3 yıllık evliyiz ancak eşim çocuk istemiyor.

SadeceD

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2019
273
159
103
37
Merhaba,

3 yıllık evliyiz. Eşime çocuk konusunu ne zaman açsam beni kendi halime bırak diyor. 3 yıldır kendi haline bıraktım ama maalesef sonuç aynı.

Çocuk konusu ortak vermemiz gereken bir karar diyorum. Dinlemiyor beni.

Çocuk konusunda üzerine gitmiyorum ancak başkalarının çocuklarını sevmesi de zoruma gidiyor artık.

Dün bana ballandıra ballandıra kardeşinin çocuğunu anlatıyordu bende bizde yapalım artık dedim. Heves uğruna çocuk yapamam dedi.

Sonrasında eve geldik ve hiç konuşmadık halen konuşmuyoruz. Bana bu konuda fikir konusunda yardımcı olabilir misiniz.

Çocuk istemeyen insan çocuk sahibi olmaya zorlanamaz ki.
Alın karşınıza ciddi bir konuşma yapın. Ben çocuk istiyorum, sen kesinlikle istemiyorsan yollarımızı ayıralım temalı bir konuşma olsun bu. Ama blöf yapmayın. Gerçekten çocuk istemezse evliliği bitirebilecekseniz yapın bunu.

Bir arkadaşımın eşi de sizin gibiydi nedensiz olarak çocuk istemiyordu çok sonradan sebebini bir kavgada anlatmış eşine güvenmediğini ev , iş , bakım vb nedenlerden dolayı istemediğini eşine anlatmış çok pasaklı ve pis görüyormuş beni yanlış anlamayın ama eşiniz sizden kaynaklı istemediği olabilir mi böyle bir şey görüp yaşadığımız için paylaşmak istedim

Çocuk istemeyen kişinin baba olması, kesinlikle müdahale etmemeyi gerektiriyor.
Çünkü bir kadın ister ya da istemez anne olduğunda duygular hormonlar sebebiyle, istemediği bir çocuğa layığıyla anne olup, o bağı kurabiliyor.
Ama baba olarak bu süreç tam tersi işliyor.
Çocuğa nesne gibi davranıp, öz bakımından tutun sevgisine kadar eksik yetiştirme söz konusu.

Bir erkek çocuk istemiyorsa, istemiyordur.
Yapacak bir şey yok.

inan kaç kez konuştum. evlendiğimizin ilk gününden beri korunuyorsun artık yeter dedim. ben böyleyim diyor. bu konuda evliliğimi bitiremem ki. Şuan konuşmuyoruz bu konuda ne yapabilirim.

Yanlış anlamam sonuçta fikir istedim sizden, bizim temizlik konusunda sorunumuz yok. Evimiz ve kendimiz olsun o konuda çok hassasız.

3.yıl çocuk istemek için daha yeni yeni düşünmeniz gerek bir süreç . Evlilik yavaş yavaş oturur herkes kendini belli eder,eve adapte olunur falan.
Eşinizin yaptığı hoş değil biraraya oturup bu konuyu konuşmalisiniz. Ne kadar zaman sonra düşünüyor eşiniz siz hemen istiyorsunuz. Orta yol bulunmalı. Eşiniz korkuyosada tek basına verebilecek bir karar değil ,seninle bu konuyu konuşmayı öğrenmeli .

Sizi rahatlatir mi bilemem ama bende cocuklari cok severim ancak suan bende hazir hissetmiyorum. Bunun esim veya baskasiyla ilgisi de yok. Maddi manevi kariyeri parayi izni dusunuyorum istemsiz. Kendinizi boyle yaparak uzmeyin mutlaka isler yolun koyunca bu konuda sizinle konusur. Istediginiz anda gelen bebege anne baba maddi manevi hazir olmak cok daha guzel.

Çok haklısın. Konuşmuyor benimle bende ona takılıyorum, kızıyorum. Konu açılınca küçük çocuk gibi küsüyor

Açık açık sordunuz mu benle ilgili mi cocuk istememen diye belki aklında size söylemediği biseyler vardır

inan kaç kez konuştum. evlendiğimizin ilk gününden beri korunuyorsun artık yeter dedim. ben böyleyim diyor. bu konuda evliliğimi bitiremem ki. Şuan konuşmuyoruz bu konuda ne yapabilirim.

Eş mi çocuk mu diye oturup düşünmeniz gerekiyor bence. Adam hiç bir şekilde ikna olmazsa çocuksuz bir evlilik sizi mutlu edecek mi?

Kadin istemese anlarim da, erkege ne oluyor?
Dogurma yok emzirme yok uykusuz kalma yok, ayda 300-500 tl fazladan para harcayacak hepsi bu.

Bunları biliyor, anlamıyor iste. Kafasındakini bana söylemiyor

YAslariniz kac? NIye istemiyormus? Maddi imkanlariniz nasil?

Açık açık sordunuz mu benle ilgili mi cocuk istememen diye belki aklında size söylemediği biseyler vardır

Sordum, istemiyorum diyor başka birşey demiyor. 3 senedir ne zaman konuyu açsam aynı sonuç . Tek kelime istemiyorum bu kadar. Ve ben çıldırıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…