30 günluk bebegıme bişey oldu :(

Canım sakin ol.stresin de geçer bebeğe.

Sıkça emzir.

Burnunu aç.

Odayı havalandır.

Sakın vicks tarzı birşey koyma. Çok küçük daha. .

Suda kaynatmana gerek yok.

Büyük el havlusunu ıslat peteğin üzerine koy. Kurudukça tekrar ıslat.

Kaloriferden oda çok kuru oluyor.nefes darlığı oluyor nemlendiriyor böylece.

Evham yapma birşeyi yok kuzunun.

Emzirirken uyuya kalmamak için telefonla uğraş hafif bir ışık aç.

Sık sık emzirin. Corba vs cok icin vitaminler süte gecsin. Benim ki atesten yaniyordu iöac vermedi. Sürekli ölc 38 bucuk tan sonra ates düsürücü ver demisti. Herkes doktora laf etti ne bicim doktor ilac vermiyor diye. Simdi kizim hic hastalanmiyor. Bagisikligi icin hastalik da gerekli. Doktorunuza güvenin sık sık emzirin. Bir de cok evham yapmayin. :)

bir aylık bebeğin ne sesi varda kısılacak evham yapıyorsun o hırlama ve geniz akıntısı benim 5 aylık oğlumda 3 aydır var bol bol serum fizyolojikle burnunu temizleyeceksiniz..üzülmeyin mühim bir şey yok

havalar 30 derece nisan ayında haziranı yaşarken ne kaloriferi gerçi şehir neresi onu bilmiyorum

Canim sadece anne sutu alan bebeklere cogu doktor ilac vermez...
Anne sutu ile beslenen bebekler hastalandiginda sut ilac hukmune gecermis...
Aman dikkatli ol bacim emzirirken uyuyakalmada..
Saglicakla buyuk ♡♡♡

Canım benim bebegimde 22 günlük bende 4 5 gün önce usuttum bebegimi insanların yok erkek bu sıcağa alıştırma diye karismalari yok bebek bu sıkıntı giydirme diye karismalarindan soydu giydir yaparak sonunda hasta ettim oglumu doktora gittik oda bişeyi yok ilaç vermicem usutmus kendiliğinden gecicek dedi burun spreyi verdi burnunu çekmek için bişey aldık spreyden sonra akan burnunu çekiyoruz rahat nefes alıyor hirlamasi duruyo 1 2 saat. Tavsiye ederim çok işe yariyor

Ah canım ya taze annelik böyle bir şey. Beni de annem çok korkuturdu bi bronşit olursa yanarsın diye, her öksürüğünde doktorlara taşınıyordum. Az tecrübeli anne olarak sana söyleyeceklerim
Burun tıkanırsa çocuk hasta olur o burun her zaman açık olacak (reklam gibi oldu)
oda her zaman havalansın hiç olmazsa peteklerin üzerine su koy
bol bol emsin canım seni
kat kat giydirme lütfen, senin kıyafetinden bir kat fazla olsun

başka yapılacak bir şey yok minicik bir şeye ayrıca üşütmez sen merak etme hafif nezle olmuştur ve bebeklerin burnu hep tıkanır, maalesef ülkemizin havası çok kötü

Benim kızım da 25 günlükken çok kötü öksürüyordu dr gittim geniz akıntısından dedi ilaç vermedi o günün akşamında öksürürken nefes alamadı morardı tekrar başka dr a gittim antibiyotik ve öksürük şurubu verdi bebeğim iki günde rahatladı çok şükür iyileşti odasını sürekli havalandırdım burnunu açık tut her öksürüğünde yanına gittim sen de dikkat et arkadaşım çok küçük Allahım şifa versin

Oda ısısini hep 24 dereceye ayarlamistik gece 20 olmus nasil olduysa ( ya vicdan azabi yasiyorum resmen yutkunamiyo bebegim
Siz kendinizi üşütmemeye dikkat edin. Bebeginiz çok küçük olduğu için ilaç vermemiştir doktorunuz zaten kucağınızdaymış,sizin vücut isınız yeterli olmuştur ona.
Burnu tikalıysa emerken sorun yaşar,burnunu açık tutun muhakkak.
Birde düştü zannettim konuyu okurken kucağınizdan,düsmediğini anlayınca oh dedim
Sağlıkla büyütün bebeginizi

Eşimin ailesi yakında ama görusmuyoruz bi basima bakiyorum bunalima girdim sanirim panik oldum cok fena

Sakın ol canım benim. Önce sen rahat olacaksin sakın olacaksin ki bebeğin sende rahat etsin sakinlessin..
Tabii ki üzücü bir durum hele ki sen sebep olduğunu düşünüyorsun, bebegin iyiymis Dr.a goturmussun için rahat etsin bebegini kucağında yatırma yatarak emzirmeni tavsiye etmem eğer öyle yapıyorsan aman dikkat uykuya kalma. Burada arkadaşlar yazmışlar burnunu nemlendir bebeği senden bir kat fazla giydir ve bol bol emzir.

Bu soğan ne için canim
cnm bunu duyduğumda bayağı araştırmıştım,antibiyotik etkisi yaratıyormuş solununca,hatta bir uzakdoğu ülkesiydi sanırım evlerde sürekli bu yöntem yapılırmış ,yani sağlıklı da olsalar odalarında birer adet parçalanmış soğan bulundururlarmış!Bende oğlum 4 aylıkken denedim 3 gün yaptım ciddi şekilde solunumu düzeldi, antibiyotik kullanmadım......Bilgi olsun yazayım isteyen uygulayabilir; birde kuru naneyi iyice toz haline getirip,bebeğin sırtına zeytinyağı sürüp üzerine dökerlermiş,bu da grip,soğukalgınlığı ciğerlerde bayağı etkili bir yöntemmiş!antibiyotiksiz tedavi!

benim bebeğim 15 günlükken hastane de kapmıştı hastalığı 15 günde grip oldu zor geçti sürekli burnunu açtım sık sık emzirdim geçti şükür ama işte 17 aylık olduk hala sık sık hastalanır dikkat etmek lazım evham yapmayın .siz gerildikçe bebek de gerilir ona da geçer.

canım bu nane olayını ben de yaptım sırtına nane koydum 1 kez yapmıştım ve geçti inanamamıştım

Bencede...

Asla yapılmamalı.

emiyormu seni bol bol emzir anne sutundeki antibiyotik nezle grip olan bebisi cabuk iyilestir.siz de zencefil zerdecal yiyin bitki caylari icin sutunuzle ona gecsin..o kadar kucuk bebise ilac vermiyorlar sakin eczaneden surup falan alip icirme sakin tehlikeli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…