama birtakım zorluklarımızda var. Mesela kızım onun evine gidiyor ne yiyor ne içiyor kontrol edemiyorum, pişirip gönderdiğimde oldu ama bundada hem onu hemde orda pişen yemeği yediği oluyormuş. En iyisi düzenli bir hayatı olsun dedik, eşimle evimize ve eşimin işyerine yakın olması sebebiyle özel bir kolejin anasınıfına kaydını yaptırdıkşimdi derdim ne, birincisi bakıcıya bnasıl söyleyeceğim çok üzülüyorum, ikincisi sınıfta daha çok 4-5-6 yaş olacakmış benimkızım eylülde 3 yaş 2 aylık olacak sorun yaşarmı acaba, üçüncüsü orda uyuma yok, müdür bey uyku donuk zekaya yol açıyor 3 yaşından sonra çocuklarımızın uyumasının hiçbir anlamı yok dedi, normalde uyuyor inşallah çok yorulmaz yavrum, bunun haricinde senelik ücret 5500 tl. Sizce fiyat nasıl, bize normalde 7500 tl diyor size indirim yaptım diyor (eşimin amcası meb da müfettiş) anasınıfına gönderen varmı özellikle kayseride fiyat nasıl? Teşekkür ederim okudugunuz için...
birincisi ben kesilnlikle dövme falan olayı düşünmüyorum ben kendi öğrencilerime yapmıyorum yani en azından . ama şöyle söylim 20 kişilil sınıf 2 öğretmen çok mantıklı benim daha önce çalıştığım yer öyleydi gayette yetiyorduk. ayrıca tekrar dayak olayına dönersek kameralı sistem bulunan bi ana okuluna yollarsınız olur biter ve ayrıyeten zaten o yaş çocuğu okulda ne yaşadığını an be an anlatacağı için dayak yerse de söyler bu kadar basittir. ben diyorum çocukların ay ay gelişimleri çok çok farklı . her ayın eğitimi her yaşın eğitimi farklı . ben kendi yaşıtlarının olduğu bir sınıf tercih ediyorum . ayrıca endişelerinizi gidermek içim kameralı bir okul tercih edebilirsiniz.
Aile şikayet etti mi? yazık çocuğa travma yaşatmışlar
Okuyunca sinir oldum resmen ya.. Resmen iskence..
Benim buyuk oglumda 2.5 da basladi ama burda zorunlu bu tabi.
O kadar guzel gelisim gosterdi ki. Okula giderken bez kullaniyodu. Ogretmen benim cabami gorunce " birak bize biz yondendiririz wc icin demisti" ve yaptilarda.
Bi kere oyun saatine gonullu anne olarak kalmistim. Cocugun biri dustu yuzu yere geldi. O anda nasil bir ilgi anlatamam. Krem surmeler, sarilip korkusunu almalar, guven duygusu verme ayni anda oynarken kaza olabilcegi ve bunun normal oldugunu gosterip asiri tepki vermesini engelleme..
Hani ben varim diye yapti desem imkani yok. Cocuklari almaya gidince agliyolardi niye geldin ben burda kalcam daha diye
bu yazıyı yeni okudum ve benim bu yazıya yorumum . bu yardımcı abla anladığım kadarıyla stajerler . bakın kastettiğim kurum değil kişi ile alakalı demem bu . burada olay öğretmen de biter. şimdi ben o stajyere o hakkı vermişimdir ve en önemlisi bu olaya göz yummuşumdur yanlış mıyım ? ben izin vermezsem o stajyer bunu yapamaz. müdürler sınıf içlerini pek bilemez sonuçta her sınıfın kapısı ayrıdır. böyle bir durumdan sonra o stajyerin stajının yakılması öğretmenin de işten atılması lazım . ki stajı yanan stajyerin 1 sene kaybı demektir bu . sonrasında anlar hanyayı konyayı.
o kızı diyorum abla kelimesi yakışmaz, onuda öyle çıplak bırakıp ortaya salmak gerek, nasıl sinirim bozuldu ya,terbiyesiz. bu yaptığını yaşayacak bi şekilde, bende kızımı göndermek istiyorum ama böyle şeyler duyunca çıldırıyorum haberlerde gördüklerimiz, duyduklarmız, biz öpmeye kıyamıyoruz şunların yaptığına bak... kafam karıştı iyice... ne yapsam şaştım
buket_asude arkadaşımın dediklrinin hepsine katılıyorum.. 3 yaş anaokulu için çok erken bir yaş, üstelik sınıfında kendinden büyüklerde olacak bu çok önemli bir sorun.
ama sizide anlıyorum, aynı hataya bende düştüm üstelikte çocuğuma ben bakıyordum. ama hiç arkadaşı yoktu, yalnız kalıyor, sıkılıyor, kreşte daha çok şey öğrenir dedim ve bende tam 3 yaşında yarım gün kreşe gönderdim, göndermez olaydım..
çocuğum başta gülerek gidiyordu ama son zamanlarda ağlamaya, gitmemek için direnmeye başlamıştı biraz araştırınca öğretmenin iyi davranmadığını öğrendim şikayet ettim ama hiç bir sonuç alamadım.. inanın göderdiğim için çok pişmanım, çocuğum aşırı zayıfladı, geceleri uykusunda ağlıyordu, içine kapanmaya başlamıştı... o kadar pişman oldum, o kadar kızdım ki kendime...
üstelik kreşte hiç ama hiç bir şey öğretmiyorlar.. habire boyama,resim yapıyorlar, o kadar.. kreşe başlamadan önce kalemi elinden bırakmayan, çok güzel resim yapan, harfleri rakamları yazan oğlum artık kağıt kalemden hiç hoşlanmıyor, nefret ettirmişler çocuğa.. 3 yaşındaki bir çocuğun önüne sadece bir sayfa kağıt koyarak tam 58 dakika resim yaptırılır mı? benimki yapmış malesef..
off neyse ya çok kötü günlerdi geçti gitti Allah'a şükür..
size birde marifetmiş gibi demişler ya öğlen uyutmuyoruz diye, tam tersine öğlen uykusu zekayı açar, öğrenmeyi kolaylaştırır, çocukların hatta büyüklerin bile öğlen 12-13 arası uyumaları önerilir..
yapmayın, vaz geçin bence hem ne güzel bakıcınızı seviyormuşsunuz, çocuğunuz emin ellerde, sevgiyle büyüsün, onun şu anda tek ihtiyacı olan şey sevgi ve ilgi..
güvenmeyin bunlara, artık hepsi işi ticarete dökmüş, duygu şefkat kalmamış artık hiç birinde, en azından biraz daha büyüsün, kendini daha rahat ifade edebileceği bir yaşa gelsin o zaman gönderirsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?