Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar 3 yıllık saç dökülmesi hikayem:(((

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Acaba duş başlığı mı iyi geldi naz ben de rolleri minoxil uygulanacağım yerlere uyguluyorum ama hijyeni konusunda endiseliyim %70 etil alkol yeterli mı acaba annem de cok kızıyor mikrop kaparsın diye. Dökülme devam ediyor özellikle dusta. Bugün 2. Kez karanfili denedim sonuc harika saca acayip hacim veriyor.

merhaba,
rollerla ilişkimiz tam gaz devam ediyor :))

cuma akşamı tepe bölgemde minik minik kanamalar dahi gördüm. ilk başladığımdan 4. uygulamaya kadar yavaş yavaş şiddetini arttırmışım farkında olmadan. Peki bu doğrumu, yani minik kanamalar olması iyi bişey mi? yoksa şiddetini biraz azaltayım mı? Roller girsin, ama kanatmayayım mı?

Rollerla birlikte saç dökülmesi tam azaldı diyordum ya, iki gündür kafa derim sanki leblebi tozu dökülmüş gibi (hafif yağlı) bir şeyle kaplı ve hem dökülüyor hem de inanılmaz kaşınıyor. Daha önceki sayfalarda bahsedilen kaşıntı bu olabilir mi acaba? Ben bu yağlı tozun sebebini kullandığım z.yağlı sabuna bağlayıp, sabunu bırakarak, leaf action sarımsaklı şampuana geçiş yaptım. Z.yağlı sabun sanırım biraz yağlı geldi bana. Akşam şampuanı kullandım, bugün kafa derim düne göre daha rahat.

Bir de, ben sanspasanın anlattığı gibi uyguluyorum rolleri. Saçımı iyice ıslatıp arkaya doğru tarıyorum. ve sivri uçlu tarakla saçları 1cm genişliğinde ayrırarak, o ayırdığım kısımdan geçiyorum rolleri. Ancak şöyle bir şey var ki, ben saçımın yarısını bitirdiğimde 15dk geçmiş oluyor. Diğer yarısına geçsem, açtğım gözenekler kapanmış olacak, geçmeyip orayı yıkamam mümkün değil. Sizler nasıl yapıyorsunuz? 15dk içinde roller işlemini bitirebiliyormusunuz?

Baobab,
yüzüne kimyasal peeling yaptırmışım gibisin sanırım, az çok görüntünü tahmin edebiliyorum. Demek ki yüze çok hafif hafif uygulamak yeterli olacak, bence o bile kan dolaşımını hızlandığı için işe yarayacaktır.

Maritsa,
senin reçete bence iyi. Haftada bir sarımsak kürünü ben de ileride deneyeceğim. Şimdilik tek başıma yapamam gibi geliyor, birinin yardımı şart. 1 ay sonra yapabiliyor olurum

bu arada ben de duş başlığı almadım henüz. En azından rollerla 1 ay devam edip, sonrasında almayı düşünüyorum. Bakalım neler olacak

1 haftadır tala yılan yağı kullanıyorum. Yılan yağımın orjinal olduğuna eminim ve kullanım şeklindeki gibi uyguladım. Daha 3 kere uyguladım ama saçımı yıkarken çok döktü.Doğal olarak biraz tedirgin oldum. En başta dökme yapıyor da sonra saç alışınca normale mi dönüyor. Kullanan arkadaşlar yardımcı olur musunuz.

Naz canım nerelerdeydin :26:özledik yahu canım çok sevindim dökülmenin azalmasına

Kızlar bakın böyle birşey gördüm .Lüften videoyu sonuna kadar izleyin .

[video=youtube;29bWwHzl1ec]http://www.youtube.com/watch?v=29bWwHzl1ec&feature=relmfu[/video]

canım cidden inanılmaz moral verici bir yazı oldu benim için. haklısın kesinlikle. 30 yaşın üstündeyim 33 deyim özetle. sabırlı olmam gerek sabırla bekliyorum.:)))
teşekkürler

benim rollerdan değil pericim. ben bi haftadır filan kullanıyorum rollerı. öncesinde de artmıştı benim. ve işin tuhafı noldu benim. duş başlığndan sonra coştu. hatta ablamın da arttı. duş başlığını çıkardık ablamınki normal de benim hala devam ediyo. sanırım bozuk muydu eski miydi benim aldığım annamadım. tabi bu tamamen tesadüf de olabilir.

maşallah. nazar değmesin maritsam. sıcak makasın etkisinin olduğunu pek sanmıyorum. zeytinyağ zaten saç besleyici olarak bilinir. benim nacizane tavsiyem herşeyi aynı anda uygulama(( malum tıkanıklık yapabilir. haberlerini merakla bekliyorum....

maritsam teknoloji böyle bişey. gün geçtikçe yan etkilerin daha az olduğu tedavi modelleri çıkıyor. kalemle hem daha az ağrı hem tek taşla çok kuş (iğne boyu açısından)vurulur. bence yakın zamanda türkiyede de piyasaya sürülür. gelsin bakalım:))) sevgiler

beti beti, çok ilginç acaba suda olması gereken bir elementimi azalttıki. belkide artırmıştır. dün selenyum fazlalığının saç dökütüğünü okudum. mineraldir diye önüze gelen şeyleri yutmamak lazım...en kısa zamanda eski saçlarımıza kuvuşmayı nasip etsin rabbim.

dediğin doğru olabilir pericim bilirkişi sensin :))

valla sadece bende olsa tamam da ablamda da olunca eneee herhal bu başlıktan dedim. bi de başlık eşşek kadar bişi suyu da böle düzgün akıtmıyodu eski duş başlığıyla tazyikli tazyikli yıkadım kendime geldim bi ya :)) diğeri bi tuhaftı.

amin pericim. inşallah.

arkadaşlar, bold yaptığım kısımlarla ilgili yorumlarınızı yazarsanız çok sevinirim. Deneyimlerinize göre uygulamaya devam etmeyi istiyorum.

arkadaşlar, bold yaptığım kısımlarla ilgili yorumlarınızı yazarsanız çok sevinirim. Deneyimlerinize göre uygulamaya devam etmeyi istiyorum.
1.Minik minik kanamaların olacaktır :) bu iyi birşey bence azaltma ,bastırabildiğin kadar bastır .
2.Benim 5 dk sürüyor. Neden senin o kadar uzun vaktini alıyor, anlayamadım canım :26: çok mu yavaş yapıyorsun ?

Canım duş başlığı ile ilgisi olduğunu asla düşünmüyorum .İki ihtimal var, ya alttan gelen saçların habercisi ya da mevsim geçişlerinde yaşanan dökülme .

Sen sarmısağa başladın mı perim ?

maritsacım, çok sağol canım yardım için,
ben aşağıdaki fotoğraftaki gibi (hatta ben kulağa en yakın yerden başlıyorum saçları ayırmaya) o ayrık bölgeyi (kırmızı çubukla gösterdiğim) 30-35 kez rollerladıktan sonra, 1cm genişliğinde saçı yine ayırıp, yine önden, taaa enseye kadar rollerlıyorum ve mümkün mertebe hızlı yaptığım halde yarım saatten önce bitiremiyorum. Ben nerde yanlış yapıyorum bi deyiverin.

Eklentiler

• $saç.webp
    4,7 KB · Görüntüleme: 110
Son düzenleme:

Canım sanspasa 10-15 tekrar yapıyormuş .35 tekrar yapan kişilerden de var ama bana sorarsan ,iyice bastırdığın sürece ,15 tekrar yeterli.
Bugün 15 tekrarlarla bir desene .
Fot. görünmedi canım :26:

Son düzenleme:
evet maritsa, ben de sanspasanın bu yazısını ezberledim, çıksını da aldım çantamda taşıyorum hatta.
onun anlattığı gibi yapıyorum ama 30-35 fazla geliyor sanırım :/ acı falan hissetmiyorum da, zaman olarak 15dk da tamamlayamıyorum
bu akşam 15 kez deneyeceğim bakalım kaç dk. da bitecek.

fotoyu şimdi ekledim canım.

sanspasa 15 dediği için ,15 ile devam et canım .Ben de öyle yapıyorum .
Bir tek çam terebettini listemden çıkarabilirim :/ saçlarımı feci kurutmaya başladı .Doktorum saçları asla nemsiz bırakma, yoksa dökülme şiddetlenir demişti .

Ben kullağın tam kulağın bittiği yerden başlıyorum .Ben de eskisi kadar hissetmiyorum acı ,bu durum normal .

Son düzenleme:
evet evet, ben de kulağın üstünden, saçın hemen başladığı yerden başlıyorum yapmaya
bakalım 15 kez denicem bu akşam. umarım kısa sürer :) yoksa ben de bi problem olduğu çıkacak ortaya..

çok sağol canım yardımın için

senin sarımsak kürüyle ilgili yorumunu bekliyorum 4 gözle, bakalım ne kadar acı olacak ?

evet evet, ben de kulağın üstünden, saçın hemen başladığı yerden başlıyorum yapmaya
bakalım 15 kez denicem bu akşam. umarım kısa sürer :) yoksa ben de bi problem olduğu çıkacak ortaya..

çok sağol canım yardımın için

senin sarımsak kürüyle ilgili yorumunu bekliyorum 4 gözle, bakalım ne kadar acı olacak ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…