- 26 Aralık 2012
- 1.571
- 1.226
- 333
- Konu Sahibi belirtisiz nesne
-
Benim oğlum da 2 buçuk yaşına kadar konuşmadı. Her akşam kitap okudum. Ama hece hece okudum harflerin çıkışını gördü. Bir kaç kelime söyledi ama konuşma yine yok. Arkadaşım ve iki kızı ile tatile çıktık aynı evde 2 hafta geçirdik ve tatil dönüşü şakımaya başladı. Şu anda 4 yaşında anaokulunagidiyor. Sınıfta en küçük oğlum. Ama öğretmen kendini çok iyi ifade ediyor dedi. Bende sürekli kitap okuduğumu söyledim. Etkisi çok belli en iyi kendisini o ifade ediyor dedi. Kitaplar bol resimli olsun hikaye resimlere yansısın. Zamanla resimlere bakarak anneye çocuk bu hikayeyi anlatmaya başlıyor. Sıkmayin canınızı konuştuğunu anlamadığınız için ona kızmadığınız sürece psikolojisi etkilenmez. Ve yanında konuşmuyor. Bişey anlamıyorum falan demeyin. Birde annenin etkisi var. Gak diyince yemek guk diyince şu vermeyin. Suyu işaret ederse şu istiyorsun su su diyin. Geçen bir arkadaşım oğlu konuşmuyor diye kendini harap ediyordu. 2 buçuk yaşında oda. Çocuğu tuvalete götürdü suyla temizlerken Afacan dondu dondu diye bağırdı. Baksana dondu diyor çocuk nasıl konuşmuyor baya konuşuyor dedim. Konuşuyor dimi dedi. Kadının psikolojisi ni öyle bozmuş lar ki çocuğun arada söylediği kelimeler bile kulağına boş ses gibi geliyorYeğenim 3 yaşında ancak hala düzgün bir şekilde ''anne'',''baba'' bile diyemiyor.
Psikologa gidildi bir takım testler yapıldı neyseki hiçbir sıkıntı olmadigi tespit edildi. Zaten zihinsel ya da fiziksel bir sıkıntısı yok çok şükür bunu dışarıdan da kolaylikla fark edebiliyoruz. Çok aktif ve neşeli bir çocuk iletişim kurmayı da sever. Ancak anlattığını anlayamıyoruz bu durum artık onu sıkıyor kendi ifade edemeyince annesinden bize anlatmasını istiyor bazen annesi dahi anlamıyor ki onu.
Bu durumun onda ileride özgüven kaybına sebep olmasından korkuyoruz. Psikolog bir müddet sonra konuşur demiş. Sevgili kk üyeleri szin cevrenizde bu duruma benzer vakalar oldu mu sorun aşıldı mi?
Yeğenim 3 yaşında ancak hala düzgün bir şekilde ''anne'',''baba'' bile diyemiyor.
Psikologa gidildi bir takım testler yapıldı neyseki hiçbir sıkıntı olmadigi tespit edildi. Zaten zihinsel ya da fiziksel bir sıkıntısı yok çok şükür bunu dışarıdan da kolaylikla fark edebiliyoruz. Çok aktif ve neşeli bir çocuk iletişim kurmayı da sever. Ancak anlattığını anlayamıyoruz bu durum artık onu sıkıyor kendi ifade edemeyince annesinden bize anlatmasını istiyor bazen annesi dahi anlamıyor ki onu.
Bu durumun onda ileride özgüven kaybına sebep olmasından korkuyoruz. Psikolog bir müddet sonra konuşur demiş. Sevgili kk üyeleri szin cevrenizde bu duruma benzer vakalar oldu mu sorun aşıldı mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?