Tuvalet Eğitimi 30 aylık oğlumun tuvalet eğitimi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

oreiro

HAYAT KIZIM VE OĞLUMLA GUZEL
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2011
1.151
344
Günaydın bayanlar. Tecrübeli anneler size ihtiyacım var. 30 aylık bir oğlum var 2 hafta oldu kreşte öğretmeni altını açıyor bende evde. Altını açtığımda alıştırma külodu giydiriyorum. Oğlumla aynı sınıfta 2 kız aynı anda başladı onlar hemen alıştı ama oğlum tuvaletini söylemiyor. Sabah öğretmeni baya sitem etti. önerileriniz nedir? acaba yanlışı nerde yapıyoruz. Alıştırma külodu giydirmemelimiyim. Mecburen alışsın diye bi kaç saat bezsiz ama sonra bezliyorum yoksa hiç söylemiyor çişini. Lütfen bana bi öneride bulunun. Şimdiden herkese teşekkürler.

30 aylık bir bebeğin haber vermeyi öğrenmiş olması gerekmez mi ? tuvalet eğitimine başlamalısınız acilen

doğru yanlış bilmiyorum ama ödül yöntemi ile alıştırmıştım ben.
çok istediği bir oyuncak vardı.
o oyuncağı alacağımızı söyledim 3 gün bana çişini söylerse ve hiç altına yapmazsa..
küçük kazalar oldu elbet oyuna daldığında falan ama gerçekten çabaladığını gördüm.
bir de ben sürekli soruyordum "hadi çişe gidelim, çiş var mı " diye hatırlatıyordum.

Erkek çocukların tuvalete alışması kız çocuklardan daha farklı zamanlarda olabilir. Çünkü boşaltım kas yapıları farklıdır. Öğretmenine sızlanmamasını söyleyin ve zamanının gelmesini bekleyin. Oğlunuz sinyal verecektir bence size.

Günaydın bayanlar. Tecrübeli anneler size ihtiyacım var. 30 aylık bir oğlum var 2 hafta oldu kreşte öğretmeni altını açıyor bende evde. Altını açtığımda alıştırma külodu giydiriyorum. Oğlumla aynı sınıfta 2 kız aynı anda başladı onlar hemen alıştı ama oğlum tuvaletini söylemiyor. Sabah öğretmeni baya sitem etti. önerileriniz nedir? acaba yanlışı nerde yapıyoruz. Alıştırma külodu giydirmemelimiyim. Mecburen alışsın diye bi kaç saat bezsiz ama sonra bezliyorum yoksa hiç söylemiyor çişini. Lütfen bana bi öneride bulunun. Şimdiden herkese teşekkürler.
Genelde altlarını kreşte öğretmneler değiştirmez.Bunun için yardımcılar vardır.Öğretmenin sitem etmesi de yanlış.Kreşin bu konularla ilgili tavsiyeleri,yönlendirmeleri ve seminerleri olması gerekiyor.Okulda pedagog olması gibi mesela.

Benim oglumda 24 aylik ama dr havalar isininca basla egitime dedi. Simdi tuvaletini yapin a ( alti bezli ) bittiiiii diyo bize.benimde en buyuk endisem bu. nasil alistircam ogretcem bilmiyorum. Lazimlik almak gerkiyormu acaba. Cunku tuvalete oturdugunda ayaklarinin mutlaka yere basmasi gerekiyormus.

Benim oglumda 24 aylik ama dr havalar isininca basla egitime dedi. Simdi tuvaletini yapin a ( alti bezli ) bittiiiii diyo bize.benimde en buyuk endisem bu. nasil alistircam ogretcem bilmiyorum. Lazimlik almak gerkiyormu acaba. Cunku tuvalete oturdugunda ayaklarinin mutlaka yere basmasi gerekiyormus.

tuvalet adaptörü ve ayaklarının yere basması için de hani basamak gibi bir şey var ya lavaboya da boyu yetişsin diye alınıyor.
ondan alabilirsiniz.

Günde birkaç saat altını açarak öğrenilmez ki

Benimki 22 aylıktı erkek çocuk doğru düzgün konuşamıyordu

Açtım altını gece gündüz ilk yaptığında su dedi sonra baktı pipiden geliyor çiş dedi

Bir hafta çeşitli yerlere yaptı lazımlığı vardı küçük klozet modeli ama gece hiç yapmadı

Sabah ya da gündüz uykudan kalkınca koştuk lazımlığa yaptık

Bir hafta sonra da öğrendi bezi bile arttı bir daha takmadık hatta şehir dışına tatile vs de gittik sorun yaşamadı

Okul ile aynı tutumda olun yapınca abartmayın biraz kirlensin etraf bir şey olmaz

Kolay gelsin

bende oğluma 3 ay önce tuvalet eğitimi verdim 1 hafta sürdü kaka biraz bizi zorladı öncelikle hiç bez bağlama ayrıca o çişi geldiğinde kesin kuytu bir köşeye kaçıp orada yapacaktır onu izle gittiğinde sende peşinden git lazımlığa yapmasını öğütle benimki hep tülün altına giriyordu ben peşinden oraya gidip lazımlığa yaptırıyordum sonra çiş tuvalette yapılır deyip tuvalete götürdüm kakasını 6 gün tuttu yapmadı bende fitil koyup yaptırdım daha sonrada tasa su koydum onunla oynarken kakasınıda yapıverdi

Bnm kızım 20 aylıkken ben zorladım bezi bıraksın diye ama olmadı hep altına yaptı sora doktoru dediki zorlarsan korkar söylemez biraz daha bekle sonra bir baktım 4 ay sonra kendi kendine bıraktı bende hiç bez baglamadim öğün den sonra bazen kaçırdı altına ama suan bir sikintimiz yok yani zorlamayı olmaz

aynı şekilde benimde 30 aylık kızım var napıcam bilmiyoum çiş diyor ama çişi geldiginde degil bizi wc ye gittigimizde diyor

herkese ayrı ayrı teşekkürler bayanlar. akşam nne bezimi çıkar dedi sabah da tuvalete gidicem diye tutturdu galiba bu iyiye işaret ama çok hasta grip oldu o yüzden daha da kötü olur diye korkuyorum.

Son zamanlarda erkek çocuk zordur, geç konuşur, tuvalet eğitimi geç başlar v.s gibi konuşmalar var. Herşeyde bir erkek çocuk zorluğu.. Kız çocuk kendiliğinden büyümüyor. Erkek annleri çocukları büyüdükten sonrada zihinlerine yapıştırdığı bu " zor " kavramıyla hareket ediyor.
Bunun kız erkek çocukla ilgisi yok. Kas gelişimiyle de ilgisi yok.
Bazı çocuklar geç oğreniyor bazıları erken. Yapı meselesi bu. Bazende anne babaya bağlı.

X