3 yıllık evliyiz ancak eşim çocuk istemiyor.

Yaşlarınız kaç? Belki bu sebepten erken olduğunu düşünüyordur. Mesela nişanlıyım yaşım 28 ama nişanlım da bende en az 2 sene istemiyoruz hatta nişanlım bence 3 sene diyor ama tabii durum ne gösterir belli olmaz olursa da asla demeyiz diyoruz.

Bu konuyu evlenmeden once konusmadiniz mi ? Muhtelemelen o zamanda istemiyordu cunku .
Bende istemiyorum anne olmak . Bi cocugun hayat boyu sorumlulugunu almak bana gore degil . Bebek aglamasi bana gore degil , hayatimi bi canliya gore dizayn etmek bana gore degil . Cok netim bu konuda. 35 e dogru rahmimi aldirmayi düşünüyorum (ailemde rahim kanseri riski cok yuksek ) biriyle evlenmeden de bunu konusurum.
Cocuk herkesin isteyeceği güzel bir sey degil toplumda oyle lanse edilsede . Cocuk cok buyuk sorumluluk.

Kadin istemese anlarim da, erkege ne oluyor?
Dogurma yok emzirme yok uykusuz kalma yok, ayda 300-500 tl fazladan para harcayacak hepsi bu.

Evet dogru, babalik dedigin sey zaten sperm bankadan farki yok. Sadece spermi veriyor adam. Cocugami bakicak dimi?

Bu devirde kadinlar bile böyle düsünüyorsa..

Sizin de dediğiniz gibi bu ortak vermeniz gereken bi karar.

Şu anda hazır değilse ve ısrar ederseniz, sizin ısrarınızla çocuk sahibi olduğunu başınıza kakabilir ilerleyen dönemde.

Ağır bi sorumluluk zaten, bir de hazır hissetmeden baba olursa evliliğiniz bozulabilir.

Evliliğinizde başka konularda da iletişim sorunu yaşıyor musunuz? Zira bir konu hakkında neden bu kadar kendisini kapatıyor. İstemiyorsa bile bunu açıkça anlatması gerekiyor, çünkü onun istemediği bir şey sizi de yoksun bırakıyor. Ortak bir dil oluşturup konuşmalısınız.
Neden istemiyor, ilişkinize mi güvenmiyor maddi olarak mı güvenmiyor yoksa tamamen psikolojik olarak mı sorumluluğu kaldırabileceğini düşünmüyor.

çocuk seviyor hemde çok seviyor . Deliricem bu konuda
Ay buda zor bir durum bende istiyordum esim erken diyip duruyor du sonra kendisi istedi oyle oldu kizim arkadasim 6 yil sonra ilk cocugunu dogurdu sonra pesinden 2. Yaptilar bence biraz zaman daha verin onunda karar verme hakki var çok baski ters tepki olur iyice onada biner yas kac bu arada eger 30 ve ustuyse haklisiniz tabiki

Kadin istemese anlarim da, erkege ne oluyor?
Dogurma yok emzirme yok uykusuz kalma yok, ayda 300-500 tl fazladan para harcayacak hepsi bu.
Nasil bir bakis acisi bu ya oda boru deil baba olacak sonucta bir seye bir sorumluluga hazir hissetmediginiz oldumu hic... Bu ayrimciligi biz kadinlar yaparsak erkeklere ne diyecezki sacmaliga bak yok o mu doguracak one ne oluyo tey allahim ya

Eşiniz asla çocuk istemiyor mu, yoksa henüz zamanı gelmediğini mi düşünüyor, orayı anlamadım. Evlenmeden önce konuşulmadı mı bunlar? Yazdıysanız da görmedim, 5 sayfayı okumadan geldim.

Eşiniz asla çocuk istemiyor mu, yoksa henüz zamanı gelmediğini mi düşünüyor, orayı anlamadım. Evlenmeden önce konuşulmadı mı bunlar? Yazdıysanız da görmedim, 5 sayfayı okumadan geldim.

Çocuk konusunda pozitif di. Evlendik 3-4 ay birbirimizi tanıyalım dedik. Sonra hiç istemiyorum diyor.

Arkadaş cevresi ve sosyal hayatı renkliyse eve kapanıp çocukla ilgilenisi yoktur

Hiç renki değil. evli arkadaşlarıyla eşlerle beraber buluşalım diyorum buluşmaz. sadece maça gider stres atar okdr.

Çocuk konusunda pozitif di. Evlendik 3-4 ay birbirimizi tanıyalım dedik. Sonra hiç istemiyorum diyor.
Fikri niye değişmiş, konuştunuz mu? Çocuk muhabbeti dışında aranız, iletişiminiz nasıl mesela?
Ya evlenmeden önce de istemiyordu, sizi kaybetmemek için oyaladı, şimdi gerçek yüzünü gösteriyor ya da fikrini değiştirecek bir şeyler olmuş olmalı. Yapacağınız şey bunu anlamaya çalışmak... Ona göre kendinize yeni bir yol çizmek en büyük hakkınız. Bunun için ayrılamam mı dediniz bir yerde ben mi yanlış anladım bilmiyorum ama bunun için gayet güzel ayrılınır. Çocuk istiyorum diye beni kandırıp, sonra yan çizen adamla işim olmazdı şahsen. Ha, baştan beri hiç istemiyor olsa ya da şuan neden istemediğini makul bir şekilde açıklasa, belki ortak bir payda bulunur. Ama eşiniz kestirip atıyor. Bu saygısızlık.

Belki bu dünyanın günden güne kötüye gittiğini gördüğü için istemiyor olabilir. Bence çok da haklı sebeplerden birisi...
Bunu soyler ama dimi canım boyle böyle diye 3 yıllık ilişkileri var herşeyi aşmışlar baska bisey vardır diye düşündüm ben

inan kaç kez konuştum. evlendiğimizin ilk gününden beri korunuyorsun artık yeter dedim. ben böyleyim diyor. bu konuda evliliğimi bitiremem ki. Şuan konuşmuyoruz bu konuda ne yapabilirim.
O zaman kabullenin, başka ne yapabilirsiniz ki.
Sebebini söylemiyor mu bari.

Çocuk çok büyüyk sorumluluk ve bu sorumluluğu kaldıramayacağını düşünenleri anlayabiliyorum ancak sizin durumunuzda olsam eşimin çocuk istememe nedenini bana net bir şekilde anlatmasını isterdim. Buna göre bir karar vereceğimi söylerdim. Yaşı da küçük değil, geçerli bir nedeni yoksa istememesinin ayrılırdım .

Her evlenen çocuk yapmak zorunda değil. Isteyen de hakli istemeyen de.. hiç istemeyebilir çocuksuz bir evlilik düşünmüş de olabilir burdaki sıkıntı sevgiliyken söylemesi lazım ben uzunca bir süre yada hiç çocuk istemiyorum senin de fikrin böyle değilse evlenmeyelim.. fikrime uygun biriyle evlenirim yoksa istemeyebilir sorun o değil yani

Oğlumu böyle bir dünyaya getirmekten hem onu hem kendimizi koruyamamaktan korkuyorum bende. Bu sadece kendi duygularımızı tatmin edebileceğimiz birşey değil bir insan hayatı. Ortalık bir durulsun bekleyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…