Konuşma Problemleri 3 yaşındaki prensesimiz hiç konuşamıyor

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

belirtisiz nesne

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2015
69
179
8
Yeğenim 3 yaşında ancak hala düzgün bir şekilde ''anne'',''baba'' bile diyemiyor.
Psikologa gidildi bir takım testler yapıldı neyseki hiçbir sıkıntı olmadigi tespit edildi. Zaten zihinsel ya da fiziksel bir sıkıntısı yok çok şükür bunu dışarıdan da kolaylikla fark edebiliyoruz. Çok aktif ve neşeli bir çocuk iletişim kurmayı da sever. Ancak anlattığını anlayamıyoruz bu durum artık onu sıkıyor kendi ifade edemeyince annesinden bize anlatmasını istiyor bazen annesi dahi anlamıyor ki onu.
Bu durumun onda ileride özgüven kaybına sebep olmasından korkuyoruz. Psikolog bir müddet sonra konuşur demiş. Sevgili kk üyeleri szin cevrenizde bu duruma benzer vakalar oldu mu sorun aşıldı mi?

Benim görümcemin oğluda anlattığınız durumdaydı zeka sorunu olmadığı belliydi istediği.herşeyi hareketleriyle anlatıyodu , doktora götürdüler bi problem çıkmamış zamanla konuşur dendi . Ama her hareketini anlamayın seni anlamıyprum deyin sık sık konuşun ki derdini.anlatamayınca konuşmaya yönelsin demiş doktor şuan 5 yaşında çocuk bi konuştuuu pir konuştu susturamıyolar şuan konuşamadığının acısını çıkarıyo heralde. Sizinkide ne güzel promlemi yokmuş oda.konuşcaktır zamanla erkek çocuklar.konuşmaya kızlara kıyasla daha geç başlıyorlarmış. Gerçi bilmiyorum sizin ufaklık kızmı erkekmi ama takmaın kafanıza

Benim kuzenin kızıda 3 yaşındaydı geçen yıl hiç konuşmuyordu hoohh hıhh ediyordu kuzende götürdü drlara ne duyduysa kim iyi geldi dediyse götürdü zavallı hep drlar hiç birşeyi yok zamana bırak demiş şimdi bülbül gibi kuzen geçen diyor kız bu sustu sustu şimdi çenesi susmuyor çok konuşuyormuş teyzemin oğluda 7 yaşında cümle kuramıyordu teyzem ne ağladı okula başladı bu ne yapacak diye şimdi elektrik mühendisi oldu hiç üzülmeyin hiçbir sağlık problemi yoksa yakında konuşur inşaallah başlar biran önce

Kız bizimki. inşaallah konuşur da biz onu dinlemeye hazırız :) teşekkürler tavsiyeniz ve yorumunuz için

Böyle yalnız olmadığımızı sorunu atlatanlari duymak iyi geldi teşekkürler :)

Benim oğlumda 3,5 yaşında.benimkide akıcı konuşmuyordu ben anlardım başkası anlamaxdı.herkes hala konuşamıyormu deyince bendeki üzüntü endişe tavandı.okula başladı iki ayda konuşması farketti.
Kreşe yazdırsınlar çocuklardan daha iyi kapıyorlar .inş yakında konuşur

Evet kreş bir numara bu konuda katılıyorum kızım 6 aylıkken başladı şimdi 4 yaşında daha kreşin kapısında başlıyor ayaklı gazete gibiorda ne var ne yok anlatıyor bide eve gelince eşimle benim konuşmama izin vermiyor one minute diye yıkıyor ortalığı herkes onu dinlesin istiyor

Kreş kesinlikle en iyi çare, kimsenin anlamadığını anlatlyinca bülbül gibi konuşuyorlar, bir ay bile çok farklediyor.... Kizimdan tecrübe

Erkek kardeşim 3.5 yaşında konuştu. Ama ne konuşmak. Herşeyi içine atmış meğer :) su an çok sosyal ççok aktif hemde üniversite sınavında 700. Oldu çok iyi bi ünide burslu okuyor

Benim kuzenimde küçükken ( aramızda 4 yaş var ) kelimeleri söyleyemiyordu. Mesela çatala bıçağa kaşığa sakıza yemeğe içeceğe... '' kuku '' diyordu. O kuku deyince kukunun kapsadığı her şeyi önüne veriyorduk. Bazen demek istediğini teyzem dahi çözemiyordu ve bu durumda kuzenimde aşırı derecede stres yaratıyordu. Çok çok çok hareketli ve aynı zamanda birazda yaramazdı.
Hatta okula başladı. Anaokulumu 1. sınıfmı tam hatırlamıyorum ama ya 6 yaşında anaokuluna 7 de ise 1. sınıfa başladı. Yani hani çok küçük değildi.
Öğretmenine yazılı kağıt verilmişti neyleri neyle ifade etmeye çalışıyor diye.
Evet diyemezdi mesela ebep derdi. Yani kısacası kendini ifade edemiyordu.
Şuan kocaman adam oldu. Aptal mıydı ? Hayır aksine çok akıllı çok zeki bi çocuk. Yapılan testlerde üstün zekalı çıktı , dersleri mükemmel, okuduğu okul çok iyi önüde çok açık...
Yani anlatmaya çalıştığım kesinlikle zihinsel bi problemle alakalı bi şey değil bu durum..
Sonuç olarak okuldan sonra düzeldi konuşması. Sadece şuan kalan tek şey R leri söyleyememesi. Oda başka bi sevimlilik katıyor zaten
Canınızı sıkmanıza gerek yok.. Sizin yavrunuz da düzelir.. Demek ki bazı çocuklarda böyle durumlar gelişebiliyor...

Söylendi mi bilmiyorum ama kesinlikle kreşe gitmeli. Herhangi bir problem yoksa kreşle kısa sürede çözülür sorun.

Hiç üzülmeyin,her çocuk farklıdır kimisi erken kimisi de geç konuşur.
Yiğeninize bol bol kitap okuyun ,konuşurken de büyük birey gibi cümleleri bastırarak anlaşılır şekilde sohbete dönüştürün.Sizi can kulağı ile dinlemesini sağlayın ...
Emin olun çok faydasını göreceksiniz.Sağlıkla huzurla büyüsün inşallah...

Benim erkek kardeşim de böyle bir sorun yaşamıştı. Konuşuyordu ancak anlaşılmıyordu konuşması. Adını söyleyemezdi biri adını sorduğunda annemi dürterdi. Ondan söylemesini isterdi. Adını neden böyle koydukları için annemlere kızardı. Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nin "DİLKOM" diye bir bağlantısı var. Böyle problemlerle ilgileniyor. Oraya kaydolduk, düzenli olarak terapilere gittik. ALLAH'IN izniyle kardeşimin problemi de çözüldü. Bende de çok aşırı olmasa da kekemelik vardı. Ben de gittim kardeşimle. Şifa buldum RABBİMİN izniyle. İsterseniz bir araştırın

Herkesin olduğu gibi benimde vardı tanıdığımın oğlu. Sorunu anaokuluna başlayınca çözüldü. Kreşe filan göndersinler. Başta zorlanabilir hatta hırçınlaşabilir ama eninde sonunda konuşmak zorunda kalacak. Tabi öğretmenlerin de etkisi büyük ters tepmemesi için çaba da gösterilmeli

Peki neden konuşmuyor olabiliri düşündünüz mü? Misal anne çalışıyor mu? Evde mi? Bakıcı varsa konuşuyor mu? Yada anne ile sürekli sohbet halinde mi? Arkadaşı var mı? Yoksa evde vakit geçiren yalnız bir çocuk mu?

kreş en kesin çözüm

oğlumun da vardı öyle bir arkadaşı

nasıl anlıyorsunuz deyince eli ile anlatıyor diyordu

herkes mimiklerini vs anlayınca konuşma ihtiyacı hissetmemiş

annesi de anlamasın onu; benim oğlum her şeyi diyor ama bana anne değil garip bir şey diyordu adım ve annenin karışımı

ben de ona bu şekilde söylerse cevap vermeyeceğim dedim

bir iki dedi dönüp bakmadım sonra düzgün dedi

ama o anne diyebiliyordu yani X'in annesi diyebiliyor ama bana anne demiyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…