Gebeliğe Hazırlık 30 -33 yas arası gebelik düşünenler ve anne olanlar.

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

selimeli

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2022
143
8
18
Suan 29 yasindayim. Mayista 1.5 yillik evli olacagim. 30 -33 yas arası gebelik plani sizce cok ileri bir yaş mıdır? Dusunceleriniz ve deneyimlerinizle ilgili paylasim yapabilir misiniz? Ve gebelikten önce nasil bir yol izlemeni önerirsiniz. Tavsiyeleriniz neler olur?

Son düzenleme:
Suan 29 yasindayim. Mayista 1.5 yillik evli olacagim. 30 -33 yas arası gebelik plani sizce cok ileri bir yaş mıdır? Dusunceleriniz ve deneyimlerinizle ilgili paylasim yapabilir misiniz? Ve gebelikten önce nasil bir yol izlemeni önerirsiniz. Tavsiyeleriniz neler olur?
Hayırlısı olsun öncelikle kadın doğum druna gidebilirsiniz folik asit başlayabilir kan tahlili vs. bakilir. Ben kızımı 23 de doğurdum erken anne olmak ayrı güzel ama hic biseye geç kalmış sayılmazsınız durumunuz varsa 33 u beklemeyin derim çünkü uuzun süre korunma sonrası gebelik daha zor olabiliyor.

Hayırlısı olsun öncelikle kadın doğum druna gidebilirsiniz folik asit başlayabilir kan tahlili vs. bakilir. Ben kızımı 23 de doğurdum erken anne olmak ayrı güzel ama hic biseye geç kalmış sayılmazsınız durumunuz varsa 33 u beklemeyin derim çünkü

Hayırlısı olsun öncelikle kadın doğum druna gidebilirsiniz folik asit başlayabilir kan tahlili vs. bakilir. Ben kızımı 23 de doğurdum erken anne olmak ayrı güzel ama hic biseye geç kalmış sayılmazsınız durumunuz varsa 33 u beklemeyin derim çünkü uuzun süre korunma sonrası gebelik daha

Hayırlısı olsun öncelikle kadın doğum druna gidebilirsiniz folik asit başlayabilir kan tahlili vs. bakilir. Ben kızımı 23 de doğurdum erken anne olmak ayrı güzel ama hic biseye geç kalmış sayılmazsınız durumunuz varsa 33 u beklemeyin derim çünkü uuzun süre korunma sonrası gebelik daha zor olabiliyor.
Ilacli vs kullanmıyoruz korunmak için
Kontrol tamamen eşimde. Olursa da olur mantığında oldugumuzicin cok gerek duymadık bir sey kullanmaya. Çocuklu kişileri gördükçe sanki çocuk olunca hayatım alt üst olacak her sey kisitlanacak ve bi canlının sorumluluğunu alacağım düşüncesi aklima geldikçe maddi durumum kötü olmamasına rağmen hep şartları daha da iyiye götürmeye calisio erteliyorum. Daha çocuğum yok ama allah nasip ederse cocucum olursa diye onun için birikim yapmaya çalışıyorum. Ulkenin durumu çok düşündüruyor beni ve çocuk olayıni erteledikce kafam rahatlıyor. Belki normal değil-dir bu durum ama bilemiyorum

Ilacli vs kullanmıyoruz korunmak için
Kontrol tamamen eşimde. Olursa da olur mantığında oldugumuzicin cok gerek duymadık bir sey kullanmaya. Çocuklu kişileri gördükçe sanki çocuk olunca hayatım alt üst olacak her sey kisitlanacak ve bi canlının sorumluluğunu alacağım düşüncesi aklima geldikçe maddi durumum kötü olmamasına rağmen hep şartları daha da iyiye götürmeye calisio erteliyorum. Daha çocuğum yok ama allah nasip ederse cocucum olursa diye onun için birikim yapmaya çalışıyorum. Ulkenin durumu çok düşündüruyor beni ve çocuk olayıni erteledikce kafam rahatlıyor. Belki normal değil-dir bu durum ama
Herseyin hayırlısı sizin hazır olduğunuz zamanda olması daha iyi . Ülkenin durumu bundan kötü olur ii olmaz ole düşünürsek kimse çocuk istemez hayat bole bi şeklde devam ediyor Bend e ole 2. Çocuğa cesaret edemiyorum
Zmaan kötü ama herkes aynı şeyleri bukadar incedusunmuyor

32 yaşındayım, 4 yıllık evliyim. üniversite sonrasında yükseklisans sonra doktora derken ancak yeni yeni çocuk fikri kafamda oturmaya başladı. Gidip yumurta rezervlerime baktırdım. Kanda Amh değerinden anlaşılıyor. Rezerv açısından bir sıkıntım olmadığını öğrendim. Hormonlar da normal. Siz de bi muayeneye gidip herşeyin yolunda olduğundan emin olabilirsiniz.

Merhabalar, öncelikle amh ya yani yumurta rezervinize baktırmakta fayda var, eğer düşükse bi an önce gebelik için belki tüp bebege bile yonlendirirler. Gec kalmamak adina once amh sonra diger hormonlara bakılmalı bence🙏

Merhabalar, öncelikle amh ya yani yumurta rezervinize baktırmakta fayda var, eğer düşükse bi an önce gebelik için belki tüp bebege bile yonlendirirler. Gec kalmamak adina once amh sonra diger hormonlara bakılmalı bence🙏
Peki bunları nasil yaptıriyorum. Herhangi bi kadın doğum doktoru ile görüşerek mi talep edebilirim

Hayır, neden ileri olsun? Ben de 30 yaşındayım ve kendimi bir gebelik için asla yaşlı hissetmiyorum. İşin tıbbi tarafına bakacak olarsak tabiiki yaş artarak gebelik şansı düşmekte ve bazi riskler oluşmakta. Arkadaşların da dediği gibi doktorunuzdan hormon testi isteyin. Şimdiden folat alabilirsiniz, ben ekstra olarak kafeini bıraktım ve daha sağlıklı beslenmeye başladım. İnşallah en yakın zamanda sağlıklı bir gebeliğiniz olur 🤲🏻

ülke durumunu düşünürseK Afrika kıtasındaki pek çok insanın çocuk yapmaması gerekiyor. bu, sanki sizin çocuk yapmamaya karşı bahaneniz gibi geldi.

Gelelim çocuk için ne yapmanız gerekir? arkadaşların dediği gibi hormon değerlerine baktırmanız lazım ANCAK pek çok doktor “biz daha 1 aydır çocuk istiyoruz” dediğinizde 1 sene deneyin öyle gelin diyor. Yani eğer 1 sene bizim İçin önemli bekleyemem derseniz maalesef doktora yalan söyleyip “1.5 senedir deniyoruz olmuyor” demeniz lazım. 🤷🏻‍♀️ Ardından sizde AMH, östrojen, progesteron, prolaktin, Lh, Fsh gibi hormonlara, eşinizde sperm değerlerine ve gerek duyulursa ultrasonla hayalarına bakılıyor. Yine sizden Rahim filmi istenebilir, bakalım rahimde bir anomali var mı, tüplerde sıkıntı var mı gibilerinden.

hiçbir problem yoksa genelde doktorlar klomen tedavisi ile başlıyorlar. yumurta takibi yapıp ilaca ne kadar tepki veriyorsunuz, gebelik kendiliğinden oluşuyor mu diye. Klomen olmazsa femara, ardından yumurta çatlatmak için iğne filan. Değerlerde veya filmlerde bir sıkıntı varsa direkt aşılama veya tüp bebek deniyor zaten.

3 sene hamile kalmaya çalışmış biri olarak benim gözlemlediklerim bu şekilde.

Peki bunları nasil yaptıriyorum. Herhangi bi kadın doğum doktoru ile görüşerek mi talep edebilirim
Evet evet, hem amh baktirin hemde adetin 3./5. Günü hormon testinizi verirsiniz, ne yazık ki bir çok hormon var etkileyen😔 erkenden baktirmakta fayda var. Zaten sonuclara göre doktor size yön verir

Back
X