Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar 3 yıllık saç dökülmesi hikayem:(((

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
önceki mesajımda yazdığım gibi uzun süredir saçım dökülüyor olmasına rağmen bu konuya yeni girdim. sanırım bir reklam yapma ya da yanlış bilgi verme gibi bir tartışma var. bana cildiyecinin verdiği fiyatları ve aktardığı bilgiyi vereyim. roller 150 lira, 5 seans her biri 150 lira ve saç dökülmesinin tek çözümünün bu olduğunu söyledi. ve okuduğum ve bildiğime göre gözenekler açıldıktan sonra minoxil gibi saç tonikleri uygulandığında daha hızlı ve daha kolay emiliyor ama bunun dışında sarımsak sürmek hem gözenekleri tıkar hem asitten dolayı yakar gibi geliyor bana. sarımsak ve sarımsak yağı elbette saç için faydalı şampuana eklenebilir fakat rollerdan sonra e vitamini ya da tonikler kullanılıyor diye biliyorum..
kullandığım ve asla memnun kalmadığım organik bir şampuan da burada sayfalarca tanıtılıyor, anlatıla anlatıla bitirilemiyor. ben o doktorda roller yaptırmaya cesaret edemedim o yüzden burada acıyor mu diye sormuştum ama 0,5 ve 1 mm yüzde kullanılıyor sitesinde yazıyor zaten, 1,5 mm saçta kullanılmalı buna göre de acıyordur herhalde :s
kanama oluyorsa ismini şu anda hatırlamadığım- cildin en alt dokusuna inmişsiniz demektir, kılcal damarların olduğu katmanına, cildin orada yara olduğunu algılaması ve tedavi etmesi mantığına dayanıyor zaten dermaroller, yani bu durumda hem kanaması hem acıması mı gerekiyor? :s
benim saçlarım hem dökülüyor hem bir yandan çıkmaya devam ediyor dökülmeyi durdurup saç tellerimi kalınlaştırmak için bu işkenceye katlanamayacağım sanırım :s
psikolojik olarak şunu söyleyebilirim ki polikistik overliyim yani yumurtalığımda kist var ve kadın doğumcuya gidip saçım dökülüyor diyorum, olur o öyle diyor! cildiyeye gidiyorum kistten diyor! ee nolacak diyorum böyle yaşayacaksın diyorlar...!? çıldırsak haklıyız yani..
bu konuda en büyük destekçim sırma saçlı sevgilim düğüne kadar sabret sonra beraber saçlarımızı kazırız bi de öyle deneyelim diyor

bayram boyunca teolefondan olanları takıpe ttımde okuduklarıma ınanamadım

ne olacak pekı sımdı??

sac dokulmem azaldı

dermaroller almadım cunku fırma amotor kullanım ıcın hıc urun satmadıklarını helede 1.5 mm olanı hıc hıc satmadıklarını soyluyor amator ıcın bafa medıkal..

haır forte sprey devam

haiır pro 1 haftalık kullanıma 1 evıgen 1 bepanthen 1 bemıks

defne sabunu once sonra sampuan

sarımsaklı zeyıtnyagını yaptım 10 gun dınlendırdım bu hafat sonu denıcem

yenı saclarım gelıyor mınık mınıkk hala 100 den fazladır dokulme ama oncekı gıbı asla degıl

Selammm arkadaşlar...

Yazılanları okudum şoktayım...
Ben her gun yorum yapamasam da okuyup takip ediyordum sizleri...

Bende 1,5 mm roller alıp haftada maxımum 2 defa anca yapabılır sevıyedeydım... Cunku cok acıyordu..
Hatta roller sonrası zeytinyagı–bal–tarcın uclusunu suruyorum.. Bu ara allaha sukur nıspeten memnunum..

Ama dedıgım gıbı soktayım o arkadaslara bende sızler gıbı ınanıp pek cok sey denedım..
Hamıle halımle ıcım almaya almaya sarımsak bıle denedım... Kokusundan ogure ogure...

Bı arkadas da demıs facebbok uyelıgı kuralım vs vs dıye.. Bende katılmak ısterım..

Sevgıyle kalın...

merhaba arkadaşlar bende diğerleri gibi konuyu uzun takip edipte konuya dahil olmayanlardanım... bendede dökülme bi süredir ve ara ara tavan yapıyor..bittim sabunu terebentinli şampuan idare ediyodum ama çözüm değil elbetteki...dermorelleri ilk burda okudum bildim...aklıma yattı yanında yapılan kürler falan..ama cesaret edemedim biraz daha takip edeyim dedim taki düzen bazların oyununun ortaya çıktığı güne kadar o gün 1.5 roller siparişi için gittigidiyoru açtım ama son birkez buraya da bakmak istedim ki iyiki bakmışım herşeyin bir düzen olduğunu okudum...daha sonra 0.5 lik sipariş verdim ve bugün elime geçti ve bi kaç güne kalmaz başlıcam..ben rollerden sonra ozon yağı kullanıcam bi süre devam ederim herhalde..çünkü sarımsak konusunda çelişikiler var..hele ki kimyasal hiç bir şey sürmem ne kadar etkisi olursa olsun..bakalım hayırlısı olsun... kısa bir süre içinde kullanmaya başlayan arkadaşlar lütfen gelişmeleri yazsın bende dahil olmak üzere..burda değilse başka başlık altında ama yazalım...

Ben de başından beri(sanspasa yazdığından bu yana ) takipteyim ara ara da sorular sordum ,yanıtlar aldım.Senelerdir çözüm bulamadığım saç dökülmesi problemine bir çare olduğunu duymak.Hele hele de sanspasanın anaç yazıları, o kadar iyi gelmişti ki.Tüm sihir sona erdi.Çok ama çok üzgünüm.
Bu problemi gerçekten yaşayanlar anlar fasulyeden yaşanmayacak kadar ağır bişey bu.Hergün aynalara bakıp ağlayanlar, saçını fönletme gibi lüksü olmayanlar hatta hatta başka bir model bile yapamayanlar.İnsanlar saçlarını boyatıp kuaförden geldiklerinde kendilerinin iki tel saçlarıyla kala kalanlar bilir.(Allah kimseye yaşatmasın,benim gibi yaşayanlara şifa versin İnşallah!)
Bize bu oyunu oynayan arkadaş sanspasa ,baobab yada v.s tüm yazıları okuduğuna eminim.Bana bir açıklama borçlusun, neden böyle birşey yaptın?Neden ?

Merhaba , sen roller kulaniyormusun? Benim sifarisim dun elime ulasti.Dun kullandim amma bastira bastira yapmadim.Hafif yapdim.Sitedede okudum, cok fazla bastirmayin diye

Kandırıldık belki ama bir umut verildi bize belki gerçekten başaracağız bu sefer , artık çok yoruldum ama hala umudum var açtığım konuda benim resimlerime bakıp şükredebilirsiniz sizlerde umudunuzu kaybetmeyin :)

arkadaslar shenmini kesinlikle tavsiye ederim ben dısardsn yapıla yag bakımlarını doktora ve bı kac kuafore sordugumda onları kafana surecegıne ye demişti:)sonra arkadasımdan duydugum shenmini doktoruma sordum hıc bı sakıncası olmaz faydası olur dedi.

büyük açıklıkları gidermez ama dokulmeyı azaltıp hızlı uzamasının en yakından sahıt oldugum formulu shenmin+minoksil... sevgiler

Diana 35 kullanıyor musunuz ?

kızlar 13 gündür roller yapmıyorum ve kaşıntılarımdan kurtuldum..peri sanırım sende de böyle bi sorun vardı..son durumun ne? kızlar ben 10 gün arayla roller yapmaya karar verdim..ayın 5i 15i 25i gibi bi takvim oluşturacağım..haberlerinizi bekliyorum arkadaşlar..

Kızlar facete grup acarsanız beni de ekleyin. Umarım herkes iyidir..

canım merhaba diane 35 le olan alakası nedir acaba çünkü benimde saçlarım aşırı dökülüyor normaldede dökülürdü fakat son 3 aydır çoğaldı diane 35 kullandım 5 ay kadar onun etkisi mi olmuştur acaba?

Pcolularda erkek tipi dökülme görülebilir bunun ilacı da diana 35 o yüzden sordum kullandın mı diye. Evet d. Kontrol hapını bıraktıktan sonra dökülme görülür ama geçici.

Arkadaşlar Merhaba,

Saçlarım çok gür ve kıvırcıktı,her geçen yıl biraz daha azaldı. Ben de bunu normal karşılıyordum. Sonuçta 20 yaşımdaki gibi saçlarımın olmaması normal diye düşünüyordum.Yaklaşık 4 aydır çok yoğun bir saç dökülmesi yaşıyorum. Bu süreçte oldukça moralim bozuldu,uyku uyuyamaz oldum,aklım hep saçlarımdaydı. Bu konuda çok okuduğum için bir takım şeyleri paylaşmak istedim.
-Öncelikle saç dökülmesi bir- iki ay devam eden herkesin bir hekime başvurmasını tavsiye ederim. Tiroid hormonlarında bozulmalar, çinko, folik asit, biotin, demir eksikliği saç dökülmesine neden olabiliyor. Bende demir eksilkiği çıktı. 1,5 aydır demir hapı kullanıyorum. Yalnız demir fazlalığı da çok zararlı sonuçlara neden olduğu için mutlaka hekim tavsiyesi ile kullanılmalı. Ferritin seviyesinin 30'un altında olmaması gerekiyormuş. Bazı kişilerde ferritin çok çabuk boşaldığından, kan tahlilleri ile arada kontrol etmek gerekiyormuş.
-Isırgan otu, çörek otu yağı gibi bitkisel desteklerin saç dökülmesine faydalı olduğu söyleniyor ama bu da tıbben kanıtlanmış bir yöntem değil. Onun dışında şampuan,losyon vs. hepsi sadece saçın dış görüşü ile ilgili katkı yapabiliyor (daha kabarık, parlak gözükmesi gibi). Dökülme içten bir sebepten kaynaklanıyorsa maalesef hiçbiri saç dökülmesini durdurmuyor. Ancak yoğun saç dökülmesi yaşayan herkesin eczanede satılan iyi bir şampuan kullanmasını tavsiye ederim, Nitekim markette satılanlar kimyasal maddeler içeriyor.
-Bir de erkek tipi dökülmesi olan bayanların mutlaka her daim ilaç kullanması gerekiyor. Bu konudaki en etkili ilaç minoxidil. Erkekler için üretilmiş bir hap da var saç dökülmesi için ama bu hap kadınlarda ne yazık ki kullanılmıyor.
-Bana gelince ben demir, biotin ve folik asit hapları ve minoxidil kullanıyorum. Saçlarımı da yıllarca kestirmediği kadar kısa kestirdim. Kalan saçlarımı korumaya çalışıyorum.
Herkese sağlıklı günler dilerim!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…